Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2008.02.19 0 0 1736

Igen, erről mintha már beszéltünk volna.

Megleplek majd egy kanna "igazi" vízzel, csak az a baj, hogy mindig olyat szeretnél majd inni...:))

Előzmény: Törölt nick (1735)
Zitka Creative Commons License 2008.02.19 0 0 1733

Hát ez tényleg nagyon barátságos ár. :-)

Lehet, hogy néha érdemes lesz a szombati főzést eliminálni... ;-)

Előzmény: Zuzm (1731)
Zuzm Creative Commons License 2008.02.19 0 0 1732
Szombaton nyitva, vasárnap zárva. Hétköznap este 17h után és szombaton nincs ebédmenü, csak a normál étlap él (www.goldcenter.hu), de azon is elég barátságosak az árak.
Előzmény: Zitka (1730)
Zuzm Creative Commons License 2008.02.19 0 0 1731
Ezt a pici csalódást nem nagyon értem, legalábbis 1100 Ft-ért (ennyi a három fogás). A lazaclevest nem kóstoltam ott, de a zöldborsos rostélyost és somlóit igen. Ha a leves is hozza a másik kettő átlagát, nálam ez a menü valószínűleg 5-6 ezerért okozna csalódást, vagy még akkor sem. Nyilván ennyi pénzért nem tehetnek 15 éves modenai balzsamecetet a salátára...
A zöldborsmártás amúgy nekem se tetszett korábban, de a rostélyos fantasztikus, a somlói meg a legjobbak közé tartozik (az én finnyás párom pont a kevés mazsolát kifogásolta benne :)).
Előzmény: Törölt nick (1728)
Zitka Creative Commons License 2008.02.19 0 0 1730

Mennyit fizettél? :-)

 

Hétvégén nyitva vannak?

Előzmény: Törölt nick (1728)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.02.19 0 0 1729

Talán csak, mert hétfő volt.

Talán, mert túl sokat vártál az elsó randevútól.

Talán, mert csak vizet ittál a kocsi miatt, bár ez sokszor jobb bármilyen bornál,

Talán csak ennyit tud a hely.

Előzmény: Törölt nick (1728)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.02.18 0 0 1727
Azt csak én látom, ez a helyes link
Előzmény: nagypapi51 (1726)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.02.18 0 0 1726
Addig is, míg levegőhöz jutok...:)
scoobysnack Creative Commons License 2008.02.17 0 0 1725

Mielőtt leül a társalgás, kérdezek valamit:

 

Egy MBTBD receptben az van, hogy habosra keverünk 80 dkg. ricottát (vagy sovány túrót), mjd belekeverünk ezt meg azt.

Hogyan lehet habosra keverni??, vagy elírás, és a következőkkel kell habosra keverni??

Törölt nick Creative Commons License 2008.02.11 0 0 1724
köszi!
Előzmény: varadit (1720)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.02.11 0 0 1723

Köszönöm Tanár úr! :))

Tolmácsolom az elkövetőnek.

Előzmény: savarin (1722)
savarin Creative Commons License 2008.02.11 0 0 1722
Szép munka, gratulálok!:)
Előzmény: nagypapi51 (1718)
varadit Creative Commons License 2008.02.10 0 0 1721

 

 Nagyon jó. Ez többet mond minden szónál. Külön gratula a zeneválasztáshoz. :)

Előzmény: nagypapi51 (1718)
varadit Creative Commons License 2008.02.10 0 0 1720

 

 milyen műsor volt? meg lehet találni a neten?

 

 Szombaton 13 óra körül megy az m2-esen egy sorozat, amelynek magyar fordítása A világ legjobb konyhafőnökei címet kapta. ( Chefs around the world - az eredeti)

 Ebben volt Feenie.

 Hogy meg lehet-e találni, nem tudom. Az m1-es műsorok közül majd' minden visszanézhető, a m2-es nem biztos. Nézz szét az mtv.hu/videotar oldalon...

