Nálam éjszaka nem jelez a telefon, feltételezem érzékeli amíg nem nyúlok hozzá vagy nem szól az ébresztő, hogy addig ne zavarjon. De fogalmam sincs, ezt hol lehet beállítani...
Érdemi információt nem sikerült találnom. Viszont azóta romlott a helyzet. Vagy egyáltalán nem jönnek meg az értesítések, amíg meg nem nézem a gmailt a telefonon, vagy csak több órás késésekkel. Ezt még ne sikerült kiderítenem.
Viszont, ha az üzenetet nem olvastam el, vagy nem törlöm, akkor 1-2 percenként csipog. Ez különösen "öröm" volt szombat reggel, amikor elfelejtettem levenni az értesítés hangerejét, és ezért addig zaklatott, amig fel ne keltem, és nem vettem le a csipogás hangerejét.
Na most engem is utolért a jelenség. Úgy látszik a hátérben frissített az én A3-asom is. Annyi a különbség, hogy nálam WiFi mellett sem jelenik meg az új üzenet, csak a Gmail-re kattintás után. Így sikerült az éjszaka kapott üzeneteimet a telefonon csak reggel megtalálni. A magamnak elküldött teszt levelet is csak több perces késéssel kaptam meg a telefonon, holott azelőtt a telefon valamivel előbb érzékelte az üzeneteket, mint a PC.
Ez viszont azt jelenti, hogy feltehetőleg nem Gmail-ben kezelhető a probléma. De azért majd utánaguglizok.
Az ertesitesek gomb be van kapcsolva...minden be van kapcsolva.
Ahogy irtam wifin mukodik minden de wifi nelkul nem kapom meg az emailekrol az ertesiteseket. Emailt csak akkor kapom online ha rabokok a Gmail appra. Alitolag a szoftver frissites ami nem tokeletes mert sokan panaszkodnak ugyan errol a problemarol azota.
Attól tartok, ez sem oldható meg. Elvileg a Google Drive-on keresztül megoldható lenne, hogy olyan linket küldj, amit csak az általad megjelölt személy tud megnyitin, olvasni. Csak az a baj, hogy amikor ő már elérte, akkor minden további nélkül tovább tudja küldeni. Szóval a jó elképzelés mintha egy kicsit el lenne szúrva:-(
Itt nem is igazán azt szeretném,hogy a gmail kiadja, csak azt hogy egy bizalmas információkat tartalmazó csatolmány ne kerüljön 1000 ember postaládájába.
Szerintem nem. Ez azt jelentené, hogy kiadnák a levelezési szokásaidat egy harmadik félnek. Illetve jelen esetben az Övéit neked. Ezt ők (Google) nem szokták megengedni.
Szeretnék nyomon követni egy e-mailt illetve a csatolmányát, úgy hogy akinek elküldöm alapból az továbbítja több e-mail címre, de engem kitöröl az előzményekből és csak a email szövege marad a csatolt dokumentummal. Ezt valahogy meglehet oldani ?
Ha egy fórumon kérdezel, akkor célszerű a fórumot hozzáadni a kedvencekhez. A kapcsoló a képernyőn fenn találod. És a kedvencek a bal oldalon láthatók itt a hozzászólások listája mellett. És a kedvenc fórumoknál mindig az van legfelül, ahol a legfrissebben hozzászólás született, a hozzászólás időpontjával és annak a nicknevével, aki utoljára hozzászólt. Így ha a neved eltűnt, mint utoljára hozzászóló, akkor van esély arra, hogy neked válaszoltak. Persze ez nem biztos lehet egy másik kérdező is.
Sajnos az általad hiányolt értesítő nincs ebben a fórumrendszerben.
Az androidos Galaxy A3 on kb 3hete jött 1 szoftver frissítés. Azt eredményezte ,hogy a beszédalapu gépelés megszünt és a Gmail.com nem értesít azóta a beérkező levelekről, mindíg rá kell böknöm az App-ra hogy jöjjön a levél. Wifin viszont működik minden. Szinkronizálások ,értesítések,hangok minden oké, de mégsem... mi lehet a probléma ill. a megoldás?
Soká olvtárs válaszánál okosabbat magam sem tudok. Viszont van egy kérdésem. Előre is bocs a feltételezésért, nem lehetséges, hogy elcsúszott az egeret kattintás közben, és az archiválás (lefelé mutató nyíl) helyett a mellette lévő Spam bejelentése (felkiáltójel) gombra kattintottál? Ez esetben az összes levél közt nem jelennek meg ezek, de a Spam mappában meg kell találnod őket 30 napig.
Azt ugyan végképp valószínűtlennek tarom, hogy a törlés gombbal a Kukába kerültek, de ott is érdemes megnézni, ha a Spam-ben nincsenek.
