Arra szavaztunk március 9-én, hogy 2009-től töröljék el a vizitdíjat, a korházi napidíjat, és az oktatási hozzájárulást. Ehhez képest teljes az egyetértés a pártok(!) között, hogy már idén április 1-től töröljék el ezeket a díjakat, a népszavazás eredményét nagy ívben leszarva.
Akkor a pénznek nincs (rulett)szaga alapon miért is baj, ha történetesen az eü-ben kerül felhasználásra, nem pedig egy Bammeg és Tsa Kommunikációs - merő véletlenségből kormányközeli-Kft bevételét növeli?
Annyi a lényeg, hogy mi ndenképp azok fizetnek, akik adóznak. Ellentétben a vizitdíj rendszerével, ami 8 millió felnőttet vont be az EÜ finanszírozásába, mégha egy jelképes, 300Ft-os összeggel is.
Az Új Többség Erős Magyarországa viszont játékgépekből fogja finanszírozni az EÜ-t. Sok sikert hozzá, kellemes sorsjegykaparást.
Hát ez csak jogi csűr-csavar sztem...amúgy meg erre is van kiskapu. Nem köll elfogadni majd a jövő évit és akkor nem köll belőle pótolni sem...jogszerű...
"Ha a kormány az idei költségvetésből pótolná a kiesést, egyből költségvetést érintő kérdéssé avanzsálna a népszavazás...amúgy sztem már a kérdés felvetése is azzá tette..."
Az alkotmánybírák politikai indíttatásból kerestek és találtak egy kiskaput, ami szerint, legalább is szerintük, a jövő évi költségvetés nem költségvetés. Tehát az idén egy vasat sem szabad pótolni az idei költségvetésből. Pont.
Ha a kormány az idei költségvetésből pótolná a kiesést, egyből költségvetést érintő kérdéssé avanzsálna a népszavazás...amúgy sztem már a kérdés felvetése is azzá tette...
Nézd, nem tudok róla, hogy az egészségügyi ellátások köre bővült volna azáltal, hogy ezt az új sarcot bevezették. (nem ebéd, és nem ágymelletti széf, EÜ ellátás) Ergo ez a pénz a nagy semminek volt az ellenértéke.
Az eü ellátás miért ne lenne szolgáltatás? És mitől is ne lenne alkotmányos az érte fizetendő díj? Van erről esetleg AB határozat? És kérlek ne használd a sarc szót mert rendkívül szánalmas.
"De mivel azt várják le a kormánytól, hogy pótolja a kieső pénzeket, így az simán az első pontba ütközik, mert nincs máshonnan pótolni, csak a költségvetésből."
Neked hányszor kell még leírni, hogy még nincs 2009-es költségvetés?
Leírhatom még neked sokszor, nem fáradság: kopipészt. :)