Tudtam előre hogy itt is vannak ilyen irigy "kedves" emberek! Kösz, hogy megerősítetted! Ez legyen a legnagyobb örömöd, amiket itt hozzászólsz! Szép napot neked! :)
Kifizettél több százezret egy dominikai nyaralásra és ezen gondolkodsz, hogy ott vegyed-e naptejet vagy vigyed itthonról a balatoni nyaralásról megmaradt 10 faktorost? Mert ha drágább fél dollárral kint mint itthon, akkor az borítja a költségvetést??
Szia, a hínárral kapcsolatban tettem fel képet, ez a december eleji állapot, de szállodától is függ, mert Palladiumos utastársaktól azt hallottam, hogy náluk takarították és nem volt ilyen durva mint a Melia előtt.
Minket Saonán csipkedtek össze a szúnyogok meg néha a szálloda kertjében is de vittünk szúnyogírtó spray-t, csak mindig leázott :D, meg szúnyogcsípésre krémet.
Hazafelé a Punta Cana-i reptéren kidobták a power bank-unkat, mert a kézipoggyászba tettük (odafelé ezzel nem volt gond, meg a reptéren már benn láttam, hogy másoknál is van, úgyhogy lehet, hogy csak a mi sorunk volt szerencsétlen), Párizsban meg az átszállásnál a Punta Cana Duty Free-ben vásárolt dolgokat tételesen ellenőrizték a számla alapján, úgyhogy ezt érdemes megőrizni, de azt nem tudom hogy vettek-e el vlamit, mi nem vettünk alkoholt, a csokival meg nem foglalkoztak.
Nagyon szépen köszönjük a dicsérő szavakat! Várunk vissza titeket!
A többi szigetre látogatónak is szívesen segítünk a fakultatív programokban ,de akár a komplett utazást megszervezzük a repjegyvásárlástól kezdve a szállodafoglalásig.
Last minute akcióinkról is folyamatosan tájékoztatunk az oldalunkon!
Szúnyog nincs, naptejet itthonról érdemes vinni. Január végén már a hínár, tengeri fű helyzet is jó lesz. Mi is ott voltunk februárban, tökéletes szálloda. Ha visszaolvasol (nem csak az én hsz.-im között), találsz róla véleményeket.
mi szombaton jöttünk haza Dominikáról. AirFrance-cal mentünk de sajnos 1 nappal később mert az eredeti járatunk 3 órát késett volna Budpestről Párizsba, így pedig nem értük volna el a napi 1 Párizs-Punta-Cana járatot, így automatikusan át lettünk téve a másnapi járatra. Az AirFrance ügyfélszolgálat nagyon kedves volt és kérésünkre áttették a haza utunkat is 1 nappal későbbre és a hotel sem problémázott azon, hogy egy nappal később érkezünk és tovább maradunk. A repülőút is jó volt és a felszolgált ételek is finomak voltak.
A Melia Caribe Tropical-ban szálltunk meg, ami itthonról jó választásnak tűnt de kiérve már megbántuk. Egyrészt a hotel fele felújítás alatt állt (amit tudtunk is, de úgy volt, hogy november közepéig befejezik, tehát mi már a felújított részben leszünk, ehhez képest még van sok munka, ami elég nagy zajjal jár, és szinte éjjel-nappal dolgoznak), emiatt pár étterem is be volt zárva, így nem volt valami változatos az étekzésünk és eleve elég repetatív a menü, szinte minden nap ugyanazok az ételek voltak. Italok terén pedig csak a helyi italok voltak az ellátásban, minden másért fizetni kellett volna. 20USD borravaló ellenében és mert nászúton voltunk a Level Adults Only részlegben kaptunk szobát ami annyi előnnyel járt, hogy a parton lévő VIP éttermet is használhattuk.
Nem tudom aki mostanában volt Dominikán mit tapasztalt tengeri fű tekintetében de nálunk minden nap rengeteg volt, hiába próbálták takarítani és ahogy sétálgattunk a parton sajnos több szálloda előtt is ezt tapasztaltam (csatolok képet), sőt még Saona szigeten is.
Kirándulni Sanyiékkal voltunk Saonán és Samanára is mentünk volna de azt sajnos törölték a nagy hullámok miatt.
Sanyi csapata nagyon segítőkész és kedves, szuper kirándulást szerveztek, a hajón amivel mentünk végig szólt a zene, megállás nélkül folyt a rum, isteni finom volt a languszta ebéd és friss gyümölcsöket is kaptunk. Plusz rengeteg érdekességet megtudunk a szigetről. Jött velünk egy fotós srác is aki szuper fotókat készített rólunk, ezeket később baráti áron megvásárolhattuk és megkaptuk pendrive-on.
A transzferünket a Dominika Mindenkinek csapat szervezte és rajtuk keresztül foglaltuk az utat is, őket is ajánlom, legközelebb velük is elmegyünk kirándulni, mert róluk is jókat hallottam.
