Keresés

Részletes keresés

majola Creative Commons License 2003.11.17 0 0 267
Azt most meghagyom Neked, nehogy mellőzve érezd magad.:)
Megyek vacsoráltatni a vadakat, és persze HAAATALMASAT keresünk. Van rá 54 nm, korlátlanok a lehetőségeim...
Előzmény: gombavadász (266)
gombavadász Creative Commons License 2003.11.17 0 0 266
Mit nyertél, mit nyertél...
Te mondhatod el a javítás módját! ;)
Előzmény: majola (265)
majola Creative Commons License 2003.11.17 0 0 265
Nekem van egy tippem. Lehet hogy a kutya felé?? Mit nyertem???:)
Előzmény: gombavadász (263)
majola Creative Commons License 2003.11.17 0 0 264
Igyekszünk, igyekszünk! Még egyszer köszönjük az együttérzést.:))
Ma vacsi előtt már keresés is lesz, majd holnap beszámolok.
Előzmény: gombavadász (261)
gombavadász Creative Commons License 2003.11.17 0 0 263
”...csak ha másik kutyákkal találkozik akkor meghülyül. Se kép, se hang, elrohan,...”

Bocs, csak kíváncsiskodom: Melyik irányba?

Előzmény: AzHofi (260)
gombavadász Creative Commons License 2003.11.17 0 0 262
Időpont rögzítve.
Most mesélj, mi érdekel majd, mire vagy kíváncsi?
Előzmény: pandamaca (258)
gombavadász Creative Commons License 2003.11.17 0 0 261
Nem ám a lazsálás!
Tessék gyógyulni ezerrel! :)))
Előzmény: majola (257)
AzHofi Creative Commons License 2003.11.17 0 0 260
Itt voltam, olvastalak titeket, a vadorzó egész jól viselkedik, ügyesen behívható, tegnap pl voltunk budaörstől makkosmáriáig a piroson mentünk aztán zöldkereszt, aztán sárgán vissza, nagyon ügyes volt, behívható volt, nem tért le az ösvényről jelentősen, csak ha másik kutyákkal találkozik akkor meghülyül. Se kép, se hang, elrohan, lehet neki ordítani, egyik fülén be, másikon ki. Ilyenkor meg szoktam kötni, láb mellett vezetni de úgy menne szaladna, hogy mindig megszánom és elengedem :)
Előzmény: majola (257)
pandamaca Creative Commons License 2003.11.17 0 0 259
Igaz, hogy most beszéltem meg egy randit Gombavadásszal ,de ha Gödöllőn jártok, örülnék, ha szólnátok és csatlakozhatnék, mivel itt lakom...Köszike
Előzmény: majola (252)
pandamaca Creative Commons License 2003.11.17 0 0 258
Rendben, akkor maradjunk a nov. 26-ban (szerda!)! A program nagyon rendben, uszodával együtt meg főleg!
Előzmény: gombavadász (251)
majola Creative Commons License 2003.11.17 0 0 257
Mazsi egyelőre antibiotikum-kúrán van, szerdán megyünk vissza és akkor dől el hogy mi lesz. Egyébként jól van csak kicsit zokon vette hogy nem kapott vacsit. (Sokatmondó pillantások a kutyakajás zsák ill. a tálja felé...:))
Szerintem a csokiszag nem zavarja. Csokiszagra én gerjedek, nem ő...
Akkor már az egyéb szagok (kutyák, macskák, akármi ami arra járt) sokkal inkább befolyásolják.
Merre jártál, hogy halad a "vadorzó"??
Előzmény: AzHofi (256)
AzHofi Creative Commons License 2003.11.17 0 0 256
Szia!

Mesélj, mi van Mazsikával.
A kindertojásos dologhoz: nem lehet hogy bekavar a csoki szaga is? Nekem van otthon csomó kindertojás burkolatom de azoknak még mindig általam is kiszaglászható csokiszaga van.

