Ha egyszer lehetőséged nyílik rá, hallgas meg egy Therion számot. Nagyon dúrva death metallal kezdték a karrierjüket, s folyamatosan jutottak el addig a szintig, hogy az elmúlt években úgy írja az úriember a zenéit, hogy egyszerre készíti el a szólamokat a nagy kórusra, a szinfónikus zenekarra és a rockzenekarra. A szoftosodás jellemző azért a Paradise Lost-ra is, hallgasd meg egymás után az Icon--t, vagy a Lost Paradise-t, és után a Draconian Times-t, és mondogassad, hogy 'de igen, ugyanazok' :)))
Függetlenül attól, hogy milyen műfaj, nagyon jók ám benne :)) A One Second-nak meg van némi átfutó DM-es hatása, de ez manapság kortünet :))
Vagy ott a Nightwish, aho legy operaénekes nő énekel - szerintem - gyönyörű áriákat a kemény rock zenére. Jól beszélsz! :))
Szerintem az Angels fall first nekem volt meg először itthon, bi bi bí! :))))
Hozzád az elektróinuks zene áll közelebb, ezekre jó példa a Tiamat, a Paradise Lost, az Amorphis. Amorphis! az Amorphis megarulez!!! Szerintem próbálkozzon először a Shininggal, a The Way-jel, vagy a My Kantelével... Atomkirá'!
Ők egyre több elektrónikus eszközt vonnak be a zenéjükbe, dominál még a rock, de egyre több a szinti és a sampler. Szóval azt hiszem a zenei rasszizmus egyáltalán nem azokra jellemző, akik rockzenét hallgatnak! Azért erre a női hang + rokk illetve rokk + szinti/szemplör dolgot összevonnám, és azt mondanám, hogy Theatre of Tragedy, az egyik legnagyobb kedvencem. Keress rá, elég változatos stílusaik voltak, két-két albumjuk között alig van összefüggés. A sötétebb, brutális korai korszakaik közül (érdemes ezzel is foglalkozni, az egyik - ... nem jut eszembe... - számuk egészen véletlenül egy magyar népdal (télleg! ugye szeretitek a Muzsikást?), amit valszeg az énekes figura ötölhetett ki, akinek igazi ősnorvég neve van, Raymond L. Rohonyinak híjják...), (most visszakavargok az agyonbővített körmondataimból :)) ), szóval a korábbi lemezeiken borongósabb, (de szintén zseniális) zenéket találsz, ajánlhatom például a Velvet Darkness They Fear albumról a brutálisan szép On whom the moon doth shine nótát. A következő albumuk már sokkal szoftosabb, az Aégisen ugyanis megjelenik a Depeche Mode (itt is, mint a világegyetem összes területén :)) ), itt van több üresjárat is, de a Lorelei nagyon ütős, az Aoede--t, vagy a Bacchantét szintén ajánlhatom. Ezekre érdemes rákeresni a neten, mongyuk audiogalaxyn vagy winmx-en (tudod, 24 óra elteltével meg kell venned boltban :))) )
Még újabb, még DM-esebb, és még érdekesebb hangzás a Musique album, amiről az egészet ajánlhatom. Megpróbálod? :))
A Tomb Of The Mutilated)! :) Vájl! Vájl rúlz! Meg Blíding is! :))
És a nagy kedvencem! Deicide. :) Ugyan :)) Azok kretének :))
Bár a Légyion jó.
A Száffokésönt bezzeg nem ismered, mi? Az énekesüknek is van egy markánsabb tyúkszem a torkán :))
Egyébként soha nem szerettem a komolyzene - könnyűzene besorolást. És főleg azt nem, amikor pl. a hard rock klasszikusait az utóbbiak közé sorolják. :) Annó gimiben énektanárunk, Pinczinger úr is megmondta világosan, hogy 'Á kémény métál komoly zéne' :))
Olvasom az itt feszülő mély ellentéteket (egy kis hajnali képzavar), és értetlenül állok előttük (még egy).
De most télleg. Nem foghatom, hogy minek cseszegetni a másikat a zenei ízlése miatt. Már csak annál inkább is, mivel biztos vagyok benne, hogy mindenkinek tetszik az ÖSSZES műfajból legalább 1 nóta.
Ebben biztos vagyok. (Már csak azért is, mert most az Etchno CDt hallgatom, azelőtt a Hajrá Magyarország! Hajrá Magyarok!-ot, azelőtt Szkútert, azelőtt Rammsteint, azelőtt In Flamest, azelőtt Brooklyn Bounce-t, azelőtt Barthezzt, azelőtt Die Kruppsot, azelőtt Mauro Picottot, azelőtt Zanzibárt, azelőtt meg valami drum'n'bass-t... Fel nem foghatom, hogy egyesek szerint ezek közül választani kellene. Szerintem - ahogy nincs rossz autó sem -, minden zenében van valami jó, attól zene ugyanis.)
