Keresés

Részletes keresés

kgaboroo Creative Commons License 2016.07.04 0 0 37539

Minél nagyobb a képátló annál jobban észrevehető, főleg ha emellé még olcsó is. A crt képet a plazma tudja visszaadni. Az lcd képe festménynek látszik egy crt-hez szokott szemnek.

De mint mondtam az lcd-t is lehet valamelyest javítani képileg. De ha a boltban nézed ott katasztrófa.

Előzmény: Törölt nick (37538)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.04 0 0 37538

A röhej az egészben (amit eddig meg sem említettem), hogy mikor párom megunta, hogy folyton fikázom az általa nézett főzőcske műsorokat, vett egy - azt hiszem - 32"-s Phillips, "hd ready" tévét. Nulla tudás, gyenge felbontás, egy év után megjelenő dead pixel, de azon pl. nem látom azokat a zavaró dolgokat, amiket a boltbeli, 40"-s vagy nagyobb FullHD/UHD tévéken... (beleértve a minden sallangtól megfosztott samsungot is)

Előzmény: kgaboroo (37537)
kgaboroo Creative Commons License 2016.07.04 0 0 37537

A bolti beállításokból ne ítélkezz a képminőséget illetően. Amit ott látsz az egyszerűen nézhetetlen. A tévé első bekapcsolásakor ez jelenik meg...válassza ki a beállítást, otthoni vagy bolti.

Viszont az olcsó lcd-k között is találhatsz alapból nézhető képű lcd-t, pl hyundai.

Előzmény: Törölt nick (37536)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.04 0 0 37536

Egyszerűen nincs olyan, amiért hajlandó lennék pénzt adni és nem nagyobb 40"-nál. Látatlanba meg nem veszek tévét. Szóval a plazma itt már sokadjára esik ki ;)

(használt cuccot elvből sem veszek - elv alatt értsd: elvem, hogy nem bízom senkiben, ha üzletről van szó :) )

Az a gáz, hogy ma is láttam egymás mellett Panasonic-ot, Sony-t, Samsungot, Sharpot, Phillipset, meg néhány Navon szintű noname darabot és azok a gyerekbetegségek, amik együtt járnak az LCD-vel, mindegyiken megvannak. Kiirthatatlanul. 

Nem tudom, hogy a rossz szemem az oka vagy épp ellenkezőleg, e téren túl jó, de én látom a kép akadozását, a gyors mozgásnál a "szellemképet" és hasonlókat.

Na mindegy, ez már csak siránkozás, semmi több. Valahogy úgy képzeltem, hogy tíz-tizenöt év alatt azért fejlődött a technika, de úgy fest, nem eleget.

Előzmény: kgaboroo (37535)
kgaboroo Creative Commons License 2016.07.04 0 0 37535

És akkor megint előjön a fogyasztás téma.:-)))

Csak, hogy tudd, az utolsó plazmák már nem fogyasztanak többet mint a hasonló képméretű lcd-k. Vagy legalábbis minimális a különbség. Ez azért van mert a plazma fogyasztása képtartalomtól függően folyamatosan változik míg az lcd állandó szintű.

Szóval nyugodtan keress plazmát, érdemes akár jó állapotú használtat keresni az újabbak közül. A jófogáson sokat láttam pár napja. 

Vagy tovább keresgélsz a nézhetetlen lcd-k között. De ha mégis lcd mellett döntessz akkor az Panasonic legyen, mert ezen tudsz nézhető képet varázsolni. Tapasztalatból mondom.

Előzmény: Törölt nick (37534)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.04 0 0 37534

Szomorú vagyok. Ma is nézelődtem, igaz, eladói segítség nélkül, viszont sokkal hosszabban, mint eddig bármikor.

Még a milliós tévé képe is maszatos, szaggatott... :(

És ezen nem segít a képjavítónak csúfolt, képrongáló eljárások lekapcsolása sem.

Egyszerűen nincs olyan tévé a kiállítottak között, aminek a képminősége legalább megközelítené a százéves Thomson CRT képét.

De ami a csúcs... volt egy olcsó kis Phillips tévé (36-40", 99000Ft-ért), amin az éppen folyó meccs képe, közel három másodperccel előrébb járt, mint az összes többin. 

Na ez vajon hogy lehet?