Előzmény: majola (254)
gombavadász Creative Commons License 2003.11.17 0 0 255
Szorítok.
Előzmény: majola (254)
majola Creative Commons License 2003.11.16 0 0 254
Először is a lényeg. A kindertojásban ilyen fura kütyük voltak, egy futurisztikus madár (asszem) ami nagyító is (asszem...), egy "köbálvány" ami mozgatja a kezeit és a harmadikról ha megnyúznak sem mondom meg micsoda. Van rajta fartájon két kerék és van valamije ami feltehetőleg fej, már abból gondolom hogy szemek vannak rajta...:((
A gombát frissen vettem ki a mélyhűtőből, elsőrendű szaga volt. Ellenőriztem.:)
A doki szava lesz a döntő, hogy ő mit javasol. Most abban nem vagyok biztos hogy nem tüzel-e, akkor viszont ha jól tudom nem jó műteni. Mielőtt tök amatőrnek néznél ált. megismerek egy tüzelő szukát de M. ált 5 havonta tüzel így dec. elején lenne esedékes. Viszont régebben 4 havonta tüzelt tehát elvileg lehetséges hogy kitalál ilyesmit. És már pár hete nézegettem hogy duzzad a pérája, de ami folyik belőle az nem egyértelmű. Nem véres de nem is gennyes, szaga nincs. Szóval ez az én tudásomat meghaladja. Nézünk ultrahangot, mérlegelünk, és döntünk. Ez a kutya mindennél fontosabb nekem de nagyon szerettem volna egy kölyköt tőle... tehát ezért nehéz dönteni. Egyébként úgy beszéltük meg a dokival és éhgyomorra is viszem, szóval ha műtét akkor azonnal.
Előzmény: gombavadász (253)
gombavadász Creative Commons License 2003.11.16 0 0 253
Az a sajátos a keresési munkában, hogy képtelenség a kutyát rákényszeríteni a sikerre. Nagyon kíváncsi lennék, vajon melyik zavaró tényező okozta a blokkot a kisasszonynál, de szerintem nem fogsz rájönni. A felsoroltak mellett, ha betegeskedik, még a rossz közérzet is zavarhatná a kutyát.
Viszont még egy lehetséges ok is van, amit nem hoztál szóba: a minták is lehetnek szagukat vesztett, kiszáradt darabok. Olyan aprók, hogy ez a kiszáradás hamar megtörténhet. Ez esetben viszont bennünk van a hiba.
Én hűtőben, zárt margarinos dobozban tároltam a mintákat. Úgy nem száradtak ki, igaz előbb-utóbb megjelent rajtuk a penész. Addig viszont a doboz, minden felnyitásakor jól érezhető gomba illatot árasztott, így biztos lehettem, hogy a gombácskák még jók.(Megjegyzem, az étkezésre szedett gombát fedetlenül, tálcákon rakom egy erre tartott hűtőbe, a nagyobb darabok nehezebben száradnak ki, ott nagyobb veszély a penész.)

Mi alapján dől el, hogy vállaljátok-e a műtétet? Mit tanácsol a doki?
És végül: MI VOLT A KINDERTOJÁSBAN????

Előzmény: majola (252)
majola Creative Commons License 2003.11.16 0 0 252
És tegnap a hidegzuhany: a sikeren felbuzdulva a patakparton eldugtam 6 mintát, tartó nélkül.
Az első hamar meglett, a 2.nagy nehezen- és a többi egyáltalán nem!!! Ráadásul amilyen szétszórt némber vagyok, én is csak kb emlékeztem hogy merre vannak... (jó, tudom hogy meg kéne jelölni és meg is szoktam csak most a profi kutyámon felbuzdulva nam csináltam...) Egy órán át próbáltam kerestetni vele, keresett is- vagy csak úgy csinált... Aztán leforrázva hazamentünk. Ja, próbáltam azokra a helyekre küldeni ahol gyanítottam a gombákat, az egyiken ásott is de a minta nem lett meg. Elkaparhatta valahova. És a 2. mintánál azt csinálta, hogy bedugta az orrát az avar alá azon a helyen ahol a gomba volt, majd mint aki jól végezte dolgát odébbállt. Úgy kellett visszazavarni, hogy ugyan már szedjük ki ha egyszer ott van!!!
Ma reggel is kimentünk ugyanoda, semmi eredmény. 4 minta mínusz a mérleg...
Az okokon gondolkodom, lehet hogy az zavarta hogy ott rendszeresen gyakorolnak nyomkövetést és a terület tele van kintmaradt kóbor virslidarabkákkal. Másrészt az a terület egy kicsit mumus neki mert oda jártunk lövésállóságra tréningezni, a kutyasuli felől is érkeznek nemszeretem zajok és egy lövészegylet is van a közelben. De lehet hogy csak előadta az "ilyen az ha rossz napom van" magánszámot.
Beruháztam újabb 3 kindertojit, visszatérünk a tartózáshoz, és egy darabig megint otthon kerestetek úgy, hogy vacsi előtt és csak akkor van vacsi ha az összes minta megvan.
Holnap de. megyünk orvoshoz, majd beszámolok hogy mi volt. Most megint elbizonytalanodtam, lehet hogy még várok a műtéttel...
Naish felajánlására abszolút nyitott vagyok de semmi konkrétumot nem tudtunk még egyeztetni.
Naish, merre vagy?
Előzmény: gombavadász (250)
gombavadász Creative Commons License 2003.11.14 0 0 251
Egyenlőre úgy néz ki, hogy a fölsorolt időpontok bármelyike jó.

