Keresés

Részletes keresés

Candy Perfume Girl Creative Commons License 2008.10.16 0 0 2064

Nem tudok ezzel kapcsolatban spoilereket (aki esetleg igen, kérem hallgassa el őket, mert nem is akarok), de szerintem megfordul a fejükben. Ha nem is az, hogy egy az egyben vissza a régi status quo-t, de az igen, hogy Chase-t és Cameront újra visszahozni a  vérkeringésbe, és ehhez most szerintem Foreman lehet a kapocs, mert House nem fogja hiányolni őket. Ez nem is rossz út szeritnem, ha ezen most elindulnak, hogy Foreman kikéri a véleményüket 1-1 esettel kapcsoaltban, hátha lesz majd olyan eset, amiben az ő közreműködésük hoz majd áttörést. Vagy esetleg elmennek házkutatni, mint a régi szép időkben. :) (és kihasználják az üres hálószoba adta lehetőségeket, mint a régi szép időkben...)

Amúgy Foremannek tényleg nincs az újakkal semmi kapcsolata, de az a  baj, hogy az újaknak mással sem. Sem House-zal, sem egymással, csak lógnak a levegőben. Peidg én annyira szeretném, hogy Kutner és Chase összebarátkozzanak. :)

Előzmény: *Fleur* (2059)
*Fleur* Creative Commons License 2008.10.16 0 0 2063
A hetibeteg tényleg szíven ütött- mármint a fejében a szögek... borzalmas. Kutner hogy szimpatizált a lánnyal... a kis örökbefogadott.:)))
Előzmény: mizchris (2058)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.16 0 0 2062
Candy....csak halkan és bátortalanul érdeklődöm, hogy a hogyvoltra mikor kerül fel a House rész?
reggel óta tükönülve várom:-) (gondolom ezzel nem vagyok egyedül)
mizchris Creative Commons License 2008.10.16 0 0 2061

Az üveg, azt hittem Greg fején landol a végén- esküszöm, meg sem lepődtem volna.:D

Én is azt hittem :DDD Egy pillanatra átsuhant az agyamon, hogy jaj, ne, akkor House vérző fejű teteme fölött fog majd Wilson bűnbánóan állni és örök hűséget esküdni neki, ami nagyon nyálas lett volna, de "szerencsére" akkor már tört a rózsaablak :DD

Előzmény: *Fleur* (2056)
mizchris Creative Commons License 2008.10.16 0 0 2060
Ugye??? Nekem is ez járt a fejemben, hogy reunion, milyen édes az élet :) Chase összekapcsolása House-al pedig nagyon jó ötlet volt, egy referencia, amire mind emlékszünk a régebbi részekből.
Előzmény: Candy Perfume Girl (2057)
*Fleur* Creative Commons License 2008.10.16 0 0 2059
Foreman valahogy a senki földjén van az új team óta. Illetve, amióta visszakerült. Nem sok értelmét láttam akkor, még most sem... de talán újraegyesíthetné a régi csapatot, akarva-akaratlanul, mégiscsak velük annyi mindent átélt.
Az újakkal amolyan elviselem-kollegális kapcsolatban van, House-zal ugyanúgy, Cuddy-val sem változott sokat a kapcsolatuk... nekem nem hiányozna, ha nem lenne Foreman, viszont a régi csapatból igen.
Más kérdés, mennyire mézesmadzag ez a régi triumvirátus ilyetén szerepeltetése. Mert lehet, hogy meg sem fordul a fejükben, ami a miénkben (illetve a legtöbb rajongóéban), hogy vissza a régieket!
Kutner még maradhat... őt csípem. ;-)))
Előzmény: Candy Perfume Girl (2057)
mizchris Creative Commons License 2008.10.16 0 0 2058
Birthmarks spoiler 5x4

Candy, végig te jártál az eszembe, míg néztem tegnap éjjel ezt a részt. Komolyan mondom, szabályosan visítottam néha a röhögéstől, annyira őrült jó volt megint együtt látni Wilson-t és House-t. Annál a résznél, mikor kiderült, hogy Jimmy ellen körözés van érvényben, beestem az asztal alá és vissza kellett tekernem, hogy lássam, miről maradtam le. :)

Örülök, hogy Jimmy és House együtt autókázott, szabályos joyride volt, csak az autó nem volt lopott. House apja tett egy szívességet a fiának: akkor halt meg, mikor a legnagyobb szükség volt rá, ez elég jó indok volt, hogy egymáshoz közelítsék újra a két dokit. Az igazság az, hogy nem tudtam volna elképzelni, hogy Wilson tényleg csak úgy dobbantson House életéből, mert azt eddig is tudtuk, hogy sok mindenen mentek már át együtt, most legalább megtudhattunk pár izgalmas adalékot a hőskorból is. Egy ilyen barátság nem lehet csak úgy az enyészeté. Talán Jimmy-nek elege lett a túl sok barátból, aki hozzá járt lelki támogatást nyújtani, mint például Cameron is, és úgy gondolta, itt az ideje keresni valamit kevésbé lelkizős társaságot. :)

