Keresés

Részletes keresés

Cicoma Creative Commons License 2012.06.29 0 0 15937

SZia!

NEM harapdálnak a kölyök uszik, max. játékból!

Nem tudom merre laksz, van-e a környéken jó kutyaiskola. A kutyasuli.hu -t tudom ajánlani, a tükör módszer fantasztikus, nem tudom, ismered-e. Hamarosan járhatnátok oviba, azt nagyon élvezik a kiskutyák, a gazdik pedig tanulhatnak sok új, érdekes dolgot. Nálatok nem ártana rendezni a rangsort. :)

Előzmény: merriwa (15935)
seci Creative Commons License 2012.06.28 0 0 15936

Ami nekunk bevalt.

1. Kaja: natur nyers hus, zero csirke (azt utalja a lelkem, sejtem miert, valahogy erzi, hogy az keszul a legmestersegesebb modon). Taptol idetlen volt, de nagyon, vagy ha ugy jobban tetszik "hiperaktiv". Meg csont, az kivalo arra, hogy ne ragjon mast, amikor valamiert nem kap napokig, akkor a papucs banja a csontmegvonast. Feregtelenitesre fokhagymat kap, heti 2-3 gerezdet, imadja.

2. A nagy uszikra mondjak azt, hogy le kell oket farasztani az elso evben, iszonytat nagy a mozgasigenyuk. Napi 2-3 ora seta plusz 1-2 ora intenziv rohangaszas meg sem kottyan nekik. Ez is bejonni latszik, most 10 honapos es mar kepesek vagyunk menni is es nem csak rohanni.

3. Farkat Bori is kergeti, foleg amikor raer es nem volt elegge lefarasztva. Maskulonben nem. Vakarozni vakarozik, ha oka van ra - te is, nem? :) A nem teljesen kimosott sampon problema lehet, nalunk is elofordul, hogy furdetes utan tobbet vakarja magat - hetente/10 naponta furdik a lelkem, seciné kutyasz, igy nem gond, persze ezert nem gond a mocsarban valo rohangaszas sem.

4. Ragni ragja a kezunket - de csak azt. Persze akkor, amikor jatszunk, meg amikor azt akarja mondani, hogy ideje menni! Marmint ki a szabadba. "Gyere" es megfogja a kezunket es huzza.

5. Dominanciarol nem tudok nyilatkozni, az ilyen iranyu osztoneit kieli a reten a masik feltucat kutyaval, akikkel huzzak/ragjak/nyuzzak/stb egymast. Megtanulta hol a helye a falkaban - ket labrador, nehany spaniel, border collie, skot terrier-keverek, nemet juhasz, golden retrieverek, labradudlik, neha agarak, meg ami meg jon.

Ezek persze olyan tanacsok, mint amit a Spock ir a gyerekes konyveben, vagy bejon, vagy nem, talald ki, hogy a tieddel eppen mi mukodik es mi nem :)

-seci

Előzmény: merriwa (15935)
merriwa Creative Commons License 2012.06.28 0 0 15935

Köszönöm a válaszodat!

Pont egy hete volt kozmetikusnál fürdetés, fülszőr kiszedés (meg valami tisztító sprayt is fújt bele) szárítás volt, külső/belső parazita mentes, van olyan cseppje is, ami kullancs, bolha ellen véd 1 hónapig.De még mielőtt elhoztam volna, akkor is rendszeresen járt kozmetikába.

A kölyök uszira mondták, hogy harapdálnak, de úgy 10 hónapos korukra kinövik. Rászóltam, meg vonyítottam is néha, mint a kiskutyák, akkor abbahagyta, de már az sem számít neki. Ha feljajdulok, a szemebe néz, és ismét harap. Volt, hogy a fenekére csaptam, akkor szembefordult velem, vakkantott, és ugrabugrált körülöttem, azzal a fejjel hogy: Úgy sem kapsz el, próbálj elkapni, ha tudsz... :) Tehát elég domináns...

Próbálom minél jobban lefárasztani labdázással, hogy ne legyen ideje magát rágni...

Most hypoallergén kaját vettem neki, Trainer Fitness 3 kacsás rizseset. Remélem használ, nagyon szereti.

