Keresés

Részletes keresés

Fineszedző Creative Commons License 2008.07.16 0 0 2999
A közös képviselet 1-1 papír és PET palack gyűjtő kukát tetetett a lépcsőházakba, plusz egy kartonpapír gyűjtő is van valahol a ház körül. (Később megírom, hol, nem emlékszem.)
Egész jól telnek a gyűjtők, már csak a tapos laposra elvet kell megtanulni. :)

Szürkeszamár Creative Commons License 2008.07.08 0 0 2998
Bocs. Nem Quattro-S, hanem Exper-T. Bár hasonlóak.
Előzmény: Szürkeszamár (2997)
Szürkeszamár Creative Commons License 2008.07.07 0 0 2997
Aztán három zárat nyitsz és zársz állandóan? És akkor már miért nem négyet? :)))

Tréfát félretéve, én az alap zárakat cserélném le csupán a helyedben, hogy ne álljanak ki annyira az ajtó síkjából. Bár így sem vészes, de sajnos az ügyesebbjének ennyi is elég a hengerzártöréshez. A kocogtatós módszerről nem is beszélve, mivel ezekben semmi különös védelem nincs. Bár még így is a jobbak közé számítanak.

Ha javasolhatom, akkor Kaba Quattro-S zárat szerzz be. A Váci úton van Elzet mintabolt, ez pedig a svájci anyacég terméke. Nem olcsó, kb. 20eFt, de ez szinte az egyetlen ami nagy biztonságú és elég rövid kiszerelésben is készítik, hogy ne álljon ki naygon az ajtainkból. Mérd meg, de ha szabvány IKON1-es ajtód van, akkor a külső oldalára 25-26 mm-es henger kell a belsőre pedig 40mm, lehetőleg gombos. Olcsóbb is és nem történhet meg, hogy a kulcsot benne felejted.
A többi zárból 30 mm a legkisebb, de így ezek kb. 5mm-el kiállnak az ajtó síkjából és könnyen letörhetőek. Létezik egy két gyengébb minőségű zárból is 30mm-nél rövidebb, de azok még a sztenderd verziójuknál is rosszabbak (4 csaposak) és már abban sem vagyok biztos, hogy megfelelnek a MABISZ-nak, ami feltétele annak, hogy a biztosító fizessen.
Előzmény: eticsiga (2996)
eticsiga Creative Commons License 2008.07.07 0 0 2996

Szia Szosza!

Nem, még nem vagyok parabolatulajdonos, de egyelőre nem is leszek. Elrémít az antenna rondasága, inkább nem nézek TV-t. :(

Esetleg van valakinek hevederzáras tapasztalata? Most épp azt a projektet izzítottam be. :D

Eszter

Előzmény: szosza (2993)
Szürkeszamár Creative Commons License 2008.06.25 0 0 2995

Ha külföldi műsorokat is nézni akarsz, szánalmas a kínálat magyar kábeltévé szolgáltatóknál. Még a digitálisban is. Tökéletesen megértem a parabola, hiperbola, árkusztangens és egyéb trigonometria-rajongókat :)

Előzmény: smatte (2994)
smatte Creative Commons License 2008.06.25 0 0 2994
Bár nem tőlem kérdezted, de Éticsiga Eszter lakása a belső udvarra néz. Amúgy meg szerény véleményem szerint egy p antennát nagyon tudja rontani az összképet. Arról nem is beszélve, hogy több kábelszolgáltató van a házban, igazán lenne alternatíva. Vagy a Digi 2700-ért mindent visz??
Előzmény: szosza (2993)
szosza Creative Commons License 2008.06.25 0 0 2993
Most nézem a régi hozzászólásokat: "Eticsiga" Eszter kérdezte nemrég, hogy fel lehet-e ilyet szerelni...
Eszter! A te antennátokat láttam? Ezek szerint engedélyezett?
szosza Creative Commons License 2008.06.25 0 0 2992

Hogy tetszik nektek az új parabola antenna az esztergomi úton? Bájos panel-buhera hangulatot teremt, nem?
smatte Creative Commons License 2008.06.25 0 0 2991
Ez a kollektív dolog jó ötlet, csak megvalósíthatatlan. Néhányan igénylik a szórólapokat. Őszintén én is szívesen átlapozom a nagyobb boltok színes reklámanyagait, ellentétben a lakásvásárlós, redőnyszerelős, víz-gáz szerelős cetlikkel, illetve a kerületi újságokkal, mert ezeket nem a tartóba teszik, hanem begyömöszölik az ember postaládájába....ráadásul -nem mellesleg-  nem is érdekel.
Előzmény: Szürkeszamár (2990)
Szürkeszamár Creative Commons License 2008.06.24 0 0 2990
Én is Vincze Nóránál voltam, nagyon kedves és szépen, lelkiismeretesen dolgozik.

