Manila-Banaue 9 és 12 óra között bármennyi idő lehet, ezzel számolj, amikor tervezel. A Sanafe lodge-os ficko szerint neki 8 ora az ut, de o gondolom nem egyszer teszi meg ezt az utat egy szezonban:-) Szoval hagyjatok idot az utazasra. Nekunk ejfelkor a reptertol a varosbol kierni egy óra volt (ertunk jottek batadbol, bar ne jottek volna, de ez masik story...), akkora dugo volt meg ejjel is. Hajnalban 6-7kor meg talan nincs dugo, de inkabb hagyjatok ra tobbet.
Nalunk volt utepites miatti eltereles foldutra, szantasba, volt hegyomlas miatt ovatos haladas dugo, volt utepites miatt sima savlezaras dugoval, szoval nem egyszeru, ne idegeld majd magad:)
ja, bocs, ha ezek mar voltak, de nem olvastam vissza sokat.
Szia! Köszönöm az infót. Sajnos azért kell autót bérelnünk,mert az éjszakai busszal nem érnénk vissza a reptérre és nem szeretnénk emiatt eggyel kevesebb napot Banaue -ba tölteni, így is csak 3 napunk van. Nagyon jó, hogy guide nélkül körbe tudunk nézni.
Szia, mi most márciusban voltunk a rizsteraszoknál. Banaue-ban a Sanafe Lodge-ban aludtunk, basic szobák, de a hangulata nagyon kellemes és szuper jól főznek. Innen csillagtúráztunk. Egy nap Batad, egy nap Kiangan, egy nap Hapao.
Van a szállásokon árlista, mennyiért visznek el a különböző helyekre. De ha autóval vagytok, akkor ez mindegy, bár ez a legjobb rész az egészben szerintem, jeepneykkel mászkálni.
Batadig már lassan majdnem végig kész az út, kb. 15-20 percet kell menni a parkolótól a faluig. Nem kötelező a guide, ha csak a rizsteraszokon akasrz mászkálni a falu körül, simán meg tudod tenni egyedül is. Már kezd nagyon turistásodni Batad is.
Hapao is nagyon szép, a rizsteraszos bóklászás végén van egy hőforrás és egy hideg vízű patak is, nagyon tetszett ez is. Ide sem kell guide.
Kiangan messzebb van, alig mennek el odáig Banaue-ból a turisztok. Sokkal vadabb, mint a másik kettő. Mi nem találkoztunk turistával, és ide ajánlom a guide-ot.
Ha a többnapos trekkinget választjátok, amit W.L. is mondott, szerintem az a legjobb, de mi gyerekekkel voltunk, és nem tudtuk megcsinálni, ezért maradt a csillagtúra, és ez is szuper volt.
Szerintem nem érdemes kocsit bérelni, de ahogy gondolod. A banaui szállásadók nagy része elmegy érted Manilába a reptérre, visszafelé pedig már az éjszakai busz tökéletes.
Én visszagondolva nem vezettem volna ott (pedig szeretek vezetni), kőomlás, száradó rizs az utakon, lavórban fürdő gyerek és/vagy egymást tetvésző emberek az útszélén, és éjjel vezetni.....
Ha érdekel, elő tudok keresni árakat is. Képeket mintha már tettem volna ide korábban.
Elso utamon egy baratommal eloszor Banaueban szalltunk meg es konyeket neztuk meg, aztan elmentunk Batadba, onnan Cambuloba turaztunk es ott megszalltunk, majd onnan visszaturaztunk a Banaue-Batad utra.
Masodjara ugyanigy kezdtem, de Cambulobol Pulan at Mayoyaoba turaztam.
Harmadik alkalommal megneztem a Kiangan illetve a Hapao es Hungduan kornyeki rizsteraszokat is.
Szerintem erdekesek a Bontoc regio teraszai is, koves falaikkal elegge masok mint az Ifugao teraszok.
De persze 2 nappal nagyon nem ugralhattok, leginkabb Banaue-Batad-Cambulo-Banaue kor lehet realis.
Akkor tudunk magunk is túrázni,ez így sokkal jobb. Igen messze lesz, de így nem leszünk időhöz kötve,csak fárasztóbb lesz... Esetleg írnál pár sort ha van időd, hogy nálad ez a rizsteraszos túra hogyan zajlott merre jártál?! Köszönöm szépen
Nem kell mindenkepp turavezeto a rizsteraszokhoz, en sosem vettem igenybe oket.
Maga Banuae utan Batad a legnepszerubb uticel itt, es ott, valamint a kisse eldugittam Cambulao faluban egyszeru szallas is akad. Kocsival jo messze lesz Manilatol!
nem volt pultjuk, a guide-ok azokat várták akik előre foglaltak. (táblával, névvel)
Azzal a nagy fekvős busszal mentünk mi is, mint az Air Asia utasok, de a hajóhoz érve, illetve a kisbusz ami a Station 1-2 határán lévő szálláshoz vitt-mindenhol vip-ként kezeltek, pedig standard transzferünk volt!
Le a kalappal előttük: cipelték a bőröndöt és a recepcióig vittek. lehet még mindig a szállodát keresnénk a sötétben!
Neztem en is ezt a myboracayguide oldalt,annyit szeretnek kerdezni,hogy erdemes elore lefoglalni,vagy eleg akkor odamenni a pultjukhoz es megvenni ott? Koszi!
