Keresés

Részletes keresés

NattyDread Creative Commons License 2005.12.19 0 0 237
Igen, de akkor most szerinted mit kellene tennünk? Én mit tegyek?
Előzmény: USAbarát (10)
USAbarát Creative Commons License 2005.12.19 0 0 236

Kérdés, kit nevezhetünk magyarnak. A magyar állampolgárok többsége szerint az a jó, ha a magyar fogy.

Előzmény: AmBesten (235)
AmBesten Creative Commons License 2005.12.19 0 0 235
USAbarát,
tehát akkor a magyarok a legrosszabbak a világon? Rosszabbak vagyunk mindenki másnál?
Előzmény: USAbarát (233)
battila63 Creative Commons License 2005.12.19 0 0 234

Te tényleg darabszámra osztod a magyart, mert több pénzt kapunk!

Mond hogy csak félreolvastam valamit!

Ha meg nem, akkor még te mondod hogy szégyen.

Előzmény: USAbarát (230)
USAbarát Creative Commons License 2005.12.19 0 0 233

Nem ismerem. Nem vagyok pártközeli.

De láttam, a státustörvény hatását.

De itt azt is kiröhögték.

Hogy lehetne bármit is tenni, ha ekkora gyűlölet tombol bennetek?

Nem először írják le, hogy valójában jó, ha fogyunk.

Nem mernék ezt állítani egyik másik népről sem. A cigányokról, zsidókról, más kisebbségről ezt nem írják.

Egyedül a magyarnak jó az, ha fogy.

Előzmény: AmBesten (231)
USAbarát Creative Commons License 2005.12.19 0 0 232

Hozzáteszem, teljesen ki van írtva a magyarságból a nermzettudat. Látszik a dec5. szavazás eredményéből.

Amerikában kilobogózzák a házakat minden ünnepkor. Nálunk? Megbélyegeznek, lenáciznak, mélymagyarkodónak neveznek.

AmBesten Creative Commons License 2005.12.19 0 0 231
USAbarát,
mi vagyok én, pártszóvivő? Hát honnét a túróból tudnám, hogy mit tesz az szdsz és az mszp?

Gondolom, a többi pártra azért nem kérdeztél rá, mert a fidesz és mdp népesedéspolitikai stratégiáját ismered. Esetleg mondhatnál erről valamit.
Előzmény: USAbarát (228)
USAbarát Creative Commons License 2005.12.19 0 0 230

Az a szomorú, hogy így dolgolkoztok, ti balliberálisok.

Nem, baj, ha kihal a magyarság, attól majd gazdagabbak leszünk.

Igenis, egy nemzet legfőbb értéke a lélekszáma. Még brüsszelben is e szerint osztják a pénzt. Nem tudtad? E szerint jut egy egy országnak X parlamenti hely.

Miféle anyagi okokról beszélsz?

A gyerekszám nem szociális kérdés, nem jöttetek még rá?

Idézed Berzsenyit, Nem sokaság, hanem lélek s szabad nép tesz csuda dolgokat

Hol a magyarságból a lélek?

Olvasd végig a topikot, kozmopoliták vagytok, nem magyarok. Szégyen.

Előzmény: borzimorzi (224)
AmBesten Creative Commons License 2005.12.19 0 0 229
borzimorzi,
az az eset az öngyilkos kislánnyal - olyan mintha, egy pedofiliás rémtörténetre céloznál...... ha valóban ez történt, erre céloztál - akkor óriási tévedés a pedofiliát összekapcsolni a népességfogyással, illetve az ezirányú aggodalmakkal. Sőt, hogy jobban belegondolok, ez akár sértő is lehet.

Előzmény: borzimorzi (224)
USAbarát Creative Commons License 2005.12.19 0 0 228

Megkérdezhetem az mszp vagy az szdsz mit tesz ebben az ügyben?

Bocs az elírásért.

Előzmény: AmBesten (225)
borzimorzi Creative Commons License 2005.12.19 0 0 226

Kösz, kedves Stor!

Csót:

b

Előzmény: stor (217)
AmBesten Creative Commons License 2005.12.19 0 0 225
Bocs, de nem értem a kérdést.
Előzmény: USAbarát (223)
borzimorzi Creative Commons License 2005.12.19 0 0 224

