Keresés

Részletes keresés

XPS epito Creative Commons License 2011.05.20 0 0 2362

Lassan eljött az ideje, hogy elolvas egy-két ICF manualt.

akkor nem mondanál ilyen zöldségeket.

Pipa lennék, ha a műellenőröm úgy okoskodna, hogy lövése sincs a dologról :)

Ablakosnak mindegy,  az élére állított raklapok közé is beszereli, ha oda kéred.

Az a bevett módszer ahogy hAnd készítette.

Vannak azért alternatívák, ezt próbáltuk megbeszélni.

Előzmény: ép-it-ész (2360)
hAnd Creative Commons License 2011.05.20 0 0 2361

A nyílás pont akkora, mint a nyílászáró mérete. Nem ez a kérdés. Hanem hogy a nyílás körül, mivel ez egy EPS zsalus ház, ott az 5cm hab. Ahogyan az első rajzocskán látod. Az ablakok még nincsenek legyártva. Azt kell eldöntenem, hogy akarok-e 5cm habot az ablak és a betonmag között (ezt javasolja a gyártó), VAGY a kivágott hab helyére tegyek fa keretet (az ablak is fa!!!), VAGY vágjam ki a habot és rendeljek szélesebb ablakokat. Vagy ezen utolsó megoldás, de toktoldóval.

Ebben segíthetnél, mit válasszak, mert most még mindenre van lehetőség, mert az ablakok méretét még nem véglegesítettem.

Előzmény: ép-it-ész (2360)
ép-it-ész Creative Commons License 2011.05.20 0 0 2360

Hali

Na ezt hívják amatőrködésnek .

mitől nem akkora az a nyílás mint amekkora nyílászáró ?

Megint két különböző tulajddonsággal bíró anyagot próbálnak egynemüsíteni . Műellenőrként ki lenne zárva , hogy Én ezt átvegyem . Milyen műbizonylatot fogsz így kapni ,, HEEEEEEEEE ?Ki adja neked így a garanciát és mire ? HEEE?

A műanyagos cég ha ők b,,szták el akkor adjon ingyen és bérmentve tok toldól és majd alaposan körbe kell burkolnos , csak keress előtte egy hőszigetelési szakmérnököt aki kiszámolja , szakvéleményezi és átadja a műellenőrödnek , ha van ilyened .

De ez egy nagy baromság .Ne tedd mert később megbánod !! Csak , korrekt és szakszerű, a nyílászáró készítője által is preferált megoldáson törd a fejed , mert így él a garanciád .

cs

Előzmény: hAnd (2359)
hAnd Creative Commons License 2011.05.20 0 0 2359

Jaj, pont a héten jött ki az ablakot forgalmazó, és majdan beszerelő ember. Azt mondta, hagyjuk benne az 5cm habokat körben, ő majd jó hosszú betoncsavarokkal befogatja a betonba, "oszt jónapot". Így szokták a habházaknál mindig.

A hanghidat és in felvetettem neki, és azt javasoltam, hogy kivágom pl 8cm szélesen a habot a betonig, beleszerelek minden ablaknyílásba egy fa keretet, aztán ebbe a keretbe jöhet az ablak. pl így:

De lebeszélt róla, hogy nem fog együtt dolgozni az én keretem az ő keretükkel, és stabilabb, ha simán a betonba rögzítenek. Szóval most éppen kétségek között vergődöm.

Előzmény: XPS epito (2358)
XPS epito Creative Commons License 2011.05.20 0 0 2358

Ti az ablaknál a végén felhasználtátok a gyári kizárásokat?

Felmerült, hogy nem hőhidas lesz, hanem hanghidas ott, ahol a polisztirol körbefogja az ablakot.

Mondjuk a PKC-sokat ez nem érinti, de Te nem aggódsz e miatt?

Előzmény: hAnd (2356)
XPS epito Creative Commons License 2011.05.20 0 0 2357

Igen!

Előzmény: Nonamona (2353)
hAnd Creative Commons License 2011.05.20 0 0 2356

Szia. Ezeken mi is átmentünk. Harc az építésszel, főleg a statikussal, aztán a kivitelezővel. Sajnos nem volt annyi időm, hogy magam falazzak, és a kőművesek csak betonozzanak. Ezt az első 1m falnál még megtettük, de utána rájuk bíztuk úgy, hogy az első szakaszt közösen raktuk fel. Nekik 1 hét kellett 1 szinthez (3-3 szakaszban). Ha rájuk csak a betonozást bíztam volna, akkor le lennénk maradva, amit nem engedhetünk meg magunknak.

