http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/alszent4670/
...Az alkotást Nickolaus Myslicki álnéven Toepler Zoltán drámaíró és filmrendező jegyzi, aki a Filmpont.hu cikke szerint beismerte, hogy a jelenet felvétele során elpusztult az állat...
"Tudományos célzattal, meg csak úgy, megenni ugyanis nap, mint nap mészárolunk le állatokat. Ők sem szenvednek sokkal kevesebbet, mint az a kismacska, de ott ugyebár ott van a nemesebb cél: a rákgyógyszer meg a dupla Whopper extra baconnel."
Még pénteken felkerült az orosz nyelvű sphynxportal.com-ra a petíció a filmekkel együtt. Még aznap az orosz macskások feltették több német és svájci fórumra, illetve azóta mindenhova, ahova csak tudták. remélem nagyon sokan alá fogják írni. Köszönet nekik!
nem hiszem hogy attól elfelejtődik hogy itt nem rágjuk a csontot azt hiszem már mindent leirtak itt amit kellett/lehetett és a lényeg inkább az volt, hogy tiltakozó leveleket irtak sokan most meg kell várni hogy történik e valami érdemleges lehet figyelni az állatvédő oldalakat akik feljelentették, mert ők biztosan kapnak tájékoztatást arról, hogy mi történik és kiteszik az oldalukra
Annak örülnél, ha kiírná valaki ,hogy holnap a Toeplert megfogják kúrni?
Ezt ne várd..., mert csak idő kérdése és tényleg "valaki" megfogja tenni...
És ne hidd se te, se a hozzád hasonlóak, hogy megfogja úszni..., nem fogja, sokan elmentettük a pofáját a mobilunkba.., bár a legmélyebb álomból felriadva is felismernénk....
Pedig mintha kezdene felejtődni... Itt is kissé lenyugodtak a kedélyek. Ezt értem arra, hogy nem pörögnek már a hozzászólások. Szomorúan látom, hogy kora este volt az utolsó...
Mondhatta volna azt is, hogy ez trükk volt. Persze nem az, de ha nem enged hiúságának, ("kemény csávó vagyok, még egy kölyökmacskával is elbánok"), akkor valószínűleg semmi botrány nem történt volna, a zsüri meg csak elszámolt volna a lelkiismeretével (magának Toeplernek nincs olyanja).
"Arról, hogy ki vette fel a jelenetet, nem akart nyilatkozni. Hozzátette azonban, hogy a felvétel azelőtt készült, hogy az állatkínzást bűncselekménnyé nyilvánították volna. Így nem történt bűncselekmény - hangsúlyozta a rendező."
Toepler extrahülye, mert ő maga dokumentálta bűntettét. Minket hülyének néz, amikor feltételezi, hogy bevesszük ezt az ócska dumát. Hiszen abban a filmben állítólag máshol is szerepel az a macska - azt a részt is más forgatta? Meg ott van Toepler első nyilatkozata, amelyben beismeri bűnét. Túlságosan kilóg a lóláb. Külön bosszantó Toeplernek hányaveti nyegle stílusa. Camus Közöny c. regénye jut az eszembe róla, abban sem fogta fel a főszereplő az általa elkövetett gyilkosság súlyát - ki is végzik őt a regény végén. Mégis, Camus hőse sokkal szimpatikusabb, mint Toepler. Dehumanizáltam ezt a Toeplert, nem tudom embernek tekinteni. Mi tagadás, Toepler még rá is tett egy lapáttal, hogy még gyűlöletesebb legyen. Vajon direkt csinálja, vagy "művészember" létére ennyire nincs fogalma az emberi lélekről?
Vajon mi történne, ha az utcán felismerném, s felkiáltanék: "Itt van Toepler, a macskagyilkos!" ?