House nem hazudtolta meg magát, ez az utolsó DNS-tesztes húzása a listán valahol benne van az első tízben. De így legalább felkérhetik Sean Connery-t, hogy szerepeljen már valamelyik következő részben, mint House valódi apja, ha már annyira hasonlít. :D

A heteibeteg is tetszett, nem számítottam erre a megoldásra, de bizony szíven ütött, ugyanis olvastam egyszer egy regényt, a Ditte, az ember lányát és abban is benne volt, hogy az árvaházban úgy szabályozták a létszámot, hogy a kicsiknek tűt szúrtak a koponyájukba, és ezt senki nem vette észre, egy újabb angyal az égben és máris nem olyan zsúfolt a hely. Utáltam azt a könyvet, de kötelező volt skandinavisztikára. Szóval nem egyedi kínai módszer, sajnos, de megdöbbentő és nagyon-nagyon sajnáltam az egész családot, és most először éreztem azt, hogy kifejezetten szeretném, ha ez a család boldogan élne tovább, megérdemlik.

A régi team szerepeltetése jó ötlet volt, az asztalon fekvő Chase-nél magamban kuncogtam, hogy ezt most hány női rajongó érzi felhívásnak keringőre :DD Kutner és Taub továbbra is kedves a szívemnek, 13 annyira jelentéktelen, hogy már nem is emlékszem, miket mondott. Ennyi röviden. :D

Alig várom a következő részt.

Előzmény: Candy Perfume Girl (2051)
Candy Perfume Girl Creative Commons License 2008.10.16 0 0 2057
Igen, meg Chase kommentje House-ról, bele a százas körbe. Már megint. Mondjuk az is igaz, hogy ha itt valakinek bármi fogalma lehet arról, mi megy most végbe House-ban, az Chase. Régi team tényleg jó volt megint együtt, Foreman hogy visszakúszott már hozzájuk. :) Ez ilyen újraegyesítős rész volt, House és Jimmy, meg a triumvurátuis...jó lesz ez.
Előzmény: *Fleur* (2056)
*Fleur* Creative Commons License 2008.10.16 0 0 2056
Szerintem a szuris első jelenet másban is enyhe sikolyokat keltett, és ezért betették a fordítottját. :D
Mindenesetre jó volt- Cuddy haja viszont nem tetszik. Nem is tudom, melyik évadban nézett ki nagyon jól a nő, most viszont nem jön be a frizurája.
Mindegy, ez a legyen a legnagyobb gondom. :D

Elég hamar visszahozták RSL-ot, aminek roppantmód örülök, House félkarú óriás Jimmy nélkül, mégha olyan szemét is vele, mint ... általában mindig. Az üveg, azt hittem Greg fején landol a végén- esküszöm, meg sem lepődtem volna.:D
Azt vettem még észre, hogy kezdik összehozni a régi team-et. Foreman már egy egész félórát is eltöltött Cameron és Chase társaságában! Aztaaa;)))
Cameron a virágrendelésével... Chase unott feje... már nagyon hiányzott. :D
Előzmény: Candy Perfume Girl (2054)
ladybyron Creative Commons License 2008.10.16 0 0 2055

OFF

Baromira nem ismersz, picinyem, de hogy erre büszke is vagy, az ismét téged minsőít. Megszoktam, hogy az emberismeret nem az erős oldalad.  De hogy tudjál aludni: volt már rá precedens, hogy valamiről megváltozott a véleményem, anank ellenére, hogy rossz előérzeteim voltak, és ezért néztem továbbra is, sőt, másokat is bíztattam rá a környezetemben, hogy ezt tegyék. Ezt reménykedésnek hívják, ha már hallottál róla.

