Keresés

Részletes keresés

tudós Creative Commons License 2003.04.25 0 0 112
USAbarát Creative Commons License 2003.04.25 0 0 111
Itt vagyok !
szígyen Creative Commons License 2003.04.25 0 0 110
Áj nó szpík gúd inglis, bát áj nó det Bush rulez!!!
ned kelly Creative Commons License 2003.04.25 0 0 109
Csak azert, hogy valamit tudj is, amit eddig nem tuidtal:
hasznaltak az elso Obol-haboruban napalmot.
bulldozerekkel toltak ra a homokot az iraki katonak bunkereire, futoarkaira.
depleted uraniumot hasznaltak, ami akkor derult ki amcsi korokben, amikor nehany amcsi katona megbetegedett a friendly fire kovetkezteben, amikor depl. ur.-al toltott panceltoro loveggel kilottek a Bradley-pancelosukat. S hetekkel, honapokkal kesobb a sugarmegbetegedesek jelei mutatkoztak rajtuk.
kell meg nyalanksag?
Peter Arnett, a jonevu Uj Zelandi ujsagiro, aki a CNN riportere volt, de seggbe rugtak, amikor a hivatalos medianak nem tetszo dolgokat kezdett irni. Pl. a szovetsegesek altal vegyi fegyvereket eloallito gyarkent, celpontta tettek egy tejuzemet, melyet termeszetesen porig bombaztak, mely egy, a gyermekeknek tejport eloallito gyar volt. Peter Arnett ott, az angol televizo riporternoje elott izesitette meg a kavejat ebbol a tejporbol. O volt az, aki eloszor hivta fel a figyelmet, hogy azok a bizonyos pontosnak szant velt bombak sokszor nagyon is pontatlanok voltak. Vagy ott a masik eset. Az oreg Bush akkor kapta meg a kozvelemeny vegso szimpatiajat a haborura Irak ellen, amikor azt mondta, hogy az iraki hadsereg katonai egy kuwait-i korhazbol kivettek a csecsemoket az inkubatorokbol, azokat foldhoz csapkodtak, majd az inkubatorokat Bagdadba szallitottak. Ilyenre - termeszetesen, ha igaz - minden jo erzesu ember igen erzekeny. S az amerikai nep is az. Csakhogy nem volt igaz. Amikor az amerikai kongresszus elott sirva meselte el ezt a sztorit az a csinos feketehaju diaklany, hogy latta, mit csinalnak ezek a barbar iraki katonak, USA felhordult. Bush megkapta a zold utat a haborujahoz. A haboru vegen azonban utana jartak a dolognak, s kiderult, hogy az egesz egy oriasi hazugsag volt. A kislany a kuwaiti, amerikaba akkreditalt nagykovet porontya volt, akit abban a bizonyos kuwaiti korhazban nem is lattak soha. Az allitolagosan ellopott inkubatorokbol egy sem hianyzott, s nem volt semmifele meszarlas sem. Ezt az Amnesty International emberei deritettek ki, az ellenkezo eredmenyre szamitva. De legalabb becsuletesek, s nem hazudtak. Ok nem. Egy amerikai szenator erre reagalva kijelentette, ahhoz, hogy egy haborut megnyerjunk es azt el tudjuk fogadtatni, azt nepszeruve kell tenni. Hogy milyen aron, az nem szamit.
Az amerikaiak kontrollalni akarjak a terseget,s ezzel az olajat is termeszetesen. Nem lopjak el az olajat. Az irakiak fogjak azt odaadni nekik, haborus karok ujjaepitese cimen, s talan meg haborus jovatetel cimen az amcsik be is fogjak vasalni rajtuk.)) Ne ezen akadj el, hogy volt olyan miniszterium, melyet csak kifosztottak, kiraboltak, a tobbi meg leegett, porra valt, csak az ures vaz maradt, a lenyeg a lenyeg. lebombaztak vagy felgyujtottak az eredmeny ugyanaz. Ekkora hulyeseggel meg ne gyere nekem, hogy az olajipari miniszteriumot az iraki nep erdekeben vedi a US Marines... Kiepiteni egy adminisztrativ lancot, nem olyan, mint megsutni egyu kenyeret a sutoben. Az epulet maga is impozans, s termeszetesen az adminisztrativ resz, a maga rengeteg informaciojaval es adataival nelkulozhetetlen, ezt tudhatnad. Szoval te csolatasban szenvedo, s a cso vegen az amerikai lobogot lato Tamaska probalj meg oldalra is nezni, mert leesel. S ne probalj amcsibb lenni az amerikainal. Mert az meg nalad is nyitottabb es rugalmasabb. Arrol nem is beszelve, hogy elegge megosztott volt maganak a US-nak is a kozvelemenye a haboru kezdeten, vagy ez sem igaz?
Előzmény: Tamás (104)
szígyen Creative Commons License 2003.04.25 0 0 108
Áj láv júeszéj!!!

