Akkor még szoftverek se voltak, csak franciblokkok amiket kézzel összesítettünk, és a felírólány kezelte, aki a főnök lánya volt vagy a felesége. (1971-74)
A történeted lényege azonban itt az, hogy a napi zárás után számolják el a bevételet/fogyást stb. a korcsmárosok. Így aztán nem mindegy nekik, hogy a 31-i fogyás/bevétel stb. melyik napra számlázódik. És a számlázó szoftvertől azt várják, hogy segítse a munkájut.
bíróság előtt valszleg nem áll meg (hiszen valaminek a nemvanásáról nem lehet bizonyítékot szerezni) de így négyszemközt azért elmondhatjuk, hogy jó nagy hülye ez a kóka, és valszleg rendszeresen csinál ekkora balfogásokat...
Mikor én egyetemista koromban pincér voltam nyaranta a Balcsin, akkor záróra után még standoltunk, (azaz meghatároztk az aktuális készletet, ezáltal a napi fogyást) hogy a főnök aki gebines volt, tudja mennyi az övé a bevételből. (meg egy kicsi nekem is jutott, és mindannyiunknak) Akkor még ÁFA meg adó meg ilyen apróságok nem voltak.
Kedves sápadtarcú testvérem. Ne tessék félrebeszélni igényességében. A tűzes víz, és az elvakult SZDSZ hit el tetszik venni a testvérem eszét. Kedves Puma testvérünk hibát követett el, mely kiderült, aztán tisztára akarta mosni testvérünk magát az uffff nagy "MANITTU" elött, de kínzócölöp felé hatja magát. A nagy "MANITTU" kegyes hozzá, de a törzs már zugolódik. A törzs aranyát használja, és még lopja is. Uff én beszéltem...
Tudod: döglött dakota ló. Most mán nem a számlán kéne lovagolnod, hanem az új helyszínen. Oszt ha az is ki lesz lőve, akkor majd kereshetsz valami mást. A lényeg, hogy folyamatosan gyalázd Kókát, az tök mind1 mivel, nem azért fizetnek. De ha már, akkor nem ártana belevini egy icike picike igényességet. Mert ez így ebben a formában lássuk be nagyon szánalmas.
Meghatározás: A puma (1995 óta Pannon Kókausz, 1993 óta Puma concolor, előtte Felis concolor) Észak-, Közép- és Dél-Amerikában élő, de Közép-Európában is terjedőben lévő macskaféle ragadozó. Nagysága ellenére nem tud bőgni, ám ehelyett dorombol és, ha fogságba ejtik, hátborzongató emberszerű sikolyokat hallatt. Jóval közelebbi rokonságban áll a házimacskával, mint az afrikai oroszlánnal. Egyéb ismert elnevezései még a kaguár, hegyi oroszlán, párduc, catamount és festett macska. A puma szó a kecsua indián nyelvből ered. Brazíliában a tupi nyelvből eredő suçuarana-nak nevezik, ám még egyéb nevei is ismertek. Tény, hogy az angol nyelvben a pumának több mint 40 különféle elnevezése van.
A puma önmagáról: Feleségéről, karórájáról, öltönyeiről és óriási fejéről is beszélt a májusi Playboynak Kóka János, aki az interjúban megemlítette, hogy Amszterdamban kipróbálta a marihuánát, hogy ellenőrizhesse magán az illegális kábítószer fiziológiai hatásait. Kóka annak ellenére is elfogadja a homoszexualitást, hogy teljesen idegen tőle, viszont érettségi után nagy volt a feje. A gazdasági miniszter akkor jött rá, hogy liberális, amikor politikus lett, és nem buktatná meg Gyurcsányt, mivel "igazi csapatjátékos". (forrás index)
Hurrá +1 szagértő. Nem tudom van-e vendéglős haverod. Nekem van több is, így aztán sokszor hallottam már a következő szép magyar szót: standolás. Mond ez neked valamit?
Igaz egyszerűsített számlának de ha előveszek egy számlatömböt pl arra az van írva: Készpénzfizetési Számla miközben az ÁFA tűrvény ezt nem ismeri csak az egyszerűsített számlát.
Akkor hugy is van ez???
Xal az APEH is balfasz mert elfogadja peg még a megnevezése sem ok!
2007. június 14. 14:46 | Forrás: STOP nyomtat | elküld
Jó Eörsi Mátyásnak. A szabad demokrata frakcióvezető ugyanis még tud hinni. Nagy erény ez uszkve 17 év aktív politizálás után. Én már nem hiszek.
Ma reggel a közszolgálati tévé reggeli műsorában újra téma volt a SZÁMLA. Így csupa nagybetűvel. Az obligát kérdés így hangzott: a Szabad Demokraták Szövetsége ügyvivői testülete, országos elnöksége, vagy bárakármilyen döntéshozó szerve megkérdezte-e a liberális miniszterektől: Ön, vagy bármely kollegája dőzsölt-e az adófizetők pénzén magán-, vagy pártrendezvényen? Ez alkalommal a sütiért, pogiért, kisfröccsért, vagy bármi másért elcsalta-e az áfát?