Valóban elszomorító, kedves Boró, hogy a minőséget részesítem előnyben a mennyiséggel szemben? És hogy jobban örülök, ha öt gyermek születik olyan családokba, ahol szeretettel várják, óhajtják és felelősen vállalják őket, mint ha tíz gyermek születik olyan helyekre, ahol csak a velük járó családtámogatási pénzek jelentik a vonzerőt, vagy akár a vadmagyar köteleségtudat, a személyre szóló szeretetre való képesség és hajlandóság nélkül? Nos, egy kolléganőm  találkozott olyan kisleánnyal, akit a lehető legocsmányabb okkal "gyártottak le": a kedves "apuka" használatára.  A rendőrök elhajtották a gyereket a fenébe, mikor védelmet kért tőlük. 14 évesen kiugrott a nyolcadikról. A kolléganő már nyugdíjas, de még ma is minden évben megemlékezik a kisleány névnapjáról és bűnösnek érzi magát, mert ő sem hitt neki, olyan köztiszteletben álló személy volt a szóban forgó apuka. (Csak a boncoláskor derült ki, hogy a gyerek igazat mondott.)  Nahát, ilyen célú, vagy pusztán ideologisztikus-vadnacionalista célú "gyerekgyártásra" nem vágyom!

Vágyom viszont arra, hogy bárki vállalhasson gyermeket, akinek ez az élete álma, és aki jó szüleje is lenne, csak anyagi okokból nem meri vállalni, vagy azért nem számíthat ez ügyben orvosi segítségre, mert egyedülálló nő.  Ugyanakkor nem szeretem és meg akarom változtatni azt a társadalmi közeget, amelyben, amikor egy ötödik gyermekét váró anyát (barátosnémat) a szülészeten foghegyről úgy minősíthetnek, hogy már megint itt van szülni "valami bigott vallásos".  És, horribile dictu, arra is vágyom, hogy akinek viszont nem ez az álma, hanem karriert akar, az hadd tegye azt. Ne gyakoroljunk rá társadalmi nyomást, hogy " a női léthez ez hozzátartozik", meg ilyenek. Szvsz hadd határozza meg ő maga, hogy az ő női létéhez  mi tartozik hozzá.  

És ha szerinted ez szomorú, akkor tartok tőle, hogy a hiba nem az én készülékemben van. Mert szerintem viszont az a szomorú, ha szerinted egy tanártól az várható el, hogy megnyomorított, erőszakos környezetben vagy nélkülözések közepette nevelt gyerekek tömegeit akarja látni. Ahelyett, hogy megelégedne kevesebb, de megfelelően, tiszteletben és szeretetben felnövő ifjú lélekkel.  Nagy gond, hogy egyesek szerint egy nemzet legfőbb értéke a létszáma. Mert Berzsenyi szerint (és szerintem is)  "Nem sokaság, hanem lélek s szabad nép tesz csuda dolgokat". Na, ez a halálom, amikor a fő-fő magyarkodók nem ismerik és nem értik a saját klasszikusainkat. Aztán meg csodálkoznak, mikor megérdemelten kinevetik őket, mikor önjelölt nemzetvédőként pózolnak.

Csót:

b

Előzmény: BoRó (220)
USAbarát Creative Commons License 2005.12.19 0 0 223

Unjátok a hazafiaskodást. Oké.

Megkérdezhetem az mszp vagy az szdsz mi lesz ebben az ügyben?

Előzmény: AmBesten (221)
mibi Creative Commons License 2005.12.19 0 0 222
Kefelni kell gyerekek! Ez a megoldas.
AmBesten Creative Commons License 2005.12.19 0 0 221
BoRó,
szerintem jó dolog, ha egy tanár higgadtan gondolkodik, ugyan már miért szomorkodsz emiatt??? Gondolj csak bele... milyen szép lenne, ha a ráció döntené el közös dolgainkat.
Bizonyára Te is tapasztaltad már, mennyivel nehezebb józanul gondolkodni, és mily könnyedén megy a szájtépő, handabandázó hazaffyskodás. Úgy unom a patópáloskodást.
Előzmény: BoRó (220)
BoRó Creative Commons License 2005.12.19 0 0 220
Borzimorzi, ilyeneket olvasni egy tanártól igencsak elszomorító...
Előzmény: borzimorzi (210)
Lukowsky Creative Commons License 2005.12.19 0 0 219

És mondd, te most hol élsz?

Na ezért hal ki Gombos...

Előzmény: USAbarát (-)
stor Creative Commons License 2005.12.19 0 0 218
ennyi ment át az egészből?
Előzmény: USAbarát (215)
stor Creative Commons License 2005.12.19 0 0 217
borzimorzi, igazad van! egyetértek. :-)
Callie Creative Commons License 2005.12.19 0 0 216
Akkor ennyiben maradtunk.
Előzmény: Törölt nick (214)
USAbarát Creative Commons License 2005.12.19 0 0 215

Hozzászólásodat tanítani kellene. Ez a mai liberalizmus.

A lényege:

Nincs semmi baj, ha kipusztulunk, akkor kipusztulunk, ez egy természetes folyamat.

