Keresés

Részletes keresés

elterito Creative Commons License 2008.01.29 0 0 488
De ha legyártanak élettelenből (csak szénből, hidrogénből, oxigénből stb-ből) egy db. sejtet az is csak azt jelenti, hogy legyártható. Sem azt nem jelenti hogy régebben teremtette Isten, sem azt hogy kialakult. Ennyi.
Előzmény: Biga Cubensis (487)
Biga Cubensis Creative Commons License 2008.01.29 0 0 487

hogy "élő" anyag "élettelen" anyagból létrejöhessen

de nem érted, hogy nem jött létre élő anyag az élettelenből? egy meglévő sejtbe beültettek egy mesterséges DNS-t. a meglévő sejt használata nélkül a mesterséges DNS életképtelen, az csak egy kód. önmagában a DNS szekvenciából nem lesz élet.

Előzmény: Arth_ur (486)
Arth_ur Creative Commons License 2008.01.29 0 0 486

OFF:

Az evolóciót senki nem akarja megismételni, ez elvileg is hülyeség lenne. 

Csak az evo-ellenzők szeretnék ezt kiprovokálni az evót elfogadóktól, gyanítom hogy annak reményében, hogy egy értelmetlen és lehetetlen feladat elé állítsák őket.

ON

Ha mesterségesen gyártanak/utánoznak egy bármilyen élő sejtet, mint pl. egy bacit, az arra bizonyíték, hogy semmilyen természetfeletti lényre/erőre/hatalomra nincs szükség ahhoz, hogy "élő" anyag "élettelen" anyagból létrejöhessen. Ezzel a misztifikálós ködösítések alól húzzák ki végleg a talajt.

És akik az "élettelenből élő" elvi lehetetlenségével próbálják a teremtéshitüket továbbra is alátámasztani, kénytelen lesznek körmönfont csűrés-csavarásokkal kiforgatni a tényeket, amikor megpróbálják maguknak megmagyarázni a számukra elfogadhatatlant.

Akik viszont eddig is képesek voltak felvilágosultan, szimbolikusan értelmezni vallásuk tanításait, azoknak gondolom ez sem jelent problémát. De nem is ők vonják kétségbe a természettudományos eredményeket, az őslénytani leleteket és a kormeghatározásokat.

Előzmény: elterito (477)
Paleokrites Creative Commons License 2008.01.29 0 0 485
mondhatjuk...... :)
Előzmény: Leteremtő (473)
elterito Creative Commons License 2008.01.29 0 0 484
Ez génmódosítás, legózás. Azért új a tulajdonsága, mert egy gén ki van ütve. Olyan mint az albínó ember, nincs melaninja. Az az új tulajdonság, hogy valami ami általában van, az nincs. :-)
Előzmény: Leteremtő (480)
elterito Creative Commons License 2008.01.29 0 0 483

Józan ítélőképességű ember ezért szavaz az elsőre.

Tudhatod jól, hogy nem tagadom az evolúciót, úgyhogy ez nem nekem szól.

Előzmény: dr_bubo (478)
Biga Cubensis Creative Commons License 2008.01.29 0 0 482

Nem teremtés. Hackelés, módosítás.

Teremtés az, amikor a semmiből jön létre valami.

Előzmény: Leteremtő (480)
Biga Cubensis Creative Commons License 2008.01.29 0 0 481

"Valójában manapság igazoltan semmit nem csinál ugye ???"

Régen is csak Mózesnek igazolta, de nem tudom, bizonyította-e  :)

Számomra nincs "nagy intelligens valami". Számomra az Élet van csak, abben benne van a teremtés, az evolúció is, meg minden egyéb :) Evolúció - idő = teremtés.

Előzmény: Leteremtő (479)
Leteremtő Creative Commons License 2008.01.29 0 0 480

Nem utánzás, mert kiütötték belőle a fertőző-képességet, és egy marker van benne.

Ilyen nincs a természetben, sőt a fő cél éppen olyan élőlények gyártása.

Új megtervezett tulajdonságokkal bíró lények. Mi ez, ha nem " teremtés " ????

Leteremtő Creative Commons License 2008.01.29 0 0 479

Még igy is millószor több, mint egy kinyilatkoztatás nem ??

Egyébként a külföldi újságok miért írták: isten versenytársat kap ????

Egyébként a " nagy intelligens valami " sem teremt manapság sem a semmiből

olyan egysejtűeket, amelyek 3.8 millárd évvel ezelőtt éltek a Földön.

Valójában manapság igazoltan semmit nem csinál ugye ???