Normális színeket a Sharp és a Hyundai tévéken láttam, az összes többi durván túlszaturált, nem tudom, miért... így kelendőbbek?

A héten még utolsó próbálkozásként elmegyek egy nagyobb szaküzletbe, ahol elvben van Sony és Panasonic is, megnézek párat, de nehezen tudom elképzelni, hogy találok olyat, ami megfelelne az igényeimnek. :(

----

Plazma ellen a méret (40"-osnál csak nagyobb létezik ott ahol én kerestem) és ár mellett még egy "apróság": a fogyasztás... :)

Törölt nick Creative Commons License 2016.07.03 0 0 37533

HüJe. :D

Előzmény: Doky586 (37532)
Doky586 Creative Commons License 2016.07.03 0 0 37532

Off. Legfeljebb viszed két hajátvesztett barátodat is..

SA is így csinálta volt :)

Előzmény: Törölt nick (37531)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.03 0 0 37531

Azért te is érzed, hogy ez nem igazán életszerű? ;)

Előzmény: Doky586 (37530)
Doky586 Creative Commons License 2016.07.03 0 0 37530

Specifikációjában benne van, sok boltban ki is írják mellé, de ha nincs ott akkor viszel magaddal egy PS-t és rákötöd, játszol vele egy órát és érezni fogod, ha nem akkor nyóc, mert otthon se éreznéd.

Előzmény: Törölt nick (37528)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.03 0 0 37529

Boltban... ma vérig sértettem egy eladót, mert lefikáztam az ajánlott tévét.

Egy UHD-s Samsung volt az áldozat. Megkértem, hogy kapcsoljon ki minden képminőség buzeráló funkciót. Az eredmény egy alulszaturált, enyhén vibráló kép lett, amin pl. egy integető kéz 6-8 példányban látszott. Sajnos nem egyedi probléma, a drágább lcd-ken is ugyanezt láttam. 

Ha találok boltot, ahol Panasonic-ot is meg tudok nézni, akkor még teszek egy utolsó kísérletet, de azt hiszem, akkor lesz új tévém, ha kijönnek valami vadonatúj technológiával, mert az LCD gagyi, plazma meg... hát szóval annak is van hátránya bőven.

Előzmény: kgaboroo (37526)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.03 0 0 37528

Köszi, sajnos hülyén tettem fel a kérdést. Arra lettem volna kíváncsi, hogy a boltban hogyan tudom ellenőrizni, hogy van-e jelentős késése a kiválasztott készüléknek. De úgy tűnik, a legtöbb  boltban sehogy. :(

Előzmény: Doky586 (37527)
Doky586 Creative Commons License 2016.07.03 0 0 37527

"Input lag mit jelent? Mi van, ha túl nagy, miből lehet észrevenni?"

-TV menüben nyomkodod a távirányítót és érezhetően lassabban jelenik meg az amit benyomtál (extrém nagy lagnál)

-PC-t vagy PS3-at csatolsz hozzá és az autóversenyzős játékban mindig falnak mész mert a mozdulataid és a kép nincsenek szinkronban..  :)

Előzmény: Törölt nick (37521)
kgaboroo Creative Commons License 2016.07.03 0 0 37526

" Panasonic tévékről láttam ilyen véleményt, pedig úgy egyébként nem tűnnek rossznak. "

Már a boltban próbáld ki a tévék menürendszerét. Ezt csak azért mondom mert utólag már megbántam, hogy Samsungot vettem a konyhába. Ennek a menüje és programozhatósága borzalmas. Nem átlátható, sok az almenű almenűje, hosszadalmas a programozás.

Dolgoztam műszaki boltban eladóként, programozni kellett sokféle márkát és a Pana volt a nyerő. Ilyen dolgokat is figyelembe kell venned hisz a távirányitót sokkal többet fogod fogdosni mint a zasszonyt.:-)) Vele fogsz elaludni. :-)

Előzmény: Törölt nick (37523)
kgaboroo Creative Commons License 2016.07.03 0 0 37525

Mint ahogy a cikkben is leírják, nem mindegy, hogy az egész képernyő késik vagy csak a képkockák. Az elsőből csak akkor látsz valamit ha van egy másik készülék viszonyítási alapnak. A képkockakésést látod simán. 

