Itt szeretnem megkerdezni toletek,hiszen a hit,a meggyozodes is hasznalja ezt a kategoriat:mi a vilag ? Jobban mondva hogy fogalamazatok meg a ti sajat vilagotokat ?
Miunden amit erzekelsz,minden az erzekeiden tul is ha csak sejted,mi tartalma,alkot olto dolgok vagy erzelmek,eszmek ,vagyak is? Ha pedig azokat is beszamoljatok a vilagotokba holy van a kozos amiert es amiben osszetratoznak ennyifele termeszetu dologok ?
"...így a pontos, mert te tartod a materializmust tévesnek"
Nem egészen így áll a dolog! A matéria az van (legalábbis az érzékszervek szerint), nekem nincs ezzel bajom. A baj az, hogy elhisszük, hogy az anyag felsőbbrendűbb az intelligenciánál, a halott az élőnél. Sőt ő irányít engem a Homo sapienst - na nehogy már!
Én ezt a szerepet szívesen meghagyom neked... ;-))
"Ezek szerint nyilván nem is létezik 40 feletti ateista ... :)"
Megest nem így van! Vannak emberek, akik azt hiszik, hogy kigyütteke egy oskolából (mindegy: trágyaipari szakközép, avagy nőgyógyász felsőfok) usqe 25 évesen, és azt hiszik mindent tudnak és ezzel a meggyőződésselelvannak egészen 100-ig. Közbe lehet VH, forradalom, holdraszállás, Uri Geller, Dalai láma - nekeik nem változik semmi. Jó esetben a szakirodalmat böngészik és pénzt készítenek.
De van másféle ember is. Úgy gondolja, 3 diploma után sem tud túl sokat. Főleg az élet nagy kérdéseiről - honnan jövünk, hová megyünk, mi az élet(ünk) igazi célja. Nos, az effajta ember usqe 42 (=6x7) év körül rádöbben, hogy "több dolgok vannak a Földön Horatio, mitsem bölcselmetek képzelni képes..." már ha jól idéztem az öreg Lándzsarázó Vilmost.
Nem öregség, érettség. Az öregség 70 fölött kezdődik.
"Kb. 12-14 éves voltam, amikor elmúlt a dolog."
"Micsoda véletlen" ... nálam is pont ekkor múlt el. (Ezt hívják kamaszkornak, fanszőrzet, lázadás, stb.) Csak nálam hálistennek visszatért 40 körül, és azóta is tart. Csak persze nem középiskolás fokon, hanem mindig az adott életkor szintjén. Képzeld mi lesz még ha 75 leszek !!! :))
... III. És Arnold Testv. (al.1905) mondá : legyenek Jelek, hogy mindenki tudja, hogyan kell az Áruházban viselkedni. IV. A mozgólépcsőkön emígyen szóljon a Jel : "Kutyákat és gyerekkocsikat kézben kell szállítani!" V. És Arnold Testv. (al.1905) szörnyű haragra gerjedt, mivel sokan nem hoztak magukkal sem kutyát, sem gyerekkocsit. VI. És a Liften emígyen szóljon a Jel : "Legfeljebb tíz személy !" VII. És Arnold Testv. (al.1905) szörnyű haragra gerjedt, mert a Liftek gyakran csak két, vagy három személyt szállítottak. VIII. Arnold Testv. (al.1905) pedig mondá : a humanók olyan ostobák, hogy nem értik az egyszerű beszédet. ...
"Ez amolyan ostoba dilemma,; Vagy modern ember vagyok, vagy istenhívő - azt hiszik, hogy ez a két dolog összeegyezthetetlen."
Egyáltalán nem, de ilyet nem is állít senki. Hm, mi is az a modern ember ?
"(Egyszer valaki egy társaságban megkérdezte tőlem nyiltan: "Hogy lehetséges az, hogy te bankban dolgozol és templomba jársz? Nem is olyan régen, már bőven a rendszerváltás után. Nem tudtam, hogy nevessek avagy sírjak...)"
