Bene is kaposvárról került annak idején újpestre. Burcsa is asszem kaposvári nevelés volt, onnan került fehérvárra, majd később győrbe. No meg az alibijátékos waltner is kaposvári nevelés. Kaposvárott nincs pénz, ezért a tehetséges játékosok mielőtt elvesztenék a szüzességüket eligazolnak onnan :)
Ahogy öregszem, egyre furcsább dolgokat csinálok. Múltkorjában egyszer rákérdeztek, miért beszélek többes szám első személyben, én meg addig észre sem vettem, hogy azt teszem. Most is Zabost akartam írni, csak a válaszodból láttam, hogy Zováth-ot sikerült :-) [bár inkább :-(]
A többivel kapcsolatban egy időre most elmondtam a magamét, természetesen a részleteken még el lehetne rágódni, de mostanában nagyon lusta vagyok írni. Egyelőre maradjunk ennyiben!
Nézd, emlékszel mikor felkerült a klub az nb1-be? (Költői kérdés volt.)
4-5 ezer néző volt. Újdonság volt, jól ment a csapatnak. Most mennyi van? 2-3 ezer. Az nb2-ben mennyi lenne? Max 1500. Ha jobb lesz a csapat, több lesz a néző is. Ilyen egyszerű. Tudom, rossz érzés lenne fiókcsapatnak lenni, de talán a több bevételből lenne egy stabil klub.
"Ha bejön a várakozásuk, vagyis a játékost egy, legfeljebb két év után jó áron tudják elpasszolni egy külföldi klubhoz, akkor csak az illető nevelő klubja az, aki végül nem jut annyi haszonhoz, amennyi illetné. Ha viszont nem jön be a várakozásuk, akkor az a játékos a legtöbb esetben menthetetlenül fog elkallódni a magyar futball számára"
Ezt most nem értem.
Rajczi elment az Újpestbe. Elért valamit? Nem stabil válogatott, száműzték a tartalékcsapatba, külföldre sem kellett.
Jovánczai elment a Fradiba.
A válogatott közelébe sem jut, még az Üllői úton sem stabil kezdő. Legutóbbi hírek szerint a téli szezon be is fejeződött a számára, vagyis még egy nb2-es idényt sem tud végigjátszani.
Aki kiemelkedik, az talán Tóth Bazsi, azonban még ő sem tett le sokat az asztalra.
Szóval nem csak az MTK-nál kallódnak el fiatal tehetségek.
"Végül annyit, hogy ne gondold, hogy bármilyen formában meg akarom lovagolni az újabban ismét magasra csapó MTK-ellenes divathullámot. Nekem az MTK létezésével és szurkolói nagy részével semmi bajom, sőt, utóbbak közül azokat, akik ebben a könnyen hiszterizálható légkörben is bátran (de nem provokatív módon!) vállalják magukat, azokat még becsülöm is."
Ennek nagyon örülök.
Egyébként a 2 ultra tábor is elég jó viszonyban van egymással. Közös sörözés, evés stb.
Sajnos sok hírértéke nincs számomra, hogy a templom egere nagyobb lábon él, mint a klubunk. De annál, hogy bármely klub kvázi fiókcsapatává legyünk, még az is elfogadhatóbb számomra, hogy a Vác mintájára félamatőrként küzdjünk tovább, ha máshogy nem megy, akár a másodosztályban. A magyar foci úgysem valami szórakoztató, tehát annak a kevés embernek, aki még kitart mellette, azok többsége számára a klubja inkább érzelmi kérdés. Így számomra sokkal nagyobb értékkel bír az, hogy a Rákóczi független maradjon, mintsem az, hogy ugyan anyagi gondoktól mentesen, de külső érdekektől erősen befolyásoltan kelljen működnie.
Ami pedig a Szakály-testvérek ügyét illeti, itt azért már komoly előzményei vannak annak, hogy egy hírolvasó szurkoló (az MTK-szurkolókat bizonyára leszámítva) ne gondoljon egyből arra, hogy egy ilyen ügyletben csak az MTK fog jól járni. Akiben a kék-fehérek vezetői bármi fantáziát látnak (és fantázia alatt mégcsak nem is azt kell érteni, hogy egy nagy tehetségről volna szó, elég, ha úgy tűnik, hogy egy rövid átfutás után majd jó áron lehet továbbértékesíteni, lásd például Torghelle esetét), azt igen változatos és nem is mindig etikus módszerekkel szerzik meg. Ha bejön a várakozásuk, vagyis a játékost egy, legfeljebb két év után jó áron tudják elpasszolni egy külföldi klubhoz, akkor csak az illető nevelő klubja az, aki végül nem jut annyi haszonhoz, amennyi illetné. Ha viszont nem jön be a várakozásuk, akkor az a játékos a legtöbb esetben menthetetlenül fog elkallódni a magyar futball számára (legjobb esetben Zováth sorsára jut, de ez a ritkább). Szóval ne legyen igazam, de nagyon úgy látom, hogy nem vezet jó irányba a Szakály-testvérek útja, amennyiben őket is beszippantja az MTK.