Az, hogy a HDMI-n kicsit késik a jel az az egész képernyőre vonatkozik.

Nálam ha egyszerre megy a 3 tévé, 2 led ldc és egy plazma akkor a hangból észrevenni, hogy van kicsi eltolódás, ezt nevezhetjül audió imput lagnak. :-)

A képen is biztos van némi késés az lcd-knél de mivel nem egymás mellett vannak a tévék így nem látom. De az biztos, hogy a plazma képe gyorsabb és egyenletesebb mint a konyhában lévő szintén full hádés Samsung lednek.

De ha hozzászokik a szemed akkor nem fogod látni.

Előzmény: Törölt nick (37524)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.03 0 0 37524

Ilyen vélemény=túl nagy hdmi-n az input lag.

Előzmény: Törölt nick (37523)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.03 0 0 37523

Site blacklisted ;)

(Köszi, azért megnézem)

A kérdés egyébként onnan jött, hogy a Panasonic tévékről láttam ilyen véleményt, pedig úgy egyébként nem tűnnek rossznak. 

Előzmény: kgaboroo (37522)
kgaboroo Creative Commons License 2016.07.03 0 0 37522
Előzmény: Törölt nick (37521)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.03 0 0 37521

Input lag mit jelent? Mi van, ha túl nagy, miből lehet észrevenni? (És miért nem tüntetik fel a tv-k adatlapján?)

kgaboroo Creative Commons License 2016.07.02 0 0 37520

Panasonic.....van választék bőven.  LINK 

Előzmény: Törölt nick (37519)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.02 0 0 37519

Ha fontos a jó szerviz, normális garanciális feltételek, akkor melyik márkáknál érdemes nézelődni?

Plazma eleve kiesett, mert 150-160ezer a nagyon felső limit, amit még hajlandó vagyok rákölteni és 40"-snél nagyobb készülék el sem fér ott, ahol a jelenlegi tévé van, viszont ezekkel a paraméterekkel úgy tűnik, plazma nincs.

Szóval marad az LCD, ráadásul sima LED-es, AMOLED megintcsak nem fér a keretbe.

Itt nem tudom, a ki-/beégés mennyire jellemző, illetve mennyire számít garanciális hibának.

Samsunggal pl. kifejezetten negatív tapasztalataim vannak a mobilom kapcsán. Ahány meghibásodás, annyiszor lett rosszabb... Pl. beégés miatt cserélt kijelző, az új valami ótvar gyenge, a szakadozó wifi kártya cseréje után a korábbi majd' 8 órás üzemidő nem egészen hat órára redukálódott - bekapcsolt wifi és kijelző mellett, a szervizesek a Váci úton is és Budaörsön is igencsak tahók voltak. És akkor azt meg sem említem, hogy a garancia lejárta előtt egy héttel cserélt darabokra csak egy hét garanciát vállaltak...

Szóval Samsungot csak nagyon indokolt esetben vennék, viszont elnézve a kínálatot és az arukeres.hu-n olvasható véleményeket... hát nem sok jóra számíthatok, ha végül mégis vásárlásra szánom magam.

ficere50 Creative Commons License 2016.07.01 0 0 37518

Ezért írtam az "anyagi" okot... transzpondert bérelni minél olcsóbban, előfizetést minél többet beszedni. Ez az üzlet itt nyugatbalkánon.

Előzmény: Saughassy (37517)
Saughassy Creative Commons License 2016.07.01 0 0 37517

Sajnos nincs egy normális szolgáltató Magyarországon. Pedig lenne igény egy csökkentett csatornaszamu, de emelt bitrataju csomagra.

Előzmény: ficere50 (37516)
ficere50 Creative Commons License 2016.07.01 0 0 37516

Maximálisan egyetértek!

Nem éppen olcsó UHD-tvm is elkeserítően tud teljesíteni, amíg ezek nincsenek kikapcsolva! Már az élesség paraméter is ront a mozgás-visszaadásban.

Tehát a recept: jó forrásanyag, nulla beavatkozás...(pl. ASTRA műhold 3-4 UHD adása, megdöbbentően jó minőséggel érkezik)

Az előbb leírt pixelesedési, mozgásfelépítési, jelenségek több tv-műsorszolgáltató estében is tapasztalhatók, mert a rendelkezésükre álló, vagy biztosított, sávszélesség, anyagi és technikai okok miatt véges -> kábel/műhold transzponderek paraméterei...

