Ha már tumultus meg hosszú sorok a pénztárnál, nekem erről azok az amúgy átlagos vagy jobban kinéző öregek jutnak az eszembe, akiket Pesten munkába menet látok a kukákban turkálni. Itthon is a heti szelektív napján biciklis pali nézegette a kukákat, hátha talál valami hasznosíthatót. :( Hová jutottunk?
A robbanó csipogók, a szaladgálás miatt bugyira vetkőztető nyírmeggyesi tanárnéni, a bonyhádi pedofideszes tanárbácsi, akit úgy mentettek ki a másik iskolába, a halásztelki gátból kilopott murva... Hová jutott ez a szerencsétlen ország??? És hol még a vége? Orosz-magyar együttműködés. Tiszta nyolcvanas évek feeling, csak Kádárék nem voltak ennyire véresszájúak. :(
A "rendes" Lidl-ben meg a szokásos tumultus, tömeg. Jóó, csütörtök van, az akciók kezdete, de szűk helyek, rengeteg vásárló. Hosszú sorok minden pénztárnál, az automatáknál is.
A parkolóját a P+R-es egész napi célra való felhasználástól sem tudják megvédeni.
Tegnap az épülő Lidl mellett hajtottam el és végre épülget az út átalakítása, mintha a külső parkolót is bővítenék a tó felé és kikanyarodáskor először egy oldelsó sávba mehetnének a kocsik, majd onnan a fősávba. Gondolom.
De ha ez is megvan, akkor már csak bepakolás hiányzik,m mindenesetre a nyár már elmúlt,nyitás még sehol.
Valóban, a felelősöknek fizikai munka helyett a szakszerű és hatékony irányítás lenne a feladata. Nem pedig a látványpolitizálás, populista szemfényvesztés.
Továbbra sem értem az emberi hülyeséget. "Szívszorító" cikk jelent meg, hogy egy több lakóegységből álló apartmanházat el fog önteni a dunai árvíz és a tulajdonos csak néhány homokzsák erejéig kap segítséget.
Természetesen az ingatlan a hullámtéren áll, az árvízvédelmi töltés és a Duna között. Mégis mire gondolt a költő, azaz a tulajdonos, amikor anyagi haszonszerzés céljából árvízveszélyes területen építkezett? Az, hogy a már akkor is hibbant Tarlós belebegtette, hogy a Duna parton fog megépülni az új gát? Apró szépséghibával, hogy ehhez végig ki kellett volna vágni a Római part ősfáit. "Természetesen" a zöldek a hibásak, hogy ezt nem egedték. Mellesleg az ilyen széles ártereknek épp az lenne a feladata, hogy az árhullám a parti sávban több száz méter szélesen szétterülhessen és ne zúduljon rá Budapestre. Persze ezt a Római parti csónakházakat leromboló és luxus lakóparkokat építő beruházóknak nem számított. Amit főztek egyék meg!
Igazad van. A csikkes rohadékoktól én is kivagyok. Egyrészt, nem bomlik le egyhamar, a füstszűrő nem olyan. Másrészt mérgező. Egy csikk ezer liter ivóvizet tesz mérgezővé, ihatatlanná.
Bizony ez teljesen valóságos. Ezt szoktam felhozni példának ha az általános fegyverviselésért sír valaki. A békés esti rokoni késelések lövöldözéssé alakulnának.
Svájcra visszatérve ott nem probléma, hogy az összes tartalékos (gyakorlatilag a felnőtt férfi lakosság) lakásában ott a teljes menetfelszerelés beleértve a kézifegyvereket is. Isten mentsen meg attól, hogy a magyar tartalékosoknak megengedjék az otthoni fegyvertartást! Hamar elfogyna a magyar.
Az osztrákokat hoztam példának. Ők azért messze nem tartanak ott mint Svájc, mégis elég jól elvannak magukban. Bár igaz, a német nyelvcsalád elég erős hátteret nyújt nekik.
Ebben azért van vitatkozni való. Egy kis ország védelmét önállóan ellátni mérhetetlen pénz. Annyi féle dologra kell költeni. Ráadásul a mai technika már csak nagy közösségben működtethető. A határokon átlátó és azt lefedő radarokkal, úthálózatokkal. Ezt megteheti egy Svájc, hogy katonailag önellátó legyen. Bár lenne itt elég nagy felhorgadás, ha minden polgárnak lenne kötelező is időnként megismétlődő tartalékos és/vagy sorkatonai szolgálat mint ott.
Az, hogy egy katonai védelmi rendszerben az országok milyen fontosságú részeket látnak el, az döntően a méretüktől, pénzüktől függ. Szép a huszáros melldöngetés, de egyedül bakfittyet sem ér.
Oly annyira, hogy Magyarország soha nem teljesítette a GDP 2%-át kitevő kötelező hozzájárulását a NATO-hoz. Elég türelmesek voltak eddig.
Ha nem tartozol egy ilyen erős védőernyő alá, VÉDTELEN vagy, akármennyit is önállóskodsz.
Tanulságos kirándulni egyet a Vál-Völgyben. Tipikus falvak, még nem is a legpuruttyább kivitelben.
