Persze nem a recepciós a hunyó. Nem ő tehet az egészről. Bár az a tapasztalatom, ha a takarítónőre fehér köppenyt adnak, és beültetik a portásfülkébe, attól perctől kezdve ő is praktizál! (Lehet, hogy éjszakánként operál is)
Más!
A fejembe jutott a gyógyszerész tüntetés.
Azt találtam ki, hogy mivel csak az utcánkban 5 azaz öt asztalos műhely működik, én is szervezek egy tüntetést. A kormány mától kezdve, ne adjon ki több működési engedélyt asztalosnak. Mi az, hogy itt nyakra faszra nyithatják a műhelyeket, nekem meg kevesebb lesz a nyereségem!
Nézd. Amikor a volt társam hülye vizslája megkóstolta a tacskóm fejecskéjét - akkor hazavittem a tacsit ...és megvarrtam.
Mindenki lebarmolt, hogy mekkora gazember vagyok, hogy nem viszem állatorvoshoz. Közben az is csak megvarrta volna - mint én - csak 100 euróért.
Szép, apró öltésekkel megvarrtam a kutyát - az meg tudta, hogy jót akarok neki. Lehet (ha orvoshoz viszem) akkor az orvos jobkezével kiszaladt volna az utcára - mert nem nagy barátok, az fix. Aztán fizethettem volna azt is.
Hát egy nagy túrót. Ha netán vakbélgyulladásom lesz valaha - azt is erőst meg fogom gondolni, hogy bevonjak-e orvost a biznicbe.
Egyben legyél biztos. Az orvos csak csőben-sülve jó. Azért csőben, mert különben kiugrál a serpenyőből.
Két éve valami herpesz nőtt a szememre - csuda tudja mitől, sose volt ilyenem - de lényeg, hogy be volt dagadva, elmentem dokihoz. Aszondja a hölgyike, hogy hát elvileg 2-3 hetes várakozás van (itt gondoltam magamban, hogy nyugodtan küldjél el, a nyakadba borítom a pultot), de mivel itt ambuláns esetről van szó, felmehetek. Ezt követően röpke 4,5 órás várakozás után (ugye az ember nem tudhatja, hogy mikor szólítják, tehát még a pisit is úgy dobja, hogy a füle a folyosón marad) bejuthattam, a rendelés végére beszorítva.
A dolog iróniája, hogy a pultos hölggyel utána összefutottam a folyosón, és elkezdett nekem panaszkodni, hogy milyen nehéz dolguk van.
És valóban, ha jobbítani akarunk a rendszeren, akkor nem a kartonozós hölgy fejit kell beverni.
Na, akkor erre. Fogrovos. Ugyanabban a rendelőben folytat praktikát 3-4 fogorvos, maaszek a rendelő, szép, tiszta, tiszteséges. Főnökömnek 44 éves korára megjött a bölcsessége, ennek megfelelően kellő fájdalommal, nincs mit időzni, be kő menni. OK-san rendbe is tették, fájdalom megszünt, igenám, de kiderültek kisebb barlangok, amit tömni kell (alsó-felső tömés :) ). Az OEP-es rendelésre (mondom ugyanazok az orvosok, ugyanazok a műszerek) 2 hónapot kell várni, de ha fizet (eddig 4 fog rendbetétele történt meg), akkor azonnal. Eddig 17.000,- + 13.000,- volt a két alkalom.
Az nekem is kibaszta a kismegszakítót, amikor megtudtam a barátnőmtől, hogy Veszprémben 2 hétre adnak időpontot bármilyen rendelésre.
Nahát. Lehet hogy a térképen M.o.-tól jobbra a puliszkát szeretik (ami állítólag nem robban) - de ha valakinek a gyereke szarul érzi magát és egy pultos-picsa "adminisztrative" próbálja tologatni ide vagy oda (mint egy TESCO ügyfélszolgálatos - a robotgép gariját) - akkor az a szülő úgy kopog be a rendelőbe, mint hajdan Eperjes az Eldorádó-ban.
És itt az sem számít, ha az illető "gyerek" most töltötte a harmincat.
Hát ilyen nincs vazze. Vagyis most van folyása a hölgynek - és két hétre kap időpontot???? Hát nálunk ilyen esetben a mindenkori férj "szakma-specifikusan" kér időpontot. Vagyis:
az ács - ácskapoccsal
az autószerelő - szerelővassal
a villanyszerelő - 4 eres, betáp gumikábellel
a kőmuves - a vakoló-léccel
az üzletember - a 3 ügyvédjével
a nepper - a barátaival
a munkanélküli - a bakkancsával
Lehet hogy ez egy elmaradottabb rendszer, mint a M.o.-i ...de olyan itt nincs a sifonérban, hogy valakit 2 hétre rendeljenek be...ha most van szarban.