Előzmény: Saughassy (37511)
kgaboroo Creative Commons License 2016.07.01 0 0 37515

Ilyen könnyen azért ne add fel. Szokatlan a szemnek CRT után az lcd kép, pláne nagyobb méretben. De mint írták előttem, menürendszer, beállítások, képbeállítás és ezen belül kikapcsolni az összek képjavításra hivatott funkciót.

Lényegesen javulni fog a képminőség és közelíteni fog a már majdnem nézhető kategóriához.

Előzmény: Törölt nick (37514)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.01 0 0 37514

Egyre inkább hajlok arra, hogy hagyjam a fenébe az egészet. Végül is a CRT tévém képminőségével nincs bajom (szar,de egy húszéves konstrukciótól nem várok mást, a műsort már alig nézem), max. a notebookomnak nem lesz második képernyője :)

Előzmény: Saughassy (37513)
Saughassy Creative Commons License 2016.07.01 0 0 37513

A kisebbekkel az a baj (Vagy legalabbis 3-4 eve, amikor ilyet neztem szuleimnek), hogy altalaban olcso modellnek szanjak a gyartok es nincs belole normalis kepminosegu. Valoszinuleg retegigeny a jo kepminosegu, de kis kepatlojou teve. Azert ne add fel, a kinalat hatalmas, csak ne felejts teszteles elott minden szart kikapcsolni :)

Előzmény: Törölt nick (37512)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.01 0 0 37512

42"-s volt a legnagyobb amit néztem, de a 100cm-es (40"?) a megcélzott kategória. 

Előzmény: Saughassy (37510)
Saughassy Creative Commons License 2016.07.01 0 0 37511

Az tipikus lcd hiba, amit altalaban sulyosbitanak a maxra tekert "kepjavito" opciok. Sokat lehet javitani rajta, ha kikapcsolod a sok bizbaszt.

Előzmény: Törölt nick (37507)
Saughassy Creative Commons License 2016.07.01 0 0 37510

Nem, a "zársebességnek" (fizikailag ugye nincs ilyen) nincs koze a masodpercenkenti kepkocka sebesseghez (FPS). Az egyszeruen a CCD illetve az elektronika limitaciojabol adodik. Ugyanugy ahogy a fenykepezogepnel is be tud mozdulni es eletlen lesz a gyorsan mozgo tema ha nincs eleg feny es emiatt hosszabb megvilagitas szukseges. A kamera csavarja felfele a gaint, zajosodik, illetve fellep ugyanez az effekt. Bonusznak nyilvan ott a kepkockaszambol adodo szaggatas is, de attol meg 1-1 kepkocka lehetne eles. Na, a fentiek miatt nem az.

(Raadasnak szerintem a belso jelfeldolgozasnal is tomoritenek mar, mert a tomoritetetlen keptartalmat meg ma sem olcso tovabbitani.)

Nem veletlenul lassitott felvetel a legtobb bolti demo. :) A plazmaknal (illetve felsokategorias LCD-nel) ez nem gond, de ha mar forrasszinten elcseszett a dolog, akkor bizony azokon is latni fogod.

De mondom megegyszer: nem fair egy 50-60 collos kijelzot 1 meterrol vizsgalni, majd lefikazni, mondvan: ilyen hibak a Junosztyon sem voltak. Azon is volt (mas meg plane:), de olyan kis meretben egyszeruen nem is lathattad. Normal nezesi tavolsagbol kell jol mutatnia, ezt azert mar kozepkategorias darabok is teljesitik mostanaban.

Sokat fejlodott az LCD, csak meg kell talalni azt a keveset a hig f...s tengereben. Vagy venni egy plazmat. :D

(A tomoritesnel a regi mpeg2 kodekre a blokkosodas (kockasodas) volt a jellemzo, az ujabb mpeg4 inkabb ezt az elmosodo konturos effektet produkalja. Tv musor szolgaltatoknal van szep pelda mindkettore. Az UPC Digitalnal csak a HD adasok mpeg4-esek, a regi SDnek csak mpeg2 jut. A telekomos ip teve tudtommal mar csak mpeg4et hasznal)

Előzmény: Törölt nick (37506)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!