Igen, én kinevettem volna. De a rendszerváltás előtt is. Rossz társaságba jársz... :)
"Tessék jobban figyelni: nem sértődtem meg, csupán elszomorodtam. De ez már nem az első eset 5 éves fórumos pályafutásom alatt."
Szerintem nem volt okod rá, csipkelődés volt az egész.
"Az a szomorú számomra, hogy milyen erősen hatott MO-on a materialista tévtanítás, ill. az ezzel ellentétes tanok teljes elhazudása, félreferdítése, összemosása a valódi tévtanokkal."
Igen, így a pontos, mert te tartod a materializmust tévesnek.
"És a felnövekvő műszaki értelmiség milyen élvezettel nyalja be ezt az egyoldalúságot, télleg, szinte kéjjel. Fogalmatok sincs, milyen kincseket dobtok ki az ablakon!!!"
? Kéjről, élvezetről szó sincs, annak is megvan az ideje (a műszaki értelmiségnél is, és másoknál is). Egyik világkép olyan mint a másik, válaszokat próbál adni. Egy kérdésre egy választ, tehát tényleg egyoldalú a dolog. A MAGABIZTOSSÁGBAN, nos igen, vannak különbségek, a válaszodból is kitűnik. Ha tudnád, micsoda kincsektől fosztod meg magad !
"Dehát igaz, 25 éves koromban én is kihajítottam. Sebaj az ember feje csak 40 körül nő be igazán."
Ezek szerint nyilván nem is létezik 40 feletti ateista ... :) Ezt az "idősebb vagyok tehát bölcsebb" dumát annál többször hallani, minél öregebb, aki mondja. :) Persze, hogyne, én is megöregszem egyszer, és majd én is ilyesmiket fogok mondani ... és majd jókat vitatkozom a korombeliekkel a jelen kérdésekről.
Üdv !
u.i. : kiskoromban hittem Istenben. A szüleim egyik irányba sem taszigáltak. Kb. 12-14 éves voltam, amikor elmúlt a dolog.
"Csak úgy mellesleg: a szovjet birodalom mechanizmusa az beilleszthető nálad ?"
Nem értem a kérdést. A mechanizmus létezett, ha tetszik, ha nem. Semmilyen módon nem tudok azonosulni a Szovjetúnióval, sem erkölcsi, sem ideológiai, sem bármilyen értelemben...
Valójában az egész ún. "nyugati" világra jellemző ez, függetlenül attól, hogy vasárnap (esetleg sabbath) járnak e valamilyen istentiszteletre avagy nem.
Ez amolyan ostoba dilemma,; Vagy modern ember vagyok, vagy istenhívő - azt hiszik, hogy ez a két dolog összeegyezthetetlen.
(Egyszer valaki egy társaságban megkérdezte tőlem nyiltan: "Hogy lehetséges az, hogy te bankban dolgozol és templomba jársz? Nem is olyan régen, már bőven a rendszerváltás után. Nem tudtam, hogy nevessek avagy sírjak...)
Tessék jobban figyelni: nem sértődtem meg, csupán elszomorodtam. De ez már nem az első eset 5 éves fórumos pályafutásom alatt.
Az a szomorú számomra, hogy milyen erősen hatott MO-on a materialista tévtanítás, ill. az ezzel ellentétes tanok teljes elhazudása, félreferdítése, összemosása a valódi tévtanokkal. És a felnövekvő műszaki értelmiség milyen élvezettel nyalja be ezt az egyoldalúságot, télleg, szinte kéjjel. Fogalmatok sincs, milyen kincseket dobtok ki az ablakon!!!
