Kösz, ez szellemes volt. Sajnálom, hogy nem én voltam, mert elég kreatív a szójáték.
Van egy csendes kis mondatom, csak kettőnkre vonatkozik: ne egymást fikázzuk, van itt egy sor történés, melyek mindkettőnknek a bőrére mennek. Ezekről írjuk meg az akár eltérő véleményünket.
Volt tanítványom mondta a következő logikailag tiszta mondatot: "A szemünk közepén egy kis nyílás van, ez mindenkinek fekete; tehát a fejünkben sötét van."
Horváth István Károly a JATE ókori-filológia tanszékén órákig tudott ilyen idézeteket sorolni, és közben -most is megráz!- citromot csavart a vörösborába.
Köszönöm drága Pixy! Hogy te milyen jó vagy hozzám! Tényleg, mennyire jó lenne, ha tisztában lennék a magyar helyesírássa ! Hidd el, bennem volt elszántság, kedv, szorgalom, csak ez a magyar gimnáziumi és egyetemi képzés nem figyelt eléggé a szándékomra. Nem tanították meg még az alapokat sem. De semmi probléma, jön a jó öreg Pixy bácsi, és megtanít minden fontos dologra. Most már nem félek attól, hogy tudatlanságomban hibát-hibára halmozok, hiszen te kijavítasz. Várj csak, KEL egy jó kis hiba, hogy neked is legyen valami, amit megértesz.. Üdv.: Gábor
Nem konkrét Köchel-jegyzékbe vett műre gondoltam- persze ezt te is tudtad, csak miért ne fikázz egy kicsit!-, hanem arra, hogy a legnagyobbak se mentesek egy-egy gyengébb, az életművükbe nehezen beilleszthető alkotástól. Írhattam volna Ady-t,
Madách-ot, Csók Istvánt, vagy akár Bartók Bélát is. Nem a konkrét eset volt a lényege mondanivalómnak, egy általános és helytálló állítást fogalmaztam meg leegyszerűsített formában. Sajnálom, hogy a macskák elvonatkoztató képessége csak bizonyos határok között működik.
Ha bármit nem értesz, fordulj hozzám bizalommal, ha tudok segítek. Üdv.: Gábor
Miről is tetszik félrebeszélni?
Mellé tetszett durrantani!
Célozni félszemmel kell, nem tanították?
Nem járt esetleg werberi tanfolyamon?
Mielőtt eldurranna a felgyülemlett okostojásság, megkérdezem, mikor írtam olyant, hogy egyházi iskolába jártam?
Amit írtam, az nem ezt tartalmazta, kedves nagy szellem!
„Milyen is volt Tiborc, amikor - fiatalosan keresztény-konzervatív mivoltában egy igen-igen undorító ember – ként osztálytársainak magyarázta a magyar nyelv titkait?
Két pofont kapott a tisztelendő atyától, de hát az én éltem ilyen volt, a pofonokat mindig párban kaptam.”
Egy általános iskola, egy általános gimnázium volt, engedélyezett, vagy megtűrt hitoktatással.
Még a rabbit is elviselték, anno a Kádár – korban.
Az ájtatosság, szemforgatás, kegyeletteljes ömlengések egy más kor nem sunyító, csak szunnyadó szelektől szenvedő mozgalmárjainak sajátsága.
Ne nyomorgattassa magácskát a szelektől görcsölve, mert nem hátrányos helyzetű gyerek marad, hanem kidurrant Gyurcsány –lufi.
Lapuló írnokocska, aki öngyilkos merénylőként teríti be megbízóit is durranásakor.
(Nem szóltak, hogy az időzítés nulla? – szegény megvezetett öngyilkos terrorista. A friss szellők, –vagy a fényes szellők? – kifújják innen durranásának „illatait”. A vezér meg szagolgathassa.)
Vezérszelleműeknek vezérfonal.
„Pusztán egy infantilis reklámra kívántam a figyelmet felhívni, belegondolva, hogy mi pénzek lehetnek ott a ládafiában, ahol képesek tekintélyes summákat arra költeni, hogy óriásplakátokkal gyalázzák a köztársaság miniszterelnökét.”
