Keresés

Részletes keresés

euhaj Creative Commons License 2009.01.16 0 0 1212
Sziasztok. 7-én jöttünk haza Phuket-ről. Patong Beach, Hotel Graceland volt a szállásunk. Tapasztalat szerint ott az eurot jobban váltják. Kicsit meghaltam, hogy haza kellett jönni. Csak 9 nap volt, de hát csak ennyi időnk volt. Best R. utazási irodával voltunk. Egész jól éreztük magunkat, nem úgy a Neck.-ok. A Maya Bay csodálatos. Szép utat a földi paradicsomhoz.
moonwalkr Creative Commons License 2009.01.12 0 0 1210

Nagyon rendes vagy, hogy még regisztráltál is külön emiatt az info miatt.

De ha hazaérsz áruld már el, hogy milyen úton voltatok, mert én nem találtam az iroda kínálatában isztambuli leszállásos, Türkish Airlines-szal repülő utat (csak Emirates - Dubai-n keresztül - és Austrian közvetlenül van a kínálatukban).

Előzmény: Törölt nick (1206)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.11 0 0 1209
Hello,
En is ugy tudom, hogy 8 ora tranzit utan jar a szoba. Ha nem is hotelban, de ott a repteren kell adniuk egy tranzit szobat. Azert ez nagyon kellemetlen, amikor atverik az embert.
ttom04tom04 Creative Commons License 2009.01.08 0 0 1208
hat ez szopas! kerj el minden szamlat, es mikor mesz vissza ko kemenyen vasald be a kocsog utazasi irodan!

Szerintem se szabad olyan jarattal menni aminel sok az atszallasnal a varakozasi ido, hacsak nem kifejezett celja valakinek megnezni azt a varost.
Rengeteg jarat van Frankfurtbol, becsbol, munchenbol, sot akar meg Londonbol is ahol csak par ora az atszallas, pl nekem qatar airways-el 2 ora lesz Dohaban.

Az utazasi irodak amugy is rohej dragak, nem ertem hogy miert valassza sok ember azt, en meg csaladdal+gyerekkel is inkabb megvennem a repjegyet meg elore foglalnek hotelt, es utana ha mar ott vagyok, max megkeresnek OTT utazasi irodakat, akar magyarokat is!
Garantaltan sokkal olcsobbra jonne ki igy!
GergaczCsaba Creative Commons License 2009.01.08 0 0 1207

Üdv

Szar ügy, hogy igy alakult, sajnálom.Én ezért passzoltam a török jegyet, a hosszu átszállási idö miatt. Bár, ugy tudom, ha 8 oranal többet kell várni,akkor JÁR a szállás,nem adható.Csak egyedül vagy? Nincsenek ott többen, akikkel szervezkedhetsz?

ttom04tom04 Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1205
nemtom, itt kezdtuk el :)

a font most kb 10%-al erosebb mint az EUR
Előzmény: GergaczCsaba (1204)
GergaczCsaba Creative Commons License 2009.01.06 0 0 1204

Üdv

Nemtom mennyi a font, euroban gondolkozom:)

Phuketen még nem jártam, idén van tervben, még csak tájékozodom szállás-ár ügyekben.

Tulképp ezt miért az utazési irodás  topicba irjuk?:)

Előzmény: ttom04tom04 (1203)
ttom04tom04 Creative Commons License 2009.01.06 0 0 1203
hat jah, ezen gondolkodtam en is, majd berlek valami condot aztan elleszek, thaiboxolok, konditerem, ilyenek..

En a szallason akarok sokat sporolni, amit majd kesobb el tok kolteni masra.

A max amit akarok kolteni az 500 font egy honapban, az basszameg mar csak eleg lesz :)
Ha nem akkor lepek hamarabb es irany Ukrajna :)

Előzmény: GergaczCsaba (1202)
GergaczCsaba Creative Commons License 2009.01.04 0 0 1202

Üdv

Pattayaval nyitsz?Azt hittem, valami kevésbé forgalmas-felkepott helyen.

600.000 huf szép hosszu idöre elég, ha ugy élsz, mint a helyiek, de nem elég szvsz 6 hónapra, ha ugy élsz mint a "turisták".

ttom04tom04 Creative Commons License 2009.01.03 0 0 1201
nem vicc, az lesz hogy fogok 120ezer bahtot (annak megfelelo fontot), kimegyek vele es addog maradok ameddig jol erzem magam.
Dolgozni nyilvan nem fogok tudni, ezert be kell majd osztani a lovet.