Amúgy mindent a blogunkon is bejegyeztünk:

Ugyan nem PKC, hanem Isoteq, de a lényeg ugyanaz. Sajnos a kőműveseim nem szerettek bele a technológiába. Azzal volt a bajuk, hogy szárazon megépítettek egy szakaszt, szépen bevasalták, beszintezték, aztán a betonozáskor elkezdtek ferdülni, elmozdulni a falak. A földszinten még nem, mert ott kézzel csinálták, de az emeleten, ahol már pumpával, ott igen. Főleg, amikor a pumpás nem hozott lassítót. Pedig az emeletet sem engedtem kevesebb részletben építeni, csak 3 x 4 sor szakaszokban.

Most jönnek a belső munkák, remélem, a habban dolgozás (vésések, egyebek) meghálálják a választásunkat. Ugyan nekem kemény műanyag összekötőim vannak, de már alakul a "vésési" technológia :)

Azt nem tudom elátámasztani, hogy nem ismerik a technológiát. Ha az adott kivitelező éppen nem, akkor a haverja igen. Vagy ha nagyon nem, akkor lehet hívni a gyártótól segítséget.

Előzmény: Nonamona (2355)
Nonamona Creative Commons License 2011.05.20 0 0 2355

köszi, akkor jól értettem!! Az az igazság, hogy - bár a műszaki ellenőrünk azt mondta a falak állapota megfelelő - de mindenben a hibát keresem. Bár javítani már nem tudnak rajta, de legalább tudjuk, hogy mivel állunk szemben. Igazából a legrosszabb az, hogy nem ismerik ezt a technológiát még itthon. Az építésszel vitázni kellett, hogy mi pkc-ből akarunk építkezni. Majd a Pkc által ajánlott "szakember" hibát-hibára halmozott. Mi pedig simán bedöltünk a hülyeségeknek!!! Pedig a technológiát nagyon jónak tartjuk azután is, hogy fél éve benn lakunk a házban! Sőt, ha mégegyszer építkezésbe fognánk, ugyanebből az anyagból építkeznénk!!!

Te a saját házadat építetted, vagy építtetted????

Előzmény: hAnd (2354)
hAnd Creative Commons License 2011.05.20 0 0 2354

Szerintem azt érti alatta, hogy ne a hab legyen a koszorú felett, hanem a betonmag. Ha a betonmag nem a koszorún ül, hanem a "mezőben", akkor a padlót kezdi el terhelni, ami nem biztos, hogy arra van méretezve, hogy elbírja az egész házat :)

Az önmagában nem baj, ha a hab is a koszorún van, de a mag mindenképpen legyen még rajta.

Előzmény: Nonamona (2353)
Nonamona Creative Commons License 2011.05.20 0 0 2353

Occccssseee már tudja, mindent tudni szeretek: mi is az, hogy terhel a fal a lábazatra? Paraszti ésszel: hogy a falnak pl. a koszorún (nálunk zsalukő) kell lennie???

Előzmény: XPS epito (2348)
Nonamona Creative Commons License 2011.05.20 0 0 2352

ÓÓ segíthetnél, segíthetnél!!!!! :-)Az egyikkel megegyeztünk peren kívül, de nem fizet! A másik közölte, hogy én vagyok a hibás, mert én voltam otthon, amikor levágták a szigetelést - ŐK - ezért most készül a perirat vagy mi a szösz!!! Ja! Tudok ablakost ajánlani!!! Vele biztos ne dolgoztass.:-)) Végig megvannak a kivitelezőid??

Érdekesen néznek ki az ablak helyeid. A kollégák itt biztos tudnak jótanácsot mondani, de nálunk úgy készült az ablak, hogy az ablakkeret alatt 5 cm-rel lejjebb került a beton, és elvileg arra kellett volna rátenni 5 cm hungarocell szigetelést és erre ültetni az ablakot, hogy ne legyen hőhíd. Ez nálad hogy lesz íly módon megvalósítva???? Meg az a kérdés merült még fel bennem, hogy az ajtóknál (hú nem tudom pontosan hogy hívják), olyan zsilippel oldották meg az ajtó kijelölését??

5 cm-t számolt a terveződ??? Akkor nincs is olyan rettenet baj nálunk a 4 cm-es lépésállóval + hőtükörfóliával+ betonnal???