Mék vór nát láv!

Ojl íz sziker den blád!

Áj dont lájk frencs frájz. Áj ít frídám frájz!!! Ájm ö gáddem hippokrit.

Ték it ízi!

Lecc kik szám mór essz! Lecc sztárt vid sziria for ígzámpöl.

Láng tájm nó szí. Máj gremör íz veri bed, bát máj hárt íz in the rájt plész!!

Lecc szöpport ár ömeriken feló szoldzsörz!!!

ned kelly Creative Commons License 2003.04.25 0 0 107
A második világháború alatt Ausztrália letolt gatyával állt, szinte teljesen védtelenül Japánnal szemben, és nem tudhatták, hogy vajon mi lesz a következőkben... aztán az amerikaiak átvették a problémát.

Ugy latszik, nem figyelsz. Irtam, ezt a segitseget eppen elegszer meghalaltak az amcsiknak. Ugye a Vietnami haboruban kb. otvenezer ausztral katona is ott volt az amcsik mellett. Aztan az elso es masodik obol-haboru. Esetleg ne nyaljuk ki az amcsik seggit, ha ez nem eleg? Kulonben visszataszitoak azok az emberek, akik amcsibbak akarnak lenni az amerikaiaknal. S te nekem valahogy nagyon annak tunsz. Az orszag nagysagahoz kepest eleg kemenyen harcolt es vett reszt az elso es a masodik vh-ban is. A nemetek is elismeressel szoltak a tobruk-i patkanyokrol. Igen, az igaz, hogy Ausztralia Azsia kuszoben fekszik, az USA-ra szukseguk van, a BB eddig mindig kihuzta oket a bajbol. Kulonben nekem ne meselj, hogy nem tudtak, mi lesz. Amerika nem hagyta volna Ausztraliat elveszni. WASP mind a ketto. Angliat sem hagyta.

