A Filmmúzeum jó ötlet, de ezek az anyagok már biztos rég elkallódtak! Emlékszem még egy régi Zenebutik adásra is, ahol Juhász Előd kulturális programmként a következő Derrick epizódot ajánlotta a kedves nézők figyelmébe! Ebben a részben Derrick (és Harry) mindenre elszánt kábítószer kereskedőkkel veszi fel a harcot, de (mint Juhász Elődtől megtudtuk) ezúttal nem járnak sikerrel! A filmből néhány snittet is bevágtak, ha jól emlékszem Derrick és Harry egy nagy BMW-vel gördül tovább, s valami autós-üldözéses jelenet is rémlik. Vajh melyik epizód lehetett?
A műsorra én is emlékszem, és a vendégek közül Sova doktorra és a Nem kell mindig kaviár és a Boldog család főszereplőjére, Sigfrid Rauch-ra, a Derickk-esről viszont lehet, hogy anno lemaradtam.
Még egy emlék. A hetvenes évek végén, nyolcvanas évek elején volt egy sorozat a tévében: "Főzőcske de okosan" (sic!) címmel. Nos egy alkalommal a meghívott vendég nem volt más mint Derrick és Harry és meglepetésként a szinkronhangjaik Szabó Ottó és Gálvölgyi János! Talán még főztek is valamit, de erre már nem emlékszem. Isten bizony! Nem álmodtam! Talán meg tudja más is erősíteni.
Kösz, arra a részre várok, amit nem adtak le. Szerintem már nem is fogják. A "Lili halott barátai" vagy valami ilyesmi című volt. Ha kicsit összeszedem magam majd megveszem az összes újságos részt. A szerkesztőségben meg lehet venni úgyis.
A régebbi, eredeti szinkronos Derrick-részekből ami megmaradt az MTV archívumában, azokat az új szinkronos filmek elött a Duna TV már mind levetítette. Tudom, hogy ez nem sok volt, de örülni kell, hogy ennyi is fenntmaradt.
"Köszi szépen"! Majd egyszer megpróbálom letölteni valahogy ha kitanultam ezt az internetet. Én emlékszem egy másik számra is, ami egyben egy kazetta címe is volt: Derszu Uzala (ha jól tudom egy egri zenekar volt): A végén mindenki kövér lesz, még Derrick is. Valamikor megvolt nekem, nem tudom meg van-e még valahol.
Felhívásodra elkezdtem kutakodni és találtam egy borzalamas zeneszámot. Ha valakinek kell elküldöm, mert letöltöttem.
Malacka és a tahó: Derrick
Stefan Derrick vagyok, Ballonkabátban élek, Ma már csak halni jár Sajnos belém a lélek. De mégis sztár vagyok, Mindenhol ott a képem, Ó drága, édes Malacka Köszönöm neked szépen!
A sorozatgyilkos Csak úgy kerül elő, Ha keresi Derrick Főfelügyelő.
A gyilkos rohan, de várja Derrick, Ha megint elalszik: Szájba verik.
Derrick a minta, Derrick az etalon, Derrick a főnök, Derrick a hatalom, Mindent csak ő tud, mindenről ő dönt, Szemei alatt utazóbőrönd.
Haverja Harry - Okos és sármos, Magyar hangja: Gálvölgyi János
Derrick és Harry - Csodás páros, Rajong értük Dunaújváros!
Biztatóak a hírek, ezek szerint még egy darabig részeltetünk a jóban. A kérdés csak az, hogy hová lettek, meg vannak-e még az MTV archívumában a régi darabok. A propos, mikor kezdték vetíteni Magyarországon a Derricket? Ez is megérne egy kissebbfajta levéltári kutatást! Úgyhogy javaslatot teszek, illetve ezennel meghírdetem a Derrick Institute megalapítását! Várom az észrevételeket! (archívum, emlékek, képek, forgatókönyvek, újságcikkek, zenék stb.)
Szia! A Teleholdban emlékeim szerint azt írták, hogy a Duna kb 35-40 részt vett meg most, gondolom csak ezeket fogja az újság is kiadni. Eredeti szinkronosban nem reménykedek, bár azoknak jobban örültem volna.
A mai epizód címe: Bloch doktor halála. Felhívtam a Napi Ász szerkesztőségét, de az illető akivel beszéltem nem tudta megmondani hány részt fognak kiadni. Van erről valakinek infója?
Most ismételték, az egyik kedvenc részemet a DUNA II Autonomia-n, mikor Stefan betegsége miatt Harrynak kell megoldania az ügyet. Réági szinkronos volt :-)