 

Előzmény: Törölt nick (1719)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.10 0 0 1719

felfigyeltem feenie-re, mert megyek nemsokára oda, erre ezt találtam :-(

 

http://www.canada.com/vancouversun/news/story.html?id=0979b288-ebbf-47c3-be99-8dc80d503e61&k=87394

 

otthagyta mindkét éttermét...

 

milyen műsor volt? meg lehet találni a neten?

 

 

Előzmény: varadit (1626)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.02.10 0 0 1718

Mielőtt végleg lemondanátok a Kalla beszámolóról, közlöm, hogy készül.

Alkotói válságról hallottatok már? :))

Addig is, ízelítőül egy flash: http://www.youtube.com/watch?v=zWbx7I8EUmg

FatMo Creative Commons License 2008.02.09 0 0 1716
Hú jól hangzik!
Előzmény: Zitka (1713)
Zitka Creative Commons License 2008.02.09 0 0 1715

No közben én is megtaláltam a letölthetők között az étlapot! Ez már jobban hasonlít arra, amit mi kaptunk kézhez. Bár a "napi ajánlat" valóban nem szerepel rajta.

 

http://www.griechenbeisl.at/data/media/Speisekarte_ab_08-2007.pdf

 

Itt rajta van a Calvados-os borjúmájam is. :-)

 

Az egyik osztrák kollégám a mákszufflét kérte desszertnek - isteni volt! (megkóstoltam :-) )

Előzmény: carbonara (1714)
carbonara Creative Commons License 2008.02.09 0 0 1714
De, részben ott az étlap , bár biztosan volt egy napi étlap is, az általad leírtak nem szerepelnek.
Igy is alkalmas egy kis nyálcsorgatásra, pedig egy rendes szombati ebéd után vagyok :-))
Előzmény: Zitka (1713)
Zitka Creative Commons License 2008.02.09 0 0 1713

No megjöttem Bécsből. :-)

Végül nem a Figlmüllernél voltunk, hanem "Oh du lieber Augustin"-nál a Griechenbeislben. :-) Ami Bécs - állítólag - legrégebbi étterme.

http://www.griechenbeisl.at/lang_en/page.asp/index.htm

 

Sajnos nem jegyzeteltem, hogy milyen finomságok voltak az étlapon, mert meg voltam róla győződve, hogy fenn lesz a neten is. De nincs. :-(

 

Frittatensuppet választottam, másodiknak Calvadossal flambírozott borjúmájat , valami almás röszti-szerűséggel, desszertnek pedig wachaui barackpálinkával készített fagyigombócot, ami pont úgy nézett ki, mint a híres-nevezetes Marillenknödel (=barackos gombóc, túró alapú tésztában, hasonló, mint a mi túrógombócunk). De a fehér része vaníliafagyi volt, a töltelék egy nagyon finom házi készítésű picit alkoholos s.barackfagyi, és a külseje pedig pirított darált mandulába volt forgatva. Pont ugyanúgy nézett ki, mint a hagyományos változat. A két nagy gombócot két félbe vágva szervírozták.

savarin Creative Commons License 2008.02.07 0 0 1712

kisszszoros!

 

Ha "visszalapozol" a topikban, akkor láthatod, hogy én vagyok az, aki éppenséggel Molnár B. Tamás hülyeségeit sem hagyta szó nélkül, tehát elfogultsággal semmiképpen nem vagyok vádolható, ezért talán hiteles, ha én mondom: nem illő, nem ide való dolog "Bűzös szakács" és jópofaságokat itt elsütni.

Ráadásul ezzel az egyéb, különben fajsúlyos, bár nem ide passzoló halászati és környzetvédelmi megjegyzéseid is hiteltelenné teszed.