Nna.
Én a dühöngőben a JULY MORNINGgal kapcsolatban hülyeségből megemlített Uriah Heeppel vagyok így. De a DP is nagyon ott van. A Royal Albert Hallban szinfónikus zenekarral előadott koncerjüket nem élveztem igazán, de érdekesnek tartom. :)
Egyébként soha nem szerettem a komolyzene - könnyűzene besorolást. És főleg azt nem, amikor pl. a hard rock klasszikusait az utóbbiak közé sorolják. :)
Minek veszekedtek, amikor verekedni is lehet? :)))
Én mindig jobban kedvelem(kedveltem), amikor egy rock zenekartól hallottam "érzelgős" számokat. A Deep Purple-től a Child in time nekem alapműnek számít. (Hogy csak egy példát említsek.)
Igen, ugyanez a minimal lényege, csak te nem hallod ki. Mást szeretsz... etől még én nem tartalak igénytelennek, sőt, úgy látom tényleg jártas vagy a rockzene világában.
Nem szeretem a rock szerelést, kissé unalmasnak találom (a klasszikus dob, gitár, basszusgitár + énekes kompozíciót).
Vigyázz, a primitív nem egyenlő az egyszerűséggel. A primitív kultúrák nem egyszerűek! Ilyen kontextusban elfogadom, hogy a techno a primitív kultúrák zenéjének egyfajta újjászületése. Nem is akar több lenni.
Hány és hány olyan rock számot hallottam más feldolgozásban! Van egy rakat Dire Straits cd-nk, és egyes számok több előadásban is megvannak. A legjobb példa a koncertfelvétel... Nos, tekints így a remixekre!
"elektrónikus vackokban" "mai ricsajt"
Leszarozhatod ezt a zenét, de ne tagadd le.
Látom nagyon büszke vagy a zenei képzettségedre. Ha egy műfajba nem való ütemváltás, akkor azt nem kell belerakni. Én az olyan zenéket, melyek felesleges elmeket tartalmaznak, nem szeretem.
Viszontkritika: egy rock szinte mindig egy refrénre épül, ami karaktert ad (jó esetben!) egy számnak. Azt egy párszor elismételgetik, aztán legtöbbször valamennyi jellegtelen szakasz következik, majd újra a refrén.
Woodstock idestova 30-40 éve volt, várjunk ezzel is annyit, utána le lehet vonni a következtetést.
Egyébként David Bowie készített drum'n bass-t, ami ízig vérig elektronikus zene.
Hogy én is rájönnék, hogy nem az az üdvözítő? Én nagyon sokféle zenét meghallgatok a metálon meg a valóban igénytelen slágereket kivéve. Például a Morcheeba az én szememben rockos zenének minősül, mégis sok számát szeretem.
Azzal, hogy az egész műfajt az igénytelenekhez szólónak tartod, tulajdonképpen engem is leigénytelenezel.
Na ne mondd, hogy egy átlag rocker hallgat klasszikust is! Egyébként én sem zárkózom el előle.
Ha ennyire jártas vagy az ilyen együttesek körében, biztos ismered a Dead can dance-et. Nem sokat hallottam tőlük, de az nagyon jó volt. Vagy ott van a Future sound of London...
Ilyen átfedés a "másik oldalról" is van. A Space Night gyűjteményemben sok olyan alapvetően elektronikus zene van, amely zongorával, gitárral, vokállal stb. "operál".
Az a baj, hogy te az elektronikus zenét egy kalap alá veszed a technoval, holott az utóbbi csak része az előbbinek.
Továbbá az elektronikus zene spektrumának csak olyan kis részét ismered, hogy felelőtlenség olyat állítani, hogy nincs köztük maradandó.
Lemezjátszóval csak "előadás" közben operálnak. Azok, akikre hivatkozok nagyrészt stúdiómunkájukkal lettek elismertek, és ők rengeteg saját készítésű zenét illesztenek programjukba. A programot szettnek hívják, és akik minőségi szinten művelik, aprólékosan állítják össze azt, amit lejátszanak. Van intro, van csúcspont, van befejezés. A lejátszott zenék ilyen egyvelege újat alkot. Mindenestre lemezjátszót csak tánczene előadására használnak.
Milyen jó, hogy életben tartják a klasszikus bakelitet!!!! :o))
Szerintem egy normális hangú társalgásnak másképp kell kezdődnie, mint ilyen jelzőkkel :"amire rángatóznak az egyedek".
