Nikon D80 váz dobozában, gyári tartozékaival, közel 25.000 expóval, magyarországi beszerzésű. Egyetlen hibája, hogy a hátsó gumilap megnyúlt és levált (típushiba), házilag van visszaragasztva. Kipróbálható Baranya és Somogy megyében, megbeszélés alapján.
Időközben szerencsére édesapám kezelésbe vette a monitort, a beépített adatkábel érintkezései voltak szétesve, visszaforrasztotta a dolgokat. (hobbibarkács az öregem, na! :) ) De ha még 1x tönkremegy, már nem tud majd vele mit kezdeni, addigra meg ki tudja mi lesz a menő.
Igen, csak akkor jönnének a jogvédők ha beszögeled az ajtajukat és őket éhezteted halálra. Pedig talán átéreznék azt, amit a szegény madarak átélhettek. Gyakorlatilag az egész kolóniát kiírtották. Amely életben maradt, az sem fog jövőre visszatérni. Talán észrevennék a nagyokosok hogy ha az összes madár lelépne az országból (mint lassan ahogy a fiatalok teszik) akkor érdekesen nézne ki hazánk. Hiába, tetű helyen élünk. A honfoglalást úgy kellett volna megoldani hogy nyugatabra menni... mondjuk svájcig.
"A harkányi homokbányában már évtizedek óta fészkelnek gyurgyalagok, a művelés felhagyásakor, a terület rekultivációja során a bányatulajdonos a Magyar Madártani Egyesület Baranya megyei csoportja kérésére meghagyott egy partfalszakaszt, amelyen a madarak továbbra is fészkelhettek. Idén június végén ellenőrizték a szakemberek újra a telepet, ekkor találták meg a betömködött üregeket, amelyet jeleztek a rendőrségnek is.
A közös helyszínelés során kiderült, hogy összesen 15 fészkelő helyet zártak el, feltehetően ezek kétharmada volt lakott. A szakemberek szerint az eset akkor történt, amikor a gyurgyalagok még a tojásokon kotlottak, ezért a szülőmadarak is az üregekben voltak, így azok is elpusztultak. Ezt bizonyítja, hogy két helyen is találtak madártetemeket."
Nézem én gyakran, aztán amikor kimentek az aznapi képek, akkor reménykedtem, hogy hátha mellékerülnek mellé ezek is... de nem. Nem sürgetni akarlak, csak kíváncsi vagyok. (:
Monitorguru oldalát tudom ajánlani. Korrekt árak... és ha nem kell 24"-nál nagyobb, akkor 100e alatt kapsz IPS paneles monitort. Kalibrálás? Vannak olyan vélemények, hogy egy jó tesztábránmagadnak belőve max 10-15% az eltérés a pro kalibráláshoz képest. Ha neked ez belefér, akkor nem kell beruházni. A másik, hogy hiába kalibrált a monitor, ha a labor nem a legjobb...
Régi jó 19 collos Philips katódsugárcsöves monitorom úgy tűnik a végét járja (kb. 10 éves úgyhogy nem csoda), úgyhogy kénytelen voltam szétnézni az aktuális monitor piacon.
Bevallom férfiasan el vagyok veszve...
Elsősorban fotóretusálásra alkalmas monitort keresek, ami megközelíti a CRT kontraszt-és színviszonyait. Játékra nemigen használom a gépet. Az sem baj, ha rá lehet kötni a TV-t (analógot is akár), de nem feltétel. Túl nagy ne legyen, mert egyrészt nem vagyok krőzus (100 rongynál ne kerüljön lehetőleg többe), másrészt viszonylag gyakran költözök.
Ja és lehetőleg ne keljen még egyszer annyit beruházni egy kalibrálóba, hogy használható is legyen. Vagy ez manapság már alap?