Hogy mi idegesít téged, az egyéni szocprobléma. Ha ennyire nem tűröd mások véleményét, akkor ne internettez, ne olvass újságot, ne nézz tévét, mert könnyen találkozol olyannal, ami felbosszantja pici lelked, és az árt a szépségednek. Ha nem tudod megérteni, hogy a fórumozás arról szól, hogy kemény vitákat is folytatunk, hogy az ember gyakran keményen fogalmaz, akkor menj remetének. (gondoltam, én is adok már valami tanácsot, ha te ilye önzetlen vagy.) Ha valaki szeret valamit, akkor a rossz vélemény nem bizonytalanítja el (vagy talán téged igen?), és továbbra is szeretni fogja. Ugyanígy, ha utálja. Bocsánat, hogy elég érettnek és erősnek gondoltalak ehhez, talán azért, mert mások azok is. "Nem találkoztam még emberrel", aki ennyire nem tűrte, ha valaki nem az ő véleményét ragozta tovább. De semmi esetre sem tanácsold másoknak, hogy ne írjanak, ne nézzenek valamit. Tegyük fel, hogy mégis megteszem, akkor mit csinálsz? :-)))) Megint megmondod a tutit, írsz nekem valami csúnyát? :-))) Ha nem tűnt volna fel, nem érdekel, és valahogy a tanácsaid sem. És ha egyszer visszatérek a sorozathoz, vagy éppen mondandóm támad, azt akkor is leírom, ha nem tetszik, vagy ha nem reagálsz rá. Mert ez ennek a műfajnak a lényege. Ha valaki talál benne valami érdemlegeset, és válaszol, akkor az jó, ha nem, az is. Veled ellentétben nem húzom fel az orromat, és nem sértődök meg sem azon, ha valaki rosszat ír arról, amit szeretek, és azon sem, ha nem ért egyet. És azon sem, ha rólam írnak rosszat. 

Nem találkoztam még ilyen emberrel, aki ennyire felszívta volna magát egy sorozaton.

Elolvastad, amit írtál? Elég vicces kis megjegyzés azok után, hogy ennyire felhúzod magad valakinek a véleményén, amit egy sorozatról ír. A bagoly és a veréb minősített esete. :-))) Jellemző, hogy magáról az epizódról nem volt érdemi mondanivalód. :-)))

Mi az ördögnek nézzek más sorozatot, ha az eleve rossz? Te talán ezt teszed?

És most ezzel a nick-kel is bátran eltűnsz, mint a múltkor, amikor büszkén leírtad, hogy úgy van véleményed, valamiről, hogy felületesen olvastad el?    

ON

Előzmény: *Fleur* (2053)
Candy Perfume Girl Creative Commons License 2008.10.16 0 0 2054

Igen, nagyszerű rész volt, feledhetetlen pillanatokkal! Ha House és Jimmy elindulnak egy road tripre, az már eleve remek indítás, és amit kihoztak belőle...éljen Hugh és RSL, mindketten zseniélisak voltak! Az üveg! :D A megismerkedésük! Annyira jellemző. :)

Na és ez a jelenet? ;)

ez a fej! :D

ha ezek elkezdenek injekciózni, az már rossz nem lehet... ;)
Előzmény: *Fleur* (2053)
*Fleur* Creative Commons License 2008.10.16 0 0 2053
Már javasoltam pár hónappal ezelőtt, hogy hagyd abba és ne nézd. Nem ismerlek, de már akkor, ott a nyakamat tettem volna rá, hogy soha a büdös életben nem fogsz te egy élvezettel megnézett részről beszámolni.
Eddig csak RO voltam, de határozottan idegesít az állandó fikázásod.
Hadd kérjelek meg még egyszer: NE nézd ezt a sorozatot. Hidd el, ha engem idegesít a véleményed, mást is.
Talán az a baj, hogy nem nézel más sorozatot, nézz bele 1-2 igazán szarba, és akkor máris más fényben fog feltűnni House.

Ez a rész zseniális volt, Candy-vel értek egyet, hihhhhetetlenül nem úgy ülök le megnézni, hogy elvárásaim vannak, és kellemesen csalódtam. De még a legrosszabb részeket sem definiáltam úgy, mint te - egyszerűen tényleg nem értem, mi bajod van. Ez egy sorozat, fogd fel szórakozásnak, de ha ekkora indulatokat hoz ki belőled, hagyd a francba az egészet. Jótanács.
Nem találkoztam még ilyen emberrel, aki ennyire felszívta volna magát egy sorozaton.

(Bé vagyok, Candy, Bubu, csak a másik nickemmel szívózott a zindex....:D)
Előzmény: ladybyron (2052)
ladybyron Creative Commons License 2008.10.16 0 0 2052

Én viszont most fejeztem be. :-((( Megtörtént, ami eddig soha, a vége előtt lekapcsoltam. Eddig - ha az utóbbi időben csikorgó fogakkal is - de mindig végignéztem. Most viszont

SPOILER!!!