A legvalószínűbbnek azt tartom, hogy semmi nem történne. Mindenki csak nézne, és senkinek nem esne le, hogy itt az alkalom. Toepler meg gúnyosan kinevetne és leköpne engem, de ez kivételesen már nem az ő hibája, hiszen képzeletem csináltatja ezt vele.
Emiatt a topic miatt reggeltem csak be indexre...NAgyon egyetértek ezt nem szabad hagyni elfelejtődni! Ez az ember nem úszhatja meg, amennyire csak lehet meg kell büntetni ha már a rendőrség nem fogja akkor legalább egy kis folyamatos lelki-sárbatiprást simán megérdemel. És a drága kis támogatói is.. hányok a Tímártól.. azt a feszengést és dadogást amit levágott az M1-en, szánalmas volt!Igenis tudta jól hogy igazi a felvétel, de inkább bevállalta hogy szakmailag totál hülye és nem ismerte fel, minthogy szarba maradjon. Mondta volna ő is inkább hogy elnézést hibáztam!! de ez a mosakodás hogy hááát egész véégig nem is sejtettük hogy ez nem trükk... HAHAHAHAh röhejesek. És ez a kritikus úr is. Megkapta iwiwen tőlem is, na nem durván, neki egész korrekt levélkét írtam, persze nem válaszolt.
szerintem a normális gondolkodás nem életkorfüggő de az nagyon jó ha a fiatalok egyre többen elitélik ezt az orbitális szennyáradatot ami az életben folyik meg ami a médiának egy részében
Erről beszélünk, bár lehet, elkerülte a figyelmedet. Abban reménykedik mindenki, aki próbálja megőrizni racionalitását, hogy ennek a nagyon szomorú esetnek a kapcsán végre nagyobb figyelem irányul a törvényre és arra a tényre, hogy szigorítani kellene, de legalábbis letöltendő büntetést kiszabni, ami önmagában máris egyfajta szigorítást jelent.
A hatóságok .......... kötelességüket végzik !!!!!!!
Ha egy gyári melós a mai viszonyok közt ímmel - ámmal végzi a munkáját, kibúvókat keresve vagy megnevezve, hát azt úgy rúgják v****** -on, hogy csak no !
De jó lenne, ha ez igazságszolgáltatási vonalon is így lenne !
Jelenleg hány embernak látszó valami "ül" ténylegesen, nem felfüggesztve (!! mert az csak ejnye-bejnye), na mennyi ?
A törvényhozás pedig amiatt marasztalható el, mert túl enyhe a BTK.
Most éppen erre várunk. Folyik a nyomozás és majd a végén kiderül, mármint az egész folyamat végén - lesz- e? Bízom benne, hogy igen!
Egy társadalom működőképességének egy kritériuma - sok egyébb mellett, természetesen - hogy a deklaráltan bűncselekmény kategóriájú tetteket ténylegesen bünteti -e. (Nem ejnye-bejnyére gondoltam.)
Ez így van. Tehát, ha valaki csak úgy összerugdos valakit, netán annak családtagját önbíráskodás céljából mondjuk meglincseli, jogosan várhatja a büntetést, ahogy akkor is, ha erre buzdít másokat is. Az állatkínzás deklaráltan bűncselekmény, várjuk meg, hogyan büntetik.
Másrészt: Bűncselekményt védelmezni, helyeselni, "falazni", pláne reklámozni ugyancsak bűn, noha "csupán" erkölcsi, ha nem is feltétlen jogi síkon.
Lásd fentebbi gondolatom.
A hatóságok (közrendőrtől az államelnökig !!) pedig egyáltalán nem kegyet gyakorolnak, ha érvényt szereznek a törvényeknek, hanem kötelességüket végzik !!!!!!!
A törvénynek érvényt kell szerezni, ez így van. Nem kegy, hanem feladat és kötelesség az arra hivatott szakember részéről. Ezért kell megvárnunk, mi lesz az ügy folytatása, hogyan zárul le, milyen büntetéssel.