Mivel pénz az istenetek, megkérdezem:

Milyen az az ország, ahol nincs elég gyerek a nyugdíjasok eltartásához? Gazdag?

neked semmit nem jelent az egész.

Callie Creative Commons License 2005.12.19 0 0 213

Nagy az Úristen emberkertje.

Cicavécéket szoktak "alkalmazni" társasházakban, vagyis homokot vagy almot, de remélem,.hogy csak hőzöngött ez a hazafi az előbb.

Előzmény: borzimorzi (212)
borzimorzi Creative Commons License 2005.12.19 0 0 212

Kedves Callie, a hivatkozot részt egyszerűen nem is értettem. A kutyák jelölnek, nem? Márpedig akkor nem arról van szó, hogy megjegyzi-e az állat a kutyavécét, hanem arról, hogy jelöli a territóriumát, a lehető legtöbb helyen. Ha meg macsek a nevezett "dög", akkor az elrejti az excrementumot, nem?

Csót:

b

Előzmény: Callie (211)
Callie Creative Commons License 2005.12.19 0 0 211

Teszek amit tudok, kiviszem a szemetet, oldalba rúgom a szomszéd dögét ha nem jegyezte még meg az illemhelyet, adok az erőmből annak aki

Mi lenne, ha inkább magadat rugdosnád oldalba?

Vagy, ha még nemesebb feladatra vágynál, ajánlhatok náhány 120 kilós kickboxos fazont, remekül lehet rajtuk gyakorolni a rugdosást.

Előzmény: Törölt nick (208)
borzimorzi Creative Commons License 2005.12.19 0 0 210

Kedves USAbarát, végigolvastam ezt a topicot, elég ijesztő. Nézd, ha azzal akarsz büszkélkedni, hogy hol születtél és hány éves az a település, ám légy rá büszke! Ismerek egy srácot, aki meg arra büszke, hogy a kifordíthatóságig rugalmas a füle.

De miért gondolod, hogy alábbvaló az, aki a maga részéről szeretne inkább valami olyasmire büszkének lenni, amit ő maga ért el? Lehet ez 3 gyerek vagy 3 diploma, de lehet akár egy jól megsütött, nagy tepsi bejgli.

Ami meg a nemzethalált illeti, talán utána kellene nézned annak, hogy a népesség hány százaláka halt ki a tatárjárás után, s mennyi a török hódoltság után. Egytizedünk, ha fennmaradt. Mégis ittvagyunk, nem?

Most leginkább azok hiányoznak, akiknek a "felmenőiből" nem lettek felmenők, mert ottmaradtak két világháborúban, ahová a degenerált arisztokratákból és félhülye karrieristákból álló, jobboldali  magyar politikai elit küldte őket. Az elhalálozás ténye szempontjából gyakorlatilag mindegy, hogy az a vonat a Donhoz ment, vagy valamelyik haláltáborba, csak annyi a különbség, hogy az utóbbiba küldött polgártársaknak szemernyi esélye se volt. Legfeljebb az isteni kegyelem. A frontra kiküldötteknek talán egy szemernyi esélye akadt a túlélésre, de a legtöbbnek ennyi kevés volt...

Most pedig jössz Te és azt várod, hogy boruljunk a válladra és együt ríjunk veled. Könyörgöm, megkérdőjelezte valaha is bárki épeszű személy, hogy a dánok vagy a finnek nemzet-é? Pedig úgy ötmilliós nemzetek csupán. A svédek is alatta vannak a 9 millának.

És ha választhatnék a között, hogy egy jólétben élő, a szolidaritásról nem papoló, hanem azt megélő, de csak ötmilliós nemzet tagja legyek-e, vagy pedig egy acsarkodó, egymás torkának eső, a gyermekszegénységet és a családon belüli erőszakot békésen elnézegető, de tízmilliós nemzetnek legyek-e a tagja, akkor részemről az előbbi. De nem választhatok. Az utóbbi tagjának születtem és semmit sem teszek érte azzal, ha hozzád csatlakozva azon siránkozom, miért nem vagyunk többen. Ez a könnyebbik megoldás: semmit se kell tenni, de mégis jó magyarnak tudhatjuk magunkat. Ugye, megbocsátod, hogy nem követlek ebben a képmutató és álságos  magatartásban?

A cselekvő hazafiság ugyanis nem arról ismerszik meg, hogy ostorozzuk a nemzetet valami általunk tetszőlegesen kiválasztott ürüggyel. Hanem arról, hogy megpróbálunk tenni érte, pl. viseljük a közterheket és néha elgondolkodunk róla, hogyan lehetne jobban, hatékonyabban újraelosztani az adóforintjainkat a költségvetésből. Hm?

Csót:

b

Előzmény: USAbarát (109)
Pásztörperc Creative Commons License 2005.12.19 0 0 209

Jellemzően.

