30 eladatlan lakás van, City Garden szerintem is karácsony, bevásárló központnak is meg kell nyitnia karácsonyra, akkor van a csúcsszezon. Ez utóbbi egészen jól áll, azt a bazi nagy rozsdás bejáratot kivéve.
Láttam dolgozni a takarítókat, és ha már így alakult, kérdezősködtem tőlük: a házat havonta egyszer takarítják. Ez részemről rendben is van, ha a ház közösköltség-elszámolásában ennek megfelelő összeg fog szerepelni.
Láttam Viv-es embereket szerelni az elektromos elosztószekrényeknél. Valamilyen jelenleg üres dobozokat szerelgettek, amelyekbe koax-jellegű kábelek mentek. Feltételezhetően UPC szolgáltatás lesz belőle, de nem biztos.
Munkások csiripelték, hogy az alsó üzlethelységek belsejében még végleges ajzatbetonozás sincs, úgyhogy mostanában nem várható hogy kiadják őket. A felső emeleteken szintén van jónéhány lakás, ami máig nincs kiadva, szintén nincs még rendes ajzat se bennük, nemhogy burkolatok vagy bármi más.
Az Antenna Hungária a Száva utcai digitális TV-adó teljesítményét jelentősen megemelte, a maximális ERP 0,6 kW-ról 2,4 kW-ra emelkedett. Akinek esetleg van megfelelő tv-je, kipróbálhatná hogy ez jelenti-e azt hogy már beltéri antennával is vehető-e a digitális (DVB-T) adás a sétányon.
Egyes lépcsőházak (talán B, C és D) immár hivatalosan is Corvin Sétány 2 címmel rendelkeznek. A többi lépcsőház maradt a régi.
Ja, úgy látszik összekevertem a dolgokat, a közösköltséget nem számoltam bele a rezsibe, szóval hogy anélkül 10 000-15 000 körüli. Bocsi, nem nagyon értek hozzá :)
Hát igen, engem is az vonz benne, hogy egyszer majd milyen szupi környék lesz...csak kérdés hogy mikor:) De ugy olvastam, hogy az atriumot idén év vége fele adják majd át, nem? Hát igazából, 20 éves diákok vagyunk, ez lesz az első külön lakásunk (végülis nem is a miénk:) ) szóval az építkezés, zaj meg az apró hibák, stb miatt tuti nem fogunk stresszelni. :D És ugye mivel béreljük, nem vesszük valószínűleg megússzuk ezt az egész csúszásos/kötbéres/műszaki hibás dolgot. Remélem... :) Igen, ez a "nagyon olcsó rezsi" gyanúsan közhelyesnek hangzott, ezért is kérdeztem rá. Max majd télikabátban alszunk, lavorban fürdünk és sötétedés után a folyosóra járunk olvasni. :D De az mindenesetre bátorító, hogy a mindenféle problémák és nehézségek ellenére mindenki szeret ott lakni...:)
Ja, hogy Dori00 kivenni akar:) Azt nagyon ajánlom :-) z4h, mi a helyzet, sör ?:D
Pityu: A műszaki átadástól kezdve kb 1-2 hónapra húzzák a kulcsátadást. Szóval a biztonságiőr 3-4 hónapja elég jó becslés. Amire inkább számíts, hogy karácsonyozni már itt fogsz :)
Voltunk a parommal arra a multheten es beszeltunk egy biztonsagival. Nekik azt mondtak, hogy 2 honapig meg biztos dolgoznak, de szerinte inkabb 3-4 honap mire meglesz. A CORDIA-s kapcsolatunk szerint majus 31-hez kepest 2-3 HET csuszas varhato a keszrejelentesig. Bar elgondolkoztato, hogy a konyhasok igertek, kuldenek ajanlatot a plusszban valaszthato beepitett gepekrol mikor elkezdik a beszerelest, es meg nem jott level. De ok is augusztus kozepei muszaki atadasokat prognosztizaltak.
FONTANA-sok, hogy volt a kotberrel? Valoban csak egesz honapok utan akartak fizetni? Ez lehetseges? Valaszokat koszi elore is
A tapasztalat. Összefoglalom Neked. Lassan 2 hónapja 1-2 hét és kész... Azóta kötik.. Gyakorlatilag viszont senki nem csinál semmit. Tudni sem tudnak semmit és vissza sem hivnak. De még lehet kell nekik pár hét, bár utoljára 1-2 hónapot mondtak, hogy az már biztos.
Ha jo az ar, szerintem vedd ki, mert keves haznak van sajat foruma az indexen ;) a viccet felreteve, azzal egyutt hogy nyolcker, hogy egy epitkezes kellos kozepe, hogy magyar modra minden el van szabva, en szeretek itt lenni, szeretek itt elni. Kicsit olyan mintha a Balkanon lenne a La Defense ;)
Mi a rezsi? Egy belvárosi polgári lakás (70-90cm vastag fal) fűtése durván feleannyiból megúszható. A panel meg három-négyszerese ennek. A prestige towersben 700Ft/nm a közös költség, itt 250. Úgyhogy ez a "nagyon olcsó a rezsi" eléggé marketing rizsa, nem megfogható. A geotermikus fan-coil rendszeren kívül, amit el tudok képzelni, hogy kijön annyiból, mint egy saját cirkó, így olcsóbb.. A többi csupán fogyasztástól függ, illetve sokat számít még a fekvés, és az ablak-erkély mérete.
