Hivatalosan én is tulajdonos vagyok! Van egy kis problémám a tanácsotokat kérem.2008 októberében megkötöttem az elöszerződést,majd 2009 áprilisában a végleges adásvételit, az akkori bruttó árral,most közölték velem és gondolom több sors társammal is, ha junius 31-ig befizettem az önerőmet,akkor a 20%-os áfával,ha október 30-ig akkor a 25% áfába esek bele ami az én esetemben majdnem 700.000 Ft.Ha junius 31-ig befizetem az önerőt ami több mint 10.00000 Ft, mi a garancia rá,hogy, később nem áll le az építkezés?Ha netán leál se pénzem se lakásom.Annak idején a régi összegre gondolttam azt, hogy ezt még betudom válalni, eladtam mindenem,rokonoknál lakom a családommal.Sajnos az új összeget már nem tudom beválalni, minden pénzemez beleforgattam a lakásvásárlásba.ti mit tenétek?Befizetnétek az összeget most, vagy az eredeti álláspont szerint 2009 októberében, és válalnátok a több százezres többlet költséget.Sziasztok.
Üdv a szomszédságban. Gratulálok szerintem jól választottál. Voltunk kint tegnapelőtt este, sétáltunk egy nagyot arra még mindig nagyon tetszik a környék, az építkezés is halad. ABCD? Merre fox lakni? Sajna elég alvós a fórum de majd csak beindul :-)
Van, aki már tud róla, attól elnézést kérek, de nagyon fontos és sürgős. Sőt, még annál is sürgősebb! Azért, hogy kárpótoljuk azokat, akiknek már megint ezt kell olvasniuk: ha hoztok vevőt, kisebb összeg a "vevőhozónak" is csöppen!
Tövishát lakóparkban 2009. október 31-i átadású lefoglalózott lakás eladó. Megfelelő készültségi fok! Nagyon jó elrendezésű 52,2 négyzetméteres, 1+2 félszobás, erkélyes, I. emeleti lakás, nyugodt, tiszta környék, jó közlekedés, közelben számos szupermarket, Tesco, Auchan, Kika, Decathlon, stb., óvodák, iskolák, orvosi rendelő.
Ár: 14,9 millió Ft.
A lakás alaprajza kis mértékben változtatva lett (kisszobába külön folyosó vezet, nem kell a nappalin keresztül átmenni, így kisebb lett a fürdőszoba is. Illetve van egy kis gardrób a nappaliból leválasztva. Részletekért hívj!)
A lakásra kamattámogatott hitel és megelőlegező szocpol is felvehető MÉÉÉG. SÜRGŐS!!!!
Csatoltam az alaprajzot. Ez nem milliméter pontos! De lehet rá alapozni. :)
ugy látom képmagyarázat lemaradt tehát: Fentről lefelé 1. kép: A és B ép sarka vele szemben a Glória ház van 2. kép: Balra B ép a távolban mellette lesz a C ép vele szemben tetőtér beépítéses családi sorházak. 3. kép: A és B sarka vele szemben Glória 4. kép: A ép szemből B sarka előtte kis park mögöttem 4 szintes panel 5. kép: Balra A ép és B sarka Jobbra Glória
helló! Mi C ép 1/1 vagyunk A tájolások fent vannak a honlapon. A tövishát lakópark mellett a Glória ház van kb 1 hónapja lett kész nagyon szép épület lett. Az A épület erre néz. A Bép nagy része pedig tetőtér beépítéses családi sorházakra néz. Találtam pár képet a környékkel. Érdemes 1x délután este felé sétálni arra 1et nagyon szép csöndes környék, mi rendszeresen kijárunk.
Most fedeztem fel a Tövishát lakásait,és elég szimpatikusak! :-)
Sajnos a környéket nem nagyon ismerem!
Nézegettem az általatok feltett fotókat,az nem derült ki számomra,hogy mi van a B épülettel szemben?Úgy értem,hova néznek a B lakások ablakai. Ill. az A-B mellett épül valami?
Megköszönném ha valaki segitene!!! Egyenlőre csak neten tudok tájékozódni(távolsági okok miatt :-) ).