Előzmény: Cicoma (15934)
Cicoma Creative Commons License 2012.06.28 0 0 15934

Szia!

AMit leírtál egyáltalán nem jellemző uszkár viselkedés. AZ meg, hogy az uszkár általában harap, egyenesen hülyeség. Nagyon értelmes fajta az uszkár, hamar megtanulja, ha rászólsz, hogy nem szabad harapdálni.

Valószínű egy jó kiképző (pszichológus) tud rajta segíteni, de javaslom, nézesd meg a fülét, valószínűleg tele van szőrrel, azt el kell távolítani, lehet fülatkás is, azért is rázhatja a fejét. Vakarózás miatt nem ártana egy alapos szakszerű kozmetika, bolhairtó fürdés, stb.

Sok sikert nektek!

Előzmény: merriwa (15933)
merriwa Creative Commons License 2012.06.28 0 0 15933

Sziasztok!

Egy nagy kérdéseel fordulok hozzátok. 1,5 hete hoztam el az uszkár kiskutyámat, aki pont ma tölti be a 3. hónapját. A probléma vele az, hogy unalmában és játék közben is elkezdi harapni a saját lábát, és a farkár kergeti, harapja. Morogni nem morog közben, de néha nyüszít, mikor harapja magát, akkor is folytatja.. Ezen kívül velünk is úgy bánik, hogy csak harap minket, simogatni is úgy szoktam, hogy az egyik kezem a szájában, a másikkal meg simogatom. Mondták, hogy ez uszkár jellegzetesség, hogy sokat harapnak. Nekem van vidéken 2 másik kutyám, az egyik szuka, akinek 2 alma is volt, összesen 14 kiskutyánk volt már. Egyik sem volt harapós, mindegyiket picikorától fogva naphosszat simogattuk, mind nyugodt kutya volt, és nem voltak félősek sem.

A családban van állatorvos, de kiakadt, amikor elmondtam neki,hogyan viselkedik a kiskutyám, azt mondta, hogy egy idegroncs kutyát hoztam el, mert ez idegrendszeri probléma, ha a kutya a farkát kergeti. Van a körzetében 3 ilyen kutya, a farkukat teljesen lerágták..  Vigyem vissza, mielőtt jobban hozzánövök. Nah, ez már múlt idő, mert megszerettem őt.. Vasárnap jön egy kutyapszichológus hozzá, aki megnézi, és tanácsokat ad a leszoktatásra. Ő azt mondta, hogy nem reménytelen, csak rosszul lett tartva, túl stresszes volt a környezet neki, és nem érti, hogy mi történik a világban körülötte, és magán vezeti le a stresszt.  Láttam a kölykön, hogy a hasát vakarta, meg a fülét rázta, meg úgy is szokta a hátsó lábát vakarni, hogy csak a bőrfelszínt harapja, és nem kapja be az egész lábát.. Lehet allergia is? Most tápot váltok, Hill's csirkéset kapott eddig a tenyésztőnél, én is azt adok neki, de akkor váltunk most.

Köszi!

Fiole Creative Commons License 2012.06.22 0 0 15932

Hazakerült

Előzmény: Fiole (15931)
Fiole Creative Commons License 2012.06.21 0 0 15931

"elveszett lányom kutyája, prézli, egy éves uszkár fiú, a III.kerület remetehegyi út 188/b-ből, ma (2012-06-20) a délelőtti órákban. értesíteni engem lehet a +3670/3276831-en éjjel-nappal"

Bodega Gazsi Creative Commons License 2012.06.15 0 0 15930

Köszönettel amit írtál. A kettővel már felvettem a kapcsolatot, csak nem tudtam elhinni, hogy ennyi. Nyilván türelmes leszek.

Előzmény: Maxocska (15929)
Maxocska Creative Commons License 2012.06.15 0 0 15929

Pedig van két fekete törpe tenyésztő is az országban :-) De az egyik kennelben már elkeltek a kölykök, a másik kennelben most 3 kan született... Velük próbáld felvenni a kapcsolatot, hogy mikorra teveznek új almot... De jó ha tudod a t3enyésztő nem = sorozatgyártó. Évi 1-2 alomnál több nem szokott lenni, ha megbízható kölyköt szeretnél, lehet, hogy várni kell rá. De hidd el, megéri!

