:) Gondoltam azonnal, hogy valami hibádzik. Nyelvtudás hiánya, nem folyamatos munka... Szerintem Unios tagoknak nem is adnak állampolgárságot, ez az én sejtésem csak. De lehet a Hölgy nem Unios. (A sok hülye feltevésem.)
Ha mindkét szülô magyar àllampolg, 11 éves kortòl megkérhetik a gyereknek a fr. àllampolgàrsàgot, ha itt született és az utolsò 5 évben itt tartòzkodott. Hàny éves a kislànyod ?
Magyarul attol fuggoen kaphatja meg, hogy hany eves, miota tartozkodik vagy vagy mennyi ideig tartozkodott itt, illetve estekben hogy az anya francia allampolgar vagy sem (ez utobbi esetben automatikus.)
Talaltam egy cikket ami egyszeruen es erthetoen leirja az allampolgarsaghoz valo jogot a szulofold jogan "Droit du sol" (inkabb bemasolom, egyreszt mert mobilrol nem sikerul linkelni masreszt igy nem ki semmi.
Par le "droit du sol" : un enfant né en France d’un parent étranger lui-même né en France est français de naissance ("double droit du sol"). Pour l’enfant né en France de parents étrangers nés à l’étranger, la nationalité française lui revient automatiquement et de plein droit à sa majorité ("droit du sol simple différé") s’il réside en France à cette date, et s’il a eu sa résidence habituelle en France pendant une période continue ou discontinue d’au moins 5 ans depuis l’âge de 11 ans. Avant sa majorité, il peut acquérir la nationalité sur demande de ses parents (entre 13 et 16 ans), ou sur demande personnelle (entre 16 et 18 ans), avec des conditions de durée de résidence en France.
Sziasztok
Tud nekem valaki segiteni. A kislányom Dijon ban szülefett és a hatályos törvények valamint jogszabályok értelmezése alapján a jelenlegi jogosúltságban való gyakorlati alkalmazás.
Regen irogattak ide 2-3 an Korzikarol, vagy hasznald a keresot, hogy megtalald oket, vagy esetleg nezz at a Korzikaval kapcsolatos topikokba hatha valaki ott torzslako.
Aki évek óta bejár ide, tudja, ki az, akinek a segítségére számítani lehet. Tessloff volt az. És tudja, ki az, aki miatt hónapokon keresztül nem volt érdemes bejönni ebbe a topicba.
Erdekes: ezt a hozzàszòlàsomat nem törölték ki a modik, pedig ez sem munkakeresésrôl szòl. Belefér abba, hogy "minden ami francia". A többi ùgy làtszik nem fért bele, pedig francia témàja volt.
Ahogy irtam ol vasd el a bemutkazasomat ezen a topikon nem olyan helyen dolgozom ahol munkat tudnek intezni valakinek, az internetes allaskeresest meg hagyom annak aki keresi, az itteni apro csepro ugyvitelben szoktam segiteni
Friss hír!! . Saját szememmel láttam és a kalauznál is rákérdeztem, hogy szegedről minden órában ---1 vagon cigányképű--- menekült indul Budapest nyugati pályaudvarra. . Az ajtón--- "Csoportos utataztatásra lezárt vagon"--- feliratú nyomtatott A4-es van ragasztva. . Egy biztonsági őr zárja el az utat a többi vagon felől. Visszafelé ez az utolsó vagon a villanymozdony után az első vagonná változik , a felirat az ajtókon marad, de mivel a vagonok közötti ajtót már senki sem őrzi az utasok önhibájukon kívül bejutnak ebbe a vagonba amit természetesen senki sem fertőtlenített.
Szeretnek nehany dolgot tisztazni: ez egy normalis porgos topik volt ami arrol szolt ami az alcimben van:
Mindenki, aki Franciaországban él, vagy szándékozik élni! Tanácsok, hasznos tudnivalók, állások, lehetőségek, egyszóval minden, ami francia!
Aztan kb 2-3 evvel ezelott bekoltozott ide 1-2 troll amibol lettek nagy anyazasok ami utan a csapat egy resze felhagyott az olvasassal, irassal. Utana pedig jott egy kb 2 eves Offgyujtemeny ami utan a csapat masik resze is felhagyott az irogatassal jobb idokre varva. Erre a mindenfele videolinkekkel teletuzdelt offmaratonra felhivta a figyelmet valaki az ev elejen (olvasgass es megtalalod hogy az en korabbi kereseim hatastalanok voltak kivetel a legutolsot) Azota a modik nagyjabol rendszeresen beneznek es gyomlaljak ami nem ide valo. Az adatlapomon lathatod hanyszor irtam moderatori topikba: 6-szor 3 ev alatt ez pedig szerintem nem nevezheto tul rendszeresnek... Ha pedig ha mar az olvasgatasnal tartunk olvasd vissza az ebbe a topikba irt hozzaszolasaimat is es akkor rajossz hogy nem nö vagyok.