Elindult néhány száz ember az Oktogon és a Blaha Lujza tér felé, de nem tudni, hogy hova mennek, a körúton kormányellenes jelszavakat skandálnak, az autókon átugrálnak, a forgalom megbénult.
Azt egyelőre nem tudni, hogy hova tartanak.
(Kiskorú az a 17 éves is, aki már érti, de még nincs joga... A fiam is, egyébként. Féltem, de nem tudom visszatartani. Igen, ez tényleg nagggyon rendben van. Ne is mondjon le a GYF, folytassuk, hátha még lőni is fogunk a végén.)
De! Érdemes és kell is tenni valamit. De nem tv-t ostromolni, gyujtogatni, rombolni.
És nem most amikor egy gazdaságilag labilis helyzetben van az ország és külföld felé erőt és nyugodt körülményeket kell mutatni. A külföldi tőke nem dijazza a politikai bizonytalanságot.
erzsike draga, a magyar embereknek annyira a tokuk televooot a zorbanoddal, hogy ha a gurcsi azt hazudja, hogy a lanchid csokoladebol van, akkor is ra szavaztak volna tobben. ertsd meg, azzal az utcai csurhevel kozoskodni, ami most kimutatta a foga feherjet, nem lehet. ezert a jobboldal, amig ki nem loki magabol a hungarista kemalokat, az irredenta varmegyeseket, az antiszemita csurkakat, a hibbant witnermarcsakat, a homofob semjeneket, az ajtatos miklolakat, a neonaci tomcateket es novakelodoket, addig ez van. Ezektol egy pedofil tomeganyagyilkos, vagy meg randabbat mondok: egy ugyved is szimpibb. Nem hogy egy hazugsagait beismero politikus.
Másik topicból copy pasteltem. bocsi ez még belefért az időbe:)
Részlet egy réges-régi Orbán interjúból:
"Orbán interjú az Európai Utasnak
Módos Péter: Zajlott a taxisblokád, az ország a polgárháború felé sodródott. Nagy önfegyelem és józanság kellett a barikád két oldalán akkor, hogy ne történjen semmi jóvátehetetlen. A Fidesz nem ment ki az utcára, a Fidesz fegyelmező erő, figyelmeztető politikai csoport maradt. Orbán Viktor: A taxisblokád kitörésének a pillanatában rossz sejtelmektől eltelve figyeltem az eseményeket. És ahogy beszélgettünk a Fidesz elnökségében a történtekről - a balsejtelem csak erősödött. Látható volt, hogy akármi is lesz a kimenetele a taxisblokádnak, innentől kezdve a parlamentáris demokrácia kiegyensúlyozott működéséhez szükséges ellenzék-kormánypárt viszony többé nem állítható helyre. A következő három és fél, négy évre rá is nyomta a bélyegét mindaz, ami akkor történt. A kormánypártok oldaláról nem lehetett másképpen magyarázni az akkori eseményeket, mint azt a tanulságot levonva, hogy az ellenzék nem demokratikus elkötelezettségű. Vagyis nem éri be azzal, hogy a következő választásokon legyen esélye a kormányzati hatalom megszerzésére, vagy parlamentáris eszközökkel a választásokat megelőzően is, mondjuk a parlamenten belüli erőátcsoportosításokkal. A kormányzó pártban úgy látták: ennek az ellenzéknek semmi sem drága, a kormány megbuktatásához akár a polgárháború kockázatát is vállalja. Ebben a hatalmi játszmában mi nem akartunk részt venni, mert noha a rendszerváltoztató kormánynak nem voltunk tagja, a rendszerváltoztatás célkitűzéseivel egyetértettünk. Ezért nem mentünk ki az utcára, inkább megpróbáltuk csitítani a kedélyeket. Én például október 26-án, az 56-os vérengzések évfordulóján Mosonmagyaróváron - ahova csak katonai helikopterrel tudtam eljutni, mert blokád alatt volt az egész ország - olyan beszédet mondtam, amely egyezett azzal, amit később parlamentben a taxisblokád utáni ülésen mondtunk el. Azt mondtuk, hogy utcára csak annak van joga kivinni az embereket, aki utána haza is tudja küldeni őket. Akinek hiányzik ez a képessége, az kalandor és felelőtlen. Ezt később nem bocsátották meg nekünk az ellenzéki társak."
