Sziasztok van valakinél használatban, vagy valaki üzemelt már be ilyet? Mik a tapasztalatok hatásfokra, fogyasztásra és milyen fűtésrendszerhez alkalmazzátok?
Ha jól.értem sorba kötötted a pufi spirálját a bojler tárolójával? Mert én ezen filóztam, hogy ha meleg a pufi viszi a vizet a tárolóba onnan a vézelező helyre. Ha meg hideg a pufi akkor meg a gázkazi ráfűt a hővserélőjén keresztül. Annyi hogy egy keverő szelepet kell illeszteni a tároló után, nehogy forrázás legyen.
Használ valaki belső tartályos, vagy spirál hőcserélős pufit? Melyik a jobb? Előnyök, hátrányok, tapasztalat érdekelne. Tároló jelenleg is van a gázkazánon, tehát melegvíz nagyhatalom vagyok.
én úgy értettem nappalinál nem megy az infra, de a sok fény zavarja, ha átváltom éjszakaira akkor megy az infra akkor nincs kép, de szerintem ilyenkor nem lehet kikapcsolni az infrát.
Az első kisebb fejlesztés megtörtént. Atmos tulajok figyelmébe.
Egy kedves szervízes segített a szivattyú bekötésben. A kazánban minden előkészítés megtalálható, egyedül a TC95 jeladó gombáját nem találtam.
Tehát a kazán viszi a külső szivattyút: a szivattyú minden üzem állapotban megy, kivéve ha a füst termosztát szerint a tűz leégett. Hidegfüst alatti forrás ellen a TC95 véd(ene), mivel egy rex olcsóbb mint a gomba maga és okosabb is így erre valószínűleg egy rex lesz aktiválva. Gyakorlatilag zárni kell a kört ezt relével simán meglehet oldani.
Azt a vezérlést, hogy a rex indítsa a szivattyút így elvetettem, a felszabaduló vezérlőt viszont próbaképpen összeraktam a kazán ventillátorával. Parádésan sikerült a teszt, a füstgáz 230C-re lett szabályozva végül, ekkor 80-85fokot tudott a kazán. A kazánban külső vezérlésnek van előkészítve kábelezés innen kap tápot a rex, nem kellett vele molyolni hogy honnan szedjek áramot. Remek lenne ha tudnám moduláltatni a ventillátor fordulatát, bár on/off-ban is remekül működik.
nekem egy TpLink van és éjszakaiba nem látja a kijelzőt ha nappalira állítom akkor pedig kiég, a háttérvilágítás teljesen le van véve a kijelzőről így valamennyire átváltás után olvasható, de a puffer hőmérők és a Rex-100 kijelzői is kiégetik azokat viszont éjszakai módba látja rendesen
Vigas 25LC-vel fűtök, ami a garázsban van elhelyezve. Nincs valakinek ötlete arra, hogyan tudnám az AK4000 kijelzőjét látni a lakásból/munkahelyről. Nincs ennek a vezérlésnek a panelen valamilyen outputja?
Kamerarendszerem van, de még nem sikerült megfelelő kamerát találni, mely felismerhetően tudná mutatni a kijelzőt, a villanyt meg nem szeretném egész éjszaka égetni.
hello! Lenne egy érdekes (vagy legalább is számomra érdekes) kérdésem:
A régi vascsöves fűtésrendszert cserélnénk falban futó szigetelt 5 rétegű csőre. Mivel csak tervezzük, leírná valaki, miként megy ez? Csak azért, hogy nehezebben verjenek át minket :)
A házban a pincében van a kazán, a legtávolabbi pont pedig a tetőtér egyik hálója, tehát 2 födém, stb...
Alapban barkácsolok inkább. De a cselekvést hosszas tájékozódás előzi meg. A kazánt januárban vettem xd, most jutottam oda, hogy összerakjam. Akartam én szakit, de a gáz kazánt szeptembertől idáig szerelte úgy, hogy tavasszal szóltam neki, kellene cserélni a féget. Elegem lett, a tilitoliból. Mindig mindent kifizettem neki amikor mondta, hogy mennyi. Mégsem tudok jobb lenni a második helynél.
Úgy hogy olvasok, nézelődök itt és erre+arra, de még így is jobban haladok mintha a szakítani várok xd. És így pontosan olyan lesz ahogyan szeretném.
Igen, igen. Így lett a 150L tágtartály, amit nem mertem felrakni, hátha szétnyomja a tömszelencéket a csapokban az emeleten. Na mindegy is, ma beépítettem, és bizony kiválóan szerepelt. 09-1bar alapnyomást kapott a rendszert pedig 0.8bar-ra töltöttem (alapján 0-5-06bar volt a nyomás nyitott tartállyal. Nagyon óvatosan fűtöttem fel, 30fok induló 85fok véggel, 1.2-1.3bar nyomás maximum lett. Elképesztő jó lett. A néhai nyitott tartály helyére egy automata légtelenítő került, hamar ment a légtelenítés is a radiátorokon is. Lassan rakok fel képeket is.
Pedig ez a "mókolás" a biztonságot nem befolyásolja, a rugó azért van benne a visszacsapó szelepben hogy bármilyen beépítési pozícióban visszazárjon ha nincsen áramlás.Mivel én függőleges helyzetben építettem be ezért rugó nélkül is vissza zár az áramlás megszűnése után.Hibátlanul működik évek óta.
Jelenleg nyitott a rendszer (gravitációs volt) ezt fésülgetem. Van zárt 150L tágtartályom de azt nem merem felrakni mert a csapok igen gatya állapotban vannak. A szomszéd 60 literes tartályát örököltem meg...
Üdv ! Összesen 60 l a tágtartály? Duplája sem sok ,nehéz ezt túl méretezni ,mert a több/nagyobb jobb (alacsonyabb rendszernyomás ,esetleg több tartalék víz) ! Barkácsolsz v van valaki aki azért rá-rá tekint az elkészült dolgokra ?!:-)
Igazad van ezt majd elfelejtettem, nekem is van benne visszacsapó szelep a Vta keverő(hideg)ágában, bár a rugót ki szedtem belőle hogy a lakásköri szivattyúnak könnyebb dolga legyen és függőleges állapotban szereltem be, van ezekből is műanyag és réztányéros, én a műanyagot raktam be az még kisebb ellenállást fejt ki az áramlással szemben.