Ezt itten már végignyúzhatjuk ismételten, de szerintem reménytelen...
Tény, hogy a forradalmi munkásparaszt kormány regnálása (forradalmi=erőszakkal hatalomra jutott) olyan szarra sikeredett, hogy egy "levitézlett exkomcsi" is sikeresen megverte a nép akaratát végrehajtó zseniális kormányt és népvezért.
Nem gondoljátok, hogy elégtételt nem így, nem itt és nem ilyen módon kellene venni?
Azt hiszem nem, de ezt Kéritől kellene megkérdezned és ez nem köpet formájában történik... a világ civilizáltabbik végén...
Amúgy ha jól utánanézel a Kéri - Orbán (v)iszonynak, akkor talán tetten érheted a kijelentés jogosságát...
Mindenesetre és megértem Kéri frusztráltságát Orbánnal kapcsolatban, hisz egy igéretesen induló gyerekből ekkora fa@ többek között Kéri hathatós támogatásával nőtt...
Mint ahogy az lenne a helyes, ha Kádárbankár elváts&Co. szépen meghúznák magukat kis házikójukban és nem vállalnának közéleti funckciót, ha már nem lettek elítélve a rendszerváltozáskor.
Kádár pénzügyminisztere a politikai pályafutása alapján ne csodálkozzon a kifütyülésen. Ha ott lett volna A Kovács, ő is megkapta volna amit megérdemel.
Már a hetvenes évek óta járok ki a Vörösmarty térre a könyvhéten. Mindig is szerettem az ottani hangulatot. Az biztos, hogy az utóbbi években a Püski kiadónál láttam a legnagyobb sort, amikor a Csurka dedikált. Tavaly az Orbán dedikálásnál láttam a legnagy sort. De ezek nem befolyásolták a véleményemet az egészröl.
Tegnap, az elsö nap, kora délután kettö körül voltam kinn. Még nem voltak tul sokan, de a Püski körül voltak a legtöbben, amit persze jól elkerültem. Egy másik jobbos kiadó környékéröl is gyorsan elmentem, mert több szélsöséges megjegyzést hallottam.
Különben ki volt irva az egyik helyen, hogy a Kende dedikál délután. Ott több megjegyzést hallottam, azzal kapcsolatban, hogy mi lesz, ha idetolja a képét. Nem tudom, hogy kinn volt-e.
Sajnos a politika túlságosan is jelen van mindenütt, és úgy gondolom, hogy OVI mint szimbólum befolyásolja az emberek indulatait. Csak legalább ne a könyvhéten.
kérit leköpte a csőcselék? lehet ott voltak a lakossági fórumon - ahol a csőcselék kéri azt mondta: "orbán viktor ne ugasson". akko' meg jogos a két pont.
Te is mindent elhiszel. Már a térre lépéskor fujjolták, és a legnagyobb zaj a Naftali Krausz sátránál volt, ahol egy öreg csaj elkezdte fikázni a tüntetőket, hogy mit magyarkodnak. No ez aztán olaj lett a tűztre. A Naftali odébb vab Csurkától.
Csurka nem fujjolt, ő a dedikálókkal volt elfoglalva, bár azt mesélik mosolygott, elégedett volt Megyó népszerűsége miatt.
OFF Én személy szerint semmi jogi, erkölcsi kivetnivalót nem találok a templom megfigyelésében, ahogyan azt akkor javasolták a szoci ifjak. Illetve csak annyit, hogy a "másik" oldal igazán mély megértése, és hisztériáik figyelembe vételével esetleg tényleg lehetett volna arra gondolni, hogy ezt teljesen félreértik. Meg politikailag egy hülyeség. Biztos másmilyenek a barátaim, de azok soha nem háborodtak fel azon, ha valaki oda bejön és meghallgatja. Sajnos szegények az utóbbi időben nem tudtak igazán mit csinálni az ott foyó papipolitika miatt, néha kirohantak látványosan, néha sírtak, néha nem mentek el.De ez tényleg egészen OFF it.
ON
Azért nem igazán válaszoltál.
1)Nem ertek egyet de attol meg megtettek es ennek oka van. Ezeket az okokat a jobboldalon keresni legalabb akkora naivitas mint a pesti lumpenprolik esete.
2)Ez sem megvetendobb mint a templomi figyeloszolgalat. Akkor ki emelte fel a szavat ballib korokbol?
3)Kende csak egy szelsoseges pelda. Addig amig a baloldal nem veti ki az ilyen alakokat addig nem lesz megbekeles. Persze mondhatnad hogy miert nem kezdi a jobb. Erre azt tudom mondani hogy a gyengebb(ld. media,gazdasagi hatalom) oldaltol ez nem varhato el. Mi tobb a rendszervaltas utan most allt ossze az az egyseg amirol minden jobboldali erzi hogy nem szabad egyoldaluan megbontania.
