"
dec. 20. 19:30Árpádsávval díszítették a kisvonatot
A kismozdony elején, ami Párkány és Esztergom között cirkál a hídon, van egy magyar és egy árpádsávos zászló, a többi kocsit árpádsávos zászlóval díszítették."
ANYÁM, KI VOLT EZ A BAROM, aki ezt képes volt leírni?
hehe. az osztrák rendőrség nem olyan nyámnyila ám, mint a magyar. ott fizetsz és kész. ha nem, akkor lefoglalnak valamidet, ami kb olyan értékű, mint a büntetés és amikor kifizetted, visszakapod. tudod hányan sétáltak már haza, mert csak a kocsit tudták otthagyni zálognak? :o)
vagy kérni kell a rendőrtől, hogy mutassa meg melyik irányba lehet kerülni
megmutatja, valamelyik eddigi határátkelő felé, 40-50 km-es kerülővel.
a kis falvak lakosságának kb a fele átjár dolgozni. 5 kis faluból simán összejön napi 1000 ember. mellesleg nem dzsumbuj meg nem harmadrendű utak mennek át a határon, hanem teljesen jó aszfaltozott utak. és akinek 45 km helyett csak 10et kell mennie, az le fog térni a főútról.
De miert zudulna ra ilyen forgalom, a mi oldalunkon is ilyen kis falvak vannak,legfeljebb onnan mennek at tobben, mert a tobbseg nem fog leboklaszni egy foutvonalrol valami harmadrendu utra bele valahova a dzsumbujba ami a terkepen is alig van rajt
nefárasszál... a határig visz út, de eddig a kutya se járt arra, mert ott vége volt. ahogy fertőrákoson is (bár ott megy másfelé is). kiváncsi lennék, ha egy magyar polgárt kérdeznének meg, aki eddig a határhoz vezető kis zsákutcában lakott, hogy mit szól, ha holnaptól erre járna 1500 osztrák dolgozni. szerintem ő se örülne.
te se olvasol, csak írsz, mi? :o) azért tettek ki táblákat mert a kis zsákfalvak lakói nem akarnak átmenő forgalmat. meg tudom érteni őket, ha letelepedek a világ végén ahol évente jár 1 autó meg 2 szekér, én is kitenném a táblát, amikor napi párszáz ingázó akarna elmenni a házam előtt.
Most tartsál kukoricán, meg búzán egy hízót 6 hónapig, ----amig hízlalod.
Olyan terményárak vannak, hogy mire meghízik a göbe 200 kilóra, addigra a fél házad rámegy a kajára.
Ez a gazdák egyik baja.
Csak nagyüzemben igazán kifizetõ már sertést tartani.
1-2 hízó még elmegy a hagyomány miatt, de ha húsréteges szalonnára hagyod, ami ugye a havonta váltott (kukorica+ korpa+ krumplimoslék) táplálkozást jelenti, akkor rámegy a gatyád. Ráfizetéses.
Miert MO-on mit kapott? Kukorica,rozs ,arpa, buza orlemenyt keverve azt termeltek legfeljebb allati feherjevel vagy szojaval dusitottak Azt hasznaltam eteoanyagnak pecahoz. El kell meni egy takarmanyboltba akinek van nemi mezogazdasagi ismerete ranezesbol megmondja mik a fo komponensei egy takarmanyorlemenynek.
Tudóska van neked macskád ? Tudod ki engedhetné meg magának ma ezt a világot. A mosogató lé vegyszere pedig a VIM volt. Ha nem tudod mi az, kérdezd meg a mamád. Valahol már írtam, hogy ' 56-ban a kis ferdeszemű geroj majdnem agyon lőtt a csomagolása miatt Szép kerek dobozban volt. Akkor találkkoztunk először az ámerikai levesporral is, amit a magyarok már ezer évvel azelőtt kitaláltak, mint a fehérneműt meg a mosakodást, hogy anekdótázzak is.
Hat ugy,hogy igy meg tobb osztrak mosogatoszert hoznak amelyek kornyezetszennyezoek ahelyett hogy a jo oreg magyar Ultrat hasznalnak amirol kevesen tudjak hogy biologiailag lebomlo detergens.
Manapság mi fosunk attól, hogy mit evett a malac életében, s miféle vegyszereket szívott magába halála után. De hogy jön ez az egész téma – beleértve Derek bármiféle képességeit is – az osztrák táblák kérdéséhez?