Keresés

Részletes keresés

lakos Creative Commons License 2003.03.14 0 0 192
Mondjál már valamit amivel valaha, valahol bajod volt:)
Előzmény: Dévér (191)
Dévér Creative Commons License 2003.03.14 0 0 191
Én 8 évig utaztam 4-6 villamoson és me volt vele semmi bajom...
És most is azzal utazok, igaz csak két megállót...
Előzmény: bivisz (190)
bivisz Creative Commons License 2003.03.14 0 0 190
Azért történtek fejlemények. A 4/6-os villamos mondjuk még mindig elég gettó, de a buszok (7-es, 9-es, 61-es) azért többé-kevésbé rendben vannak tartva. A BKV-seket sem irigylem, hogy azt a sok csumát kell takarítaniuk, mivel mindenki szemetesnek használja a járműveket...

Nem járhat mindenki autóval, ahogyan nem dolgozhat mindenki olyan munkahelyen sem, ahol "reprezentálni" kell (öltöny, nyakkendő).

Nekik viszont van megoldás: vigyenek váltás ruhát. :o)

"Béke minden ellenőrnek-buszsofőrnek, BKV-s testvérek, egyesüljetek!" (Bëlga)

Előzmény: Moka25 (180)
Dévér Creative Commons License 2003.03.14 0 0 189
:)))))))))))))))
nem mert a kutyaszarba beleragadnak a porszemek és én porszem nélkül jövök be :))
Előzmény: Biovadász (187)
Moka25 Creative Commons License 2003.03.14 0 0 188
Hmmmm...:) Most mar kezdek en is erre gyanakodni!;))
Előzmény: lakos (184)
Biovadász Creative Commons License 2003.03.14 0 0 187
Hmm, nem veszed észre a rosszat? Akkor lehet hogy az összes budapesti kutyagumiban látható csúszásnyom (balszerencsésebb csúszások után tenyérnyom, tarkónyom) tőled származik? :)
Előzmény: Dévér (186)
Dévér Creative Commons License 2003.03.14 0 0 186
Hát igen.. van egy ilyen alaptulajdonságom, hogy a rosszat nehezebben veszem észre :)))

(biztos a rózsaszín szemüveg teszi, ami amúgy kék) :))))
Egyedül a cipő lesz néha koszos... néha előfordul lábrálépés.. :)

Előzmény: lakos (184)
Biovadász Creative Commons License 2003.03.14 0 0 185
Még szép, az autó mindíg is a szabadság-érzettel volt (és lesz) összekötve. :)
De gondolom az ááámerikás megoldás igazábol az a sok sok parkolóház és pincegarázs, vagy mifene, ami ugyebár nálunk nem nagyon van.
Előzmény: lakos (183)
lakos Creative Commons License 2003.03.14 0 0 184
Szerintem Dévér ugyanabban a városban él mint mi, csak egy másik dimenzióban:) Abban se kutyaszar, se koszos busz, semmi:)
Előzmény: Moka25 (182)
lakos Creative Commons License 2003.03.14 0 0 183
sőt álatalában az egész utca-szakasz töküres a ház előtt:)

Amúgy megfigyeltétek már, hogy szinte az összes autóreklámban, a bemutatott autócsoda teljesen egyedül száguldozik a gyönyörű tájakon, hegyeken völgyeken, vagy éppen szép közékori belvárosban,
néptelen kihalt utakon, szabadság, feeling meg minden? Mintha aki megveszi az autót, az megvenné vele az üres utakat is:)
Mondjuk nem is lenne túl hatékony, marketing szempontból a körúti dugóban pöfögő Volvót, benne síkideg palit mutogatni:)

Előzmény: Biovadász (179)
Moka25 Creative Commons License 2003.03.14 0 0 182
De jol csinalod... Melyik buszokon jarsz? A gyorieken? Mert en utoljara ott lattam tiszta buszokat...:-/
Előzmény: Dévér (181)
Dévér Creative Commons License 2003.03.14 0 0 181
én öltönyben járok dolgozni (méghozzá feketében) és BUSSZAL mégohzzá 4 átszálással és egy porszem sincs rajtam amikor beérek..
Előzmény: Moka25 (180)
Moka25 Creative Commons License 2003.03.14 0 0 180
Szervusztok!

Nem kell mindig mindenkinek mindenhova autóval mennie
Bivisz, ebben reszben igazad van, de szallj fel egy buszra es nezz korul joo alaposan!
Ha vkinek olyan munkahelye van, hogy elvarjak, hogy jololtozotten, tisztan, apoltan jarjon be, akkor az elso kihivassal a munkaba indulaskor a buszra/villamosra felszallva talalkozik.
Amig - elnezest, de nem tudom szalonkepesebben megfogalmazni - ossze van okadva a busz es a villamoson a ket ules koze fosnak, es a melosok koszos ruhaban, budosen utaznak a buszon (En nem ertem! A pocsek "komcsi" vilagban mindenhol volt oltozo? Most meg nincs?) addig inkabb kocsiba ulsz, hogy megorizd a valamelyest normalis kinezetedet.
Nnna remelem, ezt jol osszeszedtem. Mindenkinek sikerult felebrednie?