Végül annyit, hogy ne gondold, hogy bármilyen formában meg akarom lovagolni az újabban ismét magasra csapó MTK-ellenes divathullámot. Nekem az MTK létezésével és szurkolói nagy részével semmi bajom, sőt, utóbbak közül azokat, akik ebben a könnyen hiszterizálható légkörben is bátran (de nem provokatív módon!) vállalják magukat, azokat még becsülöm is. De az MTK jelenlegi vezetésének (amely mögött elég világosan felismerhetők bizonyos érdekcsoportok) a játékospolitikával kapcsolatos módszerei számomra bizony eléggé taszítóak.
Azt hiszem, MTK ügyben én vagyok az illetékes. :-)
Nos:
Tavaly volt róla szó, de valamiért nem jött össze. Egyébként a 2 klub között nagyon jó a kapcsolat, ha emlékszel rá, Jovánczai is az MTK-nál edzett egy ideig, és tárgyaltak Lórival is.
Amit pletyka szinten hallottam:
Kovács Zoliért nem tudott még fizetni a Rákóczi, és télen többen is el akarnak menni a csapatból. Egyszerűen nincs pénz. Ha megnézzük a játékosállományt, és a csapat szereplését, észrevesszük, hogy a csapat évről évre gyengült. Tavaly tavasszal küzdött a Rákóczi a kiesés ellen, idén már ősszel gondok vannak. Az utánpótls pedig mostanában akadozik. Itt jönne képbe az MTK. Sok tehetség játszana Kaposvárott kölcsönbe, így mindig lenne megfelelő játékosállomány az nb1.hez és egy jó középcsapathoz.
A honlap fórumában egy, a tűzhöz a jelek szerint közelálló beíró szerint a Szakály-testvéreket viszi az MTK. Ha igaz, akkor erős gyanúm, a Rákóczi, a Szakály-testvérek és az MTK hármasából két fél (vagy harmad?) biztosan nem fog jól kijönni. Ha valakinek kétsége lenne, melyik kettőre is gondolok, annak annyit segítek, hogy a háromból utolsóként említett nincs köztük.
2003. augusztusban kaptunk ki tőlük utoljára, 3-1-re Kispesten. Ezt a veretlenségi szériát kellene folytatni! Persze, két döntetlennel is ki lehet esni a kupából...
Biztos a véletlen műve, hogy nem elérhető a rakoczifc.hu...a lényeg a 3 pont,meg a küzdeni tudás, végre! Annyira szorítottunka Lórinak egy gólért, hát 2 kapufa...Lóri fel a fejjel még vannak azért akik bíznak benned!
Mivel fennállásunk óta először nyertünk bajnokit az Újpest ellen, nem érzem ildomosnak, hogy előhozakodjam a kritikai észrevételeimmel. Maradok annál, hogy remélhetőleg ebből a győzelemből erőt merítve sikerül végre talpraállnunk!
Kell az önbizalom, főleg a Lórinak, mert nagyon padlón van! Remélem hétfőn a TV nézők is meggyőződnek róla, hogy ott a helyünk az NB-1-ben. Meg lehet verni a lilákat, ha fejben ott leszünk, és persze a nézőtéren is!!!
Talán ez a győzelem ad 1 kis önbizalmat a fiúknak. Mondjuk elég nehéz úgy játszani, hog minden meccsen 3-4 változtatás van. Nincs egy kialakult gerince a Rákóczinak.
No igen, a csapat jelenlegi formája alapján nem csodálkozom azon, hogy már több mint két hete senki nem írt be ide. Azért az kerüljön már megemlítésre, hogy tegnap kupameccsen 3-0-ra győztünk Csesztregen, elvégre ki tudja, fogunk-e még a nyárig egyetlen meccsen ennyi gólt rúgni.
Elég lett volna az is, ha a második félidei kettőt berúgja. Be van oltva gól ellen, keresse már meg valaki az ellenszérumot!:-) Amúgy a meccset borzalmas volt végignézni, hiába volt egy csomó nagy helyzetünk.