Előzmény: Bodega Gazsi (15928)
Bodega Gazsi Creative Commons License 2012.06.14 0 0 15928

Ötletet szeretnék kérni. Nem találok fekete, törpe uszkár kiskutyákat (szuka). Már mint eladókat, most születetteket. Kevés van belőlük?

seci Creative Commons License 2012.06.13 0 0 15927

A fej es a labfejek vagasahoz ezt ajanlom! http://allateledel.vatera.hu/kutyatartas/apolas/moser_arco_professzionalis_kutyanyiro_ajandek_dvd_1602362774.html

az alapgep mar 3 fokazaton allithato.

En madzag nelkuli gepet vennek a test vagasahoz is Pl ilyet:

http://www.christiesdirect.com/Models.aspx?ModelID=1033 persze ehhez meg kell venned fejeket is. :(

de szerintem ez is jo

http://allateledel.vatera.hu/kutyatartas/apolas/wahl_pro_series_13w_nyirogep_aku_es_zsinor_dvd_1599387434.html

ez szerintem mind a ket celra megfelelo (fej es test)

Előzmény: geda1 (15926)
geda1 Creative Commons License 2012.06.13 0 0 15926

Sziasztok.

Milyen nyírógépet érdemes venni usziszőrhöz?

Ezeket nézegettem:http://www.vatera.hu/listings/index.php?q=ny%EDr%F3g%E9p&td=1&ob=2&pt=3

Fiole Creative Commons License 2012.06.07 0 0 15925

2012 június 6.-án délelőtt Budapest XII. kerületéből a Kléh István utcában elszaladt egy szürke színű, kis testű uszkár. Chippes, ivartalanított kan kutya. Kérem a megtalálót, hívjon az alábbi telefonszámok valamelyikén. Köszönöm!
Microchip száma: 939000010141250,

Itt érdeklődhet: 06 30 575 31 97, vagy (nullahat hetven) 230-38-75

Cicoma Creative Commons License 2012.06.06 0 0 15924

Irigylem! :)

Előzmény: seci (15908)
Cicoma Creative Commons License 2012.06.06 0 0 15923

Aranyosak lehetnek! Képek esetleg?

Előzmény: pierre+gina (15917)
Cicoma Creative Commons License 2012.06.06 0 0 15922

A legjobb családban is előfordul.

Előzmény: pierre+gina (15920)
Maxocska Creative Commons License 2012.06.01 0 0 15921

Nem tudom kitől van a kutyusod :-) De az egyik lehetőség, hogy eleve van a törzskönyvébe közép is, és akkor bármikor megtörténhet ez. Sokszor van, hogy pl közép alomból törpe marad valaki, átminősítik, és törpeként tenyésztenek vele, de várható ilyen felmenőktől méretkinövés. A másik lehetőség, hogy "ember tervez genetika elcseszi", ezt dobta a gép... Így sikerült. Megesik sok fura dolog a tenyésztésben. Azt hiszem erről sokan tudnának mesélni :-((( A tenyésztésben nem úgy működnek a dolgok, mint  a matekba, hogy 2+2=4. néha 3 néha 5... Néha előjönnek olyan hibák, amire az ember álmában se gondolna, világgyőztes ősöktől... meg ilyenek...

Előzmény: pierre+gina (15920)
pierre+gina Creative Commons License 2012.06.01 0 0 15920

Hát én sem számítottam arra, hogy így megnő. Nem gondoltam, hogy törpe uszkár felmenőkből lehet középuszkár. Ez vajon mitől lehet?

Előzmény: Maxocska (15919)
Maxocska Creative Commons License 2012.05.31 0 0 15919

:-) Én már régóta nem vállakozok ilyen jóslatokra, hogy megpróbáljam megmondani a gazdinak, hogy mekkora is lesz a kölyök :-) Én párszor már bebuktam az elgondolásom erről :-D Sokszor a legkisebb kölyökből lett a legnagyobb felnőtt, és fordítva. Akinél úgy véltem, az is lehet, hogy átnő középbe, végül 5 hónaposan 30 cm-esen úgy gondolta, hogy ő már elg nagy, és úgy maradt :-D Érdekes ez....