Előzmény: bivisz (169)
Biovadász Creative Commons License 2003.03.14 0 0 179
Hát te nem nézel amerikai filmeket? Ott láthatod, hogy _mindíg_ van legalább egy szabad hely az épület előtt ahová igyekszel. :)
Előzmény: Dévér (175)
lakos Creative Commons License 2003.03.14 0 0 178
Nyilván a legsűrűbb belvárosban már van egy határ, ahol többeknek megéri metróval menni, és gondolom parkolási lehetőség is rengeteg van, a metró és az elővárosi vasútak külső állomásainál, nem úgy mint nálunk...
Előzmény: Dévér (175)
Dévér Creative Commons License 2003.03.14 0 0 177
Én nem arra reagáltam, hanem arra, hogy valaki komolyan vette... :)
Előzmény: Biovadász (176)
Biovadász Creative Commons License 2003.03.14 0 0 176
hm-hm... Idézek egy hülye mondást, direkt :) rakok a végére, hogy még véletlenül se vegye magára az aki buszozik és mégis mekkora port kavar...
Dévér Creative Commons License 2003.03.14 0 0 175
De akkor ogy oldják meg a parkolást?

És mért van mindig tömve a metró?

Előzmény: lakos (174)
lakos Creative Commons License 2003.03.14 0 0 174
Amerika picit azért más, ott ha nincs kocsid, nem vagy ember. Nem csak azért mert lenéznek, hanem mert gyakorlatilag alig van tömegközlekedés, sok helyen még járda sincs! A 85 éves félvak nagymama és a 16 éves kiskölyök is kocsival jár. egy haverom nemrég volt kintegy amerikai közepes méretű városban fél évre ösztöndíjjal. Az első hónapban szinte semmit nem tudott csinálni kocsi nélkül, végül vett "fillérekért" egy szakadt Geo Metrot, aztán mikor jött vissza otthagyta egy benzinkútnál:)
Előzmény: Dévér (173)
Dévér Creative Commons License 2003.03.14 0 0 173
De ez mindenhol így van... Nézzük meg New Yorkot.
Ott gyalog gyorsabban lehet sok helyen közlekedni mint autóval... és mégis kocsival járnak nap mint nap
Előzmény: lakos (172)
lakos Creative Commons License 2003.03.14 0 0 172
Nem is ítélem el, főleg ,hogy én is gyakran járok kocsival, de ettől függetlenül még tény, hogy ez rontja a városi élet minőségét.

A másik, meg azért bizony vannak sokan aki azért (is) járnak autóval, mert ez egy elvárás a társadalmi környezetükben, mutatni kell, hogy ők megtehetik.

Előzmény: Dévér (171)
Dévér Creative Commons License 2003.03.14 0 0 171
Akinek van kocsija és megteheti hogy megy vele, szerintem azt nem kell elítélni. Ha lenne kocsim Én is azzal járnék.

Szerintem ez baromság (bocsánat), hogy azért járnak sokan kocsival, hogy bebizonyítsák, hogy ők nem bafták el az életüket...

Előzmény: lakos (170)
lakos Creative Commons License 2003.03.14 0 0 170
Aki meg autóval jár, bármilyen korban, a város és a városban lakók életét cseszi el...
bivisz Creative Commons License 2003.03.14 0 0 169
"-Azt mondják, aki 30 éves kor felett busszal jár az nagyon elcseszte az életét. :)"

Alapvetően ebben a hozzáállásban gyökeredzik a dugó-probléma. Mindenki bizonyítja, hogy ő nem cseszte el az életét, aki meg busszal megy, az miattuk szív. Nem kell mindig mindenkinek mindenhova autóval mennie. Vagy tényleg ennyi "fontos" ember szaladgál az utakon?

Előzmény: Biovadász (115)
Dévér Creative Commons License 2003.03.14 0 0 168
Nem szeretem a rendőröket szidni, de a sima közrendőrök között nagyon sok sötét van.

Megoldás: nehezíteni kéne a felvételit a remdőr szakközépbe és át is kéne alakítani az egész oktatási rendszerüket.
+még:
a rendőröknek kötelezővé kéne tenni a középfokú nyelvvizsgát egy szabadon válsztott nyelvből...

Meg a másik a korrupció (bár ez nem csak Budapesten) de szerintem nagyon kevés az igazán becsületes rendőr.. Valamilyen szinten meg lehetne őket érteni, mert kevés a fizetés, de amilyen pofátlanul csinálják az már durva.

Azokkal a rendőrökkel akik fősulit végeztek -van 1-2 ilyen ismerősöm- velük nincs semmi bajom.

Dévér Creative Commons License 2003.03.13 0 0 167
A juventus is ezt csinálja! :))

Lakos! :)))))))))))))))))))))))))) (a közterületfenttartókért)

A blhaán szoktam látni őket meg a 11-edik kerületben..

Előzmény: Biovadász (166)
Biovadász Creative Commons License 2003.03.13 0 0 166
No igen, elég egyhangú lenne a dugójelentés, mert mindennap ugyanazt kéne elmondani. :)

De amit a slágerrádió csinál az se rossz, hallgatók sms-ei alapján mondja a dugókat, az is ér annyit, mint egy helikopter. :)

Előzmény: lakos (165)
lakos Creative Commons License 2003.03.13 0 0 165
Szerintem sokkal egyszerűbb aki autóval jár tudja: reggel 7 -9 között mindenhol dugó a befelé jövő irányban, este 4 -6 között mindenhol dugó a kifelé irányban. Hungárián és nagykörúton mindkét irányban :)
Előzmény: Biovadász (164)
Biovadász Creative Commons License 2003.03.13 0 0 164
Hát, akkor már csak találni kell egy rádiót, aki elkezdi szponzorálni azt remélve hogy hoz anyi plussz hallgatottságot, hogy behozza az árát...
Előzmény: Dévér (162)
lakos Creative Commons License 2003.03.13 0 0 163
"mikor láttál utoljára közterületfenntartót a VIII kerületben? "

Mi az a közterületfenntartó? :)

Előzmény: Dévér (159)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!