Aki már tud róla, attól elnézést kérek, de nagyon fontos és sürgős. :)
Tövishát lakóparkban 2009. október 31-i átadású lefoglalózott lakás eladó. Megfelelő készültségi fok! Nagyon jó elrendezésű 52,2 négyzetméteres, 1+2 félszobás, erkélyes, I. emeleti lakás, nyugodt, tiszta környék, jó közlekedés, közelben számos szupermarket, Tesco, Auchan, Kika, Decathlon, stb., óvodák, iskolák, orvosi rendelő.
Ár: 15,2 millió Ft.
A lakás alaprajza kis mértékben változtatva lett (kisszobába külön folyosó vezet, nem kell a nappalin keresztül átmenni, így kisebb lett a fürdőszoba is. Illetve van egy kis gardrób a nappaliból leválasztva. Részletekért hívjon!)
A lakásra kamattámogatott hitel és megelőlegező szocpol is felvehető. SÜRGŐS!!!! 2009. június 15-ig!!!!!
Csatoltam az aktuális állapotot! (2009.május 2.)
20/4113101 Gergely Orsolya
Ui.: Úgy tűnik, hogy nagy nehezen nekikezdenek a C és D ütemnek is... Legalábbis egy daru már benn áll :). Vagy az eddig is ott volt?
Személyes okok miatt el kell adnunk a még meg sem vett lakásunkat a Tövishát lakóparkban.
A foglalót befizettük, május végéig kell véglegesen leszerződni, a lakás hivatalosan szeptember 30-ra lesz kész.
A lakás 52 nm, 1+2 félszoba, B épület I/4. Kicsit átalakíttattuk, így most minden szoba külön bejáratú :) (a fürdőszobából lecsaptunk, így lett egy kis folyosó, ami a kisszobába vezet)
Így minden szoba könnyebben berendezhető lett, illetve egy kis gardrób is van a konyha mellett, ami kitűnően alkalmas tárolásra!!! akár kamrának is. Természetesen az átalakítás költségeit nem fogjuk ráterhelni az új vevőre.
15,2 millió Ft a lakás ára, a 10% foglalót fizettük be eddig (plusz az átalakítást). A 10% foglalót szeretnénk lehetőleg visszanyerni.
Egyébként ez a lakás nagyon kapós, nagyon jó áron van, és szuper az elrendezése is. Biztos van olyan, aki ilyet szeretett volna, de lemaradt.
Ha Nektek nincs is szükségetek rá, megtennétek, hogy megkérdezitek az ismerőseiteket? Hátha szívesen költöznének Veletek egy házba. :) Köszönöm!!!
A rossz az az, hogy az első ütem átadását szeptember 30.-ról október végére módosították, de a Glorix reméli, hogy talán tartani tudja az eredeti határidőt is. Legalábbis minket az irodán szóban így tájékoztattak.
A jó hír pedig az, hogy az elsőn már bent vannak a víz és szennyvíz vezetékek, valamint a közfalak. Most vésik a villanyvezetékek helyét. Legalábbis nálam a B 102-ben.
A második ütemről nem tudok semmit, de gondolom az is csúszik.
Úgy látom itt a Tövishátban nincs egyszobás lakás. Ha ilyet szeretne valaki, akkor nekem van egy műszakilag és esztétikailag is új 28 nm-es lakásom a háztól kb. 400 méterre.
Egy kicsit eltérek az építkezés témájától, különösen a gyerekes lakótársak számára érdekes információkról írnék.
A mi épületünk a Darus utcai általános iskola körzetébe tartozik. A beköltözés után természetesen körzetesnek fogunk számítani, de a beíratkozás idején (április 23 - 24-én) még nem. Ha ide akarjátok beíratni a gyermekeiteket, célszerű felkeresni az iskolát a szerződés / előszerződés másolatával, így a mi nebulóinkat is körzetesként veszik figyelembe, és felveszik.
Ez egyébként az igazgatóhelyettes kérése is, mert nekik is jó lenne tudniuk, hány új körzetes gyerekre kell számítaniuk. Szintén az ő kérése, hogy a beíratkozás első napján írasuk be a körzetes gyereket.
Az iskolában két első osztály fog indulni, egy matek, és egy német szakos. Voltunk a másodikos matek szakos osztály nyíltnapján, és tetszett amit láttunk. A tanító néni - aki jövőre az elsősöket fogja tanítani - szimpatikus, a gyerekek már szépen olvasnak, és a szorzás is jól megy nekik. Az első két évben külön épületben vannak a gyerekek, melyhez nagy udvar tartozik.