Előzmény: Biga Cubensis (475)
dr_bubo Creative Commons License 2008.01.29 0 0 478

Persze hogy nem ellenérv, csak az evolúcióra rengeteg bizonyíték van, a teremtésre meg semmi

Józan ítélőképességű ember ezért szavaz az elsőre.
elterito Creative Commons License 2008.01.29 0 0 477
De ha netán mesterségesen gyártanak (utánoznak) egy teljes sejtet pontosabban bacit, akkor sem az evolúciót ismétlik meg, ezt mindenki tudja. Szóval ha valaki olyan teremtéshívő aki elveti az evolúciót, annak ez messze nem ellenérv, hiszen szó nincs itt evoról (hallottad kedves topikindító?)
Előzmény: Biga Cubensis (475)
elterito Creative Commons License 2008.01.29 0 0 476
Én se bírtam annó, ha a nyitott topikom leágazását levágták, holott a kutya sem kérte.
Előzmény: dr_bubo (474)
Biga Cubensis Creative Commons License 2008.01.29 0 0 475

http://www.origo.hu/tudomany/20080128-keszul-az-elso-mesterseges-eloleny-a-mycoplasma-genitalium-teljes-szintetikus.html

visszatérve a témához, tehát szó sincs mesterséges élőlény "teremtéséről", hanem arról, hogy meglévő élőlény sejtjeibe mesterségesen összeállított DNS-t ültetnek. "A biológusok a Saccharomyces cerevisiae nevű élesztőgomba sejtjeit használták fel erre a célra." . Tehát végülis annyi történik, hogy sikerült megírni a programot és a lyukszalagot, de a számítógépet kölcsönvették hozzá.

dr_bubo Creative Commons License 2008.01.29 0 0 474

Szerintem a lektor kicsit igazságtalan volt telefongyulával.

Különben meg nem értem, ha a topicgazdát nem zavarja a téma (szerintem kismértékű) leágazása, a lektornak minek beleszólni?

Ha a topicgazda szólt és azért tette akkor értem, de ha nem akkor ez nem lektorálás hanem cenzúra.

Kedves telefongyula, gyere a megadott linken lévő topicba ha folytatni akarod.
Bubo

Leteremtő Creative Commons License 2008.01.29 0 0 473

Azaz így működik a " teremtés " is nem ???

Előzmény: Paleokrites (454)
dr_bubo Creative Commons License 2008.01.29 0 0 470
OK
aki folytatni akarja jöjjön IDE ha kérdeztek, válaszaim ott lesznek.
Előzmény: Lektor (469)
Lektor Creative Commons License 2008.01.29 0 0 469
A topik témája élő anyag előállítása élettelenből. Legyetek szívesek ehhez tartani magatokat.
dr_bubo Creative Commons License 2008.01.29 0 0 461

>És ha hozzá veszed, hogy mindez akkor megy végbe, amikor épp imádkoznak érte, >akkor mekkora a valószínűsége?

Nem mondtam, hogy nem hiszek a spirituális jelenségekben, vagy azok fiziológiai hatásában.

Nyilván a sámánok annak idején biztosan gyógyítottak, az elme erejével ami tudományosan nem teljesen érthető de nagyrészt igen. a pozitív gondolkodásnak jótékony hatása van mert az agy kémiája megváltozik és egy gyógyulást hozhat. van akinek ez a vallásos hittel megy de ez semmit nem mond isten létéről.

Az ilyen spirituális gyógyulásra nem hajéamos betegek az évezredek során kihaltak, így azok maradtak fent akik fogékonyabbak erre. ez teljesen evolúciósan magyarázható.

:Valóban, de ahhoz az szükségeltetik, hogy személyesen megismerj. Ahogy én is :ismerem Jézust.

Személyesen nem lehet valakit ismerni ha fizikai valójában nem létezik. Akkor az csak fikció

Persze hogy nincs mert ismételhető és ellenőrizhető tapasztalata van róla.

Ahha, ahogy nekem is Istenről.

Objektíve ismételhető és ellenőrizhető. Nem a te elmédben. Ezért nem hiteles és nem racionális.

Másrészt, ha a párommal nem akarunk laboratóriumi körülmények között, egy kamera előtt d.gni, akkor én meleg vagyok?

Nem, de megkérdezhető a feleséged hogy szerinte te hetero vagy e. Többször megkérdezhető, több ember által és többször válaszolhat. Más ember is ott lehet aki hallja a válaszát. Valamint más módokon is valószínűsíthető. Persze nem mondhatom 100 %-osan hogy hetero vagy, a feleséged is csak azt TUDHATJA hogy minimum biszexuális vagy. ő se lehet 100 %-ban biztos.

