Megdöbbentő. 2 rendbeli erőszakos közösülésért, és személyes szabadság durva megsértéséért 1 év 6 hónap? Jó magaviselettel kezdvezménnyel szabadulni? Remélem az eset során ítéletet hozó visszakapja mindazt, amit egy 14 éves gyermeknek okozott.
Metron segítkeznek az ellenőrőknek,lógosok megfogásában.Közben az aluljáróban kizsebelik az embert,de ez már nem érdekes.Könnyebb egy bérlet nélküli kamasszal szórakózni,mint egy zsebesbandával.
Engem állandóan lehülyéznek, amiért szeretném visszaállíttani a halálbüntetést. Jól van, legyünk nagyon rendesek, kapjon csak életfogytot. De egy év... vazze, melyik csövesnek nem ér meg egy jó kis menet másfél év összkomfortot? A belem kifordul. Kőbányákba az összessel, kenyéren, meg vizen, aztán ha egyszer szabadul, élete végéig nem lesz kedve egy lányhoz se érni.
Megjegyzem, ha az én családomban történne ilyen, egy évig ácsorognék a börtön előtt, és amit kilép, személyesen ölném meg. Gondolom, esetemben azért összejönne a 20 év is, csak a következetesség miatt.
Egy ilyesmiert itt az Egyesult Allamokban kapott volna a pofa ugy kb. 60 evet. Most mar csak abban remenykedhetunk, hogy a rabtarsai majd vegrehajtjak rajta a megfelelo iteletet. Az ilyeneket nem szoktak szeretni a kemenyfiuk odabent: Jeffrey Dahmer-t, a Milwaukee gyermekevot is atsegitettek a masvilagra, pedig nagyon vigyaztak ra az orok odabent. (Allitolag...)
Valszeg igazad van. De ez annyira iszonyú, h. megértem, ha kitörnek az indulatok, és az ember szeretne felelősöket találni. (Mármint azon a párián kívül, aki elkövette.) Nehéz belenyugodni, h. ez egy fatális eset, és nem lehet megvédeni tőle a társadalmat.
korábban azt írta valaki, h. ne engedjük ki a gyerekeket az utcára. De az se megoldás. Balassagyarmat egy békés kisváros, és az a gyerek csak a 300(!) méterre lakó barátnőjéhez ment át. És ahogy a híradásokból kivettem, az az őrült szabályosan vadászott rá, a kislánynak semmi esélye sem volt. Teljesen ki vagyok bukva, sokakkal együtt. Az az igazság, h. az itt is említett kirívó esetek (Mór, Aranykéz u.) ellenére Magyaro-on ritkák az ilyen brutális gyilkosságok, de az ilyenekből egy is sok.
Jó ügyvédje voltak. Ez megmagyarázhatja az enyhe ítéletet, de azt nem, h. ez az ember utána szépen visszatérhetett a nyilvánosságba, és nem ásta el magát, ha nem is egy életre, de jó időre.
"P. Tamás 2003 januárjában szabadult a börtönből. Két alkalommal követett el erőszakos közösülést, és rendkívül durva módon, aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése is volt a terhén, közölte Dávid Gyula. A férfi 1 év 6 hónap büntetést kapott összességében, de jó magatartása miatt kedvezménnyel szabadult."
Ebből úgy tűnik, hogy elmúlt már 18 éves, amikor elkövette, mert most 24 éves. De abban igazad van, h. nem ismerhetjük a részleteket. De számomra félelmetes az egész. Itt valamit nagyon elszúrtak.
Valami tényleg nem tökéletes az igazságszolgáltatással.
Lassan odáig fajul a dolog, hogy a kanizsai dvd-s ember komolyabb büntetést kap, mint egy visszaeső erőszaktevő.
Érdemes lenne bevezetni az USA-ban bevett többszörös életfogytiglant. (Mert ha jól tudom egy életfogyt jó magaviselet esetén 25 év, de lehet, hogy tévedek.) Kap 300 évet, és ha jól viseli magát 150 év mulva jó magaviseletért kérhet rövidítést.
Csak hát ez a módszer meg drága, és nincs hely, meg stb. De hát a halálbüntetés eltörlésének ez az ára szvsz.
Én még reménykedem, h. a sajtó a szokott módon bulvárosította a hírt, bár a két elkövetett bűncselekmény (és a büntetés) leírása elég tényszerűnek tűnt.
Arra is céloztak valahol, h. elmebeteg lehet a tettes, de azt nem enyhe büntetéssel, hanem kényszergyógykezeléssel szokták "honorálni". Úgyhogy nem értem a dolgot.
Most, hogy a Bolyai János Katonai Főiskola hallgatói szevezetileg, mint szerződéses katonák lettek állományba véve, zsoldot megnézve meglepve tapasztalták, hogy napidíjuk mintegy 2/3-a a börtönben elvileg rohadó raboknak.
Én liberális vagyok, ellenzem a halálbüntetést, a mindenáron való börtönbüntetést, nem bünöző emberek (pl. fű) kriminalizálását, de ettől a hírtől megállt bennem az ütő. Egyszerűen nem tudom elhinni, h. egy VISSZAESŐEN súlyos erőszakos bűncselekményeket elkövető 18 hónapot kapjon, és még azt sem kell leülnie! Szerintem pontosan ez a típus az, akitől meg kellene védeni a társadalmat. Mit mondanak erre a jogértők?
szlovák bűnözők robbantottak az Aranykéz utcában, ahol ártatlan járókelők haltak meg, szerb bűnözők irtottak ki egy családot Szegeden, valószínű -mivel nem fogták meg őket, mert már nem tudták - Móron is külföldi bűnözők öltek.
Nem igaz, hogy nem lehetne olyan BTK. létrehozni, amely az évtizedek tapasztalatai alapján kiemelne egyes bűncselekményeket minősítettnek (nők, gyermekek ellen elkövetett súlyos bűncselekmények, előre kitervelt, szándékos emberölés stb. ), melyeket külön kéne kezelni, többszörözött elzárással büntetni, ezekben az esetekben ne legyen elengedés a "jó magaviselet" miatt. És kitervelt, szándékos ölésért pedig halálbüntetés!
Soha de soha nem lesz rend ebben az országban, féltenünk kell a gyermekeinket, az utcán, szabadon rabolhatják javainkat!
Politikusok! NEM GONDOLKODTOK KICSIT EL EZEN ESET KAPCSÁN???????????