Nekik még nincs topik nyitva, pedig szerintem ezerszer nagyobb a tudásuk mint a hazai gasztronómia önjelölt világ- és olimpiai bajnokainak, sztárséfjeinek stb. Beszéljük meg, ki mit gondol a cikkeikről, írásaikról, stb.
Szombaton nyitva, vasárnap zárva. Hétköznap este 17h után és szombaton nincs ebédmenü, csak a normál étlap él (www.goldcenter.hu), de azon is elég barátságosak az árak.
Ezt a pici csalódást nem nagyon értem, legalábbis 1100 Ft-ért (ennyi a három fogás). A lazaclevest nem kóstoltam ott, de a zöldborsos rostélyost és somlóit igen. Ha a leves is hozza a másik kettő átlagát, nálam ez a menü valószínűleg 5-6 ezerért okozna csalódást, vagy még akkor sem. Nyilván ennyi pénzért nem tehetnek 15 éves modenai balzsamecetet a salátára... A zöldborsmártás amúgy nekem se tetszett korábban, de a rostélyos fantasztikus, a somlói meg a legjobbak közé tartozik (az én finnyás párom pont a kevés mazsolát kifogásolta benne :)).
Szombaton 13 óra körül megy az m2-esen egy sorozat, amelynek magyar fordítása A világ legjobb konyhafőnökei címet kapta. ( Chefs around the world - az eredeti)
Ebben volt Feenie.
Hogy meg lehet-e találni, nem tudom. Az m1-es műsorok közül majd' minden visszanézhető, a m2-es nem biztos. Nézz szét az mtv.hu/videotar oldalon...
No közben én is megtaláltam a letölthetők között az étlapot! Ez már jobban hasonlít arra, amit mi kaptunk kézhez. Bár a "napi ajánlat" valóban nem szerepel rajta.
De, részben ott az étlap , bár biztosan volt egy napi étlap is, az általad leírtak nem szerepelnek. Igy is alkalmas egy kis nyálcsorgatásra, pedig egy rendes szombati ebéd után vagyok :-))
Sajnos nem jegyzeteltem, hogy milyen finomságok voltak az étlapon, mert meg voltam róla győződve, hogy fenn lesz a neten is. De nincs. :-(
Frittatensuppet választottam, másodiknak Calvadossal flambírozott borjúmájat , valami almás röszti-szerűséggel, desszertnek pedig wachaui barackpálinkával készített fagyigombócot, ami pont úgy nézett ki, mint a híres-nevezetes Marillenknödel (=barackos gombóc, túró alapú tésztában, hasonló, mint a mi túrógombócunk). De a fehér része vaníliafagyi volt, a töltelék egy nagyon finom házi készítésű picit alkoholos s.barackfagyi, és a külseje pedig pirított darált mandulába volt forgatva. Pont ugyanúgy nézett ki, mint a hagyományos változat. A két nagy gombócot két félbe vágva szervírozták.
Ha "visszalapozol" a topikban, akkor láthatod, hogy én vagyok az, aki éppenséggel Molnár B. Tamás hülyeségeit sem hagyta szó nélkül, tehát elfogultsággal semmiképpen nem vagyok vádolható, ezért talán hiteles, ha én mondom: nem illő, nem ide való dolog "Bűzös szakács" és jópofaságokat itt elsütni.
Ráadásul ezzel az egyéb, különben fajsúlyos, bár nem ide passzoló halászati és környzetvédelmi megjegyzéseid is hiteltelenné teszed.
Most néztem, hogy a Bűzös szakács-on egyik másik reagáló szintén felvetette a túlhalászás dolgát, gyakorlatilag akár én is csinálhattam volna a rebelliót, de mégsem én voltam.
Szóval rendben, hogy sok a hal, de egyre többen eszik, egyre messzebbre hordják a világban, és egyre nehezebben tudják a megfelelő mennyiséget biztosítani. Még néhány évtized, és meszeltek a nagy halászati cégeknek, marad a haltenyésztés, ami ugye kulináriailag gagyi minősítéssel rendelkezik.
Kár lenne itt a lakosságot rászoktatni a tengeri halra, mert mire kialakulna a tömeges igény, addigra megszűnik a hal a tengerben :-(
"Tafelspitz" a javaslat továbbra is, hacsak nem ementálit akarsz enni tartá-szósszal..:))
Egyébként érdekesen ismerősek ezek a helyek. A Mayer am Pfarrplatz esetében, (Beethoven itt komponálta az Eroica szimfónia egy részét is) például meglepően otthonos hangulatokkal és ízekkel találkozhatunk. A választék kísétetisen hazai, vagy Monarchia korabeli. A legszembetűnőbb különbség talán az, hogy a Heurigen borai korrekt, iható minőséget képviselnek.
a brízt egészen biztosan nem fogom kipróbálni, idegenkedem az ilyen remegős cuccoktól. :-)
De a Tafelspitz valóban jó ötlet, máshol már ettem Bécsben, kiváló volt. Csak az a baj, hogy mostanában már nem igazán tudok sokat enni. Szóval nem lehet és + és, hanem vagy-vagy . :-)))
A "Wiener Tafelspitz" a boldog békeidők és Franz josef emlékere, a "Kalbsriesrose" pedig azért, mert ezt Ausztriában nem felejtették el jól készíteni, szemben a mai Magyarországgal.
Nekem 4 rész van meg egyelőre (otthonról majd beírom melyek azok). Azokat szívesen felírom neked és elküldöm, ha gondolod. Ha esetleg valaki a többit fel tudná írni és eljuttatni, nagyon megköszönném!