A te kapcsolatod egy képzeletbeli lénnyel egészen más mint ez.
Előzmény: telefongyula (460)
telefongyula Creative Commons License 2008.01.29 0 0 460

Ilyen teljesen elképzelhető, és egyáltalán nem csoda, noha ritka és rendkívüli.

És ha hozzá veszed, hogy mindez akkor megy végbe, amikor épp imádkoznak érte, akkor mekkora a valószínűsége?

Ez így igaz. De ez ellenőrizhető hit. és cáfolható, megfigyeléssel és tapasztalattal.

Valóban, de ahhoz az szükségeltetik, hogy személyesen megismerj. Ahogy én is ismerem Jézust.

Ha elutasítanád, hogy velem bármilyen IRL kapcsolatot kialakíts, esélyed sem volna sem igazolásra, sem cáfolatra.

Persze hogy nincs mert ismételhető és ellenőrizhető tapasztalata van róla.

Ahha, ahogy nekem is Istenről.

Másrészt, ha a párommal nem akarunk laboratóriumi körülmények között, egy kamera előtt d.gni, akkor én meleg vagyok?

tgy

Előzmény: dr_bubo (458)
Paleokrites Creative Commons License 2008.01.29 0 0 459
Nem azt vitatom, hogy egy elmélet nem nyerhet bizonyítást a gyakorlatban, hisz számtalan esetben helytállóak....a tesztek...., kísérletek is!
A relativitást nem lehet letagadni, de azért vannak ellentáborai is, sőt sok sok kis részadat, ha nem is teljessen , de az elméleti " törvényszerűsége" kiegészítésekre ad okot...

Szerintem várjunk még vagy 100 évet, majd akkor kiderül, ha kiderül, hogy kinek miben volt sejtető rálátása és részigazsága!
Előzmény: dr_bubo (457)
dr_bubo Creative Commons License 2008.01.29 0 0 458

Hmmm... nem is tudom.. van arról orvosi feljegyzés, hogy egy agyvérzésen átesett ember, aki nem is friss eset, hanem stagnál évek óta, kb. 15 perc alatt látványos javuláson megy át?

Ilyen teljesen elképzelhető, és egyáltalán nem csoda, noha ritka és rendkívüli.

Mondd csak, ugye ismered a szüleidet? Márpedig én nem ismerem se édesapádat, se édesanyádat. Akkor most hogy higyjem el, hogy nem vagy klón? Csak mert azt mondod? ;-)

Nem, azért mert nincs tudományos bizonyíték klónokra, és senki nem látott még klónt. Az emlősök pedig ivarosan szaporodnak azaz van egy apa és egy anya, ez is egy tudományos tény. Ezért kell elhinned, hogy vannak szüleim. vagyis már csak egy mert a másik már nem él, de ez most nem számít.

Ha azt mondom, hogy heteroszexuális vagyok, azt vagy elhiszed, vagy nem.

Ez így igaz. De ez ellenőrizhető hit. és cáfolható, megfigyeléssel és tapasztalattal. amit te hitnek nevezel az nem.

Érvelni lehet a stílusomból, a hozzászólásaim tartalmából stb, de biztosra nem mehetsz, mert nem ismersz. A feleségem TUDJA, hogy az vagyok, nincs szüksége érvekre :-)

Persze hogy nincs mert ismételhető és ellenőrizhető tapasztalata van róla (remélhetőleg :) )

Előzmény: telefongyula (456)
dr_bubo Creative Commons License 2008.01.29 0 0 457

elméleti volt, de welméleteit a gyakorlat IGAZOLTA.

pl. merkúr perihéliumprecessziója, idő-tér relativitása (a GPSt minden nap állítják mert a GPS műholdon gyorsabban telik az idő mert ott kisebb a gravitáció)

A fényelhajlást 1919-ben bizonyította megfigyelés
Előzmény: Paleokrites (455)
telefongyula Creative Commons License 2008.01.29 0 0 456

egy agyvérzéses bénult felkelése nem csoda. ez magyarázható pl. téves diagnózissal, vagy a vérömleny felszívódásával

Hmmm... nem is tudom.. van arról orvosi feljegyzés, hogy egy agyvérzésen átesett ember, aki nem is friss eset, hanem stagnál évek óta, kb. 15 perc alatt látványos javuláson megy át?