Aztán Felcsút előtt 15 km-el kezd "rend" lenni. A kertekben és az utcákon. Már a felfestett útjelek is láthatóak. Helyenként rendezett a padka. A buszmegállók még koszosak, össze pingáltak, fújtak. Aztán az IstenCsászár falujában tisztaság, rend. Az ablakok, függönyök tiszták, a kertek ápoltak. A zebrák láthatóak. A hirdetőtáblák tiszták, a falak nem koszosak. Nincs szemét, eldobált flakon, hulladék. Olyan, mintha egy szegény nyugati falu volna. Normális.
Utána 5 km-el megint kezdődik a szlömösödés, a kosz és a kopottság.
Pedig genetikailag biztos azonos népség lakja.
Csak az egyik egy kirakat Patyomkin díszlet. Amit fényesen tart az állam. Például azokból a falvakból is elvont adóforintokból, amiket az összes többi önkormányzattól elzabrálnak.
Igazad van. Sajnos a módszerváltás nem változtatta meg a szocializmusban kialakult mentalitást. Már nem tudom ki mondta, de tökéletesen igaza van: "a rendszerváltás után az emberek a korábbi szociális juttatásokat és létbiztonságot a kapitalista jövedelemmel hitték eljönni. Hát ez nem jött össze. A bérek még mindig nagyon messze vannak az EU átlagtól (nem a felső pár ezer "csókosról" beszélek), a gondolkodás meg maradt a szocializmus szolgalelkűsége.
Amikor sikerült az orosz csapatokat hazaküldeni, reális esély lett volna semlegesnek lenni akárcsak a szomszédos Ausztria. Akkor még a Honvédségnél dolgoztam (polgári alkalmazottként). Egy eléggé magas beosztású főtiszt ismerősöm mondta a NATO csatlakozás után: azért lettünk NATO tagok, mert a Honvédelmi Minisztériumban annnyira hozzászoktak, hogy egy nagyhatalom ülepét kell nyalni, hogy nem vállalták be egy semleges ország katonai vezetését. Ha már az oroszoktól megszabadultunk, nyaljuk a csillagos-sávos ülepet.
A szemetes utcákról meg annyit, hogy engem naponta felháborít, hogy a bagósok legtermészetesebb dolga az elszívott csikket ott elejteni ahol épp vannak. A sok bunkó autós is nem ám a kocsiba hamuzik, gondosan kinyújtja a kezét az ablakon és az utcára szórja a hamut. A csikket meg elegánsan kipöccenti az ablakon. Legszívesebben megetetném velük nem csak azt az egyet, hanem amit addigi életükben szemétként elszórtak. Persze rögtön jönnek a nagy öntudattal, hogy szerves anyag és előbb utóbb lebomlik. Az agyuk, legfeljebb. Meg lehet nézni bármelyik busz- vagy villamosmegálló környékét, de akár a járdák melletti szegélyt is. A krumpli és más zöldséghéj is lebomlik, mégsem szórjuk ki az utcára. Legalábbis mi. Lehet, hogy a bagósok azt is.
Valahol értem a fásultságot, s nemcsak az eü-re vonatkozóan, de azért mégse. Jól látszik az évszázadok alatt az emberekbe belevert szolgalelkűség, megalkuvás, kiskapukeresés, a sz*rjunk a szomszéd tehenére mentalitás. Örömmel nyelik a trutyit és még kérnek repetát. Mutatok propaganda cikket a mandinerről, csak a címe miatt: link
"Minden siker, melyet elért az ország, leginkább Orbán Viktor zsenialitásának köszönhető
Nélküle már régen az EU tagállamainak sereghajtói lennénk a legtöbb területen!"
Rá kellett keresnem, azt hittem kamu. És ezt így van pofájuk leírni....
Milliárdok mennek el propagandára, mikor sok értelmes dologra is lehetne költeni. Pénteken nézegettem Sven-Göran Erikssont svéd fociedző temetéséről készült képeket (link). A személy nem fontos, csak hogy a képeken a templom környezete milyen szépen rendben van tartva. Összehasonlítva Érd-Alsóval, ahol a gaz benőtte a járdát, a széle meg össze-vissza van sz*rva. (Nem a polgit szidom, mert nem az övéké a terület). Nálunk mikor lesz legalább kicsi rend? A napokban gondolkodtam, miért van odaláncolva Alsónál a lámpaoszlophoz a patkánycsapda doboza. Aztán talán csütörtökön megjött a válasz: a doboz szétörve, darabjai szétdobálva, a méreg kiöntve és széttaposva... Milyen emberek ezek? (Tudom, részeg.)
Bocs, ha hosszú volt és túl blogos. Megyek is vissza melózni. :(
2 alap támasza van. A rendőrminiszter és a hungaroGoebbels. Sanyi és Tóni. Minden IS az ő kezeikben van. A többi csak altiszt a pakliban, eldobható fogyóeszköz.
Pontosabban a fideszes kisebbség szerint minden a legnagyobb rendben, hisz ezt mondta a kurmány, a többségből meg csak azt érdekli aki érintett az EÜ ellátásban. Aki nem beteg az már belefásult abba, hogy minden újabb hazugságon, szemétségen felhúzza magát.
Valóban kellemetlen, ha egy páciens nem jelenik meg a lefoglalt időpontban. Ahogy az pont annyira kellemetlen, ha a hetekkel előbb bejelentkezett nem kerül időben sorra, mert előtte egy komplikált eset volt. Ilyen esetben kártérítik pl. 1000 forinttal aki kénytelen várni? Nagyon feszítik a húrt a Karmelitában.