a temetési rész után, amikor Wilson rázendített álszent szövegei legújabbikára (mintha nem ő akarta volna Cuddyval, hogy House odamenjen, miért, mire számítottak már megint??? Esküszöm, egy néhány hetes kölyökkutya gyorsabban tanul, ha beleverik az orrocskáját.) olyan unalomérzet jött rám, hogy inkább felálltam, és elmentem mosogatni, mielőtt munkába mentem. És nincs hiányérzetem, nem érdekel, hogy tényleg nem a biológiai apja volt, vagy House tévedett. (Gondolom, nem, de tőlem már az idióta Carter exelnök is lehet az apja.) Pedig mindent megtettem, reménykedtem, hogy lesz valami csavar, hogy apuci nem is halt meg, ez vagy az ő trükkje, vagy House-é, mert már elegem van abból, hogy az évadzárókat is beleértve immár hatodik rész óta csak a nyavalygásról szól a sorozat, és minimum négy epizódon át - a spoilerek szerint - ez így is marad. De nem, ők nem elégedtek meg ennyivel, azzal sem, hogy tényleg igaz a sztori, ó dehogy! Nem, bevetették még azt is, hogy az apuci nem is apuci - miután a második évadban egy olyan színészt választottak, aki igencsak hasonlított rá. Bravo! Erre a nagy drámai fordultra mégis mi szükség volt??? Nem tudom, meddig akarják fokozni, de nálam ezzel a rengeteg drámázással, (aminek a 90 százaléka felesleges álprobléma, vagy a történet szempontjából szükségtelen) az ellenkezőjét érték el, már egyetlen szereplővel sem tudok együtt érezni, egyáltalán nem érdekel a sorsuk, sak röhögni tudok, és ez már a vég. :-(( Mert ez sok.

Csak érdekességként: kb. egy éve belefutottam a fanfiction.net-en egy angol nyelvű fic-be. A leírás szerint: House apja meghal, és Wilsonnal együtt utazik Floridába, a temetésre. Nem olvastam el, mert égnek állt a hajam az ötlettől is, és most sajnos, nem találtam meg. Lehet, hogy véletlen egyezés (hm), de az is lehet, hogy innen szednek ötletet (azt persze nem hiszem, hogy a szerzői jogokat nem veszik figyelembe, nem erről van szó), vagy itt tesztelik a hatást. Mindkettő szánalmas.

Cuddy és Wilson kis akciója felett már csak vállat rántottam, bár érdekelne, hogy mi a jó illatos közük van nekik ehhez az egészhez? Ha az én főnököm, barátom tenne ilyet, másnap jelentkezhetne orrplasztikára. De oké, eddig is volt bennük álszentség, most dominálni fog. Ám az röhej, hogy House szinte jámboran tűrte, nem küldte el egyiket sem oda, ahol egész évben meleg van, de nem a napocska sugaraitól. (Ha a végén mégis megtette, akkor visszavontam.) Ami pedig a road trip nagy ötletét illeti, a rendőrségi affért - hát, ez valami zseniális volt! Hogy is jutott eszükbe ez a fantasztikus, váratlan ötlet! Á, megvan, talán úgy, hogy 10 hasonló témájú filmből kilencben szerepel???

Vagyis bebizonyosodott az, hogy nincsenek új ötleteik, már nem tudnak a nézők intellektusára hatni, sem az érzelmeikre, hogy valódi katarzist érjenek el, csak a nézők együttérzésére, szánalmára apellálnak, azért találnak ki állandóan valami nagy drámát. De ezek a drámák már közhelyek, egyre közhelyesebb a megvalósításuk is, és ezért rosszabbak egy latin szappannál, az ugyanis nem akar több lenni (és soha nem is volt több), mint ami. Ezért Alejandro Gomeznek meg tudok bocsátani, David Shore-nak és Katie Jacobs-nak nem. A többi húzásuk vagy ismétlés, vagy alpári, szellemtelen humor. Ha van valami jó ötletük, az vagy elkésett (magánnyomozó), vagy elszúrják (Amber halálát a körítéssel, a road tripet lásd fent). Az új szereplők érdektelenek, egyetlen olyan karaktert nem tudtak megalkotni, akit szeretni vagy gyűlölni tudnék, max olyat, aki valamennyire szimpatikus és elviselnék, de hiányozni nem tud (CTB, Kutner). A régieket teljesen elrontották, és már mindegyiket. House-t is, teljesen kilúgozták, egyre középszerűbb, Cuddy és Wilson egyre álszentebb, a többiek - azokról beszélni sem érdemes. Idáig vezetett az ötlettelenségük, és a választások miatti elgyávulásuk. Régen hosszasan lehetett gondolkodni egy-egy részen, egy párbeszéden, egyetlen apró momentumon. Most min lehetne gondolkodni? Semmin, ha a szerzőknek véletlenül akad valami gondolatuk, akkor vörös filccel, háromszor aláhúzva, felkiáltójellelel nyomják az orrunk elé. Ezért, mivel nem akarom megutálni régi kedves karaktereimet, nem akarok nagyon csúnyákat írni, és szeretném élvezni az első három évadot (szerencsére azt még Katinkáék sem tudják elrontani) jobb, ha elfelejtem ezt a két évadot, gyakorlatilag úgy ahogy van. Ezt már elcseszték, és minimális esélyt sem látok arra, hogy valaha magukra találjanak. Azért bánt a dolog, mert gyakorlatilag az egyetlen sorozat volt, amit néztem, mert más volt, szólt valamiről, jók voltak a helyzetek, a párbeszédek, a karakterek, a színészek. A főszereplőkben (HL, RSL, LE) most sincs hiba, bár nekem úgy tűnik, hogy a két fiú egyre kevésbé élvezi a játékot. Mostanra pedig egy tizenkettő egy tucat tucatáru lett belőle. :-((( 

