A villanyszerelés nagyon nehezen ment nálunk is, de a burkolót csak dicsérni tudom. Ahogy hallottam nem csak a mi nappalink ázott szét az esöben, hanem elég sok másik lakásé is. Remélem a leendő szomszédok ugyanigy észreveszik még időben, és ők is szólnak az építésvezetőnek mert utólag ezt már nem hiszem, hogy jól ki lehet javítani. A költözést már én is nagyon várom!
Ma hívtuk mi is. Az még biztos, hogy nincs burkolásunk. Mondta, hogy a héten vagy jövő héten lesz várhatóan! Remélem nem akar meglepetést okozni húsvétra :-)), ezért majd a hét közepén biztos, ami biztos alapon úrja hívjuk!
Csak mert már én is hallottam meglepődött emberekről, és gyanítom, hogy ő sem szeretne követ verni! :-))
Minket hívott a burkoló, hogy pontosan mit is szeretnénk, mert bár látja a rajzon, de biztos akar lenni benne. Elmondtuk és mindent úgy csinált, ráadásul nagyon szépen.
Nem akartalak felhúzni,csak nekünk sem szóltak, és van tudomásom másokról is. Pedig mi is direkt rákérdeztünk, és szóltunk. Képzeljétek hívott a parkettás is ma.
Hát annak kifejezetten nem örülnék... mert direkt kértük, hogy szóljon a burkoló előtte, mert van egy két olyan kérésünk, amit nem lehetett papírra vetni, és mindeképp szükséges a munkálatok előtti egyeztetés!
Úgyhogy ezt a az eshetőséget nem is feszegessük! :-)))
Még 78,77,76 nap. Üdv a fórumon szil. Akkor az éjszakai esőzés sem tett jót a nappalitoknak:( Eleri, lehet, hogy nektek is már kész a burkolás, csak nem tudtok róla:(
Amúgy nálunk eddig az épületgépésszel nem volt egyedül gond, a többinél igen, főleg a villanyszerelőnél.
Bútorasztalos vagyok.Amennyiben szeretnétek a közeljövőben bútort korrekt áron akkor állok rendelkezésetekre legyen az (konyha,beépített szekrény,fűrdőszoba stb)
keressetek meg bátran megbeszéljük a részleteket.
Ingyen helyszini felmérés mellett látványtervet is adok konyhához és fördőszoba szekrényekhez.
Köszönöm az üdvözlést, egyébként szomszédok leszünk mert mi is a B épület második emeletén vettünk lakást. A csatornázás még biztos nincs kész, de ez nem magyarázza azt, hogy a nappali közepén a villanyvezetékből miért csöpög a víz és még a plafonon több helyen. Remélem ezt gyorsan megszüntetik, mert ez így elég kiábrándító. De legalább a burkoló jól dolgozik, ez ez egy legalább pozitivum mert eddig csak a gond volt az összes alválalkozóval. Pedig mi nem is kértünk sok változtatást de még ezeket sem sikerült jól összehozniuk. Viszont, ez engem nem tört le és nagyon várom a költözést! Addig is üdv az összes leendő lakótársnak!
Üdv. a fórumon! És üdv. a lépcsőházban! :-)) Hányadikon vagytok, melyik lakás a Tiétek?
Amennyire én tudom, elvileg szigetelésnek már kéne lennie a tetőn... én inkább azt gyanítom, hogy a csatornák nincsenek még rendesen kialakítva... amúgy nem hinném, hogy B épület sajátosság, kívülről nézve mi még talán jobban állunk, mint a többi.
Mi most vettünk lakást a B épületben, és éppen dühöngünk, hogy a burkolás már mindjárt készen van, de a falak meg a plafon beázik. Egyébként ezt azzal magyarázzák, hogy a vizzáró szigetelés még nincs kész. De akkor minek burkolnak? A többi épületben is áznak a falak? Vagy ez a B épület sajátossága?
Akkor mi túlszárnyaltunk titeket. Ugyanis mi decemberben, januárban a burkolóval volt hasonló élményünk. Amit decemberben választottunk, az januárban már nem volt, erre másikat választottunk,mire pár napra rá felhívtak, hogy ezt már nem gyártják, úgyhogy menjünk megint választani. Aztán kifizettük, és a végén harmadjára le is burkolták. De minden alkalommal volt 1-1 különbség alapárban.
De ha pl sütőre használod fel a kedvezményt,akkor ne is álmodj róla, hogy megkapod az átadásig
Mert gondolom fizetett bérkulik hozzák a hátukon, azért tart ennyi ideig, meg azért kerül ennyibe... :-) 6-8 hét alatt a világ másik végéből is idejöhet...hajón, közúton...
