Az Eurosport kiesése nagy veszteség, a londoni olimpián ha párhuzamosan ment a közvetítés, egyértelmű volt, hogy az Eurosportra kapcsol az ember. A kommentátoraik nagy része is jobban, felkészültebben, színesebben közvetített, mint a királyin.
Azt szerintem senki ne várja, hogy majd a felhördülés után a köztévé változtatni fog a közvetítési rendjén. Ők megkapták állam bácsitól a közvetítéshez szükséges pénzt, nem kell reklámokból megkeresni a pénzt és még vetélytársuk sincs.
Bár nem tőlem kérdezted, de én pl. arra számítottam, hogy majd a Eurosporton (és mint Pekingből, Vancouverből és Londonból a neten) nézhetem ami érdekel élőben vagy este az ismétlést. Erre jön itt melldöngetve (több, mint 150 óra) az MTVA, és 5 csatornájukból (na jó, az m3 nélkül 4-ből összesen egy tud csurgatni valami keveset.
Itt szinte csak a műkorcsolya döntőt fogják leadni, ami speciel pont nem is érdekel.
hát ezeknek kurva midnegy, hogy mikor rakják be a mézga családot. itt is húzhattak volna egy forradalmit, és két hétig szüneteltetik a gasztroangyal ismétléseit...
emlékszem 8 éve prágában laktam az olimpia alatt, baszki csehül néztem az egészet, pont nemérdekelne még a közvetítés minősége sem. de ez a nulla... ez kurva idegesítő.
hát ennél azért sokkal többre. az hogy egész szombaton két órát látok az egészből úgy, hogy itt van baszki 6 sportcsatorna + m1, m2, hát ez nagyon nyomi.
igazából a nobra vagyok mérges, hogy nem tudtak megállapodni a juróval, elmehet mindenki az mtv-nél a picsába. kibaszott gasztrooangyal, meg mézgagéza. grrr
Azért néhány érdekességet ők is elkövettek: Montenegró bevonulásakor elkezdtek a szarajevói olimpiáról beszélni, Japánnál pedig, hogy náluk is volt már téli olimpia: Szapporóban (Naganót meg elfelejtették)
viszont nagy hála az mtv-nek, hogy Szabó Gábort a megnyitóra is berakták. ha ő nincs, megint végighallgattuk volna mely országnak mennyibe került a ruhája, milyen márkájú, melyik politikus kísérte el őket, mi az államformájuk, kivel háborúztak ezer éve és egyéb érdektelen marhaságok. így viszont az esélyekről és a sportolókról szólt, ahogy annak lennie kéne mindig.
áá, még mindig nagyon bosszankodom, hogy az eurosporton nem lesz olimpia :(
Az még hagyján (na jó nem hagyján: a k. anyjukat!), hogy csak az MTVA-n lehet nézni, de a netes élő közvetítésük minősége kritikán aluli és többet bufferel, mint megy. De azért ott van a sarokban, hogy M1 HD...
És lehet nézni Silverlight-tal és .... mással nem!
A sportcsatornáktól hozott riporterek jellemzően profik és felkészültek voltak. Horváth Mariann, Szabó Gábor, Székely Dávid, Faragó Richárd és Matuz Krisztián nem okozott csalódást.
Ezzel szemben az mtv saját állománya ismét kiábrándító volt. Voltak persze közepes, szürke, felejthető, rossz, valamint egészen pocsék produkciók, tehát ezen belül is lehetne még súlyozni.
Az viszont egészen biztos, hogy Deák-Horváth Pétert nehéz lenne alulmúlni. Egyszerűen elfogytak a jelzők, annyira köze sincs semmilyen sportághoz ennek az embernek.