sziasztok, most agyalok, hogy vegyek-e digis diktafont, mert van kiskazettás ugyan, de azt ugye kissé nehéz eltenni az utókornak. mármint a felvételt. gondoltam néha felveném a gyerekeket, amit művelnek, elképesztő. most viszont konkrétan arra kéne, hogy járok angol órára, és felvenném a csevejt a tanárommal. (magánóra, tehát nem ül messze). erre a célra alkalmasak ezek az mp3-mal kombinált cuccok? ahogy böngészek a neten, számomra mindeféle totálisan ismeretlen cucc jön szembe. és fura, hogy mennyivel olcsóbbak, mint egy sima digis diktafon, gyanús, hogy sokkal szarabb lenne a minőség? vagy? nem értem :) tudtok ajánlani valamit? merre induljak? és mekkora az a memória, ami alatt nem érdemes belevágni sem?
Előljáróban annyit, hogy nem tudok semmi biztosat a kérdésről:)
Talán a Nasánál, vagy a MIT-nél:) Nekem ez úgy hangzik, mintha lenne egy beszédfelismerő szoftver a kütyüben, ami amikor még utoljára hallottam róla, nem állt a legkiforottabb technológia hírében...
De ha az ungarische piacon is van ilyen, hát gondolom közelebb van a 100ezerhez, mint az 50-hez, mert egy ilyen nélküli profi gép is 60 körül van.
Úgy hallottam, hogy elérhető a piacon olyan diktafon, ami a felvett beszélgetést képes textfile-ba menteni, ez nagyon fontos lenne, mert utána netre szeretném rakni a beszélgetéseket minél gyorsabban.
Azt szeretném kérdezni, hogy létezik-e ilyen és ha igen, akkor támogatja-e valamelyik típus a magyar nyelvet? Mely cégek csinálnak ilyesmit és mennyibe kerülnek kb?
Olyan későn jött a válasz, hogy azóta megvettem az Olympust. :-)
Nagyon tetszik és örülök, hogy ezt választottam. Vasúti bemondóhangok felvételéhez, járműhangok felvételéhez és a mindennapi életben beszélgetésekhez szeretném használni.
Azért nem olyan haszontalan az a mikrofon bemenet. Bár attól függ, hogy mire akarja az ember használni, de lehetnek olyan helyzetek, amikor jól jön a külön kis mikrofon, amit pl a vn-960-hoz is mellékelnek.
A legjobb ötletek gyakran út közben jönnek. A VN-960 PC készülékkel bármikor felveheti és USB csatlakozásán keresztül PC-re teheti értékes felvételeit. A VN-960 PC LP (Long Play) módban 8 óra felvételre ad lehetõséget, felvételeit belsõ 128 Mb memóriájára rögzítheti. Programozza be felvételeit, készítsen saját ébresztõ/figyelmeztetõ hangokat. A VN-960 PC mikrofonnal is el lett látva.
Technikai jellemzok
Funkciók
Voice activated and hands free recording 3 recording modes (HQ, SP, LP) Alarm Programmable recording
Tároló egység
Internal memory
Tárolási kapacitás
128 MB: High Quality Mode (HQ):5 hours 55 minutes
Standard Mode (SP): 8 hours 55 minutes
Long Play Mode (LP): 16 hours 30 minutes
Kompatibilitás
Windows 98, 98 SE, Me, 2000, XP
Csatlakozó
Headphone socket Microphone socket USB
Tartozékok
Tie clip mic, earphones, USB cable, Digital Wave Player software, 2 AAA batteries
Keress rá a szalagos magnó topicban a nagrára. Készített pici szalagos magnókat, amik olyanok mint egy ékszer.
Persze hogy az mp3 játszót javaslom, gondolom olcsóbb is, és még zenélni is tudod használni. Ha több célú megoldást keresel, még egy pda is szóba jöhetne. Egész jól lehet diktafonként használni, amiben van mikrofon.
Ha első a minőség, és másra nem használnád, akkor persze a másik a jobb megoldás.
CsŐ!
ps. kérlek fenntartásokkal kezeld a véleményem, mert csak minikazettás diktafont használtam, meg pda-t.
Ha az a diktafon nem nagra, akkor valószínűleg jobb. Azt nem tudom, hogy a konkrétnál jobb-e? :) Az meg direkt szerencse, higy mikrofon kimenet nics rajta. Bemenet lehetne, de a diktafont nem bemikrofonozva szokás használni. ;-)
Most szeretnék venni egy digitális diktafont és ki is néztem két típust, de nem tudom melyik legyen.
Az egyik egy Olympus VN-480, a másik pedig egy AZ-EV márkájú MP3 lejátszó, mely tudja a diktafon üzemmmódot is. Ez 512 MB, csak annyi a kérdésem, hogy vajon tudja-e azt a minőséget, mint egy konkrét diktafon. Illetve még az, hogy nagy gond-e ha nincs rajta mikrofon kimenet?
Nekem Trend usb 12 van a Media Markt-ból(vannak ennél jobbak is de lényegében mind 1forma.) meg 1 Sony szalagos, utóbbit jobban szeretem. Azért rosszabb a legtöbb digit mert eleve kisebb a mikrofon, és digitálisan megvágják a hangot a jobb tömörítés végett. Ha mindenképp digit-el akarsz konferenciát rögzíteni akkor az olympus DW-360-ast ajánlom de az 40 Mátyás. Szvsz. ne kapkodd el nehogy úgy járj mint én.
Őszinte leszek hozzád: SZERINTEM MINDEN DIGIT DIKTAFON ALKALMATLAN! -abban az esetben ha pl 1-etemi előadásokon akarod használni-. Kivétel Olympus DW 90,360. A többi digitális készülék csak a közeli vagy igen hangos beszéd rögzítésére alkalmas. Előadásra én a jó öreg szalagost ajánlom. Hangos jegyzetre azonban a digit is tökéletes.
Az Olympus WS-100-ról pl. nem tud vki vmit? Nekem elég profinak tűnik - az 5 számjegyű kategóriában -, de pl. furcsa, hogy a mikrofonja nem a végén van, hanem a készülék közepén...
Nem bizony. Azt tudom, hogy lehet diktafonként használni telefont, mp3-lejátszót, meg még nem tudom, mi mindent, de itt elsősorban a profi, semmi másra nem használható diktafonokra gondoltam, amiket lehet pl. terepmunkára, adatgyűjtésre is használni.
Illetve, ettől még hasznos, ha más eszközökről is esik szó....
Nokia 9500 jo. Pl telefonbeszelgetesnel ha valaki hosszan magyaraz valamit, igy nem kell jegyzetelni. Amikor targyalsz, alapbol ugyis nalad van, nem kell mast vinni.
Az indexen nem találtam olyan fórumot, ami erről a témáról szólt volna, de használható fórum máshol sem nagyon van. Talán érdemes lenne összeszedni erről a kütyüről is, amit tudni érdemes.
Úgyhogy, akinek van valamilyen információja az egyes típusokról, ne habozzon ide írni! Természetesen itt elsősorban személyes tapasztalatokra gondolok, pl.: