A közkedvelt játék újabb változata.
Minden kitalált irodalmi, filmes figura ér Bugs Bunneytól Josef K-ig, a mondabeliek még elfogadható határesetet képeznek. A történelmi regények valóban élt szereplői nem játszanak.
Kéretik a teljes név (lehet állandó jelző is mint pl. Szavatartó Lóránt) mellé azt is bevésni, miben szerepelt az illető.
A topikalapító és más egyéb lelkes topiktárs élhet a javítás jogával, ha hibás (már szerepelt, történelmi személyiség, elgépelés történt stb.) megoldást találnak.
Hajrá!
Uaupés - maku indián az Amazonas mentén a XVIII. században, aki törzse pusztulása után asszonyával és néhány fiatal társával - akik szintén azért nem voltak otthon mert az ottani házasodási szokás szerint az erdőbe mentek "nászútra" és így nem voltak a támadáskor a faluban - bosszút áll az ellenséges tukano-betoya törzsön. Majd hosszú útra indul az emberevést gyakorló munduruku törzshöz, szövetséget köt velük és hazatérése után főnök lesz.
a főfonosz kajova Karl May Winetoujában, aki engem sem tesz népszerűbbé, ámde nem tudom őt nem beírni.
Ő az, aki párbajnál sunyi módon oldalra fordul, hogy Old Shatterhand nehezebben találja el. Miután pedig tolószékbe került, mert O. S. mindét térdét egy lövéssel lőtte szét, sikerül néki elfognia hősünket. Ez alkalommal rövid beszédet tart, " Bölény áll prérin, várja tavaszt, tavasz nem jön. Bölény kivénhed, veszíti púpját, tavasz csak nem jön. Bölény döglődik, jön tavasz" - mottóval.
Liet-Kynes - császári planetológus, egyben fremen vezető. Az apja, Pardot Kynes által elkezdett munka - az Arrakis sivatagainak átalakítása - folytatója. A munkát a 10191-ben kitört harcok - az Atreides-ház uralmának megdöntése az Arrakison -félbeszakítják Maga Liet-Kynes a Harkonnenek fogságába kerül, és kiteszik a sivatagba felszerelés nélkül. Halálát fűszerkitörés okozza végül. Lánya, Csani Paul Atreides ágyasa lesz, de fontosabb minden feleségnél.
Hát ezzel asszem mehetek a levesbe, de egyetlen 5letem már kilőtte a tündelány :))
Cecily King (?) - az áldott jólelkű lány....
....Lucy Maud Montgomery: A Mesélő Lány és folytatása, a Az aranyút könyvéből. Gyerekek írnak történeteket a helyi újságnak és közben ők is felnőnek. Az írónő Anne Shirley történeteit meg is filmesítették és én nagyon szerettem.
Saját bevallása szerint belga. Tessék Agatha Christiet kioktatni! :oP
A fiatal korosztály képviselője tisztelettel jelenti: hamvas ifjúságában ő is olvasta Pifék kalandjait az Alfa újság hasábjain. :oP
Konsztantyin Dmitrics Levin - Oblonszkij gyerekkori barátja, aki először nem kapja meg Kitty kezét (mert az Vronoszkijba szerelmes), végül mégis boldog házasságban élnek egymással.
Hová álljanak a belgák?:-)) Poirot a franciaajkú vallonokhoz tartozik, hogy egészen pontosak legyünk:-P
Az alant ismertetett figura viszont francia:
Hercule vagy magyar fordításban Herkules - a macska. A második világháború után az L'Humanité c. újság indította el Pif-képregényeket. Pif társa (ellenfele) pedig Herkules , a macska lett 1950-ben. Valamikor az ókorban - amikor általános iskolás voltam, a Pajtás újság rendszeresen közölte a Pif és Herkules történeteket.
A képet az ifjabb korosztály épülésének miatta helyezem el:-P
Hercule Poirot - kedvenc hiú belga (ez nagyon NAAGYON fontos! szegényt mindig franciának nézik) detektívem Agatha Christie tollából, akinek bámulatra méltó szürke kis agysejtjei és frankó stílusa van.
Hobbó Fischer - titokzatos alak aki személyesen egy percre sem jelenik meg a cselekményben. De St. Antonio herceg ezt az üzenetet viszi Velőnek Fülig Jimmytől: hordd el magad gyorsan, mert Adenben kiszabadult a H. F.
Velő nem félt H.F.-től (ezt ki is jelentette) vagy későn mozdult, mert Fülig Jimmy későbbi de annál örökbecsűbb levelében már arról tudósítja St. Antoniot, hogy "szegény Velő kétoldali pisztolylövésbe' meghalt".
Karthagoi kiránynő, aki belezúg Aeneasba. Aztán, mikor Aeneas elhajózik, faképnél hagyva őt, a kardjába dől. - A monda szerint ez alapozta meg a jó viszonyt Róma és Karthago között.