Köszi a tanácsokat!! Akkor ezek szerint nem csak nálam jött elő ez a gond. Attól akkor nem kell tartanom hogy kipusztul .Holnap el is kezdem az öntözését a permetezés meg megvolt már. Remélem beválik. Szóval még egyszer is köszi!
Szia sajnos az enyém is ilyen, teljesen elsárgulnak a pici ágak, levele, és le is potyog. Egy vagy két éve azt a tanácsot kaptam, hogy még több vizet adjak neki, ig csináltam egy lavort köré, és naponta kap4 liter vizet. Ahol ő van ott nem sokat locsolunk.
Szokott használni. És persze két hetente kapja az actarás permetet.
Lassan látráról sem fogjuk elérni, nem tudom mi lesz ha még nagyobb lesz.
Sziasztok! A segítségetek kellene.Pár hónapja vettem egy fát és sajnos a levelei itt ott kezdenek sárgulni. Nem tudom ez természetes e de kártevőt (levéltetű vagy hasonló) nem látni.Egyébként a fa nagyon szépen megindult tele van bimbóval. Lehet sok vizet kapott?Pedig csak kétszer öntöztem meg. Szóval ha valaki találkozott hasonlóval szívesen meghallgatnám. Köszönöm!!!
Segítséget szeretnék kérni! Kaptam egy csemetét kb 2-3évvel ezelőtt. Nagyon szépen fejlődik, növekszik. Néhány héttel ezelőtt vettem észre rajta, hogy a levelei furcsán fejlődnek. Elősször azt hittem hogy virágozni fog (még nem virágzott). A fiss hajtások levelei hosszában félbe van hajtva és olyan mintha össze lenne nőve. Egy ilyen nagyobb levelet levettem mert hajtott a kiváncsiság és szikével félbevágtam. A legnagyobb meglepetésemre egy hernyó pislogott rám...Nem tutom kiféle miféle "parazita" támadta meg a kis fámat, ezért szeretném ha valaki találkozott már hasonlóval és tud segíteni akkor kérem írjon, mivel és hogyan vehetném fel ellenük a harcot. Ha kell teszek fel képet is de most sajnos nem tudok!
én mimóza magokat keltettem, 5 szépen fejlődik párában. Műanyag fedlapból - A4-es lapokat Ápiszban lehet venni -, készítettem dobozt és abban vannak a cserepek, így vizet is lehet párologtatni, de a cserepek nem állnak vízben!!! szükség esetén locsolom. szépen fejlődnek jelenleg.
Tavaly ultettunk egy sima selyemakacot, iden mar majdnem 2 meter magas. Szeretnek neki magas torzset hagyni, viszont elkezdtek viszonlag alacsonyan agak noni. Le lehet/erdemes-e ezeket most levagni, vagy inkabb majd jovo tavasszal?
Köszönöm a segítséget, akkor még várok és reménykedem. Azóta gondolkodtam, és emlékszem, hogy tavaly is már majdnem feladtam a reményt, mert annyira későn indult meg, bár akkor az is kérdés volt, hogy fejlődik-e tovább, mert valamikor április-májusban ültettük el a mostani helyére, ezért rizikós volt a dolog. De akkor is valamikor május végén, júniusban idnult meg igazán.
Kb. másfél hónapja vásároltam egy csoki selyemakácot kertészetből. 70 cm magas, és 5 literes konténerben/láda/ adták. Házunk déli oldalán védett, napos helyre lett kiültetve, és eddig életnek semmi jele.
Én a helyedben még várnék a teljes rügyfakadásig. Sok akác már hajt, viszont nem tudom milyen helyen laksz, mert pár fok különbség nagyban befolyásolja a rügyek teljes kifejlődését. Valóban kemény volt ez a tél, és amikor kezdett megindulni a nedvkeringés az ágakban akkor köszöntött be ez a fránya hideg, ami elég keményen odatett sok növénynek.
Van egy 6 éves selyemakácom, ez volt a második tele kint a szabadban. Tavaly kb már elég naqy volt, kb 150 cm-es szárból indult 3 szép leveles ág. Most azonban megint csak a tövétől indulnak az új hajtások. Gondolom, hogy elfagyott. Ez általános, vagy nekem nincsen szerencsém. Eddig minden évben a hajtás vége felé is hozott ágat, most nem. Vagy még nem??? Van még remény, hogy nem megint csak a tövétől lesz új ága?