Ejnye, el méltóztatott felejteni az Orbán Viktort - a köztársaság miniszterelnökét –gyalázó karikatúrákat, az itteni topicokat?
1998 -2002 között nem írt, nem olvasott.
Akkor is itt voltam, volt egy kedvencem, a peyerk.
Aki polgármester akart, no csak szeretett volna lenni Budapest egyik kerületében.
Szervezete, mármint alapszervezete minden erőt bevetett.
Nem a gúnyt, a gyalázást.
Kimaradt asztaltársam a werberi tanfolyamról?
Ballagjon el ide:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9051713
Agárdi Péter főkurátor mocskolódását eléggé finoman tagoltam az MSZP hívőknek.
Lásd:
http://forum.index.hu/EditArticle/ReplayEditArticle?a=21904746&t=9051713
Az első reakcióm:
http://forum.index.hu/EditArticle/ReplayEditArticle?a=21904260&t=9051713
Erre a szkennelt – eredetije is megvan –Agárdi - féle bértollnoki munkára:
http://forum.index.hu/EditArticle/ReplayEditArticle?a=21903603&t=9051713
gondolom szándékoltan vagy ilyen együgyü (mindenesetre jól áll) amikor úgy teszel, mintha valóban lenne Kövér Orbán vita (mármint a nyilvánosság előtt) és nem a vezér és alvezér állításainak szembesítéséről van szó.
Mindenesetre ha mégis lesz egy Orbán-Kövér párbeszéd, majd értesíts ! ;-)
Addig marad Orbán a szélkakas, aki mindenhol azt mondja, amit hallani akarnak.
Hol hazaárulózik, hol komcsizik, máskor balra beszél, Kádár hangján, aztán válsághisztériázik, de a következő héten már inkább nem számháborúzik, majd kimegy külföldre és kezdi előlről.
Az egyetlen elve, az elvszerűtlenség.
BTW. Milyen félelemről beszélsz ?
A magyar politikai palettán egyetlen embernek élet-halál kérdés a győzelem. Korunk Mózesének :-))) Orbán Viktornak
Nincs a memóriámmal semmi gond. Ha arról kezdünk beszélni, hogy a jobboldalnak van e vezére, akkor az lesz a téma. De most nem az. Nem tudom mi ez a páni félelem bennetek Orbántól, hogy mindenről, még az édes anyatejről is ő jut eszetekbe. A másik baj az írásoddal meg az, hogy Orbán szerepe a FIDESz-ben akármilyen; nem menti fel Gyurcsányt a korlátlan hatalomért való gátlástalan törtetés vádja alól. Nem attól lesz kevésbé bölcs vezér Gyurcsány, hogy esetleg (de nem megengedve! ) Orbán is az. Egy másik topicban olvastam egy MSzP-s véleményt, Népszabival alátámasztva, hogy örüljünk, mert várható a Kövér- Orbán vita. Most akkor, hogy is van ez a támadhatatlan vezérrel, bocsánat Jel-lel (fogalmazásod szerint) ? Gábor
Soltika!
Ez gyönyörű!
Az említett Vitézy Tamás az adófizetők pénzén – a tartásdíjból megtakarított összegből vette bocsánat, újítatta fel horvát ingatlanait?
Az adófizetők pénzéből vett terepjárón utazott le oda?
Az Aquincumi hídon keresztül, amelynek elszabotálását Demszky másra szeretné lőcsölni?
Rossz nyílásra tetszett rátapasztódni.
Szívásilag.
A rendkívüli kongresszus nem csak a kormányt hagyta Gyurcsány kezében, hanem a kampányvezetés feladatával megbízva a pártot is alárendelte. Megnyugodhatunk Rákosi és Kádár után ismét van bölcs vezérünk.. Gábor
memóriádat hova tetted ?
ki az aki a pártjában immár 16 éve leválthatatlan és támadhatatlan ?
Ki az akit 99.9 %-os aránnyal választottak meg ?
adalék a bölcs vezérhez (a "JEL"-hez és "korunk Mózeséhez")
Kedves Luby!
Vokálpatrióta tévedett: metaforikus fingás és pisilés nem létezik.
Valósan van: az index fórumaiba illik határozottan bele gespentezni!
Felkiáltó jellel!
Pisilni?