Eddig ugy van hogy Pattaya jan 15-16 es ott majd nezek valami condot. Vagy ha nem jon be akkor kihuzok par hetet 500 bahtos hotelban es irany bangkok, par het-honap ott is aztan samui, majd a vegen talan Phuket. De lehet akar meg Laos is, abszolut nyitott meg az egesz.
Előzmény: GergaczCsaba (1200)
GergaczCsaba Creative Commons License 2009.01.03 0 0 1200

Üdv

Smiley van a fél éves mondat végén, most akkor vicc vagy komoly? Körutat tervezel, vagy melo? Nagy vonalakban meg lehetne tudni vmit a tervezett fél évröl?

Köszi   a Giga

Előzmény: ttom04tom04 (1199)
ttom04tom04 Creative Commons License 2009.01.02 0 0 1199
en 2 het mulva! De maradok vagy fel evet :)
Előzmény: euhaj (1198)
euhaj Creative Commons License 2008.12.25 0 0 1198
Sziasztok. Mar csak 4 nap es indulunk. Vki mas is?
1etlen. Creative Commons License 2008.12.25 0 0 1197

sziasztok!

azt szeretném kérdezni, hogy valaki mostanság volt e a Club Andaman nevezetü szállodába...és azt szeretném még kérdezni, hogy milyen a " kösrnyék" part, szórakozás stb

időjárás milyen februárban

nagyon köszi mindenkinek a segítségét!

euhaj Creative Commons License 2008.12.23 0 0 1196
Sziasztok. Mi 29-en indulunk, remelem. Nekunk is eleg sok adatot kertek a vizumhoz, meg banki bizonylatot is, hogy min.200 euro van a szamlankon fejenkent. A Best R-nal, csak 9 napra mennenk, fel panzioval. Szerintetek mennyi zsebpenzt vigyunk, ha ket fakultativ kirandulast is szeretnenk?
lklara Creative Commons License 2008.12.22 0 0 1195

szia,

igen engem is hivott a necki, és kérte a munkahelyi adatokat.

Előzmény: ilovetravel (1190)
takacstamas Creative Commons License 2008.12.22 0 0 1194
én úgy tudom (ez nem biztos,nézz utána) de a vízum belépéstől 3 hónapig érvényes, a beutazás napjától kezdődik.a rajta szereplő dátumon belül lehet belépni,és a belépési pecséttől érvényes 3hónapig
Előzmény: sz75 (1192)
ttom04tom04 Creative Commons License 2008.12.22 0 0 1193
jah, hat igen, ez tipikus! Az mar bonyolult lenne hogy mondjuk az utazas napjaTOL legyen ervenyes!

ezert hagyom en is az utolso hetre!

ha meg nem jon ossze akkor az szivas, akkor VOA, es kinn intezek valamit.
Előzmény: sz75 (1192)
sz75 Creative Commons License 2008.12.22 0 0 1192

Sziasztok.

Mi is irodával megyünk ( Best.R ) de a vízumot magam intézem.

Bár már eggyet igényeltem,csak azt nem tudtam akkor sajnos,hogy a követség az IGÉNYLÉSTŐL számitott 3 honapig érvényes vízumot ad és nem veszi figyelembe a beutazási dátumott amit külön fel is kell tüntetni az igénylő lapon ,csak tudnám minek ha úgysem veszik figyelembe. Igy hát tanulva ebből ujra igényelhetem a vízumot, ujjabb 25 euroért mert amit most kaptam sajna lejár mire utazunk.

Ezért erre figyeljetek ha magatok intézitek.

Aki irodán keresztűl intézi nem hiszem,hogy elutasitják, hisz csoportos igyénylésről van szó.

ttom04tom04 Creative Commons License 2008.12.22 0 0 1191
Ez erdekes, pont most igy a balhe utan orulhetnenek hogy menni akarnak a turistak! Abszolut erthetetlen szamomra h miert utasitjak el..

