Ez a westie csirkehús allergia picit túl van fújva szerintem, de ezt írtam is már... nemzetközi szinten kerestem ezt, de nem utaltak rá, hogy ez valami extra gyakori probléma lenne, sőt a marhahúst előrébb sorolták mint allergizáló dolog a westik esetén. A royal caninban amúgy tényleg csirke van (a westie-nek valóban) ami szintén ezt támasztja alá. Elég neves gyártó, gondolom nem célja a világ westie populációját kicsinálni azzal, hogy direkt abból csinál nekik tápot ami _állítólag_ már-már méreg szinten van emlegetve (legalábbis a magyar vonatkozású oldalakon)
Nekem a lánynál kellett csak 7 évesen, a fiúnak soha sem mert nem volt neki olyan sok hogy muszáj legyen. A mi orvosunk mindig azt mondja, hogy mivel nem kiállitásra hordot kutya ezért csak akkor csináljuk ha nagyon muszáj.
Nálunk a Buksinak 1éves korába szedték le, mi megis lepődtunk hogy amikor hoztunk haza kozmetikustol hogy leszedték a fogkőt és fehérebb lett a foga. Nem is mondtunk neki hogy szedjék le a fogkőt, és mégis leszedték. Igen mert másik szobában van a állat dokik. Most 1 és fél éves a Buksi.
Zizu is kap préselt marhabőr csontot, meg ezt a csikementes rágcsát. Azért a fogkő majd elő fog jönni pár év múlva. Tényleg az idősebb westie gazdiaiktól kérdezném, hogy hány éves korban vették le először a fogkövet? Vagy annyira nem kell vele foglalkozni?
Nekem ő a harmadik westiem! Az elöző egy párom volt öket is 6 hetesen hoztam el 11 ével ezelött, tanácsot csak azért kértem mert azóta sok új dolog van, semmi gond nem volt velük egyedül ettek, ittak.
Sziasztok! Tegnap hoztuk el gyönyörü szép 6 hetes kislány Lilike a neve, és meglepödttem nem pisil be a szobába kimegy a kőre. Nagyon köszönöm a segitségeket végül a happy dognal maradtunk, egyenlöre megeszi.
Igen minden RC tápban van csirke. Zizu 2 hónapig ette tavaly nyáron az RC diétás tápját, imádta, de abban is volt csirke. Szerencsére nem lett allergiás rá és lehet, hogy ő az 1 westie a 10-ből, amelyik nem allergiás a csirkére, de mi inkább mellőzzük a csirkés dolgokat. Sajnos a legtöbb tápban van, hiába marhahúsos, bárányos, van benne. El kell olvasni az összetevőket. Szerencsére imádja a proplan lazacost és ameddig ez így lesz azt fogja enni. Mi rágcsából is a select goldot adjuk neki, nem a pedigreet, ugyanis abban is van csirke.
Nekunk a royal canin-t nem ajanlottak szivesen,mert allitolag mindegyik tartalmaz csirkehust valamilyen formaban,az is,amelyik kimondottan westynek valo.
Az enyem nagyon szerette,de sajna nem adhatom neki az allergia miatt.
Aztan lehet egy nap kiderul,hogy nem is a csirkehusira allergias..
a happy dogot Cati is nagyon szereti. Biztos jóizű táp lehet, mert mindig rögtön befalja. Royal canint is próbáltunk neki adni (rohadt drága), de valahogy nem jött be. Nem ízlik neki.
Amiért viszont meg van veszve, az a savanyú káposzta. Nem tudom miért. Talán azt hiszi reszelt sajt :D
En epp ma delutan vettem ilyet.remelem fog izleni a kis francosnak,bar mar nem olyan pici...(5 eves)..es nagyon erzekeny a bore,allergias vmire..remellem bejon ez a " happy" :)
Mi royal canin kölyöknek való tápot adtunk neki, aztán a kölyök kor vége fele fokozatosan álltunk át más tápokra. A legjobb amúgy, ha a tenyésztőtől megkérditek, hogy milyen tápot kapott, vagy ha azt a fajtát nem lehet kapni kis kiszerelésben, akkor kértek egy pár napra elég adagot, és azt keveritek az új táphoz... ez jó, mert a kutya se fogja rögtön otthagyni az idegen szagú kaját, illetve az emésztésének is sokkal kíméletesebb, el lehet kerülni a hasmenést...
Szia, javaslom, hogy egy darabig még azzal a száraztáppal etesd amivel a tenyésztő etette eddig, ha nem akarod tovább azzal etetni akkor majd fokozatosan szoktasd át az újra. Ha valódi tenyésztőtől veszed (aki ért is a fajtához) a kutyust akkor ő is tud neked tanácsot adni majd, hisz egy tenyésztőnek ez is a "dolga" :) Egyébként melyik tenyészetből lesz a kutyus?:)
Én a Purina Pro plan lazacosat ajánlom. Van belőle kölyöknek, felnőttnek és idős kutyának való is. Nincs benne csirke, nem tartalmaz tartósítószert és színezékeket. Zizu 2 éve azt eszi, tök fitt és nem alakult ki allergia nála.
Sziasztok. Segitséget szeretnék, kinek milyen száraztápot aljálotak amikor még bébi volt, holnap hozok el egy 7 hetest hétfön viszem is dokihoz hogy megnéze minden rendben van e. Elöre is köszönöm.