Asszem Moldova írt valakiről, akinek a kémcsőbe való határozott és azonnali bevizelés származási gondokkal járt.
(Nincs kedvem a forrást megkeresni, és szkennelni, az író maradjon békében.)
Úgy marhaság ez a megjegyzés, ahogyan megszületett.
De a választ, amelyet nemzett, még az egyház, meg a magam fajta, idézem nagy szellemi vezérünket.
Nos. Ön, uram, egy Orbánban hívő, vagyis konzervatív beállítottságú, keresztény lelkületű politikai aktivista (ez az eddigiekből kiderült), s nyilván ebbéli minőségében, szerepében szennyezi szellemi környezetét a keresztény „fiatalság szlengjével”, gusztustalanságaival” – is tiszteletben tartja!
„
Kétféle tradíció (az MSZMP hatalmas, heterogén, látens platformokkal, olykor frakciókkal teli konglomerátum volt, míg a Fidesz félig-meddig illegalitásban jött létre és működött, viszonylag sokáig, így értelemszerűen a bolsevista megoldások felé tendáltak, olyan káderek maradtak a Fideszben, akiknek eleve affinitásuk volt a szigorúbban vett demokratikus centralizmusra), és persze kétféle konstrukció ez, mindkettőnek megvannak az előnyei s a hátrányai.”
Azannya konglomerátumát ennek a szellemi alcsúcsteljesítménynek!
Nem Alcsútról jött az elvtárs, oszt mégis jól megaszondta!
Kéretik Luby asztaltársnak ehhez tartania magát.
Tudomásul vettem rasszista megjegyzését, hogy nincs zsidó humorom.
Ezek szerint az index. hu politikai diliházában csak zsidó humorú résztvevők lehetnek
Nem a matula.hu zsidóügyi felelős levelezője tetszik lenni – másodállásban?
Amikor nem a vezér melletti – bocsánat, alatti - feladatokat látja el?
Nem ismerem részleteiben a történéseket, nyilván négy-öt embert kivéve senki sem, de abban biztos vagyok, hogy az előző rendszer íratainak, bizonyítékoknak, névsoroknak, kifizetési bizonylatoknak, jegyzőkönyveknek, elszámolásoknak eltüntetése nem lehetett az akkor Fidesz érdeke. ezt nehéz lenne összehozni!
Révész Béla:"Ami nem látható, abban lehet, hogy volt valami." Röhejes egy ilyen horderejű dologban hivatalos "lehet" gyanakvás.
Ilyen esetekben nem lehet okosat mondani, csak az járható út, ha valakinek ártzani akarok, akkor belekeverem. Gábor
Már megint szövegértési problémád van! Nem mértem magam Mozarthoz. Csak vígasztalódtam, hogy a legnagyobbak is írtak olyat, amiért elnézést ekllett kérniük. Ugye, nem nagyon vagy otthon a zenetörténetben? Üdv.: Gábor
Hi, gondolom hogy azt a SUNt is az angol mimiszterelnök közpénzekből feltőkésített milliárdos unokatesói pénzelik:-))) Mert én ezen a hasonlatodon röhögök, no meg az álszent szemforgatásodon:-)))
nahát kedves alto... 3-4 év elég neked, hogy kiessen a memóriádból igen sok minden? De hozhatom példának az igencsak baloldali Sun hetilap francia kiadását, amely Jacques Schirac-ot féregként ábrázolta a címlapon.
nota bene, nem jelenti mindez azt - hogy nekem a kérdéses plakát ínyemre van.
csupán csak annyit kérnék, hogy az angyalcsinálást fejezzük abba, mert igencsak nagyfokú mosolygásra ad okot...
Természetesen megjegyzésemben semmi demokráciaellenes nincs és ezt kegyelmed is pontosan tudja, Tiborc uram.
Pusztán egy infantilis reklámra kívántam a figyelmet felhívni, belegondolva, hogy mi pénzek lehetnek ott a ládafiában, ahol képesek tekintélyes summákat arra költeni, hogy óriásplakátokkal gyalázzák a köztársaság miniszterelnökét.