Előzmény: kisszszoros (1710)
kisszszoros Creative Commons License 2008.02.07 0 0 1710
Most néztem, hogy a Bűzös szakács-on egyik másik reagáló szintén felvetette a túlhalászás dolgát, gyakorlatilag akár én is csinálhattam volna a rebelliót, de mégsem én voltam.

Szóval rendben, hogy sok a hal, de egyre többen eszik, egyre messzebbre hordják a világban, és egyre nehezebben tudják a megfelelő mennyiséget biztosítani. Még néhány évtized, és meszeltek a nagy halászati cégeknek, marad a haltenyésztés, ami ugye kulináriailag gagyi minősítéssel rendelkezik.

Kár lenne itt a lakosságot rászoktatni a tengeri halra, mert mire kialakulna a tömeges igény, addigra megszűnik a hal a tengerben :-(

Sok az eszkimó, kevés a fóka....
savarin Creative Commons License 2008.02.07 0 0 1709
A Kitchen Chemistry a hőskor, amikor még haja is több akadt. Érdemes ezzel kezdeni, mert ellenkező irányból mókás lesz a különbség:)
Előzmény: Törölt nick (1708)
savarin Creative Commons License 2008.02.06 0 0 1707

"Tafelspitz" a javaslat továbbra is, hacsak nem ementálit akarsz enni tartá-szósszal..:))

 

 

Egyébként érdekesen ismerősek ezek a helyek. A Mayer am Pfarrplatz esetében, (Beethoven itt komponálta az Eroica szimfónia egy részét is) például meglepően otthonos hangulatokkal és ízekkel találkozhatunk. A választék kísétetisen hazai, vagy Monarchia korabeli. A legszembetűnőbb különbség talán az, hogy a Heurigen borai korrekt, iható minőséget képviselnek.

Előzmény: Zitka (1706)
Zitka Creative Commons License 2008.02.06 0 0 1706

Köszönöm!

a brízt egészen biztosan nem fogom kipróbálni, idegenkedem az ilyen remegős cuccoktól. :-)

De a Tafelspitz valóban jó ötlet, máshol már ettem Bécsben, kiváló volt. Csak az a baj, hogy mostanában már nem igazán tudok sokat enni. Szóval nem lehet és + és, hanem vagy-vagy . :-)))

savarin Creative Commons License 2008.02.06 0 0 1705

Alle Gerichte sind hausgemacht...

 

A "Wiener Tafelspitz"  a boldog békeidők és Franz josef emlékere, a "Kalbsriesrose" pedig azért, mert ezt Ausztriában nem felejtették el jól készíteni, szemben a mai Magyarországgal.

Előzmény: Zitka (1703)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.02.06 0 0 1704

Előételként (én) biztosan Tafelspitzsülzchent kérnék (újhagymával etc...)

 

hagyok másnak is tippet :))
Előzmény: Zitka (1703)
Zitka Creative Commons License 2008.02.06 0 0 1703

Ahhoz szólnék, aki már járt a Figlmüllernél: mit érdemes választani (természetesen a wienerschnitzelen kívül) az étlapról? Van vmi "absolutes Muss" ?

Holnaptól kint leszek Bécsben, és jó eséllyel az esti közös vacsorát oda szervezte az LP-nk.

(Már a múltkor is ezt szemelte ki, csak sok nappal előtte sem kapott már 10 helyet)

Most nem kérdeztem rá, de erősen reménykedem, hogy ott lesz az esti zebe-zaba. :-)

goristi Creative Commons License 2008.02.05 0 0 1702
Sok részletet találtok a YouTube-on is.
Előzmény: Törölt nick (1696)
FatMo Creative Commons License 2008.02.05 0 0 1701

Hello beetee!

Nekem  4 rész van meg egyelőre (otthonról majd beírom melyek azok). Azokat szívesen felírom neked és elküldöm, ha gondolod. Ha esetleg valaki a többit fel tudná írni és eljuttatni, nagyon megköszönném!

Előzmény: beetee (1695)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!