"Egyszer egy ateista muki, ahogy kirándult az egyre sötétedő erőben, ment, mendegélt, elcseszte a lépést, megcsúszott, gurult, gurult, aztán elkezdett zuhanni. Zuhantában végül elkapott valami kiálló faágat, és lógott azon. De ahogy lenéz, alatta egy rohadt mély szakadék, az alját nem is látja... Lóg, lóg, de csakhamar rájön,ez az állapot nem tartható sokáig, el kell engednie a fát és le fog zuhanni, és meghal. Kétségbeesésében elkezd ordibálni: Jaj, Istenem segíts!
Persze semmi válasz. Obégat, óbégat, semmi. Végül az Isten megsajnálja:
-Na jól van! Amikor nagy szarban vagytok, csak hozzám fordultok!- dörmögi. -Na idefigyelj barátom, megsegítelek. Engedd el nyugodtan az ágat, nem lesz semmi bajod! Mire az ateista: - Meg vagy te őrülve ?!! ..."
"Mindenki hisz valamiben. A manák például abban, hogy Arnold Testv. (al. 1905) megteremtette az Áruházat, és vele együtt az Alagsori Leértékelést, a Megrendelési Osztályt, és mindent, ami a kettő között található. Sőt, Arnold Testv. (al. 1905) megteremtette a Mikulásbarlangot, a Téli Kiárusítást, a Nyári Vásárt, a Kezdődik Az Iskola Hetet és az Évszaknak Megfelelő Árucikkeket. És az alig négy hüvelyknyi manák szépen be is rendezkedtek, felosztották egymás között az osztályokat (így lettek Vaskereskedők, Rövidárusok, Divatárusok, Cse’Megék, Gyermekdivatosok, Fehérneműsök és Papírárusok), hogy itt éljenek örökkön-örökké. Ám az csak keveseknek okozott fejtörést, hogy ha Arnold Testv. (al. 1905) nekik építette a hosszában a Palmer utcától egészen a halpiacig, széltében pedig a Főutcától a Disraeli útig nyúló Áruházat, akkor miért humanó méretű minden?
Miközben a manák létszámban és súlyban is egyre csak gyarapodtak, unalmukban az Osztályok Közötti Rivalizálással és Kisebb Háborúkkal múlatták az időt, közben pedig teljesen elfelejtették, sőt, tagadták az Odakint létezését. Ám egy nap néhány mana érkezett Odakintől, és magukkal hozták az Izét (ami egyébként már századok óta manáról manára száll, és valamiért nagyon fontos, de már senki nem emlékszik rá, miért). ..."
"Boccs, hogy beleszólok, de egy picit megfogott szarkasztikus stílusod... A brilliáns szösszenet mögött kétféle lehetőséget vélek felfedezni;"
Nahhh, végre, azt hittem senki sem reagál ... :)
"Téged rettentően foglalkoztat ez a trenszcendens világ, és a kapcsolatos paranormális jelenségek, de mivel magas szakmai végzettséged folyamatosan megakadályoz mindezeknek mégcsak elvi elfogadhatóságában is, ezért mindenképp ki akarsz csikarni valakitől v.milyen számodra is elfogadható "bizonyítékot"."
Majdnem így van. A paranormális jelenségeket (ha lehet így, összefoglalóan beszélni róluk) beilleszhetőnek tartom a világképembe, és izgat a dolog. A szakmai végzettségem (programozó) nem gátol semmiben ... hacsak a fogyásban nem ... A bizonyítékokat pedig türelmesen várom.
"Szóval, én is voltam egy időben ateista-materialista, de még a legvadabb korszakomban sem vettem volna a "bátorságot" hogy pármilliárd ember meggyőződését, hitét úgy 1 az 1ben lesöpörjem az asztalról. "
Akkor nem voltál igazi ateista-materialista, vagy (amit nehezen hiszek el) önmagaddal szemben nem volt bátorságod kiállni a véleményed mellett.