És belegondoltam abba is, hogy érdekes módon a baloldalról nem csinálnak ilyet, nem szórják tele az országot az ellenzék vezéréről szóló gyalázkodó plakátokkal. Vajha nem azért, mert mindenek ellenére a baloldal közönsége mégiscsak magasabb viselkedési nívón áll, mint a jobboldalé, és nem gondolja azt, hogy az ellenféllel szemben MINDEN megengedett, hiszen nem közülünk való, talán nem is ember az istenadta.
Dehogyis akarom én a politikai karikatúrát betiltani, de a diszkussziónk tárgyát képező képi förmedvény minden, csak nem karikatúra. Persze ezt sem akarom betiltani, csak megjegyzem, hogy van, akinek volt gyerekszobája és van akinek nem volt. Aki ezt kitalálta és terjeszti, annak nem volt. Aki meg védi és mentegeti, sőt tetszik neki, szerintem annak sem.
Ein.... urat nem ismerem, így szinkronhangja sem tudok lenni.
Ez viszont tetszik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
„Nos. Ön, uram, egy Orbánban hívő, vagyis konzervatív beállítottságú, keresztény lelkületű politikai aktivista (ez az eddigiekből kiderült), s nyilván ebbéli minőségében, szerepében szennyezi szellemi környezetét a keresztény „fiatalság szlengjével”, gusztustalanságaival. Egy jól idomított hipokrita ugye „nem szívesen” szennyezi, de azért szennyezi a környezetet. Lám, ilyenek a konzervatív értékeket valló nickek. „Demokratikusan” érzékenyek mindennemű ocsmányság iránt.
Ön, uram, s ezt tudnia kell, fiatalosan keresztény-konzervatív mivoltában egy igen-igen undorító ember. És milyen érdekes a világ, e tekintetben sem különbözik Pixytől, aki ugyebár a használt női bugyik cserélgetési módjának és gyakoriságának metaforáját alkalmazza valamely vitában (ő egy másik topikon). Önök szinte minden tekintetben egymáshoz valók, egymás pandanjai. Az önök között „feszülő” különbség csupán formai: ön terjengősen, Pixy „frappánsan” fiatalos, „szlenges”; vagyis primitív.
Számomra e topikon ez a végső konzekvencia.
(Csak a tahók számára: a fölszólító mondat végére még egy helyesírásilag "korrigált" szövegben is felkiáltójel dukál.)”
Milyen is volt Tiborc, amikor - fiatalosan keresztény-konzervatív mivoltában egy igen-igen undorító ember – ként osztálytársainak magyarázta a magyar nyelv titkait?
Két pofont kapott a tisztelendő atyától, de hát az én éltem ilyen volt, a pofonokat mindig párban kaptam.
Meséltem nekik, milyen nagyszerű a magyar nyelv, mert egy olyan fogalmat, mint a szellem (?), a magyar ábécé minden magánhangzójával ki lehet mondani:
Alfarhang
Hátvágánygáz
Segglehellet
Végbélszél
Fing
Ismeri a többit is?
A vége viszont aranyos volt
Űrbűzfütty, sajnos ebben a rövid és hosszú magánhangzók keverten jelennek meg, de hát semmi sem tökéletes, nyilván ezért kaptam két pofont.
A többit is köszönöm!
Feleségem is ismeri Pixyt – valódi mivoltában – és könnyesre nevette magát megható sorain!
Tud adni egy postai címet, mert egy – általam egyszer használt, - nem cserélt, de szellemekkel teli - férfi gatyát szívesen megküldünk asztaltársamnak?
Bajban csak akkor leszek, ha a Maggi reklám szerint kéri, tudja, ahogyan a gyümölcslevesüket reklámozzák: Extra nagy gyümölcsdarabokkal!
Megpróbálhatom, lehetséges, nekem is sikerül a reklámbelit előállítani szellemeségednek.
Záró megjegyzés:
Moderátor!
Az általam leírtak nem elfogadhatók Galgóczi László tanszékvezető tanár úr részéről.
Sajnálom, de nem szeretek káromkodni, ami elfogadható szerinte.
SZVSZ viszont itt nem voltam trágár, amikor fiatalkori élményeimet idéztem.
Nehéz megítélni, amikor ilyen nagy szellemekkel társalkodok.
Nagy szellemünknek, aki van nekünk, azért izzadtságos lehet követni a fiatalságot.