Milyen itt lakni? Első saját lakás, szóval szuper, minden olyan amit én akarok. Egyébként kalapálás-fúrás reggeltől estig, ezen felül sok zaj nincs, és nem is járnak sokan errefelé. Jó látni ahogy fejlődik a környék, a sétány, és már most is kellemes bent lakni mindenhez közel. De akkor lesz az igazi, ha a CityGarden kész lesz, át tudunk menni a fitnessbe, a reggel a lenti kávézóban indul, lesznek éttermek, pékség, meg megnyit az átrium. Na, akkor szerintem kérdezd újra ;)
Engem speciel tök nem zavart volna a 3 éves csúszás sem (najó egy picit), HA ezt normálisan lekommunikálják. A sorozatos időpont-eltologatás (9 hónapon át mindig 2-3 hét volt hátra a műszaki átadásig, és 4-6 hét a beköltözésig), sumákolás és a kötbértől való elbújás viszont visszataszító.....
Szóval ha szerződést kötsz az egyébként szuper helyen, elég jó minőségben, és remélhetőleg jó környezetben épülő lakások egyikére, egy jótanács: legyen benne dátumra pontosan a szerződésben az átadásod időpontja, és hogy onnantól kezdve a napi kötbér a vételár 0.00033%-a. Tehát mondjuk 2012. 05. 17. délután 3 óra. Semmilyen más megoldás nem elfogadható. Ha nem így írod alá, felejtsd el, hogy két ügyvéd és 10 megkeresés nélkül egy fillért is adjanak.
A barátommal lakást tervezünk kivenni a Corvin sétányon, egy kb 40-50 nm-es, nappali+hálószobásat. Az ingatlanos úgy tájékoztatott minket, hogy nagyon olcsó a rezsi (10-15ezer/hó). Ez tényleg igaz? Ha van itt valaki, aki egy kb ilyen lakásban lakik, meg tudná mondani, hogy nagyvonalakban mennyit fizet rezsire? (Akinek nem ilyen lakása van az is írhat, ki lehet következtetni abból is azért). Amúgy meg kiváncsi lennék véleményekre, hogy jó-e ott lakni, mire kell vigyázni stb, élmények, tapasztalatok. Köszönöm szépen! (Amúgy meg csak megjegyzésként azoknak akik a csúszások miatt írtak: ennyi csúszás egy társasháznál/lakóparknál egyáltalán nem sok szerintem, egy ismerősöm több mint 3(!!!) évet várt a lakására, mert ennyit csúszott)
Sziasztok! Tőletek 200 méterrel odébb ugyan ez volt a helyzet.Lecseréltük a közös képviselőt,mert tök béna volt.A házba kisebb a gézcsövek coll-átmérője,mint ami be lett tervezve,így a IV-V.emeletre nem jut fel elég meleg víz,a fűtés idényben pláne.És ami nagy gond nálunk-hogy pár lakó nem fizeti a közös költséget és a víz-gáz számlát.Lecsatlakoztatni nem lehet őket a rendszerről,mert egyedi a hőmennyiségmérőnk ám két gázkazán látja el a társasházat.És 2 éve pereskedünk velük,a közös költségünk már 70Ft/tulajdoni hányad miattuk.A fal éppen úgy ázik nálunk is:((
Pedig egyszerű. Rájöttek, hogy a garázsba befolyik a víz, mivel a bejáratoknál nem lett rendesen leszigetelve (hungarocel). Felszedték a köveket, lebetonozták. Aztán rájöttek, hogy olyan szarul betonozták le, hogyha a betonra a beltérihez hasonló járólapot akarnak tenni, akkor az nem oldható meg szintben, csak rálógva az eredeti kövezetre (teszem hozzá ezért én szóltam, de mindegy). Most feltörték, újra betonozzák, csak kicsit alacsonyabban, hogy ráférjen az belérihez hasonló járólap. Közös képviselő=sehol. Tájékoztatás=sehol. A Futó utca ház felőli oldala kritikán alul van leburkolva, szinte balesetveszélyes. Az alumínium ereszek=káosz. Felállványozás=minek.
Passz. Passz. Passz. Ujra csak passz. Tényleg döbbenetes dolgok ezek. A bejárat meg végképp nagyon durva. Azt én is csak lestem hazafele, nem akartam elhinni. De igaz.
Nem tudja valaki milyen burkolat javítás lesz a Fontana Nagytemplom utcai részén? Azt hitem rosszul látok, mintha visszafelé mennénk az időben, újra az egész oldalt állványozzák... Én nem is hallottam még ilyet, hogy pár hónap után renoválnak egy teljes házrészt. (Amúgy nem is baj, mert szomorú, de olyan brutál eső megfolyások vannak a ház oldalán és már most olyan színe van a háznak, mintha 20 éve lett volna festve. Miért nem lehetett akkor már teljesen fehérre festeni, miért erre az undorító por színre? A múlt héten- héten (!!!)lebetonozott kapubejárókat most meg feltörik... Most én hüyültem meg, vagy tényleg rosszul láttam? Furcsa egy logika alapján történnek a dolgok...
Nem rossz a voda-csökkentési lehetőség, bár ha havi 100eFt-ot kapna a ház (amit azért kétlek), az is csak 400Ft/lakás. Talán havi 3-4ezerért meggondolnám...
A másik, hogy tudomásom szerint az adók tövében a legrosszabb a vételi lehetőség - a corvin parkolóra/irodákra kellene tenni, vagy esetleg citygardenszomszédékra, hogy működjön is ez az elképzelés.
Egyébként az irodák, a pláza, meg az esetleges kávézók miatt, nem hiszem, hogy nem leszünk behálózva wifivel. Plusz a telefon-forgalom is annyira megnő (480 lakás, plusz napi többezer ember az átriumban) hogy egykét cellát úgyis telepítenek a környékre ..