Szeretnék valamit leszögezni, hogy a látszat ellenére elsősorban magamra vagyok dühös. Amikor a negyedik évad első harmadábam egyre erősebbek lettek bennem a rossz érzések, akkor kellett volna befejeznem. Brewer olvtársnak volt igaza, hogy nem áldozott rá több időt és energiát, és nem hagyta, hogy keserű legyen a szájíze. De én türelmes voltam, adtam egy esélyt. Utána hagytam, hogy megvesztegessenek a Frozennel, és azt megelőző két epizóddal. Majd jött az évadzáró sokkja. És még egy esélyt adtam. Több nem jár. Azzal mentegetem magam magam előtt, hogy legalább nem kell lelkifurdalást éreznem, de mégis dühös vagyok, hogy idáig hagytam, hogy átverjenek, és hogy eddig becsaptam magam. Nincs mit tenni, a hülye a saját kárán tanul. :-)))))))))))))))))

SPOILER END   

Előzmény: Candy Perfume Girl (2051)
Candy Perfume Girl Creative Commons License 2008.10.15 0 0 2051

5x04 Birthmarks

MEKKORA EPIZÓD VOLT!!! Zse-ni-á-lis. Csak jót tudok most erről mondani, mert midnen egyes percét imádtam, és nálam máris benne van az all-time House top 10-ben. Újra akarom nézni most rögtön. :)

House és Wilson rulez, egyszerűen zseniális ez a kettő.

whitequeen Creative Commons License 2008.10.14 0 0 2050
Bakkeeer! Hát minden csoda 3 napig tart...? Tehát az előző hsz-ban S05 SPOILER van!!!
whitequeen Creative Commons License 2008.10.14 0 0 2049
Felhozom, mert hálisten megint aktuális :)
(itt vannak eldugott spoilerszerűségek :) )
|
|
V
[color: #FFFFCC]Hát, szomorú résznek nézünk elébe... :(
De azért nagyon kíváncsi leszek, Taub nagy jó útra téréséből mit mentenek meg, ill. természetesen a Lucas - Cuddy - House meccs is remélem, lesz majdnem olyan jó, mint a H-Wilson szívatások a Safe-ben! :D[/color]
mizchris Creative Commons License 2008.10.05 0 0 2048

Nem vitatom, hogy az alkotók meglépik a nagy Huddy l'amour-t, de ha meg szerették volna győzni a magamfajta semleges (nem Hameron-, nem Huddy-szurkoló etc.) rajongókat, akkor ezekre a dolgokra illett volna odafigyelni, mert én semleges nézőként nem érzem úgy, hogy ez a kapcsolat hiteles. Kívülállóként nézve, ha valaki nem emiatt szereti ezt a sorozatot, hanem másért, és  nem feltétlenül akar szerelmi szálat látni, ez a ship nem meggyőző, és túl sok benne a disszonáns, hamis hang.

Igazad volt, azért jó nézeteket ütköztetni, mert előbb-utóbb kiderül, hogy mi az, amiben a vélemények lényegesen különböznek vagy ami mondjuk a vélemények kialakítását is motiválja.

Te semleges néző vagy House párkapcsolati szempontból és szereted ezt a semlegességet, sokkal elemzőbben nézed a viszonyok alakulását. Én olyan régóta kedvelem és dédelgetem a Cuddy-House kapcsolat lehetőségét, és ezért én azt hiszem a viszonyt nézem elemzőbben, nem annak az alakulását. Már eleve feltételezem a viszonyt :)

De nem baj, én tényleg örülök, hogy erről is jót beszélgettünk. Ugorgyunk, mondaná Pósalaki bácsi :))

OFF

Ja, és Candy, ne tudd meg, milyen kínban vagyok ezekkel a piszkos tévés szünetekkel, elvonási tüneteim vannak, mert Stargate Atlantis-ból most adják az utolsó évadot, múlt héten kaptunk egy bazinagy cliffhangert és most majd 10-én lesz a kövi rész. Azt hittem, falnak megyeeeeek!! :DDDD Utálom a szüneteket.

