Köszi:) Elvileg lesz tavasszal is, de arra még sosem jött össze a minimális létszám, mindig csak az őszire. Ha jönni akarsz az a legegyszerűbb ha jelentkezel Emesénél, (a blogban vagy a Csili honlapon vannak elérhetőségei) egyrészt akkor tudjuk, hogy van igény másrészt ő nyilvántartja a jelentkezőket és telefonál vagy küldi az értesítést a következő tanfolyam előtt. Akik az idén tavasszal nem tudtak jönni amiatt, mert nem volt elég jelentkező, most itt vannak az őszin.
sziasztok, rég szóltam ide, bár csendben be be nézegetek, és sajnálom, hogy az időnyerő csak a Harry Potterben létezik....jártam cicónál is, nem is tudom milyen jelzőkkel illessem azt a készülő ( vagy már teljesen el is készült) mozaik sorozatot abban a házban...hát fantasztikus, nagyon nagyon tetszik. És közben szomorúan olvastam, hogy megint sikerült lecsúsznom a tanfolyamról is:( tényleg a következő csak tavasszal lesz ha lesz?
Bocs hogy csak most válaszolok, de nem voltam net közelben.
Kissé elavult volt (és kevés hellyel). Viszont akkor én is kérem azt a listát, és beteszem.
Más. Ételfestéket (tojás festéshez) elég egyszerű beszerezni. Bolero italpor nagy mennyiségben tartalmazza, kézimunkás lányok fonalfestésre is használják...
Köszi, de azért kéne, hogy a Laci oldalán legyen fenn, mert akkor oda tudnám irányítani az érdeklődőket és egy linket kéne csak az e-mailekben elküldeni:-)))
Laci, látom szépen megcsináltad a mozaikos részt is az oldaladon, Köszi!!!
Nem találom a "Beszerzőhelyek" részt, ez szándékos, vagy csak véleltlenül maradt le? Ha az utóbbi, lécci rakd fel azt is, nagyon kéne nekem. Köszi előre is!
Nekem az tetszik bennük a legjobban, hogy látom az alázatot:-))) Kezdőként nem vállaltad túl magad, volt türelmed kisebb dolgokat csinálni, több módszert, anyagot kipróbálni. Jól választottad meg a fuga színeket és nem is csináltad szélesre a réseket a darabkák között (ami a kezdők hibája szokott lenni).
Remélem megszeretted a technikát és látunk még tőled műveket!
Bocs, hogy beleszólok, de szerintem a Wedi szabása nem nehezebb a gipszkartonnál. Egy két centis simán vágható sniccerrel. Lehet, hogy kicsivel drágább , de százszor tartósabb. Ezt is vedd figyelembe amikor választasz. A drótos módszert pedig ezen is könnyen alkalmazhatod. (És a Wedi a könnyebb.)
Abban szeretném kérni a tanácsotokat, hogy egy fali képet készülök mozaikozni wedi lemezre ( méret kb. 35 x 25 cm ) , és már az elején gondban vagyok, hogy hogyan oldjam meg a későbbiekben a felfüggesztését. Mert ugye azért ennek nem kis súlya lesz a végén!
Én ugyan nem vagyok valami szaktekintély de azért megírom hogy csináltuk. A fagyálló madáritatómnak az alapot a férjem öntötte ki betonból, középen egy dugónak való lukkal,hogy könnyen ki lehessen üríteni tisztításkor.Két nagyméretű műanyag lavor volt a forma. Az nagyobba beleöntött úgy 10 cm vastagon betont és beleállított egy darabot a söprű nyeléből /ezt aztán amikor már kész volt kivette, ez biztosította a lukat/ aztán beletette a másik lavort, ami egy kicsit kisebb volt és a kettő között kitöltötte betonnal.A fölsőbe mindenféle nehezéket tett hogy ne emelkedjen fel. Erre fagyálló flexibilis ragasztóval ragasztottam fagyálló lapokból, és fagyálló flexibilis fugával fugáztam ki.Nem ereszti át a vizet, sőt a telet is jól bírja már 5 éve megvan. A másik itató egy nagy cserépalátétből készült, ez sem ereszti át a vizet, de mivel ez agyag nem télálló, télire a pincébe rakjuk. Jó munkát!
Szevasztok! Szakmai tanácsotokra lenne szükségem az alábbiakhoz: Egy madáritatót -( madárspaa)-készülök üveg-mozaikozni, amivel kapcsolatosan három szakmai kérdésem lenne: 1. Mi legyen az alapanyaga, hordozólemeze az itatónak, ami vízhatlan , könnyű és olcsó, az évi 50 °c hőmérséklet ingadozást jól bírja, stabil. stb... 2.ugyanezt a hőm. ingadozást melyik ragasztó bírja a legjobban? 3. ugyanezt a hőm. ingadozást melyik fúgázó bírja a legjobban?