Keresés

Részletes keresés

sokoldalú Creative Commons License 2009.01.15 0 0 180
Ez szívderítő!
Csak adagold őket szépen nekünk:-)))
Legalább elmúlik a depim is.
Előzmény: Tartomo (178)
Zsuzsokam Creative Commons License 2009.01.15 0 0 179
Az első képen hátul réti füzények?
Előzmény: Tartomo (178)
Tartomo Creative Commons License 2009.01.15 0 0 178
Minden napra egy pár csodás-kertfotó:
Zsuzsokam Creative Commons License 2009.01.15 0 0 177
A vetődés,sodrás irányát úgy érted,hogy az erezete(nem tudom a helyes kifejezést) egy irányba mutasson?Ez a rézsü a kerítés mellett az oldalmezsgyén húzódik.30cm-1m-es szintkülönbséggel.,,,,,,A növényeket hogy ültessem benne,hogy optikailag ne legyen bántó!...A rézsü tetején kerítés van,amit befuttatnék klematisz,borostyán stb. takarás végett!
Előzmény: agicza (175)
Zsuzsokam Creative Commons License 2009.01.15 0 0 176
Na csak légy éber!!Ha az ember rendezkedik,ott sok jóra nem számíthatunk.
Amikor hallom a pincében a neszezést,pánikszerűen lerohanok,és tartok egy terepszemlét! Általában atrocitás a vége.
Ha most kéne párt választanom,előnyben részesíteném a kertész véggzettségűeket!!!:))))
Előzmény: sokoldalú (174)
agicza Creative Commons License 2009.01.15 0 0 175
Jáááj, a Came a lot sziklaművei.... brrr. ====:-O Ne is említsd! Nem elég, hogy a 'kedvenc' alföldi kialakítás köszön vissza, ahol az egy méteres szintkülönbséget a kockaház körül megrögzötten sziklakerttel hidalják át, de még hogy elhelyezni sem tudják őket, az kész tragédia...

Ad 1: sziklákat nem állítunk élével a földbe, kivéve japán kőkert, de a karesansui más műfaj, ne menjünk most bele, nem ennek a topicnak a témája. Ad 2: ezeket a sziklákat úgy helyezték el, hgoy mindenütt legyen belőle jó sok, nem baj, hogy nem vetődés iránynak, vagy hogy nincs sodrása az egésznek, hogy ilyen formációt az életben nem produkál a természet, sebaj, legalább jól látszik az összes kő azoktól a növényektől, amiket egyébként sosem találnál meg egy sziklakibúvásos vagy bármilyen más, szabadban található képződményen. Ad 3: A köveknek nem egyharmadát kell besüllyeszteni, hanem az a maximum, ami kilátszhat belőle...

És ha ehhez hozzáadom, hogy a sziklakert az, amit majdnem minden kertben létesítenek, alternatíva híján, akkor bele sem merek gondolni, hány hasonlóval lehet még találkozni, ha nyitott szemmel jár az ember.
Előzmény: Zsuzsokam (168)
sokoldalú Creative Commons License 2009.01.15 0 0 174
Húha!
Ti aztán nem vesztegettétek az időt! Tele írtatok két oldal topikot:-)))
Már megint lemaradtam a sürüjéről.
Na nem baj, legalább szép képeket láthattam.
Tegnap én is nagyon sok oldalt megnézegettem és találtam is egy csomó gyönyörű képet a kedvenceimről (hosták és rhododendron).
Sőtt, felfedeztem egy online bevásárló helyet ahol meg is találtam a régen óhajtott hostámat. Éljen!

Zsuzsokám!
A kerítés az emberem kezét dícséri, ugyanis kőműves a drágám.
Az ólomvirágom pedig a garázsban telel, ott van fűtés és napfény. A fűtést úgy értsd, hogy éppen nem megy 0 fok alá a hőmérséklet.
Bár most nagyon féltem mert az ember rendezkedett és szerintem olyan helyre pakolta át ahol nem tetszik neki.
Ma akarom a teleltetett növényeket átvizsgálni.
1. júne nevű áhitott hosta

Tartomo Creative Commons License 2009.01.15 0 0 173

Most néztem fel  a galleryra, és nincs meg a kertes album :(

Majd ha lesz időm, akkor én is a picasára csinálok egyet.