Mekkora hazug csúsztatgatás megy itt? Ezt a kormányt azért kell leváltani mert bevallottan hazug, nem csinált semmit négy évig, és szidja az országot, a mi hazánkat, miközben el akarja adni orosz gázérdekeltségeknek.
Forradalom van, és aki nem látja a felett el fog zúgni a történelem, és utólog a semmik közé veti. Nem adjuk föl, míg el nem zavartuk a kormányt!! Én kitartok, és ti???
Hívjátok a gazdákat? szólítsuk meg a teljes magyar társadalmat. A jövőnk, a becsületünk forog kockán, ha megengedjük, hogy kajánul röhögve, bennünket, és a forradalmat megcsúfolva maradhassanak. Sőt állami ünepeken megemlékezzenek 56-ról. Az 56-osokat is csürhének nevezték, a 48-asokat rebellis csürhének, a mai forradalmár fiatalokat is csőcseléknek!! Szégyelljátek magatokat. Akinek van szíve, és mersze, az most cselekszik!!!
Ha 10 millióan tüntetnének, akkor nullára redukálódna a parlamenti többsége...így hát akkor már ennek a feltételezett tízmilliónak - vagyis az ország teljes lakosságának - már NEM miniszterelnöke, és édesmindegy lenne, hogy lemond-e vagy sem, mert akkor többségi indítvánnyal új miniszterelnököt választhatna a parlament, vagy kiirathatna új választásokat!
Itt többen felvetették, hogy 'nincs értelme, hogy lemondjon..' CSAK ANNAK VAN (lenne..) értelme! Akkor a tüntetés nyilván megszűnne, és jöhetne a parlamenti munkának az a része, amely ezt a helyzetet alkotmányosan meg tudná oldani! A váltzatok többfélék lehetnének, az internetes oldalakon épp eleget írnak ezekről. A parlament és a köztársasági elnök dönthetne a továbbiakról!
Mivel nem ismered a melómat, se annak természetét, se a munkaidőbeosztást, ez megint csak fröcsögő provokáció. :) Nyugodj meg, dolgozom. Olyan munkabeosztással, amiben nem tartom fel a többiek munkáját, ugyanis a karbantartó-szerelő vagyok. De ha szeretnél helyettem esténként, sokszor éjszakába nyúlóan dolgozni, meg hétvégéken szinte mindig, megengedem, hogy helyettesits, persze feltéve, hogy ott több észről (és szakértelemről) teszel tanuságot, mint itt.
remelem egy kanna virslivel minden randalirozo orbitalis lofaxot lyol pofancsapnak, aztan bevarrjak oket nehany evre. A tobbi orbanbirka meg majd szepen raun a nemzethalal, meg monnnon le begetesbe. Oszt hazamennek, mer nem no nekik a teren tobb fu.
Az a baj, hogy te nem érted... és mivel nem is akarod nem fogok vitatkozni veled... én nem voltam ott a házad előtt hőbörögni, stb., csak fáj, hogy nagyon sokan veszik természetesnek a hazugságot hazánkban, s ez igazán nagyon szomorú.
Hülye érv. Ez a választás nem volt "alkotmányos keretek közt". Nem most ismerték el, hogy hazugsággal nyerték meg? Meg, hogy alkalmatlanok? Meg, hogy nem tettek semmit?
Ja és el ne felejtsük a végén. Mikor akarták ezt bevallani?? Úgy értem, ha nem úgy buknak le. Mert elém ugyan ki nem állt senki ezzel.:)