Nagyon jól tudom, hogy mi a különbség, jómagam is használtam ilyen programokat (pl:dreamweaver). Ebben a formában a gitárpendítés is zaj, legalább sikerült kiküszöbölni egy kommunkikációs zavart. Én helytelenül effektet írtam, te zajt írtál hangminta helyett.
Ez alkati kérdés, ezért infantilis dolog a másikat leigénytelenezni a tiedtől eltérő ízlése miatt. Számomra is hasonlóak a rockzenék, de a sajátomban nagy változatosságot vélek felfedezni. Olyan ez, mint a kínai, aki azt mondje, hogy minden fehér ugyanúgy néz ki. Mi tudjuk, hogy nem így van, de ő ezt állítja.
Én nem téged ítéltelek meg, hanem a stílust, ahogyan hozzászóltál. Ha így kezdted volna a párbeszédet, most előrébb tartanánk.
Igen. Ha másokat csak azért, mert mást hallgatnak, te leigénytelenezel, az ostobaság.
Nem keverem őket, maximum a zenéket egy pult segítségével. :o)
Nagyon félreérted sok megállapításomat. Lehet, hogy rosszul fogalmazok. Ha valaki magas szinten műveli az elektronikus zenét, hatalmas mennyiségű tudásra van szüksége (a tehetség mellett), csak az más természetű, mint mondjuk egy rockzenészé.
Lehet, hogy nem fogalmaztam világosan. Én ezt a dobalapra értem. A dobalap ugyanúgy egy sémára épül, mint bármely más olyan zenében, ahol az ütős hangszer szerepet kap.
Persze hogy megfelel, hálás köszönetem előre is.
Te a Dream Theter-t nem szereted? Nekem meg abból van meg minden, beleértve a Metropolis 2000 DVD-t is. Ha esetleg kellene mondjuk a legújabb duplalemezük (nagyon király anyag), viszonzásként szívesen készítenék róla neked biztonsági másolatot.
Mindenféleképpen CD lesz, de nem én veszem meg, én csak a biztonság kedvéért csinálok róla egy kópiát magamnak is. :) Hátha úgy nem tűnök annyira igénytelennek és infantilisnek(ezt a szót még mindig nem értem, mit keres itt. Ez nem azt jelenti, hogy gyerekes? :))! :)
DVD egyenlőre nem pörget fel(ismert okok miatt), de VCD formátumban el tudnám képzelni magamnak is. :)
Ahogy meglesz, szólok, csinálok Neked is egy security disk-et(kettőt:)) és majd valahol találkozunk és átadom, megfelel? :)
Hoppá, DS, ha a Rock in Rio-t CD-n veszed meg, kellene róla nekem egy biztonsági másolat :)))
Mit szólsz?
Amúgy láttam a MediaMarkt-ban egy rézletet a Rock in Rio filmől: nagyon CSÚCS! Az is kéne... de én DVD-n fogom megvenni...
Tiltakoztam én ez ellen? :)
Néha kell ez is nekem, hogy kiöljem minden (ép)gondolatomat. :)
egyébként nem csak ennyi, de az újak nagyrészt tényleg hasonlatosak. :) Bezzeg Chirs Barnes! Az Ő hangjával volt igazi ez a zene(amit mindenki élvezhetett pár másodpercig aZ Ace Ventura című filmben. A Tomb Of The Mutilated)! :)
És a nagy kedvencem! Deicide. :)
És még ezer ős banda, de felsorolni nicsen értelme. :)
De a CC csak reszeles a gitaron, dobpufoles, szolokent egy kis maszturbalas a gitar nyakan, enekkent artikulalatlan mely horges. Ez nem zene, ez zaj. Alkemeny.
Mindent én sem sorolhatok fel! De megvan az összes Metallica és Megadeth album is kivéve a koncerteket. :) Meg az összes Death, Sentenced, Bon Jovi, Pokolgép(utsót kivéve), Omen(van egy a német zenekartól is), Iced Earth, Iron Maiden(Rock In Rio nincs még, de napok kérdése csak), Apocalypica(feldolgozáslemezek, és az utolsó saját. A régi klasszius zenei albumaik nincsenek meg), stb. :)
Egy zene nem attól igénytelen, hogy csak pár akkord van benne, hanem attól, hogy ezt hogyan alkalmazzák. Négy akkorból is lehet gyönyörű számokat írni, csak nem kell végig ugyan úgy pengetni, meg kell bontani, változtatni ahangok sorrendjén, a ritmusképükön. :)
Amugy, ha primitiv szolamokat karasz halani rock szeru hangszerelesben, tessek punk zenet hallgatni. Ime par pelda: Sex Pistols, Offspring, Bad Religion, ujaknak a Blink 182. Elkepesztoen egyszeru hangzasvilag...