A tűzriadóra végigjártam a lépcsőházat, hogy ég-e valahol. Megérintetem a bejárati ajtók kilincsét is, hogy forró-e valamelyik. Az ajtóink szerencsére olyan jól szigetelnek, hogy füst nem biztos hogy kijön. imentem a kertbe is, hogy az arra néző lakásokkal is rendben van minden. Különösen az volt gyanus, hogy eredetileg csak a földszinten szólt, aztán szép lassan megszóllalt a felsőbb emeleteken is. Miért nem egyszerre szólal meg? Arra gondoltam, hogy néhány emeletenként van szénmonoxid érzékelő és valóban ég valahol, mert ott szólal meg, ahová terjed a gáz. Másik tippem az volt, hogy mesterséges intelligenciával látták el, és ha hirtelen melegszik az épület, akkor azt a tűznek tudja be és nem a nyárnak.

Egyszer régebben is volt tűzriadó, akkor állítólag valaki nem tudott kimenni az ajtón és azért nyomta meg a tűzjelzőt, mert ilyenkor automatikusan kinyílik minden az épületben. Vagy lehet hogy valaki béna volt és az ajtónyitó gomb helyett a másikat nyomta meg. Nincs üveg/műanyaglap a gombokon? Ha jól tudom, lennie kellene, és csak betöréssel lehet megszólaltatni a riasztót.

Amire még gyanakszok, azok a szórólaposok. Amilyen taplók, és megnyomják egyszerre az összes csengőt, és hiába küldöd el őket, újra becsöngetnek (a múltkor kevés hiányzott, hogy lemenyjek és megverjem), simán kinéem belőlük, hogy a az azonnali be-nem engedésért bosszúból nyomta meg a tűzjelzőt.

Mit szóltok egy szavazáshoz, hogy kiragasszuk a bejárati ajtókra, hogy nem kérünk szórólapot. Vagy van aki igényli? Akkor a postaládámra ragasztom ki. Szerintem azonban jó lenne kollektíven távoltartani a spamet.
Előzmény: HClO3 (2988)
Fineszedző Creative Commons License 2008.06.23 0 0 2989
Pénteken negyed öt körül valaki megnyomta a C lépcsőház bejáratánál levő tűzjelzőt, majd távozott. Nem tudom, megnézték-e már a kameraképet.
A riasztás egy céghez fut be, és ők értesítik a tűzoltóságot,. ha szükséges. Mivel hamar szóltunk, hogy nincsen tűz, a tűzoltóság nem jött ki, tehát ez ingyen volt.

Ez az időszak már hétvége, amikor csak ügyeletet tart a házkezelő. Az ügyeletes kerékpárral sietett, hogy kikapcsolja a riasztást és az egyebeket (szellőztetés, liftleállás, ajtónyitás stb.). Nem tudom, mikorra készült el, én kb. huszonöt percet vártam, aztán mennem kellett.

A fogorvos szerintem is nagyon jól felszerelt és ügyes. Mi a kolléganőjénél jártunk.
Előzmény: HClO3 (2988)
HClO3 Creative Commons License 2008.06.22 0 0 2988
Én is voltam már a lenti fogorvosnál (Vincze Nóránál) és valóban nagyon alapos és kedves volt. Nem kellett várnom, jól fel vannak szerelve és egészségpénztári számlát is adnak. A röntgenfelvételt CD-n ideadták.

Más:
Ha a tűzjelző megszólal, akkor automatikusan kijön a tűzoltóság? Pénteken brutális hangon szólt (ami jó) sokáig a B. lépcsőházban, de nem láttam nyomát tűznek. A gondnok mondta, hogy 20 perc múlva kiér, de nem tudtam megvárni.
Előzmény: Szürkeszamár (2987)
Szürkeszamár Creative Commons License 2008.06.13 0 0 2987
Ott van a honlapjukon az árlista, ítélje meg ki-ki maga. Szerintem teljesen korrektek az árak. Jól dolgoznak, kedvesek, és mint mondtam - közel van. A fog pedig köztudottan péntek délután kezd el fájni :)
Előzmény: Xlen (2986)
Xlen Creative Commons License 2008.06.13 0 0 2986

Szia!