Előzmény: ladybyron (2047)
ladybyron Creative Commons License 2008.10.04 0 0 2047

Az rendben, hogy House időnként egy-egy pillanatra megnyílik idegenek előtt, hogy bizalmukba fogadja őket, ebben nincsen vita, egyet értek. Csakhogy ez már egy másik szint, mert Lucas-t az életébe engedte be, a kanapéján cseverészett vele úgy, mint Wilsonnal. A Te példád vagy akár az enyém azzal kapcsolatban, hogy néha találkozunk olyan emberrel, akivel úgy tudunk beszélni, mintha évek óta ismernénk egymást, azért nem jó mert akármennyire is megbízunk benne, a privát szféránkba nem engedjük be rögtön, ha mégis, ezek mi vagyunk, House-nál nyitottabb személyiségek (ha nem is sokkal :-)))). House viszont ettől zárkózottabb. Ne érts félre, engem nem zavar Lucas, bár nem vagyok oda érte, sem férfiként, sem színészként nem ragadott meg, de nem is idegesít. Ha maradna az sem zavarna, ha megy, nem dőlök a kardomba. Csak nem nézem a spinoffját. :-))

Elnézést Candytől, hogy még egy utolsó gondolatot fűzök a Huddy-ügyhöz, de mizchris-szel szemben nem szerettem volna udvariatlan lenni, azzal, hogy nem reagálok. Utána tényleg befejezem. :-))) Ha gondolod, Candy, akkor ugord át.

Aligha tudjuk meggyőzni egymást, szerintem ha House tényleg nőként tekint valakire, akkor úgy viselkedik, ahogy Stacyvel vagy a sarkkutató csajjal. Lehet, hogy néha húzogatja a hajukat, de nagyon is tudja, mit kell(ene) mondani, legfeljebb belesül, és valahogy mégis kimutatja, hogy kedveli, becsüli. És semmiképpen nem alázza odái, hogy a tangája megszerzését tűzze ki feladatnak, hogy állandóan hülyét csinál belőle. Egy bizonyos szint alá nem megy. Akárhogyan nézzük, a tangás rémség és társai csak úgy értelmezhetőek, hogy kb. ezt tartja benne fontosnak. (NB: lehet, hogy Cuddy bele van esve, de elég furcsa szerelem, ha állandóan nevelni akarom a másikat, mega akarom változtatni, és meg sem kísérlem megismerni. Merthogy az a tény, hogy Cuddy mindig ugyanazokat a hibákat követi el, arra utal, hogy nem különösebben érdekli, milyen is valójában, csak az, hogy milyennek szeretné látni. Lásd Vicodin-elvonás, amikor csak azért, mert úgy viselkedett, ahogy Cuddy szerint kellene, lazán elhitte, hogy House nem szed Vicodint.) Legalábbis nem láttam, hogy különösebben érdekelné, hogy Cuddy mit gondol az életről, mi a kedvenc hobbyja, és bizony már manipulálta, és ágyba is ráncigálta volna - emlékszünk a HalfWit-re, amikor elment Cuddy lakására és nem rajta múlott, hogy nem lett belőle semmi? - és a kudarc nem különösebben törte le. Mindez számomra nem  azt bizonyítja, hogy "annyira nő", számára hogy "már maga sem tud hogy lépni". Ez túlkomplikált magyarázat, és House személyiségét tekintve életszerűtlen. Nem vitatom, hogy az alkotók meglépik a nagy Huddy l'amour-t, de ha meg szerették volna győzni a magamfajta semleges (nem Hameron-, nem Huddy-szurkoló etc.) rajongókat, akkor ezekre a dolgokra illett volna odafigyelni, mert én semleges nézőként nem érzem úgy, hogy ez a kapcsolat hiteles. Kívülállóként nézve, ha valaki nem emiatt szereti ezt a sorozatot, hanem másért, és  nem feltétlenül akar szerelmi szálat látni, ez a ship nem meggyőző, és túl sok benne a disszonáns, hamis hang.

Előzmény: mizchris (2044)
Candy Perfume Girl Creative Commons License 2008.10.04 0 0 2046

Micsoda kisregény! :) Nagony tetszett, és gyakorlatilag midnen szóval egyetértek, és köszi, hogy ilyen izgalmas dolgokat fogalmaztál meg. Szeretek a House-on agyalni, és Gregen is, mint karakteren, nem véletlenül imádom annyira.

néha House szinte terápiás jelleggel kapaszkodik bele bizonyos emberekbe, majd ha megkapta azt, amit akart, ugyanolyan nyugalommal engedi el őket, és általában ők sem akarnak töle többet ennél.

Szerintem is pontosan erről van szó House és a nyomozó kapcsolatában. Itt és most pont ez kell neki, de mindenféle probléma nélkül "ki is fogja dobni", ha már nem lesz rá szüksége, vagy már elege lesz belőle.

