Palotás Úr említette,hogy létezik ez a fórum, amiről annak ellenére nem tudtunk,hogy már 5 hete beköltöztünk a C-be. . . pedig nagyon jó lett volna! De a lényeg,hogy megtaláltalak Titeket :)
Végigolvastam kb egy másfél nap alatt az összes eddigi hozzászólást, s enyhe depresszió kezd úrrá lenni rajtam...
Én nem tudom minek köszönhetően, de velünk az olimpia eddig nagyon korrekt volt. Csak pár példa:
- a költözésünket megengedték még a műszaki átadás előtt pár nappal, vagyis a bútorokat bevihettük,hogy ne kelljen tovább raktározni. S ez akkor nagyon nagy segítség volt!
- szeptember 10-én!! már kulcsátadásra mehettünk,ami a fentiek fényében nagyon nagy dolognak tűnik a C-hez képest:)
- Gyakorlatilag egy nap alatt megoldottak nekem ott helyben mindent - Olivér hathatós közreműködésével - ami még hiányzott (csaptelepek,radiátorok, törölközőszárító, fugáztak,villanytszereltek,festettek ahol még kellett) De estére az egész lakás szinte hibátlanul készen volt!!
Még egy kilincset is találtak, amire pedig állítólag két hetet kellett volna várnom izraelből. Valami csoda folytán ráakadtak a raktárban, így még azt is betették aznap...
Gyakorlatilag azóta sem észleltünk semmi hibát, s minden tökéletesen működik szerencsére...
Sőt akárhányszor hívtuk az olimpiát,mindig felvették,mindig tutam azzal beszélni akit kerestem,s eddig mindig tudtak is segíteni...
Mindenesetre ez számomra most egy nagy misztikum... s nagyon de nagyon rossz érzés,hogy a többi kedves lakótársnak min kell/kellett keresztül mennie...
Véletlen kilőve! Palotás úr elég precíz módszerekkel felmérte elszántságát. Műanyag irattartóba bújtatott, dupla ragasztószalaggal ellátott tájékoztatót véletlenül többször letépni, összegyűrni és darabokra szaggatni nem lehet. Hacsak véletlenül nem ez a hobbija. emma
úgy tűnik, hogy a fórumozók között már nem sokan vagyunk, akik még nem költöztek be... én annak ellenére, hogy ténylegesen nem tudnék beköltözni, mert pl. nincs még meg a bútorállomány, festetni szeretnék, a fürdőszobai burklás sem teljes még, szóval mindezek ellenére nagyon rosszul viselem, hogy szivatnak agyba-főbe, játszanak, mint macska az egérrel, stb. Nagyon szeretném már, ha a kezemben lennének a hőn áhított kulcsok, és nem az ők kezében.
No mindezek ellenére kitartás!!!Ezzel most magamat is bátorítom, mert rám/ránk fér, de nagyon. (én egyébként amikor nagyon bepöccentem - volt ilyen jónéhányszor, akkor végighívtam az egész olimpiát, eredménye ugyan nem volt - ezért le is szoktam erről, mert csak az én vérnyomásomat piszkálta fel-, de legalább úgy éreztem, tettem valamit az ügy érdekében)
De jó újra itt! Ezek az ügyfelek egyszerűen kikészítik az embert :))) Egész héten nem volt időm hogy erre nézzek.
Gyorsan megkíséreltem végigpörgetni a dolgokat. (Takinak gratulálok a 3000. -hez, persze csak jelképesen, a dícséret az egész fórumnak, mindenkinek szól)
Nagyon tetszik Sha "ültessünk fát a beköltözésünk alkalmából" mozgalma. Benne vagyok (vagy ahogy egy, az angollal hadilábon álló ismerősöm mondaná: I am In)! Gondolom platánt kellene, mert az egész Halleron az van.
Mikor, hol kell csengetni Szabbynak a hozzájárulást?
Nagyon tetszik Palotás Úr "Szaki közvetítő" megoldása, és a Keres - Kínál faliújság is.