Előzmény: Tamás (101)
ned kelly Creative Commons License 2003.04.25 0 0 106
Legiero:
A P 51 Mustang, hosszu hatosugaru vadaszgep, a legkorszerubb volt az amerikai hadseregben. A liberatorok es a B-24-esek kiseretere szolgalt a nemet legiero ellen. Kivaloan mukodtek addig, amig fel nem tuntek a nemet legterben a Me 262-esek. Sebesseguk valamivel tobb, mint 100 mph-val alulmaradt a nemet geppel szemben, s a fegyverzete is inferior volt. Le- es felszallas kozben voltak csak az Me 262-esek sebezhetoek, amikor a sebesseget lenyegesen le kellett csokkenteni. A P 47-es Thunderbolt is kivalo gep volt, a Focke Wulf 190-essel voltak hasonlo parameterei. A P 38-as alulmaradt az Me 109-es vagy a FW 190-essel szemben. A bombazok, amit en is emlitettem, jok voltak. Erdekes modon a B 17-es kepes volt iszonyatos mennyisegu kart is elviselni, ilyen szempontbol a B 24-es sebezhetobb volt.
Tengereszet:
az anyahajokat nincs modonban osszehasonlitani, ua. ilyen a nemeteknek nem volt, csak terven. A Graf Zeppelin repulogepanyahordozo csak 1947-ben lett volna keszen, a haboru persze addigra veget ert. A japan repulogep-anyahajohordozoknal az amerikaiak jobbak voltak, technikailag is, s azert, mert a japani hajok nem voltak radarral felszerelve. A nemetek a tengeralattjaro-flottat fejlesztettek, s a haboru vege elott keszult el a XXI-es tipusu, a korat messze megelozo technikaval felszerelt hajo, melynek az oroszok altal gyartott valtozatai (a Whiskey tipusu tengeralattjarok) a 70-es evek kozepeig voltak szolgalatban. 7 keszult teljesen el, s ezekbol egy futott csak ki, mely bolondot csinalva az ot uldozo szovetseges hajokbol, a haboru befejezesenek a hirere beszuntette harci cselekmenyeit. A masik, a Walter tipusu tengeralattjaro teljesen zart rendszeru motorjaval, turbomeghajtasos, hidrogenperoxidos motorjaval a hihetetlen, 32 knot-os felszin alatti sebessegre volt kepes.
Szarazfoldi fegyvernemek:
kezifegyverek, agyuk, hasonlo parameterekkel
tankok: az amerikai es angol tankok messze alulmaradtak a nemet tankokkal szemben. Egy pelda:
egy Tigris tank kilovesere 5-6 Shermant szamitottak. A Jagdpanther (a haboru legkivalobb tankja) meg 1970-es evekben is a svajci hadseregben szolgalt. A nemetek a Sherman-t ronson-lighter-nek vagy tommy-cooker-nek is hivtak. Konnyen kigyulladt. Lehr pancelos-parancsnok moving targetpractice-nek hivta a Sherman tankokkal valo csatakat. A kivalobb Pershing mar csak a haboru vegen keszult el, nem is kerult igazan bevetesre. Az atomfegyver? A nemet tudosok kesesben voltak, egyreszt a haboru miatt, masreszt a nehezvizkeszletek megsemmisitese miatt, s nem utolso sorban, nem kaptak meg azt a tamogatast Hitlertol(szerencsere), ami szukseg lett volna nekik az atomfegyver mielobbi elkeszitesehez.
Raketatechnika:
V-1 V-2, kell ennel tobb?
Az amcsik a V-2 raketa egyik tervezojenek, Werner von Braun-nak a vezetesevel epitettek meg a Saturn V raketat, ami nemdebar az Apollo-11 a Holdra juttatta. S az oroszok is sokat koszonhettek a nemet raketafejlesztes tudosainak, akik nelkul sokkal hatrabb lettek volna az urverseny korai szakaszaban. Az amerikai katonak jok voltak, kivaloan harcoltak sokszor nagyon remenytelen helyzetben is. Tipikus jenki flegmatizmus, humor es batorsag: amikor Bastogne feladasara szolitotta fel a nemet parancsnok a tok remenytelen helyzetben levo s korbezart amerikai katonakat, Anthony McAuliffe tabornok azt valaszolta: NUTS.
Előzmény: Tamás (100)
ned kelly Creative Commons License 2003.04.25 0 0 105
Az atomfegyver.;_))) legy ra buszke...
A Me 262-eshez a szovetseges gepek messze elmaradtak sebesseg es fegyverzet dolgaban. A B 17 es a B 24-est irtam, ha nem vetted volna eszre.
de igen, hasznaltak napalmot. Arrol nem tehetek, hogy van, amit nem tudsz. Igen, bulldozerekkel toltak a loveszarkokban es a bunkerekben levo iraki katonakra a homokot. Hogy mi van? Csak az, hogy hulye vagy, az. Elo emberekre homokot tolni. Ha a nemetek tettek volna ilyent a masodik vh.-ban, az haborus buntettnek szamitott volna. De hat ezt az amcsik csinaltak. A masik, a depleted uranium igaz, hogy nem vegyifegyver. Rosszabb. Atomfegyver. En nem irtam, hogy a depleted uranium vegyifegyver. Olvads csak vissza, s ne akarj olyant a szamba adni, amit en nem irtam. Ne csusztass. A mellement raketakbol csak arra akartam ramutatni, hogy semmi nem tokeletes. Meg az amerikai haditechnika sem. Hulyesegeket beszelsz. A bombazasok kovetkezmenye, hogy kiegett, kibelezodott, romma lett. Kulonben a lenyeg a lenyeg, s az ujsagban is ez volt az epuletek fenykepeinek a celja: az amcsik szartak irakra, az iraki nepre, ok csak az olajtol szabaditottak meg az irakiakat.
Vegul, amirol meg nem tudsz, ne ird, hogy hulyeseg, hanem eloszor erdeklodj a dolgok utan...
Hitetlen Tamas.
Előzmény: Tamás (104)
Tamás Creative Commons License 2003.04.25 0 0 104
Nem akarok most pontokban válaszolni, mert sok értelme nincs. Na jó, van ahol mégis.

