Igen, életrajzi. Szerintem a legjobb. Olvasmányos, mint egy regény, rendkívül szórakoztató, és minden fontos momentumra kiterjed Arnold származásától egészen a '80-as évek végéig.
Media Martokban akcios a Voros zsaru (1890 Ft), igy megvettem vegre en is:) Tegnap meg is neztem:) Szerintem semmi extra nincs ebben a filmben, tipikus 80-as evekbeli tucat akciofilm, amit csak Arnold szemelye emel az elvezheto kategoriaba:) Vele viszont elegge ut, no:) Mar csak a humora miatt is:)
A 3. rész is egy nagy elcseszés, tekintve azt hogy a második részben megakadályozták a háború kitörését. Mert ott van ugye az alternatív befejezés, ami eredetileg tervezve volt, és a regény végén úgyszintén ez található meg. Ebből eredendően, aki könyvben olvassa egymás után a három részt, de legalábbis a második kettőt, annak a lehető legbakisabb. Ami a 2. és 3. rész között játszódó sorozatot illeti, nem tudom ugyan miről fog szólni, mert az alap, hogy terminátorok nem lehetnek benne.
Nem tudom, mi fog ebből kisülni. Szerintem már a harmadik részt sem lett volna szabad Cameron nélkül megcsinálni. A T1-T2 tökéletes filmek, a T3 azonban teljesen hazavágja az egész szériát... sajnos.
Az is hír, ha nincs semmi hír. Illetve annyi azért mégiscsak történt, hogy a forgatókönyv egyik társszerzője, Michael Ferris nyilatkozott pár mondatot a Production Weeklynek. Okosabbak nem igazán lettünk, de azért foglaljuk össze a főbb happeningeket.
A rajongók által alighanem legtöbbet firtatott kérdés, hogy vajon Arnold Schwarzenegger visszatér-e a negyedik felvonásban. Ferris azonban mindenkit kiábrándít: szerinte az előző filmmel lezárult Schwarzi Terminátoros karrierje. Persze a döntés annak is köszönhető, hogy jelenleg Kalifornia kormányzójaként tevékenykedik, és emellett nem lehet ideje filmfőszerepre. Az évtizedek után is durva osztrák akcentust produkáló szupersztár nélkülözése tehát már szinte bizonyos - de ez a hír nem érheti meglepetésként azokat, akik olvassák a Moziplusszt. (Az viszont más kérdés, hogy néhány hét múlva választások lesznek, és ha Schwarzit nem választják újra, akkor könnyen lehet, mégiscsak érdekli a mozis visszatérés... A kedvéért nyilván átírnák az egész szkriptet.)
A forgatókönyvíró egy keveset a 4. rész világáról is elárult. "Sok mindent megtudunk majd a Skynetről, és arról, milyen lesz a posztapokaliptikus jövő." - nyilatkozta Ferris, aki ezt a filmet is állandó társával, John Brancatoval írja. a duónak már olyan filmeket köszönhettünk, mint a Játsz/ma, A hálózat csapdájában vagy a T3, de sajnos A macskanő forgatókönyvírói között is megtalálható volt a nevük.
A negyedik filmet is Jonathan Mostow rendezi majd, de a szerződése még nincs aláírva. Mostow jelenleg a Torpedó (Sub-Mariner) c. képregényfilm előkészületeivel van elfoglalva.
Mint arról már beszámoltunk, a Terminátor-saga egyik következő nagy állomása az a tévésorozat lesz, mely a 2. és 3. film közötti eseményeket meséli el, Sarah Connor szemszögéből. Ha még igazak a korábbi tervek, a széria és a negyedik film is elképzelhető, hogy Etyeken készül majd.
Pontosan. És hogy kevésbé üssön el az új srác hangja a régi szinkrontól, ha egy jeleneten belül volt a bővítés (mint pl. a CPU kivétele), akkor az egészet újraszinkronizálták, nem csak az újdonságokat.
A Terminátor 2 itthon megjelent DVD-jén (Legendák Klubja) szerencsére az eredeti szinkron van rajta, emiatt tehát kár aggódni. Az extrák nagyon jók, és mind egy szálig kapott magyar feliratot, még a kommentár is.
A szinkron egyetlen szépséghibája a T2-nél csupán annyi, hogy belekrültek a filmbe új, illetve módosított jelenetek, ahol természetesen pótolni kellett a szinkronbeli hiányosságokat. Ezekhez elővették az eredeti szinkronszínészeket, és felvették a hiányzó dialógusokat. Sajnos ezek némileg elütnek az eredeti szinkrontól, de még mindig jobb, mintha angolul hagyták volna. Egyébként a T2-t többször is láttam már feliratosan, és érdemes így is megnézni, mivel nagyon jó élmény.
Ráadásul ez a DVD volt már 2-3eFt körüli áron is kapható, kár volt kihagynod...
Én most egyébként a T2-t is szanaszét nézett VHS-ről nézem, DVD-n még nincs meg, de egy jó filmet ez sem tud lerontani. Szóval inkább egy jó szinkron, mint, széles vászon, tiszta hang, éles kép, hmm, nyam nyam. Az eredeti angol meg nem üt akkorát egy magyar fülön keresztűl. Képzeld el a T2-t valami gagyi újraszinkronnal.: "Nem mondtad azt hogy kérem szépen"
A T2-ben meg a Commando-ban is az a közös, hogy tele van feszűltséggel a film, amit a képen és hangon túl lehet érezni. Szerencsére, talán ezért nem zavar a kopott szalag.
Hidd el, pontosan tudom, miről írsz. Én is pontosan ugyanígy éreztem, amikor először megnéztem a filmet az új szinkronnal. Másodszor már jobban tetszett...
Az a baj, hogy neked is, mint nekem, a füledbe égett már a régi szinkron, és tény, hogy jobban észrevesszük így az új szinkron hiányosságait. Gáti Oszkár megöregedett, és általban véve is jóval kevesebb a szinkronszínészekben az átélés, mint az eredeti szinkronban.
Sajnos jelenleg nincs olyan eszköz a kezemben, amivel a VHS-en meglévő eredeti szinkront meg tudnám menteni. Ha lenne, akkor már talán elkészítettem volna egy klasszikus szinkronnal rendelkező Kommandó DVD-t, mivel nekem ez a film az első számú kedvencem Arnoldtól.
Vannak persze olyan célhardverek, amelyek kiveszik az analóg jelből a Marcovision védelmet, de per pillanat csak emiatt nem ugranék bele egy ilyen cucc vásárlásába, pedig azt már biztosra vehetjük, hogy ez a film soha nem fog már DVD-n megjelenni az eredeti szinkronnal... Sajnos.
Mindezzel együtt én mégis azt mondom, annyira nem gáz az új szinkron, mint amennyire első hallásra érzi egy fanatikus rajongó. A régi persze élettel telibb volt, de a VHS kép- és hangminősége egyaránt csapnivaló az új DVD változathoz képest, ezért aztán ne bánd, hogy megvetted a lemezt! Ha annyira hiányzik a klasszikus szinkron, akkor vedd meg a filmet VHS-en is - talán még kapható. Azon a régi szinkron van.
Ha meg lesz annyi időm, megpróbálom valahogy megoldani a régi szinkron társítását a DVD képéhez, és majd jelzem itt a fórumon, hogy mire jutottam.
Megjegyzés: az egészben egyébként az a legbosszantóbb, hogy a DVD-re simán ráfért volna a régi szinkron is, ugyanis az egész alig 5GB, tehát éppencsak átnyúlik a második rétegre... Ehhez képest még az első változaton meglévő előzetest is lehagyták róla. :-(