Nem túl drága?

Előzmény: Szürkeszamár (2985)
Szürkeszamár Creative Commons License 2008.06.06 0 0 2985
Tök jó a fogorvosunk a földszinten! Jó szívvel ajánlom mindenkinek! Plussz még közel is van.
szosza Creative Commons License 2008.06.04 0 0 2984
Üdv!

Van egy fura kérésem:
Tudna valaki képeket csatolni ide vagy küldeni nekem a redőny gurtnijának bevezetéséről és a redőnyhúzó rögzítéséről? Kíváncsi vagyok, hogy kinél hogyan oldották meg ezt a feladatot...

Köszönöm.
eticsiga Creative Commons License 2008.05.31 0 0 2983

Köszi Smatte,

nagyon hálás lennék, minden infó érdekel. ;)

Előzmény: smatte (2982)
smatte Creative Commons License 2008.05.30 0 0 2982

Hogy ne kelljen jó szakember után kajtatni, ha akarod adok elérhetőséget is!:)

kizárólag privátba!!!:)

Előzmény: eticsiga (2981)
eticsiga Creative Commons License 2008.05.29 0 0 2981

Sziasztok!

Köszi szépen a választ Smatte! Még nem szereltettem be, de bánom is, csakhát semmi kedvem nem volt utánaolvasgatni, de azt hiszem elkerülhetetlen lesz!

Meg jó szakembert tényleg nehéz találni, és az a fránya falkivágás se lenne....

Szólj Péter ha jutsz valamire, örömmel fogadom a tapasztalatokat. Egyelőre én a Mideával barátkozom, az néz ki még megfizethetőnek és okosnak.

Eszter

Koro66 Creative Commons License 2008.05.28 0 0 2980
Köszi az infokat elolvasgatom, remélem utána okosabb leszek valamivel...:)
Előzmény: smatte (2979)
smatte Creative Commons License 2008.05.27 0 0 2979

na még egy kis olvasnivaló:

http://www.klimatippek.hu/klima-tippek.php

Előzmény: Koro66 (2977)
smatte Creative Commons License 2008.05.27 0 0 2978

Ha split (osztott) klímában gondolkozol, akkor a víz a belső egységből fog keletkezni, így annak elvezetését nem fogod tudni a tetőre megoldani.

Marad a csapszifon, vagy egy nagy növény (pl.leander) cserepe.

El kell döntened (Eticsigának is), hogy inverterest, vagy  On-OFF készüléket szereltetsz fel.   (további tanulmányozásra : http://www.klimabazar.hu/hasznos/melyiket)

Érdemes a neten utána nézni, mert sok hasznos dolgot találhatsz, sok pénzt lehet spórolni, ráadásul nehéz megfelelő szakembert lelni, aki jó munkát végez.

Ja, és mivel most akarsz klímát, számolj azzal, hogy legalább 2-3 hetet várni kell a szereléssel. Persze ezt is embere válogatja.

Előzmény: Koro66 (2976)
Koro66 Creative Commons License 2008.05.27 0 0 2977

Szia Eszter!

Ahogy látom egyelőre nem sokan reagáltak a Klimás kérésedre?!

Van már valami infod?Vagy esetleg megcsináltad már?

Én is most akarok, ahogy az idő alakul lehetőleg egy-két héten belül!

Üdv:

Péter

Előzmény: eticsiga (2966)
Koro66 Creative Commons License 2008.05.27 0 0 2976

Sziasztok!

Szeretnék klimát a lakásomba, kérem akinek van ossza meg velem a tapasztalatait. A lakásom a 7.-en van és a belső udvarra néz az erkély tehát elvileg megoldható az is h odateszem a kültérit meg az is h föl a tetőre.

De nem tudom h pl ha a tetőre menne akkor kell e szivattyú a kondenzvíznek h felmenjen, vagy ekkora magasságkülönbséghez még nem?!

Aki tud tényleg legyen szives, szóljon hozzá!