Előzmény: ooccssee (2349)
hAnd Creative Commons License 2011.05.20 0 0 2351

Jó ötlet az ajtók/ablakok ideiglenes kitöltése. A kivágott elemeket később beépíted, semmi többlet-hulladék nem lesz emiatt. Sajnos nálunk ez nem jutott senkinek eszébe, ezért a nagyobb ajtók felett már összejött fél centi/egy centi szétnyílás.

Kár, hogy nem egy hónapja írtad :)

Viszont a 7 cm padló alatti hőszigetelés elég soványnak hangzik. Tudom, az 5-höz képest ez is fejlődés, de abban sem vagyok biztos, hogy a rendeleti minimum hőszigetelési értékek teljesülnek. Van valami a szerkezeti alaplemez alatt is ?

Előzmény: ooccssee (2349)
ooccssee Creative Commons License 2011.05.19 0 0 2350

Újabb fotók:

ooccssee Creative Commons License 2011.05.19 0 0 2349

Édes Istenem! Én még emlékszem arra a mondatodra, hogy hülye vagyok, ha nem a Ti kivitelezőtökkel építtetek! Ezek szerint mégsem jött be a pali? :( Szomorúan hallom! Az tuti, ha nálunk hasonló történne én nem ügyvédhez fordulok, de ismersz! Mi lesz a megoldás nálatok? Pereltek??? Szólj, ha segíthetek!!!

Jól emlékszel, a beugróban lesz a bejárat, de úgy csinálja a kivitelezőnk, hogy a zsaluelemeket berakja, a nyílásokban a sort folytatja (ahol a "lőrések" vannak azok a nyílászárók helyei), majd ha a beton megkötött, ki fogja fűrészelni. Elmondása szerint így biztosabban tudja tartani a sorokat. Engem meggyőzött, remélem más is helyesli ezt a technikát.

Természetesen kilógatta a falat kb 8 cm-re. 

Az aljzatszigetelést a tervezőnk 5 cm-t számolt, aljzatbetonnak szintén. Mi ezt átszámoltuk 7-7 re, így ennek megfelelően rendelem az ajtókat.

Előzmény: Nonamona (2347)
XPS epito Creative Commons License 2011.05.19 0 0 2348

Ki kell hogy lógassa, különben hogyan hőszigeteli a lábazatot és hogyan terhel a fal a lábazatra?

Előzmény: Nonamona (2347)
Nonamona Creative Commons License 2011.05.19 0 0 2347

Igen, beköltöztünk, de írtó sokat szívtunk és szívunk még ma is. Ha érdekel szívesen mesélek!!! :-)) Ami nálunk a legeslegnagyobb hiba volt, hogy elszámolták a rétegrendet 4 cm-el, így nem fértek be a nyílászárók, semmi baj, ezért levágták a nyílászárók alatti szigetelő részt......... nem fért be a 8 cm aljzat szigetelés, csak 4 cm! Meséljek még??? ÁÁÁÁ!!! Legalább adtunk munkát az ügyvédünknek!!!!

Figyu! Nem a beugróban kellene lenni a bejáratnak (ha jól emlékszem a terveidre!!)???? Ott van és a fotó csal vagy ...........???? Kilógatták 5 cm-re a pkc-t az alapon túlra??? Csinálj jobb, közelibb képeket lécci-lécci!!!

Előzmény: ooccssee (2345)
ép-it-ész Creative Commons License 2011.05.18 0 0 2346

Hali

A Mű. Ellenőröd ne az események után menjen . Ő jár előttük .

Ha azt mondjan , hogy O.K. akkor betonozható addig amíg nemlátta addig meg kisnyúl . Kivitelező vigyázba vágja magát és vár !!

Érted ?

Ne szúrj ki magaddal és ne a mű.ellenőrrel !4

cs

egyébként: tecccik, kár , hogy a vasalást nem látom tisztán !

Előzmény: ooccssee (2345)
ooccssee Creative Commons License 2011.05.18 0 0 2345

A kért képek:

Szerelőbeton vasalása (természetesen a háló ki lett egészítve a hiányzó helyeken):

Tegnapi falazás:

XPS epito Creative Commons License 2011.05.17 0 0 2344

Ma kint volt a műszaki ellenőröm

Most már minek jött, a vasalást takarja a beton, nem nagyon lát semmit?

