Én már lényegében egesz jól vagyok, csak sokat alszom :) A picike még Zsoltinál van, elvileg már alakul. Csak sajnos az első féktárcsáknak is lőttek meg a kipufogó is többet kapott mint latszott rajta. Ez még kérdéses, hogy mit lehet vele kezdeni. De azért reménykedem, hogy októberben még lesz pár napot jó idő :)
Nem rég tudtam meg,hogy én hétvégén megyek haza apósékhoz szülinapizni...Rétség kilőve erre a hétvégére de ne felejtsük el,mert a cuccot ki kell próbálni!!!Ja és természetesen köszönöm.Majd összehozzuk nem aggódom.
-Az Európai Unió irányelveit figyelembe véve a nemzeti szabályozásunk az általános forgalmi adó fizetése tekintetében kivételt tesz az új közlekedési eszközzel. A személygépkocsi vagy motorkerékpár akkor minősül újnak, ha a megszerzés időpontjában legfeljebb 6000 ezer kilométert futott, vagy amelynek első külföldi forgalomba helyezésétől számítva a megszerzés időpontjáig legfeljebb 6 hónap telt el. A természetes személyek által a Közösségből behozott új személygépkocsi után az általános forgalmi adót Magyarországon kell megfizetni. Ezt, valamint a belföldön történő forgalomba helyezés feltételeként fizetendő regisztrációs adót az ügyfél által kezdeményezett eljárás során magyar vámhatóság szabja ki és vételezi be.
-regisztrációs.adó:180.000.-
-vagyonszerzési illeték:45.500.-
-forgalmi:6000.-
-törzskönyv:6000.-
-rendszámtábla:5500.-
-illeték:5500.-
-érvényesítő címke:585.-
-biztosítás:
Kint (áfa. mentesen) megvásárolt motor: 8900.- euro ami kb.:2.800.000.-
Itthon befizetett áfa.: 756.000.-
Nagyon vastagon számolva az üzemanyagot,utánajárást,időt,ügyintézést is
Én úgy gondolom, mivel új járműről beszélünk ahhoz, hogy magyar rendszám kerüljön rá,rengeteg adó, illeték, stb. kifizetésére köteleznek itthon. Ha ehhez hozzáadjuk a ráfordított időt, útiköltséget, szállítást akkor szinte ugyan ott leszel árban.
Ez csak feltételezés...
Teljesen más a leányzó fekvése, ha a kinti kereskedőnél le lehet alkudni, legalább az ottani rendszámoztatás és regisztráció költségét.
Oka lehet a kisebb szállítási távolság, az alacsonyabb forgalmi és regisztrációs adó, forgalombahelyezési költség, és esetleg a kereskedő árazási politikája.
Buktatója az utánajáráson és sorbaálláson kívül nincs.
Végre sikerült beállítani azt a nyamvadt kamerát kézikönyv nélkül hogy ne kapcsoljon ki öt perc után!!! Úgyhogy ha meghiúsul az időjárás miatt a túra, befordulok!!