Előzmény: Tartomo (172)
Tartomo Creative Commons License 2009.01.14 0 0 172
Ha gondolod, akkor nézz be a képtáramba, itt megtalálható az összes kiállítási fotóm. 99%-ban afgánok vannak fotózva, de akadnak más agárfélék, valamint a kiállításokon  képezett egyéb fajták, de csak nagyon kevés képen. Már a kertről is vannak itt fotók, de nem teljes még az album. : http://gallery.site.hu/u/Tartomo/
Előzmény: Dogfüggő (171)
Dogfüggő Creative Commons License 2009.01.14 0 0 171

Szia!

Engem pl. nem riasztanak el az ilyen képek.. : )

Átnézegettem a kerteket is azért : ), most mélán sóhajtozom..

Előzmény: Tartomo (132)
Zsuzsokam Creative Commons License 2009.01.14 0 0 170
Te Tomi köszi a tippet!Ezt a honlapot nem ismertem.Csodás képek!!!!!!!
Előzmény: Tartomo (162)
Zsuzsokam Creative Commons License 2009.01.14 0 0 169
Kipróbáltam én is.Nekem sem sikerül mindegyiket lementeni!
Közben megtaláltam a gunnerámról a nyári képeket.Itt még olyan nyamvadtak,mert nem trágyáztam meg őket!!!!!:))))))
Zsuzsokam Creative Commons License 2009.01.14 0 0 168
Van 20m-es rézsüm amit kövekkel sziklakertnek álcáznék.Kövek összelopkodva,de az elrendezés még gyatra!.....A telken van 2,5 m szintkülönbség 20 m-en.
Na nem olyanra gondolok,mint Verőce elején a Camelot....Az egy aktív kőbánya!!!:))))))
Ráadásul a kövek 1/3-ad részét rakjam a földbe? Ilyesmit olvastam a szakirodalomban!
Előzmény: agicza (155)
agicza Creative Commons License 2009.01.14 0 0 167
Öt-öt métert jelölj ki az építőművészeknek a ház körül, onnan menekíts ki minden növényi létformát, a Whippet-bandát meg telepítsd a kordonon túlra, és terjeszd el a mesterek között, hogy a kutyák piranhából vannak, és a területükre ki-és bemenet tilos! ;-) Nem tudom, melyik lesz jobban leamortizálva a végére... ;-P
Előzmény: magyarliba (166)
magyarliba Creative Commons License 2009.01.14 0 0 166

Hát kalandos időszak is volt, az tény. És valóban, tisztában van a gazdájuk azzal, hogy inkább dajkálom itt a kis mocskokat, mintsem sorsukra hagyjam őket valami sivár kennelben.

Tavaly ezért is nem készült sok kép a kertről, egyszerűen nem volt egy "piacképes" sarok benne.:)

Idén meg építőmunkások veszik birtokba jó időre a terepet, asszem vissza fogom sírni a "csipeszfejűek" jelenlétét!