Előzmény: pierre+gina (15915)
pippoka Creative Commons License 2012.05.31 0 0 15918

pierre+gina Creative Commons License 2012.05.30 0 0 15917

Szia! Az uszim csokibarna, meg két havanesem van, egy fehér és egy fekete-fehér. Ők is be tudnak indulni rendesen, akkor a szőnyegek csak úgy röpködnek, annyira imádnivalók.

Előzmény: Cicoma (15916)
Cicoma Creative Commons License 2012.05.30 0 0 15916

Szia! Milyen színű a kutyusod? Nekem is 3 kutyám van, az uszkáron kívül egy collie és egy keverék. Imádják egymást és állandóan játszanak, rohangálnak.

Előzmény: pierre+gina (15915)
pierre+gina Creative Commons License 2012.05.30 0 0 15915

Köszönöm a válaszokat, hát akkor majd meglátjuk. Hirtelen nőtt az elmúlt 1 hónapban, ismerősök mind meglepődnek, hogy mekkora lett. Ahhoz képest, hogy a tenyésztő azt mondta, kisebb törpe lesz:). Bár én nem bánom, hogy ilyen „óriás" a drágám, így a másik két kutyával is jobban tudják egymást nyúzni, nem félek, hogy baja lesz.

panfran Creative Commons License 2012.05.29 0 0 15914

Én közép uszkároknál abszolút azt tapasztalom, hogy 8-10 hónapos korukra nagyjából elérik a végleges méretüket. De után azért még magukra pakolnak.

A legidősebb uszimat 10 hónaposan lemérték egy tenyészszemlén..., 39-40 cm-nek. Két és fél évesen pedig 41, vagy 41,5 cm-nek mérték a tenyészszemlén.

Egy másik példa. Egy ismerősöm közép kanját egy évesen, tenyészszemlén 39,5 cm-nek... És másfél évesen inkább 41, 41,5 cm lett...

És még tudnék pár példát.

Törpe uszkárnál talán hamarabb megállnak. De tényleg egyedenként változó lehet.

Cicoma Creative Commons License 2012.05.29 0 0 15913

:D ez jó téma. Az én kis Masnikám is eljátszotta ezt velem.  9 hónapos korában még 34 cm volt, 10 hónaposan 36, ezt tartja is, nemsokára 1 éves lesz. Soha nem tapasztaltam még ilyet, pedig 30 éve van uszkárom.

Maxocska Creative Commons License 2012.05.29 0 0 15912

Nagyon változó, hogy mennyi idős korukig nőnek az uszik. Nagyon vonalfüggő. Nyilván 5 hónapos koruk körülre lelassula növekedésük már, de hogy mikor áll meg az változó. Az enyémek 5 hónapos koruk körül már meg szoktak állni, de van akinél még 8 hónapos koruk körülig is nőnek. Majd meg fogod látni, hogy mekkora lesz :-D Toy biztos nem :-D

Előzmény: pierre+gina (15911)
pierre+gina Creative Commons License 2012.05.29 0 0 15911

Köszi a választ! És lehetséges, hogy ennyi idősen már nem nő tovább?

Előzmény: Maxocska (15910)
Maxocska Creative Commons License 2012.05.29 0 0 15910

Természetesen át lehet minősíteni, 1 éves korában el kell vinni tenyésszemlére, és ott megcsinálják!

Előzmény: pierre+gina (15909)
pierre+gina Creative Commons License 2012.05.29 0 0 15909

Sziasztok! Az alábbi problémámmal kapcsolatban kérném a tanácsotokat. Van egy 5 hónapos törzskönyvezett törpe uszkár kanocskám. Marmagassága most 34 cm. Szerintetek ha átlépi a 35 cm-t, át lehet minősíteni középbe? A szülök törpék a törzskönyv szerint. Köszi: Timcsi

seci Creative Commons License 2012.05.27 0 0 15908

Egy kis pudli kalandjai a tóval - 2. rész :) ussszni még nem usztunk, de az is jön nemsokára szerintem :)

-seci

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!