Szóval üveg is többféle... :-) Megnéztem a honlapukon a Standart típust...tényleg más van ott, mint abban a nyomtatott katalógusban, amit nekem adtak a választáshoz... gondolom az a tavalyi volt.. :-( mostmár mindegy, úgysem a színnel volt nekem bajom, hanem a felárakkal, meg a jóváírással... a hétszámjegyű összeget kicsit sokalltam, pláne decemberi (azonnali) utalással...
Padló: - bukk, juhar, cseresznye, tolgy Én nyírt választottam...az alapból... ;-) Érdekes ez...:-)
Másodszor konyhabútort mi is csak csináltatni / csinálni tudunk, mert sajnos a rendelkezésre álló helyet sehogy nem tudjuk megtölteni a kereskedelemben általában kapható szabvány elemekből. De így legalább tutira olyan lesz, amilyet szeretnénk, és nem kell megalkudni...
A konyhabútorral az a helyzet nálunk, hogy a "kedvezménnyel" is 2x annyiba kerül a Profátó,mint ahonnan eddig kaptunk árajánlatot. De ha pl sütőre használod fel a kedvezményt, akkor ne is álmodj róla, hogy megkapod az átadásig. Persze a különbözetre most kell fizetni.
Amúgy még nincs hova tenni, úgyhogy még meg sem csináltattuk. Merthogy kénytelenek vagyunk csináltatni,mert a konyhában a sarokban van 1 cuki kis strangunk (60x30 cm).
Egy info, bar tudom, hogy errol mar volt szo korabban itt a forumon. CIB bankszamlarol kell utalni a torlesztoreszletet, mert a CIB a finanszirozo bank es ragaszkodik ehhez. Ha valaki erre nem hajlando, akkor szerzodes szegesnek veszik es ennek megfeleloen viselni kell a kovetkezmenyeit.
Tegnap delelott a kovetkezo parketta mintakat (szineket) mutattak nekunk:
- bukk
- juhar
- cseresznye
- tolgy
Tovabbra is erdekelne, hogy ki hogyan all a konyhabutoraval.
De azét az furcsa, hogy neked nem mondták! Mondjuk az "aranyos" volt, amikor jeleztem, hogy nekem az a barna üveg, ami a cseresznyeszínbe jár (mert én kértem felárért üveges ajtókat a szobákra), nem kell. Legyenek szívesek tegyék bele inkább azt, ami a többi alapszínű ajtóba az alap üveg. Az volt a rá a válasz, hogy akkor annak felára lesz :-) Mondtam, hogy ne már! A bükkbe ingyen jár, a cseresznyébe meg feláras? :-) Végül aztán ők is mondták, hogy ja mégse :-)
A cseresznyeszín benne volt az alap ajtóválasztékban? Hmmm...nekem nem ezt mondták... (igaz, valószínűleg nem is azt választottam volna)... Én már nem lepődök meg semmin... :-(
Ez a parketta dolog megint érdekes. Azért a parketta színe egyáltalán nem mindegy, hogy milyen, 4-ből meg nehéz. Szerintem ha már fajták tekintetében nem lehet választani, mert azért ahogy néztem van még más fajta is nagyságrendileg ezen az áron, akkor leglább színből lenne a teljes választék alap ebből a fajtából. Pl. nekem furcsa, hogy a cseresznye szín az ajtóban benne volt alapban, míg a parkettában már nincs.
Akkor már csak 80 nap? Annyi idő alatt a Földet is meg lehet kerülni, Willy Fog óta tudjuk :-)
Múlt héten én is voltam bent hitelszerződés ügyben, akor én is láttam rövid időre a mintákat, de úgy emlékszem, mintha nem pont azokat mutatták volna tegnap... Legalábis volt egy szín amit ott diónak mondtak, de olyan tegnap nem volt az alapban... de megint lehet, hogy csak a szenilitásom vezet félre :-)
Tegnap jártam az irodában és a váró asztalán voltak a parkettadarabok. Ezzel is az a gond, hogy egy kis darabból nem derül ki, hogy miként mutat majd egy 10-20 m2-es összefüggő felületen. Mindenesetre örülök, hogy négyféléből lehet választani alapáron.
Ha a 17. napon abbahagynánk a számolást akkor lenne 63 nap. De mivel május 31-ig 80 nap van, ezért írtam 80-at. Elbizonytalanodtam, hogy akkor mikor van átadás,mert akkor odáig számítom :))) Valaki tudja,mikor van átadás?:)
most hogy is van ez? Tegnap még 64 most meg 80??? Valami nem stimmel! :-)))
Ja az óriásplakátokon 2008. II. név. van, és mint tudjuk "a reklámok csak tájékoztatás jellegűek", de egy szerződés viszont kötelező érvényű és az enyémben bizony az szerepel, hogy az Eladó legkésőbb május 31-ig átadja az ingatlant a vevő birtokába.... (plussz egyszer 60 nap), de II. név sehol nincs beleírva :-))).
Vizs, üdv a fórumon! Csak nem Te is TZ lakó leszel? Hol vettél lakást, melyik épület, hányadik emelet?