Sziasztok. 7-én jöttünk haza Phuket-ről. Patong Beach, Hotel Graceland volt a szállásunk. Tapasztalat szerint ott az eurot jobban váltják. Kicsit meghaltam, hogy haza kellett jönni. Csak 9 nap volt, de hát csak ennyi időnk volt. Best R. utazási irodával voltunk. Egész jól éreztük magunkat, nem úgy a Neck.-ok. A Maya Bay csodálatos. Szép utat a földi paradicsomhoz.
Nagyon rendes vagy, hogy még regisztráltál is külön emiatt az info miatt.
De ha hazaérsz áruld már el, hogy milyen úton voltatok, mert én nem találtam az iroda kínálatában isztambuli leszállásos, Türkish Airlines-szal repülő utat (csak Emirates - Dubai-n keresztül - és Austrian közvetlenül van a kínálatukban).
Hello, En is ugy tudom, hogy 8 ora tranzit utan jar a szoba. Ha nem is hotelban, de ott a repteren kell adniuk egy tranzit szobat. Azert ez nagyon kellemetlen, amikor atverik az embert.
hat ez szopas! kerj el minden szamlat, es mikor mesz vissza ko kemenyen vasald be a kocsog utazasi irodan!
Szerintem se szabad olyan jarattal menni aminel sok az atszallasnal a varakozasi ido, hacsak nem kifejezett celja valakinek megnezni azt a varost. Rengeteg jarat van Frankfurtbol, becsbol, munchenbol, sot akar meg Londonbol is ahol csak par ora az atszallas, pl nekem qatar airways-el 2 ora lesz Dohaban.
Az utazasi irodak amugy is rohej dragak, nem ertem hogy miert valassza sok ember azt, en meg csaladdal+gyerekkel is inkabb megvennem a repjegyet meg elore foglalnek hotelt, es utana ha mar ott vagyok, max megkeresnek OTT utazasi irodakat, akar magyarokat is! Garantaltan sokkal olcsobbra jonne ki igy!
Szar ügy, hogy igy alakult, sajnálom.Én ezért passzoltam a török jegyet, a hosszu átszállási idö miatt. Bár, ugy tudom, ha 8 oranal többet kell várni,akkor JÁR a szállás,nem adható.Csak egyedül vagy? Nincsenek ott többen, akikkel szervezkedhetsz?
nem vicc, az lesz hogy fogok 120ezer bahtot (annak megfelelo fontot), kimegyek vele es addog maradok ameddig jol erzem magam. Dolgozni nyilvan nem fogok tudni, ezert be kell majd osztani a lovet.
Eddig ugy van hogy Pattaya jan 15-16 es ott majd nezek valami condot. Vagy ha nem jon be akkor kihuzok par hetet 500 bahtos hotelban es irany bangkok, par het-honap ott is aztan samui, majd a vegen talan Phuket. De lehet akar meg Laos is, abszolut nyitott meg az egesz.
Smiley van a fél éves mondat végén, most akkor vicc vagy komoly? Körutat tervezel, vagy melo? Nagy vonalakban meg lehetne tudni vmit a tervezett fél évröl?
azt szeretném kérdezni, hogy valaki mostanság volt e a Club Andaman nevezetü szállodába...és azt szeretném még kérdezni, hogy milyen a " kösrnyék" part, szórakozás stb
Sziasztok. Mi 29-en indulunk, remelem. Nekunk is eleg sok adatot kertek a vizumhoz, meg banki bizonylatot is, hogy min.200 euro van a szamlankon fejenkent. A Best R-nal, csak 9 napra mennenk, fel panzioval. Szerintetek mennyi zsebpenzt vigyunk, ha ket fakultativ kirandulast is szeretnenk?
én úgy tudom (ez nem biztos,nézz utána) de a vízum belépéstől 3 hónapig érvényes, a beutazás napjától kezdődik.a rajta szereplő dátumon belül lehet belépni,és a belépési pecséttől érvényes 3hónapig
Mi is irodával megyünk ( Best.R ) de a vízumot magam intézem.