Kiderült az ügy, rendőrség nyomoz, voltak/vannak nyilatkozatok, cikkek, műsorok, nem lehet agyonhallgatni.
Ez igaz, csak lészen -e majd büntetés ?? Egy társadalom működőképességének egy kritériuma - sok egyébb mellett, természetesen - hogy a deklaráltan bűncselekmény kategóriájú tetteket ténylegesen bünteti -e. (Nem ejnye-bejnyére gondoltam.)
Másrészt: Bűncselekményt védelmezni, helyeselni, "falazni", pláne reklámozni ugyancsak bűn, noha "csupán" erkölcsi, ha nem is feltétlen jogi síkon.
A hatóságok (közrendőrtől az államelnökig !!) pedig egyáltalán nem kegyet gyakorolnak, ha érvényt szereznek a törvényeknek, hanem kötelességüket végzik !!!!!!!
Ha nem volt zsűritag és nem feltétlen tudhatta, hogy nem trükkfelvétel és tényleg megkínozták/megölték a kismacskát, akkor annyira nem feltétlen róható fel neki, valamennyit változtathatna ez a dolog az ő személyes megítélésén.
Végül is ha az apácás maszturbáció meg egyéb olyan dolgok amiktől a kedves rendező úr azt reméli, hogy "ütős lesz, és kibasszák a biztosítékot" az átlagembernél, akkor legyen. Ha a kritkusnak ez még művészet, legyen. Ízlések és pofonok. Én konzervatívabb vagyok ennél jóval, pedig nem 50 éves vagyok, hanem csak 24.
:) azért tőled is elvártam volna az irónia megértését, gondoltam a wiw-es utalás már elég explicit, de úgy tűnik csak akkor értetted volna meg, ha megnevezem a keménykedőket..
Mármint a sajátomra gondolsz? Azt részben egykor élt cicám ihlette (Porci), másrészt pedig azért lett becézve és szám írva mögé, mert volt egykor egy regisztrálós fórumon már a sokadszorra próbáltam egy nevet beregisztrálni, minden foglalt volt. Ez volt az utolsó amit bepróbáltam és úgy voltam vele, ha ez sem fog menni akkor menjenek az anyjukba. Sikerült, azóta így írkálok állattartói és állatvédői fórumokba. Miért?
szerintem mostmár felesleges elhatárolódni ugysem hinné el senki hogy komolyan mondja inkább mondja azt hogy tévedtem és bocsánat ez egy kicsit hihetőbb lenne nyilván azért irt ömlengő cikket mert a "nagytekintélyű" zsűri dijat adott a filmnek én nem ismerem ezt a Báront de gondolom nem nagyon lehetett eddig önálló gondolata vagy ugyanazon a húron pendül mint a többiek akik résztvettek ebben a szégyenletes ügyben
Ha már Báron Györgynél tartunk, annyi mindenképpen elvárható lenne, hogy magától az állatkínzástól határolódjon el. Az, hogy a film "többi részéről", "művészi értékéről" mi a véleménye, pedig a magánügye.
Megnyugtatlak afelől, hogy simán meg fogja úszni Topler egy bírósági ejnyebejnyével.
Lehet, nem tudom. Remélem, azért ezúttal nem.
Az idő ugyanis neki dolgozik, egy per elindul és a bíróságot ismerve eltart vagy fél évig mire sorra kerül a tárgyalása. Az ügyvédje sem hülye, vagy kétszer elhalasztatja különféle okokra hivatkozva, jó esetben olyan másfél év múlva várható fejlemény az ügyben, egy bírósági ejnyebejnye formájában, de addigra már kit érdekel az ügy.
Mindannyian tudjuk, a bulvárnak és a kereskedelmi tévéknek szenzáció kell. egy ember meggyilkolása is sokszor háromnapos téma, aztán annyi. Remélem, bármennyit is kell várni, végre példa statuálódik majd: letöltendő szabadságvesztés. Remélni lehet, többet nem nagyon lehet tenni, maximum ébren tartani az ügyet, de azt is normálisan, nem primitív hangnemben.
