Az utóbbi fél évszázadban Magyarországon óriási számú abortuszt hajtottak végre. A meglévő adatok csak a legális művi terhességmegszakításokra vonatkoznak, nem számolva bele a törvénytelen beavatkozásokat és a spirál, valamint gyógyszeres abortív hatást előidéző szereket. 1950 és 1980 között összesen 4 528 240 abortuszt végeztek, azaz átlagosan naponta 325-öt. Az abortusz hirtelen 1956 után hatalmasodott el. Ekkor engedélyezték államilag, miután a Ratkó-törvényt feloldották. 1957-1966 között 1 642 417 abortuszt végeztek, az évenkénti átlagos szám 140-180 ezer közötti volt. Az abortuszok száma ezen a magas szinten állandósult 1973-ig, majd a fogamzásgátlók hatására csökkent és 1977-től a teherbeesés elleni védekezésnek a hormonális fogamzásgátlók szedésével történő gyakorlata terjedt el. 1967-1976 közötti tíz évben az abortusz 1 616 787 volt. Ebben az időszakban voltak évek, amikor az abortuszok száma kétszázezer fölé emelkedett, majd 1974-től 100 000 alá csökkent. 1977-1987 évek közötti abortuszok összes száma egymillió alatt maradt: 902 286, az éves abortuszok száma pedig 78 000-90 000 között ingadozott. Az utóbbi években átlagosan 120 000 abortuszt végeztek Magyarországon.
Kidd (minden idők legjobb irányítójának tartom) és Nowitzki (a maga félős, nemverekledős stílusával, de igfen erős távoli tempójávval Alonzo Morning értékét közelítő 4es) erős, de én szeretem az öreg hústornyot is. Persze,S(r)ekk már nagyon kifelé megy, könnyű fikázni, dehát szépen nyugdíjba mehetett volna a Heat-ből, de nem tette, átment, 1 olyan helyre, ahol lehet még dolgozni 1 gyűrűért, és hajt is.
Lehet hogy neznem kene, de nem tehetem. En megmondom oszinten nem vagyok meggyozodve arrol, hogy O'Neal jo igazolas volt, de majd kiderul. Kidd-et jobb vetelnek gondoltam Nowitzki melle, azt a parost egyszer lattam eddig jatszani, nem voltak meggyozoek. Shaq-nek csak a masodik meccset lattam, azota nem.
Én is. Nyomass egy címet a mélcímemre, hogy feladhassam postán a filmet. Két hétig nem valószínű, hogy szép fővárosunkban járnék, karácsony óta bajlódok valami kórsággal, ami most mellhártyagyulladást eredményezett. És most kifekszem, és mindent leszarok.
holnap hitves kiveszi részét a gyerekápolásból (azaz én megyek dolgozni, ő marad itthon nőcikével), úgyhogy egy kávéra jó vagyok valahol dél - Pesten délben.
deci minőségi vodka, bele egy kávéskanál törött bors, összekever, lehúz. Félig megfullad, de nem köpi ki, lenyel, haldoklik. Jobban lesz, hősként ünnepli magát.