Először is, több helyen írtad, hogy példálózgatok, meg hogy miért mondok más államokat. Pont azért, hogy megértsd: nem lehet egyértelműen olyanokat kimondogatni, hogy X így meg úgy, mert erre én bármikor tudom neked mondani, hogy nem is úgy, mert például, meg Y is, mert például stb. Ráadásul amit mondtál nagy része banális evidencia, amit bármelyik állammal kapcsolatban bármikor ugyanígy ki lehet jelenteni. Szóval csak óvatosan.

3. Jogi értelemben tökmindegy, hogy harminc, háromszáz, vagy háromezer cseh és lengyel katona, ahogy az is majdnem tökmindegy, hogy milyen feladatokat láttak el. Pusztán jelezni kívántam, hogy enyhén szólva hiányosak az ismereteid.

4. Elolvastad a hivatkozott topicot??? Miért nem vetette be? Erre már többen, több helyen válaszoltak. Most összefoglalom a kedvedért: mert semmi értelme nem lett volna.

Tudod, mi az a "depleted uranium"? Az neked vegyifegyver? :-DDDDDDDDD

Napalmot nem használtak.

Bulldózerekkel? Na, erről még nem hallottam, de lehet, bár nagy hülyeség lett volna, épeszű katona ilyet ki nem talál. Na és akkor, ha rájuk tolták a homokot, akkor mi van?

8. Sokezer rakétából egy tucat mellé ment. Nahát. Egy mondat legépelésekor több hibát vétünk...

9. Köszönöm, nekem ne keress olyat, itt van az összes a gépemen. Tudod mit: keresd csak meg, aztán nézd meg, hogy melyik is az, amelyik a múzeumokról beszél, majd gyere vissza, és akkor folytatjuk erről a beszélgetést.

Ami a minisztériumokat illeti: ha egy minisztériumot felgyújtanak, kirabolnak stb. az nem "lebombázás", mint ahogy írtad. Úgyhogy itt már rögtön nem mondtál igazat, de menjünk tovább... Iraknak egyetlenegy lehetősége van, hogy előbb-utóbb összekapja magát, és ez az olaj. Ezt mindenki tudja. Inkább az ő érdeke, hogy ne hordják szét a minisztériumot.

Mert ha az amik el akarnák lopni az iraki nép olaját, mint ahogy néhány csökkent képességű itt is össze vissza szajkózza, akkor magasról lesz@rja, hogy milyen adminisztratív irányítása is volt eddig az olajtermelésnek, és kiépíti a sajátját, nem gondolod?

Előzmény: ned kelly (81)
geszthi Creative Commons License 2003.04.25 0 0 103
25%-a az olajuknak Irakbol?!

Hol almodtad? No nezz csak utana honna is jott a legtobb olaj az usaba peldaul tavaly meg 2001-ben.

Nagyot fogsz nezni...

Igaz oket biologia fegyverrel tamadjak (egy titkos paktummal a kinaiakkal karoltve) eppen...

Előzmény: ned kelly (82)
geszthi Creative Commons License 2003.04.25 0 0 102
Persze Alaszka, amikor Venezualaban mar feleve all a bal, sztrajkol az olajszektor, az orszag fele az elnok ellen meg orulnenek is az USA-nak (igaz mssik fele meg nem)

Az Usa meg nem avatkozik be, le se ... az egeszet.
Igaz miert tenne, hisz csak a 3.legnagyobb olajexportor orszag a szamukra.

No ennyit az olajert ment a haboru dologrol.