Végül is csak egy kismacskát öltek meg, nem a világ. Hülyéből meg van Topleren kívül is nagyon sok olyan aki ugyanezt megcsinálná, ez nem újság.
Sajnos, nagyon sok olyan eset van, ami nem kap ekkora nyilvánosságot: a félméteres láncra kötött, étlen-szomjan tartott kutyáktól a halálra kínzott macskákon át. Sok beteg lelkű ember van, sajnos. Ha beleolvasol mondjuk a www.noeallatotthon.hu oldalba, hány, de hány megdöbbentő sorssal szembesülsz! Mindegyik sors hasonló felháborodást érdemelne a köz és a nyilvánosság részéről....
Ezért magával Toplerrel nem érdemes foglalkozni. Ami viszont igazából üggyé teszi ezt, az a kultúra letéteményeseinek rábólintása a műre: "Jó lett! Nagy művészi teljesítmény, csináljátok csak." - lényegű dícséretek, nyilatkozatok a magyar filmszakma egyes meghatározó képviselőitől. Ezzel gyakorlatilag legalizálva az állatok passzióból öldöklését, perverz beteges hajlamok művészetformáló eszközként elismerését. Ez jelenti szerintem az igazi veszélyt nem maga Topler.
Egyetértek. Mert a gondolkodás formálásának, a közmentalitás alakításának egyik eszköze. Egyfajta példa, norma. Ezért kell mindenkinek, aki bármiféle módon véleményformáló, közösségépítő ember, odafigyelnie arra, mit mond, mit tesz, hogyan nyilvánul meg, hiszen lehet, hogy tudattalanul, de akkor is véleményt formál, mintát ad.
A kritikusoknak mindig nagy a felelőssége. Véleményük ízlésformáló és a filmes alkotók számára azt az üzenetet is hordozzák, hogy itt az etalon, ez nekünk tetszik, tessék ilyen filmeket csinálni, mert ezzel lehet elismerést szerezni vagy akár díjakat (is) nyerni. Báron , miután hivatásos szakkritikus , valamint írásai nem egy eldugott blogban, hanem a nagy példányszámú „ ÉS „ –ben jelennek meg - irányadó személyiség !
….., a mű maga, ami nem illeszthető semmifajta al- és fősodorba, egy szuverén alkotó velőtrázóan eredeti munkája.... írja a kritikájában, és ...magam a különdíj mellett szinkrondramaturgi díjat is megszavaztam volna... Én viszont : NEM !
Miért lenne művészet a perverzió, a fajtalanság , az állatkínzás ?
Megnyugtatlak afelől, hogy simán meg fogja úszni Topler egy bírósági ejnyebejnyével. Az idő ugyanis neki dolgozik, egy per elindul és a bíróságot ismerve eltart vagy fél évig mire sorra kerül a tárgyalása. Az ügyvédje sem hülye, vagy kétszer elhalasztatja különféle okokra hivatkozva, jó esetben olyan másfél év múlva várható fejlemény az ügyben, egy bírósági ejnyebejnye formájában, de addigra már kit érdekel az ügy. Végül is csak egy kismacskát öltek meg, nem a világ. Hülyéből meg van Topleren kívül is nagyon sok olyan aki ugyanezt megcsinálná, ez nem újság.
Ezért magával Toplerrel nem érdemes foglalkozni. Ami viszont igazából üggyé teszi ezt, az a kultúra letéteményeseinek rábólintása a műre: "Jó lett! Nagy művészi teljesítmény, csináljátok csak." - lényegű dícséretek, nyilatkozatok a magyar filmszakma egyes meghatározó képviselőitől. Ezzel gyakorlatilag legalizálva az állatok passzióból öldöklését, perverz beteges hajlamok művészetformáló eszközként elismerését. Ez jelenti szerintem az igazi veszélyt nem maga Topler.