Szerintem House néha olyan, mint a srácok általános elsőben: tetszik nekik a kislány, de a haját húzzák, mert nem tudják, hogy fejezzék ki, amit éreznek.

Abszolút. :) House-ban az a csodálatos, hogy akármekkora koponya, sok tekintetben annyira gyerek, hogy az hihetetlen, és ezek az emberi játszmák is úgy életitk, felvillanyozzák, mint egy kisfiút, és az összes emberi kapcsolatába beleviszi ezeket, nem csak a nőkkel kapcsolatban. És erre érzett rá zseniálisan Wilson a gitárrablásnál, House csak a saját módszereivel sarokba szorítható. Nagyon drukkolok Cuddynak is egy hasonló visszavágásért. Persze abban a játékban, amit ők űznek vagy mindketten nyernek, vagy mindketten veszítenek.

mert egy esetleges kudarcot nem szívesen engedne meg magának, ő, a nagy House.

Ez is nagyon igaz, és ehhez jön még az, hogy neki egyszer már nagyon összetörték a szívét. Tudom, most már szereti magát beállítani úgy, mintha nem is lenne szíve, és tényleg igyekszik minden érzelmet száműzni az életéből, de ez ugye lehetetlen, és most, hogy elérte élete második nagy "szakítása" is (Wilson), még kevésbé engedhetné meg magának, hogy valaki mást is közel engedjen. De már bőven benne van, és nem is rövid ideje. Épp ettől olyan izgalmas ez az egész. :) És mennyire beletalált a százas körbe a nyomozó, amikor szembesítette vele, hogy miért is játssza House a játékait Cuddyval.

Lucas szerintem nem féltékenységet hoz ebbe a kapcsolatba majd, hanem iránymutatást.

Szerintem is. Ld. egy mondattal fentebb. Nagyon okos, és jó megfigyelő, és kimondja, amit gondol, szerintem lesz még egy-két olyan mondata House-hoz House-ról, amitől elakad majd a jó dokink szava. Illetve előre mozdítja olyan iirányba, amiben már rég gondolkodik, csak nem tette meg a lépéseket, de most talán igen, ld. a kép.

Ide nekem a folytatást, de rögtön, és pont most jön egy hét szünet! :(

mizchris Creative Commons License 2008.10.04 0 0 2045
Hát, ez a tördelés és ez a betűszín igazán jól sikerült :DDDDDD
mizchris Creative Commons License 2008.10.04 0 0 2044
Hát, ha már minden rendszeres hozzászóló elmondta gondolatait a sorozatról és a Huddy témakörről, én is elmondom a véleményemet, a teljesség kedvéért J

Huddy témakörben körülbelül úgy értékelem a helyzetet, mint Candy, különösen nem is akarok belemenni, mert minek ismételjem el azt, amit ő is mondott. Én már régóta arra várok, hogy Cuddy és House múltját, jelenét, jövőjét kifejtsék, és most erre elérkezettnek látom az időt.