Előzmény: magyar tarka nagy barom (97)
Tamás Creative Commons License 2003.04.25 0 0 101
Figyusz, nekem nincs mit koszonnom az amcsiknak.

NEKED biztos nincs. :-)

Azt a segitseget, amit akkor adtak, rengetegszer visszakaptak mar az aussiek-tol olyan formaban, hogy mindig tamogattak oket, s ugy nez ki, fogjak is.

A második világháború alatt Ausztrália letolt gatyával állt, szinte teljesen védtelenül Japánnal szemben, és nem tudhatták, hogy vajon mi lesz a következőkben... aztán az amerikaiak átvették a problémát.

Előzmény: ned kelly (89)
Tamás Creative Commons License 2003.04.25 0 0 100
Az amcsik a beka segge alatt voltak a haditechnikat illetoen pl. a masodik vh-ban.

:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

P-51
P-38
B-17
B-24
haditengerészet (repülőgép-hordozók)
atomfegyver

Előzmény: ned kelly (87)
1Ogre Creative Commons License 2003.04.24 0 0 99

Ebben Dereknek igaza van, sokkal olcsobb lett volna az USA-nak azert lobbizni, hogy az ENSZ oldja fel az iraki olaj embargot, mintsem egy majd 80 milliard dollaros haboruba keveredni.
Előzmény: Derek (98)
Derek Creative Commons License 2003.04.24 0 0 98
Irak nem akadalyozta a kitermelest, termelt volna tobbet is ha nem lett volna Ensz embargo.Ha meg az USA-nak annyira az iraki olaj kellett volna ,egyszeruen megvette volna.
Előzmény: magyar tarka nagy barom (97)
magyar tarka nagy barom Creative Commons License 2003.04.24 0 0 97
Ha feltételezzük, hogy az USA olajért indított háborút, akkor mikor jön sorra az iraki készlettel közel azonos nagyságú olajkészlettel rendelkező, a kitermelést akadályozó Alaszka?
Előzmény: Derek (96)
Derek Creative Commons License 2003.04.24 0 0 96
"Szerinted mikor fogja bombázni az USA Alaszkát?"

nem ertem a kerdest

Előzmény: magyar tarka nagy barom (94)
1Ogre Creative Commons License 2003.04.24 0 0 95
ned kelly

"Az USA olajimportjanak a 25%-a Irakbol szarmazott, s ez hianyzott neki. Hat elment erte."

Mikor szarmazott? Mert hogy a mostani haborut megelozo par evben nem, az egeszen biztos.

Adatok (96-bol, a ket haboru kozottrol) : Az USA olaj behozotalanak 2/3-a negy orszagbol ered : Kanada, Mexiko, Venezuela es Szaud Arabia. A behozatal 80%-a szarmazik ezeken kivul meg 2 tersegbol (3 orszag) Nigeriabol es az Eszaki tengerrol (amibe Norvegia es az Egyesult Kiralysag tartozik). A maradek 20% pedig 32 orszagbol ered.

(Adat peldaul itt : http://www.eia.doe.gov/pub/oil_gas/petroleum/analysis_publications/petroleum_issues_trends_1996/CHAPTER4.PDF)

Ugyhogy az allitasod egyszeruen hamis.

Megjegyzem az iraki olaj export a 2 haboru kozott MAXIMUM napi 2.5 milli hordo volt egy rovid ideig, az USA napi kb 10 millio hordo olajat importal, ugyhogy ha az OSSZES iraki olajat az USA vette volna meg, meg akkor is csak egy rovid ideig tudtak volna a teljes behozatal 25%-at onnan szerezni.

Ha ennek ellentmondo tenyeket tudsz hozni, varom a forrast.

"2. Ugyanezt mondhatja akkor mas allam is, leszarom a BT-t s haborut inditok."

Pontosan. Mondjak is eleg gyakran. Meg minden mas BT hatarozatra is szoktak nagy ivben...

" Vagyis, 2 orszag hogyan kepviselheti az egesz vilagot? Sehogy. Ahhoz nem eleg a resztvevo."

Teljesen igazad van, de ki mondta, hogy az "egesz vilagot" kepviselik. Bush mar az elejetol az mondta (eleg arrogansan), hogy az USA-nak nem kell a vilag engedelye, megcsinaljak ok maguknak a haborut, ha kell.