Ilyen (ideges) hangulatban itt egy beteg-toszogató pultos-pinát simán kidobnák az ablakon - az orvost csak kilógatnák...mert rá még szükség lehet később.
Nem is igen arra gondoltam, hogy kampec a hapsi, hanem hogy mit állapitott meg a doki. Ja, és egyáltalán látta-e végül doki. Én ismerem, ha a leghalványabb esély mutatkozik rá, hogy elkerülje a fehérköpenyeseket, a nyúl cammogó lajhár hozzá képest.
A múlt pénteken, egy kedves kis történet esett meg velem.
Minden előzetes bejelentés nélkül, a jobb kezem, csuklótól lefelé, olyan lett, mint a Michelin babáé. (Az ujjaim olyan vastagok lettek, ha a farkam olyan lenne, megélnék belőle)
Megvallom őszintén, beszartam! Felhívtam a házidokit, mi az aktuális magatartás?
Aszonta azonnali ügyelet!
No (életemben először) beballagtam a nemrég felújított aspirinpalotába, ami baromi betegbarát.
Alig 30 lépcsőt kell felmenni a recepcióig, ami az izomsorvadásommal nem kis mutatvány.
Aszongya a kedves antipatikus hölgy
- Az ügyelet bejárata, az utcán van!!!!!!!!!
Lépcsőn le, irány az ügyelet. Ott egy kedves nővér aszongya
- Orvos,......az nincs. Menjek fel a sebészetre. OK. Lépcsőn fel, irány a recepció!
- Kérnék egy papírt, a sebészetre.
- Ott nem szeretik az ilyet!!
- Milyet????
- Ott nem szeretik, ha mindenféle zúzódásokkal odamennek!!
- Drága nem nagyon érdekel, hogy mit szeretnek. A szekxuális életemnem akarom rájuk kiterjeszteni!!!! Ez különben sem zúzódás a trombózisnak nagyobb a valószínűsége!!!
- Úgyis átküldik a reumára!!!!!
- OK.spóroljunk. Akkor adjon papírt a reumára!
- Háát ott nincs rendelés!!
- Amit ezek után mondtam, nem írom le, mert lecsapnak a tapicsról!
És még ezek tüntetnek a fizetés emelésért! Mi a qvaannyukat akarnak? Mennyit fizessünk még a semmittevésért!!! A 8órai kezdés helyett beeszi a fene őket fél10-kor, a déli zárás, pedig 11-órát jelent! Viszont baromira örülj, ha szóba áll veled!! Persze tisztelet a kivételnek.......bár rohadtul kevés van belőle!
Először is én nem vagyok hálózatépítő szaki, se szoftverszaki, csak csináltam már annyit, hogy ne ijedjek meg a feladattól. Soha egy szóval nem mondtam hogy elméleti síkon értek hozzá, kizárólag gyakorlati a tudásom. Az élet eddigi tapasztalatait számonvéve, soha nem a gyakorlati emberek kapnak " zsebre pénzt", ők csak végrehajtják a feladatot.
Ettől függetlenül eszembe jutnál egy ilyen munka kapcsán.............hangsúlyozom munka, konzulensi díjat fizessenek azok akik kapják a zsebibabát.
Tolerálva a szaktudásodat, az ötezer plugozásból, az első ezer a tied.:)
És mire a feladatból /100 milla /, a konkrét munkavégzés is megtörténik /0,5 milla/,
abból az első ezer biztos megér százezret.
Persze //nagyot// sarkítottam, de egy projekt megvalósításában, mindíg a munkavégzés ér a legkevesebbet.:(((((((
Konzulensnek jobb lenni.
Egyébként, nem tudom ki kapta a "díjakat", de asszem nem nehéz kitalálni, hogy azok, akik közreműködtek a Montel megvásárlásában.
Élő példa: Battila elnyer egy nagy melót Szoftverisztánban. Hálózatot kellene építeni - mert ahhoz ott nem kurvára értenek.
Nagy örömködés otthon (az asszony már gyanakvóba is vált - mármint hogy honnan a nagy fickósság?) - na mindegy - de ott körőzik a baszott nagy,ősrégi, finnugor mondás a fejünk felett, mármint hogy:
"ahol sok a részvényes - ott kevés a zsebre-pénz."
A "zsebre-pénz" szó nem szerepel ugyan (értelem-helyesen) a Magyar Akadémiai Szótár-ban...de ettől még létezik.