Előre is köszi,

Péter

hacsek1 Creative Commons License 2008.05.24 0 0 2975
Hat szerintem nektek sincs mert akkor nekunk is lenne,mert kozos a kert es kozos az ontozorendszer is.

könnyen kiderul ,ha nektek is elszamoltak egy komoly osszeget csatornadíjkent akkor nincs.

de nekem konkretan azt mondtak,hogy nincs

es ha így van duplán bosszantó mert ez a komoly összeg szorozva kettovel amit kidobtak az ablakon
Előzmény: Fineszedző (2974)
Fineszedző Creative Commons License 2008.05.24 0 0 2974
Mi jártunk a képviseleten. Amúgy szerintem a képviselet figyelmeztethetné a számvizsgáló bizottsági tagokat. A képviseletnek tudnia kellett, hogy ez hiba.
A vízóra kérdés nálunk is felmerült, más ügy miatt. Nekem úgy sejlik, hogy van külön óra. Az elszámolás nem tudom, hogy megy. Annyira nyilvánvaló, hogy kell külön óra és külön elszámolás, hogy fel sem merült bennem, hogy ez másként is lehetséges. Eleve így kellett volna, hogy építsék. Amelyik csapnak nincsen csatornaelvezetése, az után nem szabadna csatornadíjat fizetni. Jó, hogy szóltál, utánanézünk.
Előzmény: hacsek1 (2973)
hacsek1 Creative Commons License 2008.05.23 0 0 2973
Sziasztok!

Nálunk is most volt a közgyűlés(IKON2),de elég rövidre sikerült mert még az elején kiderült,hogy a számvizsgáló bizottság tagjai nem láttak semmilyen bizonylatot ill. számlát az elszámolt költségekről és ennek hiányában feloszlattuk.

Nem értem ,hogy gondolták,a közgyűlésnek ez lenne a lényege,nálatok volt ilyen probléma?

Nálunk elszámoltak költségként egy elég komoly összeget a kert locsolására ami rendben is van ,de
csatorna díjat is felszámoltak ami már nincs rendben mert,ha mellékvízmérővel van felszerelve a locsoló rendszer akkor nem kell csatornadíjat fizetni,mert nem folyik oda a víz ,hanem elpárolog,
erre rákérdeztünk és kiderült,hogy nincs az automata öntözőrendszer külön vízórán ezert kellet fizetnünk a csatornadíjat is.A kert közös az veletek ezert ez a kérdés titeket is érint,mi mindenesetre kértük,hogy a új közgyűlésen ezt is vegyék fel a napirendipontok közé,mert ezt a problémát sürgösen megkell oldani és feszerelni egy vízórát.

Üdv
Fineszedző Creative Commons License 2008.05.21 0 0 2972
Izgalmas közgyűlés után vagyunk.
A takarékosság jegyében!
A képviselet több szolgáltatást (takarítás, házbiztosítás, kertészet) megpályáztat, és az eddiginél várhatóan alacsonyabb árat tud kialakudni.
További jelentős megtakarítás lenne elérhető, ha nem kellene kb havonta sittes konténert hozatni (tv-k, dobozok stb.). A rovarirtás is megtakarítható, ha csak addig töltjük a kukákat, ameddig le lehet zárni. A kukát nem köteles elszállítani a kocsi, ha nem lehet lecsukni a fedelét! A palackok tömöríteni kellene (rá kell lépni), sőt, a legjobb a Plusz melletti hulladékudvarba szállítani, amit csak lehet (papír, üveg, PET-palackok).
Több mint százezret lehetne csak azon spórolni (a posta ekkora díjat számol fel), hogy nem sárga csekken fizetik be a közös költséget és a vízmelegítési díjat. Megjegyzem, a postai sorbanállás amúgy sem lehet vmi izgalmas. Az OTP Bankfiókokban is be lehet fizetni, de a legegyszerűbb internet bankolással, vagy a közös költséget állandó átutalási megbízással fizetni. Így hátralék sem képződhet.
Ha így halad, a terembérletet is megtakaríthatjuk, mert már csak pár fővel kell csökkenteni a létszámot (13 fő) ahhoz, hogy valamelyik lakásban tartsuk meg a közgyűlést. A képviselet a napokban volt 1 fős közgyűlésen!
Egy távközlési szolgáltató telefonátjátszókat (tv méretű kb 12kg-os) tervez feltenni a tetőre, amelyért hétszámjegyű összeget fizetne évente. A szerződéskötésről és a műszaki megvalósításról megkezdjük a tárgyalást.

További izgalmak a jegyzőkönyvben.

Hamarosan a postaládákban! :)
Fineszedző Creative Commons License 2008.05.14 0 0 2971
Korrigálva:
Közgyűlés: 2008. május 20-án 17.30-kor

köszi :)
Előzmény: smatte (2970)
smatte Creative Commons License 2008.05.14 0 0 2970
Nem kicsit megkésve adtál erről infót?!:)
Előzmény: Fineszedző (2969)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!