Bár már eggyet igényeltem,csak azt nem tudtam akkor sajnos,hogy a követség az IGÉNYLÉSTŐL számitott 3 honapig érvényes vízumot ad és nem veszi figyelembe a beutazási dátumott amit külön fel is kell tüntetni az igénylő lapon ,csak tudnám minek ha úgysem veszik figyelembe. Igy hát tanulva ebből ujra igényelhetem a vízumot, ujjabb 25 euroért mert amit most kaptam sajna lejár mire utazunk.
Ezért erre figyeljetek ha magatok intézitek.
Aki irodán keresztűl intézi nem hiszem,hogy elutasitják, hisz csoportos igyénylésről van szó.
na a legújabb, h elutasítják a vízumokat. Ugyebár nekünk az iroda intézi, de hívtak h pontosítsuk az adatokat (pl munkahely cím). Remélem nem lesz gond! Valaki tapasztalt hasonlót?
Köszi az infókat. :) Abban biztos vagyok, hogy Phi Phi csodaszép és abban is hogy nem fogjuk megbánni, h ezt választottuk. Én inkább - mint ahogy ezt írtam is korábban - a északi részben nem vagyok biztos. 2 nap Chiang Mai és Chiang Rai.
Pattaya nagyon jo kis hely. Igaz, aki a tengerpart miatt megy Thaifoldre, az valoban ne oda menjen. De vannak szep helyek ott is. Mi csak ott voltunk eddig, es nem ilyesztett el mienket:)
Bocs, most látom, hogy nem is Phuket, hanem Phi Phi. Akkor viszont nem csak sokkal szebb lesz az utad, hanem gyönyörűséges. Pattayát és Phuketet össze lehet hasonlítani, mert az egyik nagyon jó a másik egyáltalán nem jó. Pattaya és Phi Phi összehasonlíthatatlan. Pattaya nem méltó arra, hogy összehasonlítsuk Phi Phi -vel.
Nem akarok beleszólni, de nem fogod megbánni, hogy többet fizettél. Phuket gyönyörű, ha először jársz Thaiföldön, akkor az egyik legjobb választás. Pattaya sokkal olcsóbb igaz, de leginkább csak arra jó, hogy elijesszen Thaiföldtől. Nem bántásképpen írom, de Pattaya talán az egyetlen olyan tengerparti város Thaiföldön, amiben gyakolatilag lehetetlen bármi szépet felfedezni. A tengerpart is botrányos. Na jó, nem botrányos, a Velencei tónál talán kicsit jobb, de mondjuk Rhodos-nál már nem, sőt....
Bocsi, nem akartalak elkeseríteni, nem ezzel a céllal írtam a híreket. Csupán azoknak akartam segíteni, akik még döntés előtt állnak. Gondolhatod, milyen rosszul esik, hogy én még ezt sem tudom most kihasználni. Fáj a szívem, de bele kell törődnöm:-(.
Igazából nincs tanulság, nincs tuti megoldás. Mi két éve szeptember elején foglaltunk január/februárra és utána már nem lett jobb ár. Tavaly három-négy héttel az út előtt sikerült eldönteni, hogy megyünk, de végig figyeltem az árakat és asszem 20.000 Ft ingadozás volt szeptember és január között (akkor a későbbi időpont volt olcsóbb). Ez mindig a pillanatnyi foglalásoktól függ, amit úgysem láthatsz előre, kivéve, hacsak nem Te is az utazási szektorban dolgozol. Most az lehet, hogy a válság miatt a légitársaságok is, a szállodák is kevesebb vendégre számítanak/számíthatnek, ezért akcióznak. De szeptemberben ki gondolt még válságra?
Ildi, hát most olvastam a hozzászólásod és azért kicsit ki vagyok akadva. Mi majdnem a 2x-ét fizettük még augusztusban, amikor lefoglaltuk. Tanulság: az utolsó pillanatig várni kell. :(
Ja. Mi 5 éj BKK és 2 éj Chiang Mai északon, hegyi törzsek miegymás. Aztán le Phi Phi 5 nap. Remélem nem fogom megbánni, h felmegyünk északra is ahelyett, h a gyönyörű partokon heverésznénk. De így legalább valamennyire teljesebb képet kaphatunk Thaiföldről. Gondolom.