Előzmény: ooccssee (2341)
ép-it-ész Creative Commons License 2011.05.17 0 0 2343

Hali

Na ugye kell az a Mű.ellenőr !

Alapnak és a fal kötésének semmi köze egymáshoz .

Ezek elvannak egymástól , egészen jól ., Csak gondold végig .

Küldj fotókat ! Sztem mindenkit érdekel .

cs

sok sikertt

Előzmény: ooccssee (2341)
ooccssee Creative Commons License 2011.05.17 0 0 2342

Egyébként Ti beköltöztetek már??? Rég nem hallottam rólad!!!

Előzmény: Nonamona (2339)
ooccssee Creative Commons License 2011.05.17 0 0 2341

Urak! Ha nem haragszotok egyben válaszolok a hozzászólásaitokra, melyeket köszönök szépen! Valóban, egy hónap kötési időt nem számoltam, de akkor most melyik a jobb? Várni, hogy kössön, vagy a technológia miatt rögtön falazni? 

Halad a dolog. Az alap lefolyószerelés kész, szerelőbeton kész. A falak a negyedik sornál tartanak. Izgatottan várom a továbbiakat. Most boldogság van és egyenlőre szépen dolgoznak és precíznek tűnik az egész!

Ma kint volt a műszaki ellenőröm és neki is tetszett a dolog.

ép-it-ész Creative Commons License 2011.05.16 0 0 2340

Hali

Mi a helyzet azzal az alappal .

Nagy a csönd !

Kiviteleződnek meg van még a feje a nyakán vagy már nincs.

Kivitelezőnek lennie kell 1 dm felelős műszaki vezetőnek .

Neked kell , hogy legyen 1 db építési Műszaki Ellenőrödnek .

Ezeket az emberkéket ringbe kell terelni ( szerződés ) és össze kell ereszteni ( zakatol a munka ).

Neked csak annyi a dolgod , hogy fizetsz ,-mint a katona tiszt .

Ha nem vagy meggyőződve az alap minőségéről NE ÉPÍTS RÁ !!!!

Hívd a tervezőt ,szomszédot , kőműves haverokat -- bár kit , csak a falakat ne kezd el amíg meg nem nyugszik a lélek , mert később ez sokkal de sokkal többe kerül és akkor már verheted a falba a fejed .

Cs

Előzmény: ooccssee (2335)
Nonamona Creative Commons License 2011.05.12 0 0 2339

...jaj...

Előzmény: ooccssee (2334)
Nonamona Creative Commons License 2011.05.12 0 0 2338

Szia!

Gratulálok! Beleszámoltad, hogy az alapnak 1 hónapig állnia kell???? Vagy ezen felül 1 hónap????? Remélem jobb kivitelezőt választottál mint mi!

Előzmény: ooccssee (2331)
ép-it-ész Creative Commons License 2011.05.10 0 0 2337

Nem feltétlen arra gondoltam amit írtál hanem a technológiára .

Minnél inkább egy időben öntik meg az alapot annál stabilabb .

De valóban a kivitelező mit vacakol , csinálja meg az alaptestet és hagyja pihenni ha van rá mód .

üdv

Előzmény: XPS epito (2336)
XPS epito Creative Commons License 2011.05.10 0 0 2336

Kapott előleget, erre gondol?

Klassz, ha már az alapozásnál tehernek érzi a dolgot.

Érdemes lenne meggondolnod, hogyan lehetne megkímélni a további kínlódástól.

Szakaszolásban szerintem arra gondolt a kollega, hogy köt-szilárdul az altalaj, meg a beton amíg Te arra vársz, hogy a kivitelező újból megmutassa magát a helyszínen.

Előzmény: ooccssee (2334)
ooccssee Creative Commons License 2011.05.09 0 0 2335

Sajnos ezt nem értem! :( Mi a szakaszolás?

Sávalap, pár sor zsalukővel.

Előzmény: ép-it-ész (2333)
ooccssee Creative Commons License 2011.05.09 0 0 2334

Köszi a gratulációt! A kivitelező szerint jól állunk. Én már nem tudom... Bár érdekes mondata volt, hogy kezd nyűg lenni neki ez egész. :(

Előzmény: XPS epito (2332)
ép-it-ész Creative Commons License 2011.05.09 0 0 2333

Minimális szakaszolás !

Ez kell a jó Magyar alapnak .

Egyébként mijen alról van szó ??

Előzmény: ooccssee (2331)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!