A Graboplast-ETO balszélsője, Vérten Orsolya térdműtéte után már a visszatérésre gondol.
Két hete esett át térdműtéten Vérten Orsolya, a Graboplast-ETO játékosa. Mint ismeretes, a válogatott szélső még tavaly, a két ünnep között rendezett győri tornán sérült meg: rosszul érkezett a földre, melynek következtében térdében leszakadt a külső holdasporc, amit el kellett távolítani.
„Szerencsére a műtét jól sikerült, s reményeim szerint hétfőn már elkezdhetem az edzéseket. Én legalábbis nagyon szeretném, persze a döntő szót úgyis az orvosok mondják ki. Jó lenne minél előbb ott lenni a pályán, mert rossz kívülről nézni a társakat" – mondta Vérten Orsolya, aki egyébként már a műtét másnapján ott volt a csarnokban. Igaz, csak külön orvosi engedéllyel. Ekkor vette át ugyanis a legjobb védekezőjátékosnak járó különdíjat, amelyet az előző évben mutatott egyenletes teljesítményével érdemelt ki.
„Természetesen nagyon örülök az elismerésnek, hiszen szakemberek döntöttek erről. Tény, hogy nagyon jó évet zártam, hiszen klubommal bajnok és kupagyőztes, míg a válogatottal bronzérmesek lettünk a világbajnokságon. Ennél rosszabb – remélem, bár műtéttel indult – az idei esztendő sem lesz."
A közeljövőben a Bajnokok Ligájában vár nagy feladat – egyelőre Vérten nélkül – a Graboplast- ETO-ra. Az első meccs nem a legjobban sikerült, de a játékos szerint ennél jobb lesz a folytatás. „Bele kell még rázódnunk a sorozatba, s úgy gondolom, ez sikerül is. Szeretnénk a folytatásban valamennyi meccsünket megnyerni, hogy ne kelljen számolgatnunk. Bízom benne, hogy legrosszabb esetben az utolsó két csoportmeccsen már én is ott lehetek a pályán."
– Mikor derült ki, hogy egyelőre nem játszhat tovább? – A két ünnep között, a Győrött megrendezett Suzuki-kupán, az FTC elleni záró mérkőzésen az egyik gyors sprint közben erős fájdalmat éreztem, utána csak bicegni tudtam – mondta Vérten Orsolya, akit az előző évben a legjobb hazai védőjétékosnak választottak. Éreztem, hogy baj van, ezért cserét kértem.
– Mikor tudta meg, hogy pontosan milyen sérülést szenvedett? – A szúró fájdalom másnapra sem szűnt meg, bementem a győri kórházba, ahol megállapították, hogy a térdem úgynevezett külső holdas porca beszakadt, ezért halaszthatatlan a műtét.
– Már szerencsésen túl is esett rajta. – Igen, kedden doktor Balogh Péter csapatorvos artroszkópos eljárással rendbe tette a lábam. Jelenleg még a győri kórház lakója vagyok, csak a Vác elleni mérkőzésre kaptam néhány órányi szabadságot, hogy ott lehessek a csarnokban a világbajnoki bronzérmesek köszöntésén. Előreláthatólag egy-két napon belül hazatérhetek, négy-öt hét kényszerpihenő vár rám. Bevallom, ez az időszak igen hosszúnak ígérkezik.
– Szkopjében várhatóan Görbicz Anita helyettesíti majd a bal szélen. Nem fél attól, hogy kiszorítja a csapatból? – Egyáltalán nem, mert ő klasszis irányító, ebben a szerepkörben van a legnagyobb hasznára a csapatunknak. Ahogy én őt ismerem, nála első a csapatérdek. Azzal viszont tisztában vagyok, hogy nagyon nehéz egy hónap vár rám. Csapatom fontos mérkőzéseket játszik ezalatt. A lelátóról végignézni a találkozókat, ráadásul azzal a tudattal, hogy nem segíthetek, a legkegyetlenebb érzés lesz. Remélem, hogy a fájdalmamat csillapítják majd a lányok sikerei. Nehéz mérkőzések előtt áll az ETO, de bízom a társaimban.
Elnézést kérek,hogy szidtalak!Tegnap jó voltál,remélem a VB-n is jó leszel!Bár én IVETTet imádom,de a VB-n HAJRÁ ORSI!MUTASD MEG A VB-N,HOGY A MAGYAR BAL SZÉLSŐKNÉL NINCS JOBB A VILÁGON!!!
Megnéztem a handballnet.hu oldalon,hogy hány Orsolya kézilabdázó van, mert először fel akartam mindet sorolni. Elég sok Orsolya nevű kézis van. Végül maradtam annyiban, hogy mindegyiknek boldog névnapot!