memories a nézése közben ilyesmik jutottak az eszembe: fantasztikus, fenomenális, az agyamat eldobom, zseniális és hasonlók 10/10
read or die eközben meg végig az járt a fejemben ha az lxg c. film értő kezekbe került volna akkor egy fantasztikus film lehetett volna belőle. pont úgy ahogyan a read or die 10/9
tokyo godfathers satoshi kon előző két filmje (perfect blue, millenium actress) alapján nagyon magasan volt a mérce. a film megnézése után nem is került lejjebb. viszont totálisan más mint az eddigi munkái, amolyan totoroi magasságokban mérhető csak a film. az összehasonlítás nem véletlen, bár történetében ég és föld a kettő 10/9,5
osamu tezuka film works a rendező 1962-1988 közötti munkái közül tartalmaz 13 db.-t. A legrövidebb 12 másodperces, a leghosszabb 39 perces. igazából nem nagyon tudnám szavakkal elmondani azt a csodát amit láttam ezen a dvd-n... 10/10+
cat returns varázslatos mese egy varázslatos világban ahol bármi megtörténhet. studio ghibli ha valakinek jelent ez a név valamit 10/9
clone wars season I & II 65 percnyi akció orgia, pörgés ezerrel, kevés dumával és 0 nyállal. így kell ezt csókolom 10/9
ez egy felülmúlhatatlan film-noir klasszikus orson welles rendezésével. talán a legjobb a műfajban 10/10
please teach me english aranyos, vicces és továbbra is lenyűgöz az ahogyan dél-koreában használják a cgi-t. nem tolakodó, nem nyomja szét a filmet, hanem hozzád valami olyan pluszt, amit eddig csak a dél-koreai filmekben láttam. utánozhatatlan. 10/8
carlito's way a gengszter filmnek a gyengéim. ez meg egy rendkívüli darab a témában, nem is kérdéses 10/10 sokan mondják, hogy hosszú a film. nem az. minden képkockának súlya van, nélküle szegényebb és hiányosabb lenne a film.
sword of doom egy 1966-os samurai film, a korhoz képest szokatlan vérességgel, gyönyörű fényképezéssel, és egy egészen különleges befejezéssel 10/8
new dragon inn king hu nagyszerű klasszikusának a rímékje. kár volt hozzányúlni, ez a film a közelébe nem ér az 1966-os eredetinek, de legalább nem unalmas (annyira) 10/5
1. tudom, hogy a KB2-t már látta mindenki (rajtam kívül), ezért ezt tettem utoljára; aki viszont újrázni szeretné, esetlegnetalántánvalahogyan még nem látta, az utána jöhet a szent jupátba zabbantani :)
2. a van helsing sajna, szinkronizált lesz: a duna plaza-ban uygan vetítik eredeti nyelven, viszont magyar felirat nélkül. :[ rohadjanak meg!
3. aki szeretne csatlakozni, az csütörtök magasságában tegye már ide a pracliját: akkor már ajánlott eltetetni a jegyeket.
4. a hős dvd kb. egy éve itt figyel a polcomon, de ez egy olyan film, amit látni kell nagyvásznon.
emlékeim szerint úgy indul, mint egy átlag zombifilm: jönnek az élőhalottak, az emebrek menekülnek/meghalnak/átváltoznak. maréknyian behuzódnak egy házba, aztán kitőrnek. szeretnének kimenekülni a városból, ámde látják, hogy egy hatalmas fal veszi körül őket, aztán megjelennek a csuklyás idegenek is, meg egyszer csak felsugározzák az égbe az összes halottat, meg ilyesmi. ködös az egész, annak idején pont a poénos befejezés tetszett, az amatőrül előadott zombifilm-klisék pedig nem. volt egy rendőrszerű figura, aki simán az évszázad legidegesítőbb karaktere. s jó sokáig élt, a mocsadék. :[
Az ausztrál Spierig testvérek a következő filmeket nézték meg a forgatás előtt. Romero Dead trilógiája, Hullajó, Bad Taste, Aliens, Lifeforce; és még ezer más apró filmes utalást lehet felfedezni a filmben. A film első felén teljesen meg voltam lepődve. Ugyanis tetszett. Gore, kiváló trükkök, akció, pörgés, enyhe humorral fűszerezve, ami nem volt zavaró és tisztelgés a korábbi zombifilmek előtt. A közepe már leült egy picit, és az idegenes-szál totál tönkrevágta az egészet. Nagy fal, lebegő emberek, csuklyás alien? Mi ez?!? Teljesen lerombolták amit az elején feleépítettek.
Mindenestre dicsérendő az igyekezet, dicsérendő, hogy kevés költségvetésből (150 millió Ft) ilyen szép látványt produkáltak. Legközelebb a forgatókönyvre kell figyelni és minden klappolni fog.
