Keresés

Részletes keresés

Mamut79 Creative Commons License 2003.05.22 0 0 42
Ez nem sikerült! Pedig jól csináltam, csak nem jelenik meg a képe! Úgyhogy passz!
Mamut79 Creative Commons License 2003.05.22 0 0 41
Mamut79 Creative Commons License 2003.05.20 0 0 40
Sziasztok!

A 7végén megbizonyosodtam arról, hogy Ottó nem tud lemászni az ágakról! :-( Valószínűleg, túl "simák" az ágak! Ugyanis kénytelen voltam megfogni Ottót és lerakni a terrárium aljára, hogy megpucolhassam belülről az üveget (Ugyanis rendkívűl rosszul tűri eme mozzanatot aminek a farka csapkodásával ad hangot!) és felfele is igen nehezen ment! Tehát nincs más hátra mint újabb ágakat, lépcsőket beépíteni!

mia.mano Creative Commons License 2003.05.15 0 0 39
Hát akkor tessen feltenni a képeket, hátha van Ottónak másik oldala is :)))
(meg hátha neked sikerül is...)
MM
Előzmény: Mamut79 (38)
Mamut79 Creative Commons License 2003.05.15 0 0 38
Köszi MM! Bár már én is épp megoldottam volna a problémát. De hát mire jók a jóbarátok? :-)
Előzmény: mia.mano (37)
mia.mano Creative Commons License 2003.05.15 0 0 37
Salzbat! a link műxik, csak a kiskép nem jött át
:(
tehát tessen kérem kaccintani a piros Xre, és bejön az (remélem...)
MM
Előzmény: mia.mano (36)
mia.mano Creative Commons License 2003.05.15 0 0 36
Mammut Ottója...

MM

mia.mano Creative Commons License 2003.05.14 0 0 35
Weyoun 13:
Félelmetesen szép!
mint egy sárkány!
MM
Előzmény: Weyoun 13 (30)
mia.mano Creative Commons License 2003.05.14 0 0 34
a tananyag sajnos nem saját alkotás, azt HunPen követte el. Köszönet érte! :)
Előzmény: mia.mano (33)
mia.mano Creative Commons License 2003.05.14 0 0 33
Mamut79 Creative Commons License 2003.05.14 0 0 32
Hali!

Elárulod nekem is, hogy hogyan lehet képet a fórumba rakni?

Előzmény: Weyoun 13 (31)
Weyoun 13 Creative Commons License 2003.05.13 0 0 31
Addig is itt az enyém :)
Előzmény: mia.mano (28)
Weyoun 13 Creative Commons License 2003.05.13 0 0 30
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Mamut79 Creative Commons License 2003.05.13 0 0 29
Képem az van. Majd küldök. Egyébként Ottó kb 1 méteres.
Előzmény: mia.mano (28)
mia.mano Creative Commons License 2003.05.12 0 0 28
Heló, Mamut!
nincs képed erről a zOttóról véletlenül?
mekkora egy állat ez, mihez lehetne mérni?
jó-jó, tudom, h. leírtad a méreteit, de én vizuális típus vagyok...
:)
thx:MM
Basiliskus Creative Commons License 2003.05.07 0 0 27
Örülök neki! Hajrá Ottó! :) Gondolom hamarosan meg fog kedvelni Téged, ha Te adod neki a táplálékot. Szerintem ha van időd üldögélj a szobában, olvasgass, vagy foglald el magad valami mással, csak úgy, hogy a leguán lássa, hogy nem azért vagy ott, hogy őt bámuld. Bár nagyon jól halad a kapcsolatotok! :)
Üdv
Előzmény: Mamut79 (26)
Mamut79 Creative Commons License 2003.05.06 0 0 26
Képzeljétek milyen élményem volt! Ma dél körül értem haza, gondoltam megnézem Ottót. A szobaajtó félig nyitva volt, bekukkantottam. Ottó nem vett észre, mert éppen két pofára tömte magát! :-) Most azért már megnyugodtam, hogy láttam enni.
Mamut79 Creative Commons License 2003.05.05 0 0 25
Ottó ott végzi dolgát ahol éppen rájön. Nem is győzöm az ágakat takarítani, mert nem éppen esztétikus látvány. :-)
Előzmény: Basiliskus (23)
zsuzsa Creative Commons License 2003.05.05 0 0 24
Lehet, hogy túlzottan félek az atkásodástól, de én szükségesnek látom a fertőtlenitést.A faágait is beáztatom domestosos majd tisztavizbe.

A madaraknál is vigyázni kell a fára,fvázas kalitkát nem si ajánlanak, valószinüleg ezért nem bizom a szekréynterráriumban, bár kétségtelenül brilliáns ötlet.

Előzmény: Mamut79 (21)
Basiliskus Creative Commons License 2003.05.05 0 0 23
Na, majd ha ráérez a kintlét örömeire...

Gedeon sem sokat fürdött egyébként, de mindig a vizébe végezte a dolgát, és ez nagyon megkönnyítette a tisztítását! Mondhatni szoba- (terrárium-) tiszta volt. :)
Szopós egérért pedig mindig leszáguldott.

Előzmény: Mamut79 (22)
Mamut79 Creative Commons License 2003.05.05 0 0 22
Ottó még fürödni sem jön le, nemhogy kaparni! :-)
Előzmény: Basiliskus (20)
Mamut79 Creative Commons License 2003.05.05 0 0 21
Na de miért nem jön le enni? Eddigi helyén amint meglátta a salit mintha puskából lőtték volna ki, tépett le a földre!