Szia! A széfet nem kötelező kibérelni, de ha szeretnéd 10 dollár. A színháznál van ingyen wifi, de mi egyszer sem tudtuk használni. Lehet venni két eszközre, Én akartam is, de állítólag felesleges mert használhatatlan. Nekem Vodafone világ napijegyem volt, ami tökéletesen működött. A parton ha balra elmész az első kávézóba iszol valamit, kérd el a wifi kódot. Ha a tenger felől az első szobákba vagytok, fogni tudjátok az erkélyről. Nekünk működött. Az 5311-es volt a szobánk és ott működött, a kilátás pedig gyönyörű volt.A part csodaszép tele pálmafával.Teszek fel pár képet hogy milyen volt a kilátás az erkélyünkről. Tényleg gáz és fenyőfás 😄 Én bejelentkezéskor adtam 25 dollárt és ezt a szobát kaptuk. Szerintem megérte.
Szia! Mi most vagyunk a Vista Solban. Mi akartunk wifit a szobába, de azt javasolták ne tegyük mert drága
, talán 50 dollár és nem érünk vele semmit. A színházteremnél ilyenkor reggel 7 kor tökéletes mert kevesen használják, viszont azt vettem észre ha közeleg valami program akkor direkt lekapcsolják ne foglalják a helyet azok akik csak netezni ültek le. A széfet kötelező szerintem kibérelni. Az itt tartózkodásodik 10 dollár és ki is van írva, hogy a Vista csak annak az eltünésére vállal felelőséget ami a széfben van. Viszonylag nagy.... Nekünk benne van a laptop, fényképező, pénztárcák, iratok, szemüvegtokok... Szóval erre ne sajnáljátok pénzt. Sok törülközőt ne hozzatok mert mindenre adnak a bőröndben meg csak a helyet foglalja. A part nekem egyenlőre csalódás.... Szinte csak fenyő van lent amitől tele van tűvel a homok, a tengerifű most nagyon sok persze ez szerintem folyamatosan változhat. Az óceán iszonyatosan hullámzik, mondjuk én nagyon bírom. Összességében eddig egy percig sem bántuk meg, hogy a Vistát választottuk. A szoba gyönyörű, a kaja nekem 4 nap után még nagyon változatos és mindenki nagyon cuki. :))
A szállodában Wifi csak színház területén van. E-mail címmel és a szoba számod megadásával tudsz majd felcsatlakozni rá. Volt olyan is amikor nem tudtunk rácsatlakozni, akkor később próbáltuk. De minden nap tudtunk életjelet küldeni magunkról a családnak, és ez nekünk elég is volt.
Most jöttünk haza a Vista Solból. Csak jót tudok mondani. Mi a szobában hagytuk értékeinket ( nem szem előtt) , mindent a helyén találtunk. A szobában a szekrényben volt széf, csak éppen zár nem volt benne. A portán lehet széfet bérelni (mi nem tettük), ha jól tudom ez 10 dollár. Egyébként a parton is biztonságban vannak az értékek, mivel 50-70 méterenként a parton a szálloda biztonsági őrei ( gumibotos) vigyáznak a turistákra. Még egy ötlet: Takarítótól kérjetek a kilincsre DO NOT DISTURB (NO MOLESTAN) táblát, Így TI tudjátok szabályozni, hogy bemehetnek -e. Szuper a hely, minden este 21:30 programok.
Sziasztok! Elsősorban azokhoz szól a kérdésem akik már voltak a Vista Solban. A szobában mennyire vannak biztonságban az értékeink? Tudom, hogy van széf amibe belefér a pénz plusz iratok. Viszont én most arra gondolok első sorban, hogy mérjük e magunkkal vinni a fényképezőt hiszen nyilván nem fogom magammal hordozni egész nap. Egyébként a széf az ingyenes? Még mindig várom azok jelentkezését akik esetleg dec. 5-én indulnak Bécsből, Zürichi átszállással!! :)
Sziasztok. 11. 27.-én jöttünk haza Dominikáról. Air Franccal repültünk. Mindennel elégedettek voltunk. Megfelelő ételt, párnát és fülhallgatót is kaptunk. A személyzet nagyon udvarias és kedves volt. A Be Live Collection Punta Cana hotelben voltunk. A szálloda egy gyönyörű kertben helyezkedik el, több épület tömbből áll. A hotelben mindenki kedves és segítőkész. A takarítással semmi gondunk nem volt, igaz minden nap 1 dollárt az ágyon hagytunk. Az animátorok fantasztikusak. Mindent megtesznek, hogy egész nap jól érezd magad. Az ételeknél nagyon bőséges a választék, természetesen az italok tekintetében is. A Fakultatív programokra a Dominika Mindenkinek szervezésével voltunk. Három kiránduláson vettünk részt: Saona, Santa Domingo, és Delfin úszás. Fantasztikus és felejthetetlen volt a nyaralás minden perce. Azt hiszem, ha tehetem ide vissza fogok térni. Ha bármi kérdésetek van keressetek.
Szia! Tegnap érkeztünk meg Dominikáról. Vista Solban voltunk. A szállodával nagyon meg voltunk elégedve. Széleskörű ételválaszték, programok. Mi Gustávóval és Ágotával voltunk három fakultatív kiránduláson. Mindhárom nagyon jó volt. Bármi kérdésed van írjál.