[megjegyzés: a concord dawn újzélandi formáció, kemal pedig skót fazon. érdekes amúgy a dnb-szcéna, jelenleg az angolok mellett norvégok, észtek, osztrákok, újzélandiak, s magyarok uralják. amerika szinte labdába se rúghat.]
az apollo 13 sajátos, dancefloor szagú megközelítésben. ja, s mindenidők egyik leghangulatosabb muzsikája. [mindkettő dnb, sz'al akit ez a stílus riaszt, az hozzá se kezdjen a letöltéshez. a többieknek jó szórakozást. :]
The Island of the fishmen - 1979/ The fishmen and their Queen - 1995
Sergio Martino olasz kollégáitól eltérően nem belezős és zombis filmet gyártott, hanem egyfajta fantasy kalandfilmet. A történet röviden: Egy kis lakatlan sziget közelében hajótörést szenved egy orvos és 5 rab. A szigeten furcsa dolgokkal találkoznak: halálos csapdák, furcsa állagú mérgező víz, elhagyatott falvak üres temetőkkel, stb. A főszereplő orvosnak nem csak a sziget veszedelmeivel kell megbírkóznia hanem társaival is, akik közül csak egy nem akarja megölni. Feltűnik a színen egy rejtélyes hölgy és annak "férje" is. (Aki mellesleg kisértetiesen hasonlít Leoncio-ra az Isaurából:))
A sztori csattanóját nem lövöm le, nekem tetszett mindenesetre.
60%
A leírás a Marketing Films által kiadott dupla rétegű Dvd alapján készült. A kép minősége éles, a hangok is megfelelőek.
Zealander
Ui: A második filmet még nem néztem meg, arra majd visszatérek:)
Akkor provizórikusan azt javaslom, hogy május 15-én vagy 22-én legyen nálam egy KM, a brit leszbikus munkáslányok sokoldalú életét bemutató filmekkel, vagy valami mással, amit akartok.
a giát felőlem is berakhatjuk, ugyanis még nem láttam. sőt, egyáltalán nem láttam olyan filmet, amiben a gumiabroncs szájú hölgy képes volt színészkedni. állítólag ez olyan.
most néztem meg a clone wars első tíz epizódját, ami kb. nettó fél órányi szórakozást jelent. nagyon remélem, hogy lesz még több, ugyanis ez durvajó volt. az orosz genndy tartakovsky-t már az első dexter's laboratory epizód (tudjátok, az állatos-átváltozós szösszenet) óta zseniálisnak tartom: remek választás volt rábízni a klónháború eseményeinek némileg karikírozott, de sosem röhejes feldolgozását. a mozifilmeknek is ilyenek kellett volna lennie: kevés szövegelés, nulla nyáladzás, ehelyett faltól-falig akció, kreativitás és izgalom. 1o/8
A szánalmasnál jobb szó nem jut eszembe...
Az első 20 percben találtam olyan beállítást is, amikor nem lógott be a mikrofon.
Ha 3 tizenéves készíti élete első amatőrfilmjét, akkor azt mondom, hogy elsőnek jó, de még sokat kell tanulniuk. Profiktól ez csak.. mi is?.. jah.. szánalmas.
arra leszek kiváncsi, mikor törnek ki a melegek végre a sztereotípiákból? nagyon unom már, hogy a meleg karakter csak vígjáték komikus mellékszereplője, művészmozi szenvedő alanya vagy egy pszichothriller sorozatgyilkosa lehet. láttál te már pl. meleg akcióhőst?
Az egyneműek szerelme néha tényleg durva tud lenni, pl. tegnap voltam Tereskova koncerten, és előttem állt két lány, az egyik nagyon puszilgatta a másikat, és arra gondoltam, ha én is odamennék ártatlanul puszit adni, a partnere képes lenne bemosni egy jobbost.
george lucas morbid fantazmagóriája már ott megbukik, hogy nem kellett volna egy kalandfilmben olyan hőst erőltetni, aki még menni is alig tud. minden tiszteletem warwick davisé, aki törpe létére impresszív filmes karriert tudhat magáénak (többek között egy kultikus horror franchise-t), de sem színészileg, sem fizikai teljesítőképesség szempontjából nem tud helytállni: e filmben pedig mindkettőre szükség lenne. bizony, még az a kisbaba is lejátssza a színről, akit ide-oda cipel.
s ez csak a címszereplő. a film sztorija még a star warsnál is hevesebben merít a gyűrűk urából, ám a fentivel ellentétben ez a parafrázis teljességgel nélkülözi mindazt az eredetiséget, humort, sármot, karaktert, melyek az űroperát klasszikussá avatták. mindezek híján a willow nem több, mint üres kaszkadőrbemutatók és (ma már nevetségesnek tűnő) ILM-trükkök portfóliójának két órás bemutatója.
a chihiro-t ausztráliából rendeld meg! ha jól tudom, mostanság akciózzák, s ott gyönyörűséges papírtokban jött ki (a hétvégén a kezemben tartottam, sz'al elhiheted, hogy első kézből van az infó. :)
Az első nagyon tetszett, az tényleg 10 pontos, a másik kettő kevésbé. Azt hittem, hogy mind a három résznek köze lesz a film címéhez, de csak nagyon nehezen tudnám rájukhúzni.
Az Empire-ben viszont hirdetik a kétlemezes Chihirót, amit nagyon meg kellene venni, mert a magyar kiadás az valami szörnyű. :(
happy2gether megvan (végétre is tony leung rajongó lennék), megnézni még nem mertem (pontosan azért, mert tony leung rajongó vagyok :), de ha fogod a kezem közben...