Éljenek a szigetelési munkák. Remélem nem késnek el vele.... most is esik.
Még egy kérdés: Sha, Goodwill és azok, akiket még érdekel: Mikor megyünk Nepálba? :))
Sajna én még nem vagyok lakó, ráadásul a B-ben leszek, ezért nem látom élőben az üzengetést, csak itt a fórumon a képről, ami nem túl olvasható, lemaradok a poénokról. :-(
Viszont azt látom, hogy csak egy gombostűvel van feltéve, ezért elég könnyű leszakítani, vagy akár leverni. Elég egy olyan személy, aki leveri és lusta összeszedni. Persze gyanús, hogy valaki mindig "véletlenül" leveri.
Szerintem fel kéne mérni az elszántásgát úgy, hogy jó plakátragasztó módjára rendesen odacelluxozni! :-) Vagy technokol vagy tapétaragasztó, stb. Annak a liftvédő fadarabnak úgyis mindegy...
Jó reggelt, szép időt, napsütést és sok optimizmust mindenkinek!
Fugázások befejezéséről el ne feledkezzenek az illetékesek.
(Emberek mozognak az ötödiken, hatodikon, amit ha más nem is, de az eldobott cigarettacsikkek jól jeleznek... és a létrák szaporodó száma.)
Emberünk vélhetőleg nem későn hazajáró típus, tehát csak reggel/délelőtt szembesülhet újabb megszólíttatásával... remélhetőleg már nem lesz akkora seggfej, hogy folytassa, bár az ember hajlamos ragszkodni jól megszokott reakcióihoz:)
A szöveg továbbra is nagyon szellemes, egyszersmind intellektuális, ami bizony szűkíti annak a lehetőségét, hogy bb meg is értse, hogy miről van szó.
- hideg és melegvíz leolvasás csak minden második hónapban lesz, tehát legközelebb novemberben (vízszámla két havonta jön)
- hőmennyiség mérő leolvasása pedig fűtési szezonban havonta (mivel a gázszámla is havonta jön, és valamiből fedezni kell...) - ha minden igaz; fűtési szezonon kívül meg felesleges.
Miután - egyelőre - nem tudjuk, hogy melyik kedves szomszédunk ennyire elégedetlen akár a tartalommal, akár a formával, akár valakivel, vagy valakikkel, ezen kedves szomszédunk(?) lazán visszavonulót fújhatott volna azzal, hogy nem tépi le a papírokat. Ámde elvei(!) lehetnek, tehát következetesen ragaszkodik ahhoz, hogy eltávolítsa a hirdetményeket...
Eddig bosszantott nagyon minden akciója, amit nem voltam rest azonnal szóvá is tenni. Most inkább csak sajnálat van bennem - mérhetetlen a stressz, melyet emberünk magában hordoz. Sajnálom, de nem hiszem, hogy ettől még papírokat kell szaggatni. A "kérdőív" ennek fényében sokkal találóbb. mint tegnap gondoltam. Akárki is írta: gratulálok!
Mindemellett szükségesnek tartom, hogy a tájékoztatás a liftben is jelen legyen.
:) ez mondjuk annyiban nem nyerő, hogy lehet, hogy olvassa a fórumot...ja, meg lehet, hogy "megbíz" valakit tépkedési céllal, csakhogy ne fedje fel kilétét:)
Ok, köszi az infot! csak azért paráztam be, mert múlt hónapban ilyenkor (asszem) már régen megkaptuk, és BB-ből kiindúlva simán el tudtam volna képzelni, hogy eltűnik bármi a postaládából is:)
Keresztkérdés: Ti kaptatok ebben a hónapban vízszámla csekket??? Én kicsit furcsának tartom, hogy hó közepéig nem kaptam semmit, és elég érzékenyen érintene, ha egyszer csak elzárnák a csapot.
Itt statisztikázom, hogy lassan 2.400 hozzászólás szeptember elséjétől, amíg elötte "mindössze" 593, aztán lemaradok erről a történelmi pillanatról:)))
Igen aktívak voltunk és nem is teljesen eredménytelenül.