Azért történtek fejlemények. A 4/6-os villamos mondjuk még mindig elég gettó, de a buszok (7-es, 9-es, 61-es) azért többé-kevésbé rendben vannak tartva. A BKV-seket sem irigylem, hogy azt a sok csumát kell takarítaniuk, mivel mindenki szemetesnek használja a járműveket...
Nem járhat mindenki autóval, ahogyan nem dolgozhat mindenki olyan munkahelyen sem, ahol "reprezentálni" kell (öltöny, nyakkendő).
Nekik viszont van megoldás: vigyenek váltás ruhát. :o)
"Béke minden ellenőrnek-buszsofőrnek, BKV-s testvérek, egyesüljetek!" (Bëlga)
Hmm, nem veszed észre a rosszat? Akkor lehet hogy az összes budapesti kutyagumiban látható csúszásnyom (balszerencsésebb csúszások után tenyérnyom, tarkónyom) tőled származik? :)
Még szép, az autó mindíg is a szabadság-érzettel volt (és lesz) összekötve. :)
De gondolom az ááámerikás megoldás igazábol az a sok sok parkolóház és pincegarázs, vagy mifene, ami ugyebár nálunk nem nagyon van.
sőt álatalában az egész utca-szakasz töküres a ház előtt:)
Amúgy megfigyeltétek már, hogy szinte az összes autóreklámban, a bemutatott autócsoda teljesen egyedül száguldozik a gyönyörű tájakon, hegyeken völgyeken, vagy éppen szép közékori belvárosban,
néptelen kihalt utakon, szabadság, feeling meg minden? Mintha aki megveszi az autót, az megvenné vele az üres utakat is:)
Mondjuk nem is lenne túl hatékony, marketing szempontból a körúti dugóban pöfögő Volvót, benne síkideg palit mutogatni:)
Nem kell mindig mindenkinek mindenhova autóval mennie Bivisz, ebben reszben igazad van, de szallj fel egy buszra es nezz korul joo alaposan!
Ha vkinek olyan munkahelye van, hogy elvarjak, hogy jololtozotten, tisztan, apoltan jarjon be, akkor az elso kihivassal a munkaba indulaskor a buszra/villamosra felszallva talalkozik.
Amig - elnezest, de nem tudom szalonkepesebben megfogalmazni - ossze van okadva a busz es a villamoson a ket ules koze fosnak, es a melosok koszos ruhaban, budosen utaznak a buszon (En nem ertem! A pocsek "komcsi" vilagban mindenhol volt oltozo? Most meg nincs?) addig inkabb kocsiba ulsz, hogy megorizd a valamelyest normalis kinezetedet.
Nnna remelem, ezt jol osszeszedtem. Mindenkinek sikerult felebrednie?
Nyilván a legsűrűbb belvárosban már van egy határ, ahol többeknek megéri metróval menni, és gondolom parkolási lehetőség is rengeteg van, a metró és az elővárosi vasútak külső állomásainál, nem úgy mint nálunk...
Amerika picit azért más, ott ha nincs kocsid, nem vagy ember. Nem csak azért mert lenéznek, hanem mert gyakorlatilag alig van tömegközlekedés, sok helyen még járda sincs! A 85 éves félvak nagymama és a 16 éves kiskölyök is kocsival jár. egy haverom nemrég volt kintegy amerikai közepes méretű városban fél évre ösztöndíjjal. Az első hónapban szinte semmit nem tudott csinálni kocsi nélkül, végül vett "fillérekért" egy szakadt Geo Metrot, aztán mikor jött vissza otthagyta egy benzinkútnál:)
De ez mindenhol így van... Nézzük meg New Yorkot.
Ott gyalog gyorsabban lehet sok helyen közlekedni mint autóval... és mégis kocsival járnak nap mint nap
Nem is ítélem el, főleg ,hogy én is gyakran járok kocsival, de ettől függetlenül még tény, hogy ez rontja a városi élet minőségét.
A másik, meg azért bizony vannak sokan aki azért (is) járnak autóval, mert ez egy elvárás a társadalmi környezetükben, mutatni kell, hogy ők megtehetik.
"-Azt mondják, aki 30 éves kor felett busszal jár az nagyon elcseszte az életét. :)"
Alapvetően ebben a hozzáállásban gyökeredzik a dugó-probléma. Mindenki bizonyítja, hogy ő nem cseszte el az életét, aki meg busszal megy, az miattuk szív. Nem kell mindig mindenkinek mindenhova autóval mennie. Vagy tényleg ennyi "fontos" ember szaladgál az utakon?
Nem szeretem a rendőröket szidni, de a sima közrendőrök között nagyon sok sötét van.
Megoldás: nehezíteni kéne a felvételit a remdőr szakközépbe és át is kéne alakítani az egész oktatási rendszerüket.
+még:
a rendőröknek kötelezővé kéne tenni a középfokú nyelvvizsgát egy szabadon válsztott nyelvből...
Meg a másik a korrupció (bár ez nem csak Budapesten) de szerintem nagyon kevés az igazán becsületes rendőr.. Valamilyen szinten meg lehetne őket érteni, mert kevés a fizetés, de amilyen pofátlanul csinálják az már durva.
Azokkal a rendőrökkel akik fősulit végeztek -van 1-2 ilyen ismerősöm- velük nincs semmi bajom.
Szerintem sokkal egyszerűbb aki autóval jár tudja: reggel 7 -9 között mindenhol dugó a befelé jövő irányban, este 4 -6 között mindenhol dugó a kifelé irányban. Hungárián és nagykörúton mindkét irányban :)