Tehát nem mindig, nem leggyakrabban, nem állandóan. Jellemzően.

Ezenkívül felkiáltójelet teszünk az óhajtó mondat végére (mint Te a végén) — és néhány, kivételes alkalommal, kiemelő célzattal a szöveg közben, egyes szavak, kifejezések után is — ennek azonban történetünxempontjából semmi jelentősége.

Nem, ez nem "nyelvészkedés". Magyar ember magyerul beszél, ír.

Előzmény: out sider (201)
battila63 Creative Commons License 2005.12.19 0 0 207

Igazad van az adott hozzászólásomban elszaladt a ló, túlságosan is nyomatékosan, hidegen, elutasítóan akartam írni, bizony sok volt. Elnézést(!)

Arra próbáltam ezzel utalni, hogy már megint egymás apró hibáira figyelünk ahelyett amit mond. Rosszul utaltam(!)

Előzmény: out sider (201)
eztuti Creative Commons License 2005.12.19 0 0 206

éljen a haza!

menjetek haza...

shadowcruiser Creative Commons License 2005.12.19 0 0 205
Ezt egyszer már összefoglaltam. Újra ide copyzom:

Nem véletlenül az az ország neve, hogy Magyarország. A magyarok országa. Ezért evidens számomra, mint a magyar nemzet tagjának, aki ebben a kultúrában nöttem fel, akinek az anyanyelve Kosztolányi, Ady és Radnóti nyelve, hogy az az ország, mely a magyarok országa, egyben az én országom, az én hazám is. Ez számomra annyira evidens, mint ahogyan az, hogy a hajam barna, s nem fekete, hogy a szemem is az, s nem zöld.

Mivel ezen országhoz kötödöm minden izületemmel, minden szervemmel, a lelkemmel és a testemmel, számomra evidens, hogy ezen ország az, ahol annak a népnek a tagjai élnek, akik egyazon kultúrkörben, történelmi múltban és tudatban (?) élik meg nap mint nap életüket.

A haza számomra kettös fogalom, kettös identitás. Itt most a nemzettudattal rendelkezökre gondolok természetesen, nem az elbitangolt, magukat és nemzetüket önként feladókra, asszimiláció útjára lépettekre. A szülöföld az a hely, ahol születtem, az az én kis pátriám, ahol ismerem a búza illatát, a föld minden rögét, ahol bejártam a falvakat, s a városokat, álmomban megjelennek útjai, régi gyermekkori emlékeim. A szülövárosom az a hely, mely halálom napjáig elkisér. A néhai Deák utca, a Szent István tér, a tündéri szép kék tó, amelyet Kosztolányi is versbe foglalt egykoron.

Ebben a városban éltem meg- és át gyermekkorom. Hogy utána a sors furcsa szeszélye folytán elhagytam a várost, számos más helyen éltem, s élek jelenleg is, bolyongok szerte a nagyvilágban, az terméseztesen más kérdés. Ennek ellenére a szülövárosom mindig itt van, velem van, szelleme mindig kísért, akárhova is vet a sors széles e nagy világban.

Azonban a hazám, mindig is Magyarország volt. A Kárpát-medence. Amit meghatározni, leírni ugyan politikailag lehet, de az én lelkemben ebbe ugyanúgy beletartozik a kassai Dóm, mint a Csíki havasok, Kolozsvár és a Házsongárdi temetö, az omladozó nagyváradi zsinagóga, Budapest és a Hortobágy, Szegeden a Tarjánváros a maga tíz emeletes paneljaival, vagy az immáron szépen felújított miskolci belváros, a diósgyöri várhoz elvezetö villamossal, Sopron a Löverekkel, s mindaz, ahol azzal a kultúrával találkozom, ami az enyém, amit tölem el nem vehet senki, soha, sehol és semmikor.

És ebböl következik, hogy a Mátrában barangolva, vagy rácsodálkozva a Szent Anna tóra mindig és minduntalan ugyan az az érzés fog el -- a HAZA SZERETETÉNEK érzése. S, mivel ez az én hazám, itt él az én népem, ezért a földért adta a vérét a nagyapám, akit a legutolsó kutyaként, kezét rozsdás dróttal hátrakötve és eltörve végeztek ki egy dögtemetöben 1944-ben -- s a mai napig el nem temethettem, a Mindenható akaratából nem lehetek más, mint hü fia e nemzetnek, melyet a sors, a Gondviselés nekem otthonomul kijelölt. E tájnak, e kultúrának vagyok a szülöttje, s természetszerü, hogy e táj az én lelkiségem szülöanyja, ö az én édesanyám. A lelki édasanyám.

Extra hungariam non est vita.
Előzmény: stor (204)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!