Az viszont igaz, hogy amíg végleges törléssel nem törlöd a Drive-on tárolt fájlokat (így a leveleket is), addig nem csökken a Drive-on felhasznált terület. Persze levélből ehhez elég sokat kell törölni. Mivel csak az egész Gigabájtok látszanak, közel ennyit kell törölnöd, hogy lásd a Drive-on a csökkenést.
Amíg okosabb válasz nem jön: az archiválás elvileg nem törlés, tehát meg kellene lenni az anyagodnak. Bár, őszintén szólva én azt sem tudom, hogy mit takar az archiválás kifejezés? De ha valamit nem törölsz, akkor az továbbra is beleszámít a limitedbe. Tehát attól, hogy archiválsz valamit, attól az még foglalja a helyet, szerintem. És meg is kell lennie valahol.
A méretváltozást a fiókod nem biztos, hogy azonnal jelzi! Csak magánvélemény, de szerintem a gmail csak bizonyos időnként frissíti a fiók megteltségének fokát. Szóval, majd ellenőrizd le holnap vagy holnapután is, hogy mennyi szabad helyed van.
Én a csatolt fájlokat eleve leválasztom az e-mailekről (Thunderbird) és külön elmentem, a Thunderbird szerencsére megjegyzi a törölt mellékletek neveit, az alapján pedig meg tudom keresni az elmentett tételeket.
Kicsit megszivattam magam. Takarítani szerettem volna a gmail-em. Rákerestem a 10MB-nál nagyobb csatolmánnyal rendelkező mail-ekre és archiváltam őket, mert kíváncsi voltam mi történik: lesz-e vajon több helyem? Törölni egyenlőre nem akartam. Kijelöltem az első 100 legnagyobb mértetűt és rányomtam az archiválásra. Most viszont sehol nem találom őket. Az Összes levél alatt sem. Ha megint rákeresek az előző metódussal (10MB-nál nagyobb, csatolmánnyal rendelkező) már nem találom a leveleket. Mindennek tetejében még hely sem szabadult fel a Drive-omban.
A support-nak már nem is írok. Sokszor próbálkoztam korábban, más problémák miatt, de sosem válaszoltak. Ha esetleg lenne valakinek valami ötlete, azt megköszönném.
Nem hiszem, h az lenne a baj, h keresobe irom be h gmail es a linkre nyomva erem el a leveleimet. De egyebkent delutan a nevem kezdobetuje mellett levo gmail feliratra nyomtam es ugy jottek be a levelek (csak a 4 ujat nem nyitja meg)
Ez mar valoszinuleg a gep hibaja, jekzi,h negy uj de hiaba nyomok ra marciusi az utolso amit el lehet olvasni. Na ez mar konnyen lehet, h a gep hibaja.
Nem tudom mit hianyolsz a gurus topicba es ide bemasolt hszembol, h milyen windowst hasznalok? Meg h mennyi a memoria? Nem hiszem ,h pl ez utobbi annyira fontos lenne a problem szempontjabol, mivel eddig is sokszor elofordult, h ezen gmaileztem.
Olvastam a windowsos gurukhoz fórumon a levelezésedet. De mivel sem ott, sem itt nem derül ki a számítógépes környezetedről, így nem tudok mit mondani. Nyilván ugyanezért kaptál ott is mindössze egy választ az sem volt túl részletes. És emiatt én sem tudok találgatni tovább, hogy mi lehet a gond.
Azt sem értem, hogy ha egy asztali gépet használsz (amivel nyilván csak te dolgozol), akkor miért nem maradsz belépve. Nálam az asztali gépen nem kell a google-ba külön belépni, és amint a gépemen láttad a könyvjelzőim közt az első a gmail. Arra kattintok, és az nyitja a levelezőt, és vele együtt a google fiókot. Apropó, miért a keresőn keresztül nyitod meg a gmail fiókot? Lehet, hogy ez a baj.
Ha nem, akkor a google keresőjébe írj be olyan szavakat, hogy "gmail leveleket nem tölt", vagy hasonlókat, amik körülírják a nálad található jelenséget. Hátha találsz megoldást.
Ha ez sem megy, akkor a guruk fórumán írd meg, milyen operációs rendszert használsz, milyen a géped konfigurációja (winchester kapacitás, memória), mert például lehet, hogy túl lassú a gép.
És nem árt, ha a problémás jelenségről képernyőképeket is küldesz. Egy szakértő azzal többre megy, mintha csak leírod, hogy mit csinál rosszul a gép, meg hogy mennyire mérges vagy.
Köszi, már egyébként tegnap is be tudtam lépni, de most más a gondom, mindjárt mondom.
Igen a belépéssel nem volt soha gondom, bejelentkezem a googli fiókba ,visszadob gugli oldalra, ezúttal már bejelentkezve, ott a kezdőbetű a megadott nevemből.