Lucas karakterét szeretném megvédeni inkább. Számomra nem tűnik pót-Wilsonnak, sem egy szerelmi háromszög valamelyik csúcsának, és kétlem azt is, hogy ez lenne az alkotók célja vele. House esetében láthattunk már olyat, hogy valakit közel enged magához, legyen az bármilyen idegen is, nem ez az első eset, aligha hiszem, hogy ezen meg kellene ütköznünk. Vegyük csak példának a bájos sarkvidéki kutató hölgyeményt vagy a megerőszakolt lányt, akivel House olyan dolgokról beszélt, amiről valószínűleg még Wilsonnal sem értekezett. És ha erre valaki azt mondja, hogy ez nem életszerű, akkor én meg elmesélem, hogy velem sem először fordult már elő, igaz, nem is túl gyakori, de a múlt héten összeakadtam egy olyan lánnyal, akivel akár évek óta is barátok lehetnénk, annyira sok közös van bennünk, mikor először beszéltünk, olyan volt, mintha évek óta beszélnénk, és valamiért megbíztam benne, és ő is megbízott bennem. Nem mese, és igenis életszerű, mert az életben történt, vagyis annak kell lennie. Számomra tökéletesen elfogadható House és Lucas hirtelen jött bizalmas kapcsolata, mert még ezt barátságnak nem nevezhetjük, de néha House szinte terápiás jelleggel kapaszkodik bele bizonyos emberekbe, majd ha megkapta azt, amit akart, ugyanolyan nyugalommal engedi el őket, és általában ők sem akarnak töle többet ennél. Szinte ösztönszerűen ráérez az ilyen emberekre. Nyilván figyelembe kell venni, hogy Lucas barátunk az önálló spinoff-ra is játszik J mégis, szerintem a karaktert nagyon jól bevezették ebbe a kis House-is világba. Nekem elég karizmatikusnak tűnik, de nem vártam tőle, hogy most a House-on belül majd belép akár Wilson helyére vagy majd jól lecsapja Cuddy-t kedvenc mogorva dokink kezéről. Az, hogy Cuddy-t végre a környezetéből kiszakítva, nőként láthattuk, jól esett neki is, nekünk is, de meg vagyok róla győződve, hogy Lucas udvarlása csak katalizátor, hogy legyen miért az érzelmekről, a magánéletről beszélni Huddy-val kapcsolatban is. Ha az ember mélyen belenéz a House-ba, nehezen meri megkockáztatni, hogy ítéletet mondjon arról, hogy House kihez milyen fűtött érzelmekkel viszonyul, mert ő ebben elég kiszámíthatatlan és attól, hogy azt mondja valakire, hogy He’s an idiot, azt még nem feltétlenül gondolja úgy. Az, hogy esetleg Cuddy tangájának megszerzését tűzi ki feladatnak, korántsem jelenti azt, hogy Cuddy-t betörendő numerának látja. Szerintem House néha olyan, mint a srácok általános elsőben: tetszik nekik a kislány, de a haját húzzák, mert nem tudják, hogy fejezzék ki, amit éreznek. Hát House is ilyen néha, és én ebből gondolom, hogy minél többet piszkálja Cuddy-t, annál inkább arról van szó, hogy valamilyen lépésre kényszeríteni akarja, hogy mozduljon már, ne neki kelljen udvarolni, mert egy esetleges kudarcot nem szívesen engedne meg magának, ő, a nagy House. Cuddy igenis valódi nő a számára, annyira valódi, hogy már maga sem tud mit lépni ebben az esetben. A fickó annyira manipulatív, hogy ha akarná, simán berántaná Cuddy-t az ágyába, és akkor valóban letudná életének ezt a fejezetét, de Cuddy manipulálása sosem ment el még ilyen irányba. Lucas szerintem nem féltékenységet hoz ebbe a kapcsolatba majd, hanem iránymutatást. Legalábbis ebben reménykedem, nekem így áll össze logikusan.

Három rész után én még nem siratnám a sorozatot, bár azt láthattátok, hogy a negyedik évad sem taglózott le túlzottan (tangás részt kivéve), és számomra 13-en kívül zavaró tényező nincs a sorozatban, a Taub központú rész most különösen magával ragadott, alig várok egy Kutner témájú epizódot is. Candy-vel tartok, bizalmat szavazok az új iránynak, remélem, most kezdenek majd belelendülni J

whitequeen Creative Commons License 2008.10.04 0 0 2043
Na, megmondtam, Candyvel aaaaannyi közös van bennünk.... xD
Akkor bocsi!
Candy Perfume Girl Creative Commons License 2008.10.04 0 0 2042
Hááát...megmondom, őszintén, én egyszer nem tudtam elmosolyodni rajtuk. Ez nagyon nem az én humorom.
Előzmény: whitequeen (2041)
whitequeen Creative Commons License 2008.10.04 0 0 2041
LOLLOLLOLLOLOLOL!!!! :DDDDD
Keressetek "LOLHouse"-okat itt! Vigyázat, 5. évadosak is! :D Ezeket a képfeliratokat nem tudom megunni...
Candy Perfume Girl Creative Commons License 2008.10.04 0 0 2040
Szuoer, köszi! Ezt feljegyeztem, hasznos tudni.
Előzmény: whitequeen (2036)
ladybyron Creative Commons License 2008.10.04 0 0 2039
A végén még kiderül, hogy ugyanazok vagyunk. :-))) 
Előzmény: whitequeen (2034)
ladybyron Creative Commons License 2008.10.04 0 0 2038

OFF

Hűha, szakirodalom lettem? ;-))) A szerzői jogok miatt ne aggódj, majd megírom a bankszámlaszámomat, és megegyezhetünk. ;-))

ON

Előzmény: whitequeen (2033)
whitequeen Creative Commons License 2008.10.04 0 0 2037
"jövô kedden" (spoilerben) --- akarom mondani, 2 hét múlva kedden :(:(:(
whitequeen Creative Commons License 2008.10.04 0 0 2036
Segítségül hívtam a fotosopot, és kiderült, egész jó a szemmértékem... :) (na meg web colors közül nem volt nagy kunszt kiszúrni :) )
A varázskód FFFFCC.
Előzmény: Candy Perfume Girl (2035)
Candy Perfume Girl Creative Commons License 2008.10.04 0 0 2035
Mi ez a betűszín? Tudni akarom, ez a tökéletes spoiler-szín! :)
Előzmény: whitequeen (2033)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!