Sziasztok az lene a kérdésem hogy van egy 318 tds em és nem indul csak szürkés feketén füstöl . izzitás jó kómpreazio is van én levegösödésre gyanakszom . véleményeket várok kösszi .
Mert van egy ismerősömnek egy bontott opel omega tds motorja kompletten. Sajnos az én hengerfejem repedt, már 2szer volt hegesztve. A második hegesztéssel ennyit bírt a járgány. Így cserélnem kell rajta. És csak érdeklődök, hogy az opel hengerfeje ugyan az e mint a bmw e34 esé? Motorkód alapján ugyan az a kettő. Így a kérdés az hogy valaki cserélte már le ilyen módon.
Szia. Ha 6 hengerből csak 4-nél jó az izzítás akkor állítólag már elsem indul az autó. (Én ezt halottam). Én úgy tudom, hogy ha hidegen nem indul vagy nagyon nehezen a vas, akkor lehet adagoló felső része is ami ugyebár az elektromos része. Ezek télen néha szétszoktak fagyni, mert bepárásodik, vagy beázik állítólag. ( nem törvényszerű).
Az ízzítással kapcsolatban pedig a boardon ír ki szöveget. Pl. németül: Vorglühen.
Akkor lehet, hogy nem izzít. Valakivel meg kellene nézetni. De írtad, hogy gyertyák cserélve a relé meg oké. Aki ezt intézte nem nézte meg működik-e rendesen?
Amikor ráadod a gyújtást a sárga drótszál formájú visszajelző az izzításé. De amikor kialszik még izzít tovább úgy 7-8 mp.-ig. Amikor hallasz egy halk kattanást és élénkebb lesz a műszerfalod kijelzője esetleg a beltéri világítás akkor van vége. És pont ezekből tudod, hogy izzít. Ha pedig izzít akkor üzemanyag problémád lesz esetleg. Lehet, hogy egyszerűen visszaejti.
Köszi a segítséget. Ahogy olvasgatom, mm pontosan meggyezik a 2 hengerfej. A motor elektronikában az opelt butitták,hogy ne legyen olyan teljesitménye mint a bökőnek...
Meghoztam az autót a szerelőtől. Kiderűlt hogy repedt a hengerfejem. Már 2szer volt hegesztve. Kérdés hogy az opel omega 2.5 td hengerfeje megeggyezik e az én motoroméval? Válaszokat előre is köszi. És buék így utólag is.
Sziasztok! Mi a véleményetek a Sport vezérműtengelyről? Van valakinek tds-be? Mik a tapasztalatok , érdemes vele foglalkozni ? Ha jól tudom csak a Gaál Motorsport csinál 6 hengeresbe tengelyt!