Érdekes, van itt több megfogalmazás is.
Én ajánlottam egy értelmezést:
„Imádom a szellemet, amikor kiderül, hogy nem érti a fiatalság szlengjét.
Nem szívesen használom az erőteljesebb kifejezésmódot, de tőlük tanultam, és mint a nyelvészek, vagyok olyan demokratikus, hogy elfogadom.
Most használtam is.
Kérdezze meg ifjabb környezetét, mi az, amit csont nélkül vesznek be.
Egészségére! „
(Oda teszi a felkiáltó durranását, ahova akarja! )
Csontot kívánt, megkapta egy fiataltól: 529175 írta:
„Szedd nagyobbal, hátha többet veled tartanak azok az "emberek", akik gondolkodni képtelenek, csak a szájukba adott csontot csócsálják.”
Ilyen értelmezés is van.
Van, akinek jobban esik a csont nélkül bevehető helyett magát a csontot magát csócsálni, ne vegyük el az élvezetét, tegyen az ő megszokásai szerint.
A nagy szellemi durranás mindkét esetben bekövetkezik.
Van ott ész, ahol ilyen primitív demokráciaellenes megjegyzésekre telik.
A politikai karikatúrát betiltani nem lehet.
A politikai karikatúrát nem demokratikus puccsal hatalomra juttatni azt lehet?
Az a demokratikus!
! Kitéve, nehogy topicunk rossz szelle… megjegyezzen valamit.
Egyébként korrekt vicc, mert a ló nem fehér!
Markos – Nádast idézve megkérdezem: nem a 306413 nyerít a ló helyett?
Vagy csak szinkronhangja tetszik lenni?
Eingespertesen?
"a horvát tengerpart idegenforgalmi létesítményében is érdekelt, karibi bejegyzésű off-shore cég, a Burdette Ltd. a Reform hetilap egyik tulajdonosa. Cégadatok szerint a Reform másik tulajdonosa, s egyetlen cégjegyzésre jogosult tisztségviselője Vitézy Zsófia, aki Orbán Viktor unokatestvére. Mint arról lapunk elsőként számolt be, egy horvát szállodában, amely részben Vitézy Tamás - Vitézy Zsófia nagybátyja - érdekeltsége, ugyancsak feltűnik a virgin-szigeteki Burdette Ltd. Az ismeretlen tulajdonosi hátterű Burdette magyarországi kézbesítési megbízottja Cseszlai János, akinek szintén van közös cége Vitézy Tamással, a G & M Kft. Ezzel a tulajdonosi háttérrel érthető, hogy a Reform a Vasárnapi hírek szerint mintegy 10 millió forintot költött a "Gyurcsány-extra" című kiadásának reklámozására. Az óriásplakátokon is hirdetett Reform szám, melynek megjelenése egybeesett a kormányfőválasztással, a miniszterelnököt a hatalom megszállottjaként és újgazdag spekulánsként mutatja be.
A leggazdagabb magyarok százas listáján is szereplő Vitézy Tamás, a Dalmácia Holiday Kft. társtulajdonosaként már korábban 32 éves koncessziót szerzett a horvát Sibenikhez közeli Tribunj jacht-kikötőjében. Tavaly nyáron pedig korábbi szállodái mellé újabbakat vásárolt a hvar-szigeti Jelsa városkában. (Egyes sajtóhírek szerint Tribunjban kapták lencsevégre Orbán Viktort is Pintér Sándor társaságában egy jachton.) Vitézy befektetéseinek nagyságát jelzi, hogy tavaly nyáron a távirati irodának azt mondta: az eddig tulajdonába került létesítményekre cégének a következő néhány évben 80-100 millió eurót (20-25 milliárd forintot) kell fordítania. Vitézy Tamásnak testvérével, Vitézy Lászlóval, Zsófia édesapjával, az ismert filmessel is van közös cége. Vitézy László, mint emlékezetes, az Orbán-kormány alatt az MTV egyik nagybeszállítója volt. Betéti társasága csak tanácsadásért több mint 40 millió forintot kapott a köztévétől, produkcióiért pedig több száz milliót." http://www.gondola.hu/cikk.php?szal=38796&part=1