Nem tartozik szorosan ide, de ma hallottam, hogy erdekes modon a 2. legnagyobb fegyveres erot nem a Britek adtak, hanem a Kurdok. Nagyobb szamu fegyveressel jarultak a haboruhoz ugyanis.

Abban egyebkent egyetertunk, hogy sokat fog rontani a haboru hitelen, ha nem talalnak tomegpusztito fegyvereket.

Előzmény: ned kelly (82)
magyar tarka nagy barom Creative Commons License 2003.04.24 0 0 94
Kedves Derek!
Szerinted mikor fogja bombázni az USA Alaszkát?
Ismertetnéd az olajosokkal az alaszkai olajkvótáról és környezetvédelmi intézkedésekről szóló népszavazást, + az utolsó 15 évben feltárt alaszkai olajvagyont?
Azért kérlek téged, mert egy kicsit jobb rálátásod lehet, mint nekem honi baromnak. Köszi!
Előzmény: Derek (90)
Szentendre_22 Creative Commons License 2003.04.24 0 0 93
amig ilyenek vannak, addig nem leszak a barátja. s az a baj, hogy nem el?ször fordul el? ilyen...

http://www.origo.hu/nagyvilag/20030424iskolai.html

Lel?tte iskolája igazgatóját, majd magával is végzett egy pennsylvaniai tizennégy éves tanuló. A lövöldözésnek nem volt több sérültje.

kaiaki Creative Commons License 2003.04.24 0 0 92
Csaqk még sz@rabbak!!! Talán a papid is!!!
Előzmény: Al_Hazared (64)
ned kelly Creative Commons License 2003.04.24 0 0 91
Ja, apropo, el vagy tajolva. En nem irtam azt, hogy szar hadsereg. Olvasd vissza. Itt kizarolag haditechnikarol irtam, a tobbit mar te vetted bele. A katonak jok voltak, a hadifelszerelesuk szar. Talan eppen azert, mert keson kezdtek el fegyverkezni? Az angol Monthy, az amcsi Bradley, vagy Patton tabornok kivalok voltak, csak hogy a legismertebbekrol beszeljek. A haditechnikajuk viszont akkor is a nemet alatt maradt, ha fejreallsz.
Előzmény: Derek (88)
Derek Creative Commons License 2003.04.24 0 0 90
Jo akkor olvasd el az USA termelesi adatait mondjuk 29-tol 45-ig . Abbol eleg egyertelmuen kitunik minden.Elerheto bizonyara itt a net-en is.
Előzmény: ned kelly (89)
ned kelly Creative Commons License 2003.04.24 0 0 89
Figyusz, nekem nincs mit koszonnom az amcsiknak. Azt a segitseget, amit akkor adtak, rengetegszer visszakaptak mar az aussiek-tol olyan formaban, hogy mindig tamogattak oket, s ugy nez ki, fogjak is. En magyar vagyok, s az is maradok. De a befogado orszagomhoz loyalis maradok mindig.
Az pedig, amit irsz, hogy alig 50 000 katonajuk volt... Viccelsz?
Valoban, nagyon termelekenyek voltak, pl. abbol a szerencsetlen Sherman tankbol 40 000 darabot gyartottak le. A bombazoik azok viszont jok voltak. A B 17-esre meg a 24-esre gondoltam. S ne mondd nekem, hogy a haditermeles nem volt jelentos. Akkor hogyan szallithattak le azt a hatalmas mennyisegu haditechnikat, amit az oroszok kaptak toluk Vlagyivosztokon ketresztul. Egyedul teherautokbol tobb, mint 10 000 darabot kuldtek a masik gazembernek, s szovetsegesuknek, a masik tomeggyilkosnak, Sztalinnak. A semmibol nem lehet ellatni senkit. Megindult ott a termeles rendesen.
Előzmény: Derek (88)
Derek Creative Commons License 2003.04.24 0 0 88
"Az amcsik a beka segge alatt voltak a haditechnikat illetoen pl. a masodik vh-ban."