Egyébként a takarítást egyszerűen oldom meg, nedves ruhával áttörlöm a szekrény belsejét, aztán 15 percre bekapcsolom az infralámpát és kiszárad. :-)

Előzmény: zsuzsa (19)
Basiliskus Creative Commons License 2003.05.05 0 0 20
Ó! Szerintem jó helyet készítettél neki! :)
Leguánoknál nagyon fontos, hogy magasra tudjanak mászni. Amikor kiengedtem az enyémet, sokszor mászott fel a függönyre (persze ez csak bizonyos méretig jó), mindig magasra próbált menni. A magas lehetett a fejünk is :) , nagyon szeretett ránk mászni. Raktam a szoba felső sarkába vezető faágat, azt is szívesen használta, és a könyvespolc tetejét sem vetette meg. Néha találkozott a papagájokkal, olykor nem tudtam eldönteni melyik fél fél :) jobban.
Gedeon terráriuma 1 m magas volt, ezért is engedtem ki rendszeresen, hogy mászhasson. A talajra ő sem sokat ment le, leginkább fürödni, vagy kaparni az üveget, hogy engedjem ki.
Basiliskus
Előzmény: Mamut79 (18)
zsuzsa Creative Commons License 2003.05.04 0 0 19
Akkor meg mér baj, ha fenn akar lenni ? Ott akar lenni és kész. Olyan kedve van :-) A kutyáim meg az ágyamon akarnak lenni.Ilyenek ezek az állatok, hun ehhez van kedvük hun ahhoz...

Norbi időnként belefeküdt a hideg vizbe én meg idegeskedtem, nem lesz-e baja. Mindig kiszedtem, de mindig visszament. Amikor meleg vizet tettem be neki, akkor viszont a zistennek se ment bele. Gondoltam, jóvan akkor le vagy te sz@rva :-)

Egyébként a szekrényt hogy tudok kimosni ?? Nem vagyok egy baktériumvadász, de havonta ki szoktam fertőtleniteni a terráriumát.

Előzmény: Mamut79 (18)
Mamut79 Creative Commons License 2003.05.04 0 0 18
A terrárium alacsonyan van, mondhatni a földön. Ugyanis egy majdnem 2 méter magas ruhásszekrényt alakítottam át neki! :-)
Előzmény: zsuzsa (17)
zsuzsa Creative Commons License 2003.05.04 0 0 17
Te Mammut, az én Norbim is tisztára ezt csinálja :-))) vagy eszik vagy nem :-)))

ja : amikor nagyon meleg van, akkor lemegy a terrárium aljára, szétdobja mind a négy lábát és ugy alszik hason a fenyőkérgen, mintha megdöglött volna. Mostanában nincs nála külön melegitőlámpa és most fenn marad éjjelre is az ágon.

más : ők szeretnek magasabban lenni, ez genetikailag determinált,ugy jobban látják az ellenséget. Ha nagyon alacsonyan van a terrárium, akkor ideges lesz.

Előzmény: Mamut79 (16)
Mamut79 Creative Commons License 2003.05.04 0 0 16
Sziasztok! Ottó mostanában vagy eszik vagy nem. De csak és kizárólag azt amit a szája elé rakok. Mióta nálam van nem járt még a terrárium alján. Csak egy két felső ágon változtaja a helyét. Kezdem azt hinni, hogy nem tud lejönni!
Előzmény: Basiliskus (15)
Basiliskus Creative Commons License 2003.04.30 0 0 15
Sziasztok!
Mamut79! Szerintem Zsuzsának igaza lehet a hőmérséklet kérdésben, hozzánk karácsonykor érkezett két kifejlett ékszerteknős, először ettek, azután nem. Végül erőteljesen melegítettem őket, 150 W-os lámpával, és ettől nagyon beindult az evészet náluk, most már egyáltalán nem fűtöm őket, csak világításnak van egy 40-es izzó felettük, de már rendszeresen és sokat esznek. Hozzáteszem: a szakirodalom szerint ekkora teknősöknek már egyáltalán nem kell fűtés.
Hogy visszatérjek a leguánokra: úgy láttam, hogy az időjárási frontok is befolyásolják a viselkedésüket és a táplálkozásukat. De vannak szeszélyes korszakaik is. A Gedeon rendszeresen csinálta, hogy bizonyos ideig csak egy-két féle zöldséget vagy gyümölcsöt evett, utána pedig azt nem volt hajlandó megenni egy darabig. A lisztkukacot, szopós egeret mindig elfogadta, persze azt csak módjával szabad.
Az nagyon jó, hogy van állatorvos ismerősöd! :)
Üdv, Basiliskus
Előzmény: Mamut79 (13)
zsuzsa Creative Commons License 2003.04.29 0 0 14
adsy neki valami vitamin-ásványianyag komplexet ?
sokfélét lehet kapni.

Egyébként a leguánok anyagcseréje 20 x lassabb mint pl a papagalyoké. Keveset esznek és angyon jól hasznositják. Nem si angyon mozogják le. Szóval "zabagép" nem lesz belőle.

Előzmény: Mamut79 (13)
Mamut79 Creative Commons License 2003.04.29 0 0 13
Az az igazság, hogy eddig unokatesómnál egy fűtetlen terráriumban, de fűtött szobában volt. Tehát Ottó 3 évesen már ki van képezve a szobahőmérsékletre. Állatorvos ismerősöm szerint leguánoknál előfordul tavasszal, hogy vitaminhiány miatt nem esznek. Mindenesetre szóltam neki, hogy holnap nézze meg!
Előzmény: zsuzsa (12)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!