Erre mit csinál a barátunk? Eszébe jutok én (a Steavy az Indexről) - aki, itt már többízben is bizonyította a hálozatépítő tehetségét - és felkér "konzulensnek"...egy méltányos (mondjuk 100 millió Ft-os) öszegért - számlára, természetesen.
Persze - a pénztártól való távozás után lenne még egy "el-nem-hanyagolható"
stáció...ahol az úgynevezett "ötletgazdának" egy szerény 80 millás tiszteletdiját le köll csengetni.
Szemét gazemberek. Kiszúrják a szemem 20 millával. Ez rablás. Ennyi szaktudás után ezt érdemlem?
Csak egy aláírásra lennék tán jó - hisz én már split-eltem hálózatot forrasztópákával is.
OK. 20 milla is jó valamire...egyébként is el vagyok maradva a közköltséggel :-)))))
Errefelé - ha valami nem megy - akkor a rituális metélést szokták emlegetni - vagyis, hogy Bill Gates-et nem metélni kellett volna pólyás korában - hanem herélni.
Hason-hangzású szavak - de az utóbbi legalább megmentette volna a világot egy újabb Windows-tól.
Tényleg - de komolyan. Minden informatikai, atomfizikai, nemzetvédelmi, vagy szexuálpszichológiai vívmányt kizárólag csak Krisztus vallására lehet csak visszavezetni?
Oké - elfogadom - és jól is esik. Bár évtizedekig valamiféle rokon-szakmából éltem - mire úgy felvitte az Isten a dolgom, hogy hálózatom legyen - addigra lett rendszer-garázdám is.
Az meg úgy nézett ki, hogy amikor akartam csinálni valamit, akkor az következett, hogy "hagyja mááá Főnök, ne amatőrködjön itt" - azaz félrelökött - és 10 perc alatt bevágta a feladatot.
Ennek az lett az eredménye, hogy most - amikor egyedül kell
itt "villantsak" a nagy "szaktudásommal" - negyed órán át símogatom azt a kurva 8 szálat (mielőtt rákrimpelnék) - mert elbaszni nem szeretném.
Volt amikor háromszor nyírtam vissza, mert a kék mindig bevágot a tarka-narancs és a narancs közé.
Ha csak 1,0 % (egy százaléka) ment volna át a mondókámnak - akkor az UTP feltalálójának nemsokára születne egy olyan gyereke - amelyik anyai ágon egyben a testvére is lenne.
Fogadd dícséretem a plugozásért / krimpelés /, a kérdés az hogy melyik sorrendet nem b........tad el?
Jóvanna viccvót. //Ez egy virtuális homloksimogatás//
És ha már illen jól plugozol akkor javaslom, a másik fali patcht, plugozd fel a túloldalom és egy aljzatban cserélgesd a patch kábelt. Ha má mindenáron //dugni akarsz//.
Ezt a modem ruoter közötti dumát, mint tény közölted, vagy okulásunkra?:)))))))))
Nohát. Az én esetem olyan, mint az, hogy a lónak is négy lába van - mégis fingik.
Gondoltam: mi a rákért ne lehetne oldalra-cseszni azt a félméternyi, négy pár "csengődrótszerű" valamit (még ha csavart is) - hisz nem törik csontja. De bizony - törik.
Csak oldalvájszt jelölöm meg, hogy megboldogult fiatalkoromban nagyon is jól tudtam, hogy mit jelent a harc minden fél mikrovoltért - amikor tető-UHF antennákat osztottunk (lezáratlan, 60, vagy 75 ohmos) megfelelő végsapkák hijján. Aztán gyártottuk a sapkákat.
Abban tökéletesen igazatok van, hogy egy UTP dugalj 2.600 Ft - márkásba - ugyanaz - 3.800 Ft. (Praktiker árak - szaküzletben lehet még ennél is több).
A sarki PC-sem 3200-ért (!!!) adja a switchet - bár ez nem járható számomra - mert túl nagy lett volna a felhajtás.
Szakma: Modem és router között crosslink - routertől a PC-khez patch, vagy straight, vagy sima kötés. És megy.
És még valami. Vagy 15 dugót krimpeltem fel - és egyszer sem basztam el a sorrendet. Jólesne egy fél dícsérő szó is emiatt :-))))
Nem veszem fel. Stivivel olyan jókat dumcsiztunk már, minden leütött billentyű jólesik ha válaszolok. Komolyan. Vitázni meg kell, ezt jól tudja, és én is.
Most IP témában, talán segíthetünk neki, de mivel régi motorosok vagyunk itten a topikon, jól tudom ,van olyan téma, amihez misem tudnánk, "hozzáhuggyozni ", az ő szavaival élve, ha rákezdene...................és ez a lényeg, az a jó ha így fogadjuk el egymást.