Amerika az I. vilaghaboru vege ota 41 decembereig szinte semmit nem forditott fegyverkezesre, szarazfoldi hadereje nem volt jelentos talan 50 ezer fonyi.Amire forditott az a haditengereszet repulogepanyahajo programja volt. Ja es ez a szar hadsereg es haditengereszet akadalyozta meg,hogy a japcsik elfoglaljak Ausztraliat ahonnan irogatsz most,ugyhogy te csak koszond ezt meg nekik.A nemetek es az oroszok a huszas evek kozepetol mast se csinaltak csak fegyverkeztek.
Az USA-nak 41 decemberetol kellett felepitenie egy hadsereget a semmibol,kikepzotisztek es ornmesterek nelkul, fegyverzet nelkul,ugy hogy kozben meg ellattak fegyverzettel es anyaggal a szovetsegeseiket is Angliat,Ausztraliat, es a szojuzt is.Amit 41 decemberetol 44 juniusaig csinaltak amikor partraszalltak Normandiaban az hihetetlen nagy teljesitmeny volt,ugy ,hogy meg mellette ott volt a csendes oceani front is.

Előzmény: ned kelly (87)
ned kelly Creative Commons License 2003.04.24 0 0 87
Nezzuk meg a haditechnikat:)))
Az amcsik a beka segge alatt voltak a haditechnikat illetoen pl. a masodik vh-ban.
Fenyevre messze a nemet fegyverektol. Csak ugye sok lud disznot gyoz. A mai Abrams tank lovegcsove ugyanaz, ami a nemet leopard pancelose, s ok is terveztek. A Saturn V raketat Werner von Braun segitsegevel epitettek meg. A Me 262-es repulok, a XXI. tipusu tengeralattjarok, a Tigris es Kiralytigris vagy Jagdpanther tankok messze felulmultak az amcsi Sherman tankokat es a repuloket. szerintem Ausztralia a vilag legjobb helye. Itt legalabb nyugodt az elet. Az amcsik tudom, hogy baratsagosak. Bush es tarsai kivetelevel.
Előzmény: maple leaves. (55)
ia Creative Commons License 2003.04.24 0 0 86
Néger van köztetek?(:-))
szigetelőszalag Creative Commons License 2003.04.24 0 0 85
Húúúú, de sokan vagytok.
ned kelly Creative Commons License 2003.04.24 0 0 84
Alice, asszem a demokracianak a bolcsoje Gorogorszag volt, s nem az USA.
Előzmény: AliceCsodaországban (50)
ned kelly Creative Commons License 2003.04.24 0 0 83
Kulpolitikajaban nem a humanum, hanem a gazdasagi es politikai erdekek jatszanak szerepet. S ez sokszor ellenkezik az erkolccsel, a humanummal, s mind azokkal, amit az USA nagy hangon hirdetni szokott.
Na ezt kene bövebben kifejtened....

Ecceru Skorpio...
USA 100%-ig pro izraeli politikat folytat. A hollywood-i filmipartol az ujsagokig, s az egesz politikai eletben arab-ellenesseg uralkodik. Bush-nak es a politikusainak esze agaban sincs az iraki neppel s annak a nyomoraval foglalkozni. Az USA olajimportjanak 25%-at Irak adta. Mult idoben. S ez turhetetlen volt. Most mar jelen asz ido... Humanum?
Az emberiseg egyik legnagyobb gaztette Hirosima es Nagaszaki... Minden haborubol megerosodve kerult ki. Uzlet... egyszeru... Es hogy 300 ev alatt letrehoztak egy szuperorszagot? Ez klassz. Minden teren, nagy teljesitmeny. De egy a baj, nem csak USA letezik a vilagban, hanem van meg nehany mas orszag is, s ezt ok valahogy nem akarjak tudomasul venni. Amint mar mondtam, s nem gyozom hangsulyozni, en nem utalom az amcsikat, nagyon jol megvagyok nelkuluk Au-ban. Hanem a politikajuk, illetve a kulpolitikajuk semmivel sem jobb, mint az oroszoke volt. Agressziv, kemeny, cinikus, s ugyanakkor az ellenkezojat probaljak bizonygatni.

Előzmény: Skorpió (21)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!