Program ajánlatom a következő:
-Jössz reggel vonattal, de ha lehet, akkor tényleg korán. Mondjuk a 6.05-kor a Keletiből induló Rákóczi gyorssal, ami 6.33-kor van Gödöllőn, és 8.22-re ér Miskolcra.
-Az állomásról fölfuvarozlak a hegyre, aztán 16.30-ig gombázás. (Akkor kezd alkonyodni.)
-Visszafelé elérjük a 17.30-as sebes vonatot,
vagy
-Alternatív külön program: hozz fürdőrucit, szerdánként nekem hattól az uszodában kell lennem. Beülünk dagonyázni a meleg vízbe, végre átmelegszel, és megbeszéljük ami napközben kimaradt. 19.50-kor meg fölszállsz a Rákóczira.

Előzmény: pandamaca (249)
gombavadász Creative Commons License 2003.11.14 0 0 250
Juj.
Ha hétfőn mentek vissza, akkor nem hiszem, hogy hétfőn lesz a műtét. De ez végül is mindegy.
Talán már említettem, mi túl vagyunk egy ilyenen, és nagyon jól sikerült. Szorítok, hogy Nektek is problémamentes legyen!

Mindegy mikor jöttök. Te mondtad korábban: ”a Bükk megvár, a latyak is.” Első az egészség!

De ha hét végén már nem is jutnátok el ide, talán jó ötlet, ha esetleg Naishal kiugrotok még legalább Gödöllőre. Ha visszaolvasol, ezt alább fölajánlotta Neked.

A beszámolódhoz még annyit, hogy az EMSZE gombászkutya vizsgája öt, tokba zárt, erős szagú mintával, de lényegében azonos azzal, amit csináltatok. Levizsgáztatok... :)))

Előzmény: majola (247)
pandamaca Creative Commons License 2003.11.14 0 0 249
Én benne vagyok, mikor?Mennyi időre? Nekem 1 nap is oké, akkor nem kell szállást keresni. Nov. 19 (szerda), Nov. 26 (szerda), 27 (csüt) vagy mov30 (vasárnap) nekem jó. És nektek?
Előzmény: gombavadász (238)
pandamaca Creative Commons License 2003.11.14 0 0 248
Sziasztok!Ha Gödöllőn kell szállás, tudok, hétközben pénzért, hétvégén ingyé'
Előzmény: naish001 (233)
majola Creative Commons License 2003.11.14 0 0 247
Egyik szemem sír, a másik nevet...
Ma megkértem az öcsémet hogy áskálódjon nekünk. Csak itt a ház mögötti placcon (eddig volt hajlandó elmenni...), ami nem nagy terület viszont tele van zavaró szagokkal, kutyakakival, és kutyával. Ráadásul félreértett, és a tojások nelkül, natúr kaparta el a gombákat. Az első nagyon hamar meglett, érdekes hogy az volt az egyetlen amit mélyhűtőből vettem ki- talán frissebb szaga volt. A másik kettő amióta hoztad egy nyitott üvegben van, és hát már van egy kis mellékes (penész) szaga számomra is. (Lehet hogy ilyet nem is jó 5let kerestetni?) Azokat elég hosszú keresés után találta meg. Viszont tudom már, hogy tud keresni, hogy tartó nélkül is meg tudja találni és hogy bő 1/2 órán keresztül képes keresni. Tudom hogy nem jó rászoktatni 2-2 mintára, de anno amikor 5-tel próbálkoztunk 2-3 lett meg, ami frusztrált. Nem azért mert befejezte a keresést, hanem egyszerűen nem lett meg. Talán kicsik voltak, ezt már tárgyaltuk. Most hogy van elég gombám és úgy tűnik, érdemes is, holnap megpróbáljuk az ötöt.
Na és a rossz hír: tudod, a múltkorjában írtam hogy volt vmi fertőzése- ez úgy látszik megint van És miután egyre sűrűbben jön ez elő nála, megbeszéltem a dokinkkal hogy hétfőn elmegyünk, és nagyon valószínű hogy kipakoltatom. Ez egy nagyon nehéz lépés lesz nekem, féltem is az altatástól és végül legalább 2 hét mire megint dolgozhat. Hogy kiruccanni mikor tudunk arról fogalmam sincs...
Esetleg ha most vasárnap gyorsan letudjuk... Naish?
Előzmény: gombavadász (245)
gombavadász Creative Commons License 2003.11.13 0 0 246
Szólunk.
Előzmény: naish001 (240)
gombavadász Creative Commons License 2003.11.13 0 0 245
Azért írnék a gyakorláshoz is véleményt.
-Először is gratulálok,
-másodszor is jó ötlet, hogy úgy gyakorolnátok, hogy Te is keresel,
-harmadszor viszont emlékeztetnélek egy általam fontosnak tartott tanácsomra. Szerintem jobb lenne több mintát elrejteni. Ez akkor is igaz, sőt különösen fontos, ha nem te dugod el őket. Különben fönn áll az esélye, hogy mikor mondjuk önállóan próbálkoztok majd ismeretlen helyen, akkor az erdőben megtalált, kedvcsinálónak szánt saját minta után már indulna is a lyányod haza.
Előzmény: majola (239)
gombavadász Creative Commons License 2003.11.13 0 0 244
Picit megelőztél, én is a társulást akartam javasolni Nektek. Az időpontot meg akár Ti is kitalálhatjátok, csak ne most szombat legyen és ne is valamelyik kedd. A többi napommal tudok variálni.
Előzmény: majola (242)
gombavadász Creative Commons License 2003.11.13 0 0 243
Akkor jó. Megszállott bóklászóknak a legjobb hobbi.