Eddig mindig úgy csináltam, h itt beírtam a keresőbe h gmail, vagy mail.google és kiadta a gmail linkjét, amire ráklikkelve egyből bejött az oldal. Az elmúlt napokban azonban nem adta ki erre a keresésre azt a linket amire rányomva egyből a leveleket tölti be.
Most jelzem a jelenlegi problémát: El tudom érni már a leveleimet ismét asztali gépen is, de most nem hozza be a " 4 új levelet" jelzi pirossal ,h 4 új levelem van, ráklikkelek, egy pillanatra kiírja ,h "betöltés" de nem mutatrja az újakat. Márciusi a legutóbbi amit mutat.
Tedd félre egy kicsit a bosszankodásodat, és tekintsük át együtt az elejétől.
Az első kérdésem, hogy amikor bejelentkezel a Google-be (ez az eredeti nevén a személyedre szabott Google Account, magyarul a Google fiókod), akkor mit látsz a képernyőn?
Nálam valami ilyesmi látszik bejelentkezés után:
A lényeg, hogy fenn látod a szerkesztőlécet (ahova a meghívandó lapok nevét/címét írod), alatta a könyvjelzősáv, az alatt pedig a jobb szélen néhány link, illetve a saját fényképed (vagy ha ilyet nem adtál meg, akkor a körben a fénykép helyett valami betű, ami arra utal, hogy Te vagy benn a rendszerben)
A középső sorban a Google (néha vicces képekkel a betűk helyett).
Ha nem így néz ki a képernyőd, akkor ne is olvasd tovább, hanem csinálj egy képernyőmentést (Screenshot), és tölts fel, hogy lássuk.
Ha viszont nagyjából azt látod, ami nálam van, akkor kérdés, hogy a 3. sorban lévő gmail is megjelenik-e nálad. Ha igen, akkor próbálj meg arra kattintani.
Ennyi egyelőre elég, de az még hasznos lenne, ha a Google accounttal (azaz a fiókoddal) kapcsolatos értesítést kapsz a gmail elérése helyett, akkor azt bemásolnád, vagy küldenél egy képernyőképet.
Ezután meglátjuk, hogy tudok-e én (vagy más valaki) segíteni a továbblépésben.
Lehetséges, h kicsit pitiáner kérdésem lenne, de legalább biztos tudjátok a választ rá!
Annyiszor borult már el az agyam korábban ezen a google/gmail témán, h nem igaz, de mostanában nem volt vele problémám, a következőt tapasztalok tegnap óta:
Ha nem tableten vagyok(tableten alkalmazáson fut a gmail és mindig bejelentkezve van) hanem asztali számítógépen próbálom a fiókom elérni, tagnap óta nem sikerül.
Eddig így csináltam: googlira mentem, ott bejelentkeztem az emailemmel jelszavammal, visszadobott googlira, ezennel már bejelentkezve. Ez után beírtam a googliba, hogy "mail.google" vagy "gmail" kiadta ,hogy mail.google, ráklikkeltem es egyből egy kis kék csík futott ami a levelezőfelület betöltését hivatott jelezni. Ennyi.
Tegnap óta azonban a bejelentkezés után írom be ,hogy "mail.google" és nem adja ki azt a linket ami közvetlenül a levelezési felületre irányítana. Többféle keresést próbáltam de nem adta ki, rá is nyomtam egy-kettőre, de nem kezdte el behozni a leveleket, hanem vmi oldalra az account googlival kapcsolatban navigált.
De annyira el tudja borítani az agyam ez a rendszer amit a googli/gmail használ, hogy nem is volt kapacitásom elolvasni miket ír, inkább RAGE QUITTeltem:)
Nagyon kezd elegem lenni ebből a rendszerből, ezzel a sok guglis szarból, meg gogli plusz meg alárendelt, másodlagos marhaságokból.
Mikor az ember csak be akarja hozni a nyomorult leveleit.....Kicsit még kéne bonyolítani ezen sztem:D
Ezt becopyzom a gmail topicba is, köszi a tippeket előre is.
Kérdésem lenne a Gmail használatával kapcsolatban. Hogyan tudom beállítani egy újonnan létrehozott címkénél, hogy egy adott üzenet a beérkező levelekből automatikusan a kiválasztott címkében jelenjen meg?
A beállításoknál kérd a Speciális beállításokat, és a Jelszavak és űrlapok pont alatt a Jelszavak kezelésénél megtalálod a mentett jelszavakat. És rákattintva kérheted, hogy mutassa meg.
férjem törölte a sütiket a gmail fiókjából, ezért nem engedte be többet a fiók. És mivel a mentő jelszót olyan címre kérte, ami már évek óta nem használunk, azóta se tud vissza menni a fiókjába. 10 év szakmai levelezése veszett el.