En mondjuk angliaban fogom megcsinaltatni, es levelben kuldom be, remelem nem lesz gond..
Előzmény: ilovetravel (1190)
ilovetravel Creative Commons License 2008.12.22 0 0 1190
Sziasztok,

na a legújabb, h elutasítják a vízumokat. Ugyebár nekünk az iroda intézi, de hívtak h pontosítsuk az adatokat (pl munkahely cím). Remélem nem lesz gond! Valaki tapasztalt hasonlót?
ilovetravel Creative Commons License 2008.12.18 0 0 1189
Köszi az infókat. :) Abban biztos vagyok, hogy Phi Phi csodaszép és abban is hogy nem fogjuk megbánni, h ezt választottuk. Én inkább - mint ahogy ezt írtam is korábban - a északi részben nem vagyok biztos. 2 nap Chiang Mai és Chiang Rai.
Előzmény: liberalist (1187)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.18 0 0 1188
Pattaya nagyon jo kis hely. Igaz, aki a tengerpart miatt megy Thaifoldre, az valoban ne oda menjen. De vannak szep helyek ott is. Mi csak ott voltunk eddig, es nem ilyesztett el mienket:)
Előzmény: liberalist (1187)
liberalist Creative Commons License 2008.12.18 0 0 1187
Bocs, most látom, hogy nem is Phuket, hanem Phi Phi. Akkor viszont nem csak sokkal szebb lesz az utad, hanem gyönyörűséges. Pattayát és Phuketet össze lehet hasonlítani, mert az egyik nagyon jó a másik egyáltalán nem jó. Pattaya és Phi Phi összehasonlíthatatlan. Pattaya nem méltó arra, hogy összehasonlítsuk Phi Phi -vel.
Előzmény: ilovetravel (1184)
liberalist Creative Commons License 2008.12.18 0 0 1186

Nem akarok beleszólni, de nem fogod megbánni, hogy többet fizettél. Phuket gyönyörű, ha először jársz Thaiföldön, akkor az egyik legjobb választás. Pattaya sokkal olcsóbb igaz, de leginkább csak arra jó, hogy elijesszen Thaiföldtől. Nem bántásképpen írom, de Pattaya talán az egyetlen olyan tengerparti város Thaiföldön, amiben gyakolatilag lehetetlen bármi szépet felfedezni. A tengerpart is botrányos. Na jó, nem botrányos, a Velencei tónál talán kicsit jobb, de mondjuk Rhodos-nál már nem, sőt....

:-)))

Előzmény: ilovetravel (1184)
ildi0247 Creative Commons License 2008.12.18 0 0 1185
Bocsi, nem akartalak elkeseríteni, nem ezzel a céllal írtam a híreket. Csupán azoknak akartam segíteni, akik még döntés előtt állnak. Gondolhatod, milyen rosszul esik, hogy én még ezt sem tudom most kihasználni. Fáj a szívem, de bele kell törődnöm:-(.
Előzmény: ilovetravel (1182)
ilovetravel Creative Commons License 2008.12.16 0 0 1184
Lehet, h igazad van, hiszen mostmár úgyis mindegy. Csak azt a 200-300ezer ft-ot mondjuk tök jól elkölthettük volna ott is. :(
Előzmény: moonwalkr (1183)
moonwalkr Creative Commons License 2008.12.16 0 0 1183

Szerintem ne edd magad emiatt!

Igazából nincs tanulság, nincs tuti megoldás. Mi két éve szeptember elején foglaltunk január/februárra és utána már nem lett jobb ár. Tavaly három-négy héttel az út előtt sikerült eldönteni, hogy megyünk, de végig figyeltem az árakat és asszem 20.000 Ft ingadozás volt szeptember és január között (akkor a későbbi időpont volt olcsóbb). Ez mindig a pillanatnyi foglalásoktól függ, amit úgysem láthatsz előre, kivéve, hacsak nem Te is az utazási szektorban dolgozol. Most az lehet, hogy a válság miatt a légitársaságok is, a szállodák is kevesebb vendégre számítanak/számíthatnek, ezért akcióznak. De szeptemberben ki gondolt még válságra?

Előzmény: ilovetravel (1182)
ilovetravel Creative Commons License 2008.12.16 0 0 1182
Ildi, hát most olvastam a hozzászólásod és azért kicsit ki vagyok akadva. Mi majdnem a 2x-ét fizettük még augusztusban, amikor lefoglaltuk. Tanulság: az utolsó pillanatig várni kell. :(
Előzmény: ildi0247 (1179)
ilovetravel Creative Commons License 2008.12.16 0 0 1181
Ja. Mi 5 éj BKK és 2 éj Chiang Mai északon, hegyi törzsek miegymás.
Aztán le Phi Phi 5 nap. Remélem nem fogom megbánni, h felmegyünk északra is ahelyett, h a gyönyörű partokon heverésznénk. De így legalább valamennyire teljesebb képet kaphatunk Thaiföldről. Gondolom.
Előzmény: tonio11 (1180)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!