Tulajdonképpen a minimális mennyiség szükséges a leadáshoz, de én nem erre gondoltam. Visszagondoltam kezdő időszakomra. Sem azt nem tudtam, hol lenne érdemes próbálkoznom, sem azt, hogy ahol próbálkoztam, ott azért nem találtam semmit, vagy nagyon keveset, mert nincs, vagy mert a kutya még nem elég gyakorlott? Nagyon izgalmas volt, bár bennem az izgalom most három évvel később is megvan...

Kutyával kapcsolatban nem tudom mit gondoltál ki. Itt egy srácnak vannak törzskönyv nélküli, de fajtiszta alomból labrador kiskutyái, amiket jelképes áron kínál. A papát ismerem jobban, az jó munkakutya, az enyém testvére. A mama nem került kiképzésre, arról nem tudok referálni. Esetleg hívd fel a fiút: 0630 2911160

Előzmény: Babó979 (241)
majola Creative Commons License 2003.11.13 0 0 242
Bocs ha kicsit nehézfelfogású vagyok de még nem derült ki számomra hogy akkor most vonatoztok a Bükkbe? Van egy olyan hátsó gondolatom hogy netán betársulhatnánk Mazsival, ha autóztok... Ha meg nem, és nekem sikerül intézni valamit Ti is jöhettek velünk.
Előzmény: naish001 (240)
Babó979 Creative Commons License 2003.11.13 0 0 241
Köszönöm szépen a válaszokat, peresze én se elsődleges megélhetési forrásnak gondoltam.
Az erdő nagyon is vonz, kölyök korom óta imádok egyedül bóklászni bernne, gondolom azért mert a kert végében is ott van, és meg szállott túrázó is vagyok.
-Gombavadász azon mit értesz, hogy "eladásra is képes legyél gyűjteni" kell egy minimális mennyiség, hogy le tudd adni, vagy először igen nehezen jön össze
-Naish:az erdő pl.: a Börzsöny v. a Pilis, az jó?
Mégegyszer köszönöm a válaszokat, már holnap elkezdem az utánajárást először a kutya ügynek majd jelentkezem, ha jutottam már valamire, de addig is figyelem a fúrumot csak tanulhatok.

naish001 Creative Commons License 2003.11.13 0 0 240
3 kg az szép. Én is mennék a Bükkbe. Szóljatok.
Előzmény: gombavadász (237)
majola Creative Commons License 2003.11.13 0 0 239
Rendben, töröm. Mondanál néhány időpontot ami biztosan jó Neked? Akkor megpróbálok keríteni " szállítót". Ma lekerestettem a kutyafuttatót, az első minta kis segítséggel lett meg, de az egy kb 1 m mély gödörben volt elkaparva. ( mielőtt hasra esnél az elszántságom előtt: a gödör adva volt, fásítanak.:)) Tehát oda be kellett szagolnia hogy észrevegye a gombát, és bár nézegette a gödröket, pont amikor azt közelítettük meg, odajött egy "zavaró kutya" és kizökkentette. Úgyhogy visszaküldtem oda, ez volt a segítség. A második szépen meglett, de utólag belegondolva biztos hogy másképp bíztattam amikor a közelben jártunk. Következő lépésnek megkérek valakit hogy ő rejtse el a gombát. Amúgy érdekes volt hogy most a 2. mintát nem fogta meg, hanem csak megbökte az orrával ahogy mondtad. Lehet hogy lepisilte valaki?? Eddig mindig megfogta. És hazafele úgy ment mint egy parádés ló... Tiszta büszke volt magára.
Előzmény: gombavadász (238)
gombavadász Creative Commons License 2003.11.13 0 0 238
”tényleg nem sok értelme van gomba-junkie-nak nevelni a kutyát?”
Dehogynem. Szerintem az enyém már az. De keresni szereti, nem enni! :)))

Ez a péceli meglógás nekem egy kicsit gyanús. A múltkor nagyon sűrű volt a program. Lehet, hogy jobb lenne, ha inkább azon törnénk a fejünket, hogy Ti is fölugranátok ide a Bükkbe?

Előzmény: majola (232)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!