agicza Creative Commons License 2009.01.14 0 0 165
Hmmm, lehet, hogy csak folyamatosan levédett oldalakba akadtam akkor? Most megy a Chelsea-ről indulva.... Köszi szépen, ezek szerint van remény! :-)
agicza Creative Commons License 2009.01.14 0 0 164
Szuper, gratulálok! :-D Innentől már csak a többi hókuszpókusz kódját kell megjegyezni, súgó a hsz-szerkesztő alatti linken, és menni fog minden más is! Színes szövegezéshez vagy gyorskódoláshoz elkelnének még a bbcode-ok ugyanonnan, ha gondolod...
Előzmény: CBNora (163)
CBNora Creative Commons License 2009.01.14 0 0 163
Van S betű!
Előzmény: agicza (160)
Tartomo Creative Commons License 2009.01.14 0 0 162
Hú, hát simán. Jobb gomb,  kép mentése más néven, talán? De így. Van olyan kép, amit nem tudtam én se lementeni, de a legtöbbet  sikerült. Én általában kiindulásnak a chelsea flower show-s képeket szoktam megnézni, és onnan  minden irányba elindulni. Megkérdezhetem mit írtál be a keresőjébe? Kipróbálnám, hogy sikerülne-e  lementeni  nekem  őket.
Előzmény: agicza (161)
agicza Creative Commons License 2009.01.14 0 0 161
És hogy tudsz arról az oldalról képeket leszedni? Mert itt nem akarja menteni sosem a FlickR képeit, és Print Screen-nel kissé vontatott a dolog...
Előzmény: Tartomo (158)
agicza Creative Commons License 2009.01.14 0 0 160
A linkelt oldal secure site, tehát biztonságosan lehet róla letölteni és telepíteni rendszergarázda nélkül is. Ha feltetted, jobb klikk az ikonon, és lehet átváltani, hogy scriptekkel vagy anélkül akarsz látni egy oldalt, és ha ezzel sem megy, akkor a tűzfal van túlbiztosítva.
Előzmény: CBNora (159)
CBNora Creative Commons License 2009.01.14 0 0 159
Akkor telepítsem bátran, akár a rendszergazdától függetlenül?
Előzmény: agicza (157)
agicza Creative Commons License 2009.01.14 0 0 157
Ha minden igaz, akkor ez kell, amivel kiválaszthatod, milyen scripteket engedsz futtatni - méghozzá site-onként vagy akár oldalanként is:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/722#reviews
Ha ezzel sem műxik, akkor tűzfalad van atombiztosra állítva, azzal meg a szoftverest kell nyaggatni mert az már komplexebb ennél...
Előzmény: CBNora (156)
Tartomo Creative Commons License 2009.01.14 0 0 158

Szia Mindenki!!

örülök a nagy forgalomnak itt a topikon. A képeket én a flickr fénykép megosztó helyről szedtem, szedegetem mai napíg.  Külön örülök, hogy a kedvenc kutyafajtám is tetszik nektek.

Néhány csodakert:

CBNora Creative Commons License 2009.01.14 0 0 156
Nem látok ilyet.
Előzmény: agicza (154)
agicza Creative Commons License 2009.01.14 0 0 155
Jajj, azok a tavirózsák! Pont ilyen rózsaszínek díszítenek itt is! Tényleg, még öt hónap, míg újra virágoznak, a tél monnyon le! És milyen derékrongáló terveid vannak a tavaszra?
Előzmény: Zsuzsokam (141)
agicza Creative Commons License 2009.01.14 0 0 154
Olyan kis kockád van-e a böngésző ablak alsó csíkjában, hogy a scripteket letiltja-e, engedi részlegesen vagy egészében? Egy Superman-S betű, piros körben áthúzással vagy anélkül?
Előzmény: CBNora (152)
agicza Creative Commons License 2009.01.14 0 0 153
Még az ebek kertkompatibilitására visszatérve: eggyel még elvan az ember, szépen megneveli, és kisebb-nagyobb bosszúságok mellett is vidáman tartható - ha nem fogsz ki egy hiperaktív. örökmozgó, mindent megcsócsáló kölyköt, mert akkor a kertnek annyi, amíg fel nem nő. Itt bejött az, hgoy külön részen, kerti kiskapuval leválasztva van az ebek birodalma, a kapura-kiskerítésre meg futhat, ami ráfér, Clematis, hajnalka, rózsafélék, etc.
Előzmény: Tartomo (137)
CBNora Creative Commons License 2009.01.14 0 0 152
Tűzróka. Nincs semmiféle formázó ablak. Múltkor írogattam ilyen size-okat, szépen bekerült a szövegbe.
A cégnél Explorer volt, ott láttam mindenféle formázási lehetőséget.
Előzmény: agicza (150)
agicza Creative Commons License 2009.01.14 0 0 151
Vetőmagok: a fényképezett kínálatnak a feléből már lesz nyárra virágzó növényed, úgyhogy hajrá a felvirággoztatás útján! Ha van szabad helyed házon belül, akkor már márciusban meg elhet kezdeni az akciót, talán csak a harangvirággal fog meggyűlni a bajod, a Lupinus, a Delphinium, a Lavatera - ha jól láttam őket - vidáman kel 1-3 hét alatt, utóbbi egész nyáron virít.
Előzmény: sokoldalú (122)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!