Én is ismerem az egyszarvút. közeli kapcsolatban vagyok vele.  Nevetséges ugye? nalátod.
Mondd csak, ugye ismered a szüleidet? Márpedig én nem ismerem se édesapádat, se édesanyádat. Akkor most hogy higyjem el, hogy nem vagy klón? Csak mert azt mondod?  ;-)

Azonban te sohasem fogz így érvelni, miszwerint lehet hogy Isten nincs és egyszer valaki bebizonyítja. Mert te ezt már TUDOD hiszen beszélgetsz vele.

Ha azt mondom, hogy heteroszexuális vagyok, azt vagy elhiszed, vagy nem. Érvelni lehet a stílusomból, a hozzászólásaim tartalmából stb, de biztosra nem mehetsz, mert nem ismersz. A feleségem  TUDJA, hogy az vagyok, nincs szüksége érvekre :-)

tgy

Előzmény: dr_bubo (451)
Paleokrites Creative Commons License 2008.01.29 0 0 455
Nos Einstein elméleti fizikus volt és nem gyakorlati....., így objektíve nemigazán szólt bele a dolgokba, avagy tévedek?
Előzmény: dr_bubo (451)
Paleokrites Creative Commons License 2008.01.29 0 0 454
Hát azért nem így müxik a dolog, bár a hoaxált áltudományos kijelentések valahol így kezdődnek, ahogyan mondod.... :)
Előzmény: telefongyula (450)
dr_bubo Creative Commons License 2008.01.29 0 0 453

na ez az ami nem racionális érvelés.
Leteremtő Creative Commons License 2008.01.29 0 0 452

Kellene ??  Ez így kevés. Pont annyira igaz, mintha azt írom : nem kellene.

dr_bubo Creative Commons License 2008.01.29 0 0 451
ó, akkor máshonnan közelítem meg. A múlt század elején még sült bolondnak tartották azt, aki azt állította, hogy a levegőnél nehezebb szerkezet képes felemelkedni. És mindezt teljesen tudományosan az irracionalitások kategóriájába sorolták. Mindaz, amit az adott kor embere nem képes összeegyeztetni a gondolkodásával, az irraionális lesz a számára.

Ez így igaz. és jött a TUDOMÁNYOS BIZONYÍTÉK. És megdőlt.

Tudom, hogy most jön az, hogy ki látta, meg hogy mese, de pl. azokon a civilizációtól távol eső vidékeken ahol keresztény missziók működnek, sokkal több csoda történik mint a civilizált vidékeken. Mert szegényekhez még nem érkezett el a nyugati kultúra, és nem tudják, hogy amiben hisznek, az irracionális.

Azok nem csodák, hanem csodának hitt dolgok. Ismétlem én NEM TUDOK bizonyított CSODÁKról. Egy levágott láb kinövése, főleg néhány perc alatt csoda.
egy agyvérzéses bénult felkelése nem csoda. ez magyarázható pl. téves diagnózissal, vagy a vérömleny felszívódásával
Egy levágott láb kinövése jelenleg SEMMIVEL nem magyarázható. NEM IS TÖRTÉNIK.

TE EZT HONNAN TUDOD?

Ha az ember közelebbről ismer valakit, többé-kevésbé tisztában van annak a véleményével is, nem?

ENgem nem győztél meg erről. Sőt szerintem te is ezt csak hiszed , nem pedig tudod.
Én is ismerem az egyszarvút. közeli kapcsolatban vagyok vele. Nevetséges ugye? nalátod.

Olyankor mi van, amikor egy elméletet bizonyítottnak látnak, aztán valaki feltár egy olyan bizonyítékot, ami miatt át kell értékelni az egészet? Hol van ilyankor a racionalitás és objektivitás? Állítható-e ezek után, hogy Isten létezését és az univerzum keletkezését illetőleg a bizonyítékok megdönthetetlenek?

Pontosan ez történt a Newtoni mechanikával, amikor jött Einstein. Az egész a racionalitásra és az objektivitásra épült. Egyszer lehet hogy jön valaki és azt mondja, hogy Einstein elmélete téves. Jelenleg ezt nem látjuk valószínűnek, de nem elképzelhetetlen. Azonban te sohasem fogz így érvelni, miszwerint lehet hogy Isten nincs és egyszer valaki bebizonyítja. Mert te ezt már TUDOD hiszen beszélgetsz vele.
Előzmény: telefongyula (448)
telefongyula Creative Commons License 2008.01.29 0 0 450

Az előbb leírtakból következik, hogy amíg az univerzum keletkezésének és az élet létrejöttének spontán voltát teljes egészében hitelt érdemlően nem bizonyítják, addig a fenti kettőnek a puszta fennállása tudományos bizonyítékként kellene hogy szolgáljon Isten létezésére.

tgy

Előzmény: telefongyula (448)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!