Eörsi Mátyás szerencsés volt. A legutóbbi ügyvivői testületi ülésen nem vett részt, de magánemberként megkérdezte a Pannon Pumát. Kóka János megnyugtatta: higgyük el neki, hogy egy fia betű nem igaz a sztoriból. És Eörsi elhitte. Elhitte, hiszen Kóka megbízható, jó káder, aki egy másik európai formátumú politikushoz hasonlóan még egyszer sem füllentett. Eörsi amellett, hogy európai formátumú politikus, szelektív memóriával is rendelkezik.
Csak egy dologra szeretném emlékeztetni Eörsi Mátyást, nem megakadályozva naivitását. Mondjuk laza ecsetvonásokkal árnyalnám a Kókába vetett magabiztos hit alapjait. Történt egyszer, hogy a Fodor Gábor-Kóka elnökaspiránsi vitában utóbbi azt találta mondani: egyházpolitikai ügyekben rendszeresen egyeztet Erdő Péterrel. S ezt megismételte a köztévében is. A bíboros viszont szűkszavúan csak annyit szögezett le közleményében, hogy egyszer, jelentős idővel ezelőtt találkozott Kókával.
Hogy ezt most miért citáltam ide? Mert Kóka legalább egyszer már megbukott. Megbukott, mert az általa kimondott szavak, még a politikusokra méretezett igazságszita igencsak ritka lukain is átzuhantak. De megbukott a számlával is. Az azért mégsem lehet véletlen, hogy ugyanaz az intézmény alig egy hónap leforgása alatt két teljesen különböző tartalmú nyugtát tud kiadni, amin gyakorlatilag a papíron kívül egyetlen adat sem egyezik. Sőt. Az is mindennapos, hogy a magán habzsi-dőzsi nem elszámolásra kért számláját élére vasaltan őrizgeti tárcájában.
Azért csak elkérném tőle - mondjuk - a legutóbbi könyvvásárlásának nyugtáját. Vajon az is ennyire tip-top állapotban kerülne elő a belső zsebből? Vagy azon azért lenne egy-két gyűrődés? Már, ha egyáltalán megőrizte. Jól van, na. Az éhe a kultúrának valószínűleg nem milliós tétel még a pannon pumánál sem. Persze az éhe a hatalomnak már más tészta. De ebben az ügyben nem is a kimondott szavak gyanúsak, hanem a kimondatlanok.
Miért van, hogy senki nem beszél? A hírbehozott kávézó, a Tranzit (azért ez beszélő név, nemdebár?) tulaja éppúgy karthauzi szerzetesnek tűnik fel, mint a másiké, a Columbusé. Érdekes, a szoftvercégnek sem nagyon akaródzik nyilatkoznia, amióta az adóhatóság kioktatta a számla tartalmáról, elkészítésének körülményeiről. Nem beszél az újság sem, igaz ők már megszenvedték saját sorsukat. Értem én: nem adják ki a kricsnit, ahol történt. De most, hogy már utcára kerültek, talán a minisztert nem kéne védeniük.
Még akkor sem, ha Kóka önként vállalt védekezésével magára húzta Csekonics báró szerepét.
Utóirat
A történet legszomorúbb része nem is kötődik az ominózus számlához. Csupán csak adalék. Történt, hogy tankoltam. Hol másutt, mint a legnagyobb hálózatnál. 4800 forintot kóstált a benzin. Kártyával fizettem. Mondtam a szőke tüneménynek, hogy 5000 forintot húzzon le róla. Mire ő szomorúan: nem tehetem, azok az idők már elmúltak. Hát igen, versenyszféra. Csak az a baj, hogy a politikában 17 éve nincs verseny.
Nono... Néz utána, hogy az APEH hány pert nyert meg azért, mert olyanokat büntetett meg, akik a számlát hibásan befogadták az eladótól és elszámolták az ÁFÁ-t és a kiadást, de ez az APEH-nek nem tetszett...
Volt olyan ev., aki több 10 milliót bukott azon, hogy a számla K. JózsefNÉ és nem K.József névre volt kiállítva éveken keresztül egy állandó szállítójánál...
A számlán feltüntetett rublikák szerint megfelel számlának. Tehát amit Kóka lobogtatott, számlának készült. Az, hogy nem lehetne elszámolni, az a hibás kitöltés miatt van.
"Mondhatjuk éppen a hiba hitelesíti, hogy ezt a számlát kapta."
Na ez a balos logika az, amit én soha nem fogok elfogadni. Azért jó valami, mert szar. Mert elbasztuk. Nem kicsit, nagyon. Ezért vagyunk mi hiteles vezetők. Hát egy nagy szart, kedves pikdáma.