Banaue rizsterasszal kapcsolatban szeretnék információt kérni. Előzetes terv autóbérlés Manilában és azzal elmenni oda és ott egyénileg bejárni, de gondolom ez nem megvalósítható, mindenképp kell vezető ezekhez a túrákhoz (olvastam, hogy túravezető ajánlott)? 2 éjszakát terveztünk ott eltölteni, milyen programot ajánlanátok ami ésszerűen belefér és persze milyen szállást?! Ramon's Homestay-t és a Native Villa Inn-t néztem. Gondolkoztam a buszos odajutásban is, de a repülőgép indulásáig az éjszakai járattal nem érnénk vissza és korábbi indulással napot veszítenénk. Olvastam valahol, hogy be akarják tiltani a cetcápás túrákat 2017-től! Erről valakinek vmi infója lenne??!!Köszönöm az ismételt segítséget.
mi ezzel mentünk. Egy pillanatra sem bántam meg. Mindenhol vártak. És mivel órákat késtünk, du 4 helyett este 10-re értünk a hajóhoz, így sem volt gondunk, pikk pakk vittek, irányítottak, stb a szállodai recepcióig kalauzoltak. Korrektek.
Asszem 600 php volt/út/fő.
Olcsóbb változat az Air asia gépen megvenni a transzfer jegyet odafelé.
Szeretnék egy kis segítséget kérni: Cebuból bálnalesre szerveznek csoportos programot és mennyiért? Jó lenne ha benne lenne a Kawasan waterfall is:). Lehet jobban megéri kocsit bérelni 1 napra és azzal menni? Amiket a neten találtam csomagárakat horror áron vannak.
Mindanao szigeten lakom, es egyaltalan nem felek, pedig ennel muszlimabb szigetet nem fogsz talalni. Egyszeruen annyi a trukk, hogy nem kell olyan helyekre bemenni, ahova meg a helyiek sem szivesen mennek.
Idén januárban jártunk Manila, Palawan, Boracay helyeken. Egy csepp eső nem esett, illetve feb 1.hetére esett már Boracay. És hazafelé 1 napot esett Manilában. Végig jó időnk volt.
Megint volt terrorcselekmény de a déli muszlimok által lakott részen.
Ti nem fostok picit sem a túristás helyeken nincs probléma? Szállodából rabolnak el túristákat, a helyet nem írják ugyan honnan de azt igen hogy a déli részen találják meg a fejüket mert nem kapták meg a váltságdíjat. És nem sok ilyen eset történt nem pánikkeltés de aki volt ott az parázott bárhol bármi miatt?
Egyébként engem is érdekel mindig az időjárás akárhova megyek, mert mi szeretünk tiszta ég alatt kirándulni strandolni. Azt hiszem egy augusztusi Sri Lanka után fogadtuk meg hogy a második legjobb időszak az nem a legjobb időszak az utazásra. Mikor megszervezel mindent és beleteszed a strand napokat a programba és az borul a monszun eső miatt azaz az egész napos monszun eső miatt akkor megfogadod csak száraz évszak. Az a legdrágább nyaralás ha a szobában vagy vagy valamit kihagysz az időjárás miatt mint pl. szintén ugyan ott Adam's Peak, mert vissza kell menni újra hogy lásd.
Egyébként a negatív jeleken meglepődtem egy fórumon, hisz ez azért van, hogy azok akik ott jártak segítseneke azoknak akik nem járta még ott és hülye kérdéseket is tesznek akár fel akár amiatt is mert kezdő utazók, mégha a Fülöp Szigeteket is választották úticéljuknak.
A december januári Panglao-Cebu-Bohol-Boracay-Palawan túrától egy kicsit tartok időjárás miatt. Nem lesz eső de felhő az tuti... Sok képet láttam és igenis megállapítható, hogy melyik hónapban milyen idő van.
Nem szebb a tenger ha süt a nap?
Van egy jó honlap Ázsiára de nincs benne Füli sajnos. Ismeritek?
www.selectiveasia.com
Hónapra lebontva tudsz országok között időjárást kérdezni térképpel. Profi oldal ajánlom!
Természetesen nem akart poén lenni. De még trolkodás sem. Csak tükröt tartottam. Mégis mit vártál egy hülye kérdéstől, amit kb 10 éve, hetente feltesznek ezen a fórumon. Szomorú hogy vannak olyan hülyék akik tudni akarják milyen idő lesz hónapok múlva egy akkora országban, mint Kelet-Európa miközben ott háromezer méteres különbség van a legmagasabb és legalacsonyabb pont között, míg Magyaroszágon alig ezer méter. Mondjuk ezek az önmagukat fényező hülye kérdés feltevőknél már csak azok a szánalmasabbak, akik évek óta válaszolnak ezeknek, akik szerintem csak arról értesítik a világot, hogy sikerült eljutni a világ túloldalára, de hogy a későbbiekben megosszák itt a tapasztalatukat… na arra keresztet lehet venni. Pedig mind olyan büszkén állítja ki magáról a szegénységi bizonyítványt. Milyen idő lesz Kelet-Európában Novemberben? Milyen idő lesz Magyarországon jövő héten? Vicc! P.s. szerinted hol érdekel a negatív vagy a pozitív jel a hozzászólásom mellett? Vicc!
Greenview -nél közvetlenül náluk foglaltatok vagy valamilyen szállás foglalós oldalon? Coron island is tudnál / tudna vki vmi jó szállást ajánlani, mert a bőség zavarában elvesztem :)
Nem hinném. A Disneyland maga egy nap. És nyitásra célszerű menni, akkor még nincs nagy sorbanállás. Ha nincs sok időd, Ngong Ping-re (Big Buddha) vip jegyet vegyél, mert ott oda nagy sor van, legalábbis a felvonón, visszafelé meg még nagyobb. :)
Bohol bálnalesben tudtok segíteni? Nagyon veszélyes Panglaoról? Azon gondolkodom, hogy inkább Cebuból mennénk csak akkor napot pénzt veszítünk de tuti kényelmesesebb. Vebuból tudja valaki szerveznek e 1 napos túrákat cet cápa és vízeséshez? Mennyiért? :)