Tudod, rendkívüli módon érdekelt, és érdekel most is a náci birodalom, mint szervezet (az 'eszmét' a gondolkodásommal mindig is merőben ellentétesnek tartottam ...). Az előzményekről, a kialakulásról, a háttérmozgatókról, a tömegpszichózisról, a Holokausztról, a sikerek titkáról, a bukás okairól, ... stb. rengeteg könyvet olvastam, igyekeztem különböző szemléletű művekből okosodni.
Megdöbbentett az a mechanizmus, ami a többségében józan gondolkodású (+ VALLÁSOS !!!), és a világnak annyi kultúrgéniuszt adó németeket fanatizálta és egyben elnyomta. Mindig úgy gondoltam, én nem álltam volna be a sorba, inkább elmenekülök a zsidókkal együtt ... Ez a döbbenet jut eszembe, valahányszor valaki arra hivatkozik, hogy "a többség ezt vallja, hogy merészelsz azt mondani ???". Ha meggyőződtem valamiről, nem érdekel a többségi vélemény (nagyon fontos, hogy most véleményekről beszélünk).
"Számomra ez a fajta kemény szarkazmus (2.feltételezés) egy olyan egyoldalú világszemléletet tükröz, amelyet ebben a vitaklubban én nem akarnék minősíteni, de ... ;-(( elszomorít."
Odaírtam, hogy ne tessék megsértődni, de hiába :( Szerintem világszemléletből az embernek egy darab van. Valaki nem lehet ateista és katolikus egyszerre, nem lehet kreacionista és evolúció-párti. Ilyen értelemben mindenki világszemlélete egyoldalú (de bármilyen értelemben is).
"PS.: Ha több időm lesz, majd rittyentek neked is egy ilyen ellen-humoreszket. tr"
Szerintem ez egy elméleti kisérlet arra, hogy a reálisabb felismeréseket megkavarják ál/tudományos/vallási hipotézisekkel..., hogy teletömjék az emberek gondolatait a megfoghatatlan magasabb inteligenciájú szellemi tényezőkkel....
"Vadonatúj ideológia tartja lázban az amerikai tudósok egy részét, amelyet máris "neocreationnism", azaz új teremtési elméletnek neveznek. Követői ugyan nem tagadják meg teljesen Darwin gondolatait, csupán azt állítják, hogy egyes fajokat egy felsőbb intelligencia teremtett, mert bonyolult szerkezetüknél fogva nem származhatnak semmilyen élőlénytől."
hát ez teljesen vadonatúj.....
a részletek: http://www.blikk.hu/cikk.php?cikk=20374&hirkereso=1
á, ne strapáld magad mert azzal fogom folytatni, hogy megnézem az első könyv dátumát és rákérdezek, hogy nem olyan-e ez mint az ufó hívés, ott is volt egy első észlelés, már százmillió hívője az ügynek.
Nagyon nagy igazságnak tartom azt, hogy együnk tehénszart, mert 4 milliárd légy nem tévedhet.
Ugye szegény Galillei példája is jól mutatja, hogy az igazságot nem az dönti el, hogy hányan MONDJÁK...
Próbálik racionálisan gondolkodni, és én meg az ok-okozati kapcsolatokban HISZEK!
Egyébiránt a reklám (propaganda) az ami azt sulykolja sokszor azt a befogadónak amit rögzítenie kell és egy idő után el kell hinnie. És ez a jobb szárazabb érzés! Ez a fogyasztói társadalami vallásának alapja is.
Ha én leírok neked ide 3-13 db könyvet, benne az 50-150 eset/ könyv, a tanukkal, a jegyzőkönyvekkel, az jelenthetne némi elmozdulást, avagy mindösszesen egy kézlegyintést: "Ilyen könyveket én is tudnék írni!!" ???
Mert ha igen, összeszedem, ha nem, akkor minek strapáljam magam ? Végül is nekem annyira mindegy, hogy továbblépsz, avagy "megrekedsz a mérnöki szinten". (Ez utóbbi idézet, 19 éves leányom egykori nagy mondása, egy baráti professzorról.)