4)Ld.1.
Ok! Akkor bedőltem egy körmönfont fogalmazásnak :-)
Jesszenszkyt is mindig félreértették és félremagyarázták, pedig mérnöki precizitással fogalmazott :-)
De hát mitt tett Medgyessy a kultúra ellen, ami kiváltja egyes kultúrált emberek ellenérzését?
Remélem nem azzal jössz, hogy nem határolódott el a Kende könyvtől. Az még annál is gyengébb lenne, mintha most azt kérném Orbán Viktortól, hogy határolódjon el a miniszterelnököt kifütyülőktől.
Kendét nem láttam. Meg nem is számítottam rá, hogy eljön, minek.
Tényleg nagyon undorító volt.
Végre valamiben egyetértünk Pixyvel. Szerinte Kende nagyon undorító, cserébe elismerem, hogy kulturálatlan dolognak tartom a mégoly undorító Kéri leköpését.
Haladunk, s az efölött érzett örömben térek hétvégi nyugovóra.
Számomra a könyv, az írás szent - ezen kívűl kevés más dolog a világon...
A könyv szentélye a könyvesbolt - számomra az eredetileg az antikvárium volt (emlékszik még valaki a Király utcai kis boltra a troli megállónál?)
A másik szentély a kiállítás - számomra a könyvhét is. Közérthetőség kedvéért olyan mint a templom...
Ki oda belép el kell hogy rakja fegyvereit és mindent a könyv, az írás imádatára kell, hogy átadjon...
Aki nem ezt teszi, arról jelentősen romlik a véleményem, aki meg a kifütyülőket, köpködőket támogatja az sajna az én szememben ugyanolyan állat, mint a fütyülős banda.
Én ezeknek a kedves fíúknak csak azt javallanám, hogy menjenek haza és köpködjék a kedves családjukat, meg fütyörésszenek otthon a kádban...
A konyvet, az írást és a kultúrát meg hagyják békén - ha valami nem tetszik nekik, akkor írjanak egy könyvet jelentessék meg és jöjjenek el a könyvhétre dedikáltatni... Ott, akkor, a kis asztalnál pedig jó, vagy rossz érzéssel vehetik tudomásul az OLVASÓ ÉRTÉKITÉLETÉT - nem fütty, köpet, pofonok, rágalmak formájában, hanem szép magyar vásárlói forintok képében...
No, Kendére megérkezett a válasz. Egy haverom küldte mélben tegnap az eseményekt. Már akkor is felháborodtam, hogy hogy van bőr a képén ilyesmire elmenni.
Meg azt se értem, hogy Kéri miért vár szeretetet.
Tudom, nem megoldás és nem is kulturált Megyót kifügyülni, de valahol egyet tudok érteni vele. Nem alkalmas miniszterelnöknek sem képességei, sem erkölcsi alapon.
Kedves firstmaggio,
nem azt mondtam, hogy ez sérti a kulturált emberek jóérzését, hanem azt, hogy ez sérti kulturált emberek jóérzését.
Sok kulturált embernek Medgyessy és a kulturáltság összeférhetetlen fogalmak.
Attól te még lehetsz kulturált ember.
Én körmönfontam arra próbáltam rávenni Pixyt, hogy ezt fogadja el. Nem teszi. Feketének lát mindent, akinek nem teszik az ő piros esőkabátja. Kár.
Ha nem értettem félre Pixy azt írta, hogy M.P.-t már évek óta látja a könyvnek eme fesztiválján.
Erre Te kifejtetted, hogy ezt elhiszed, de ez sérti a kultúrált emberek jóérzését.
Erre bátorkodtam megemlíteni, hogy bár kultúrált embernek hiszem magam nekem nem sértette a jóízlésemet.
Hát nem tudom ezen mit tudtam félreérteni...
Ha mégis akkor bocs!
1. Megjelent Medgyessy, erre füttyögtek.
2. Ezután en passant inzultáltak többeket, többek között Kérit (ez kb. 10 percell a MP után volt).
3. Kende Péter ezután kb. 30-35 perccel ment arra (én nem láttam, csak mondták és akkor is fütyültek,azt hallottam)
4. Az öreg Püski bácsinál ezalatt asszem csurka dedikált, majd ott vigyorgott makovecz, előttük pedig különféle (tényleg) halmozottan hátrányos helyzetű külsejű egyének nemzeti szinű zászlokkal grasszáltak és néha ennek-annak beszóltak.
No lásd, Pixy,
követve módszeredet egy nagyon kicsit én is elolvasgattalak itt a Indexen és máris megbuktál, hiszen rögtön kiderült, hogy Ajtóklubot jóval többször láttál, mint én.
Lesz-e mea culpa?
1. Szerinted rendjén való és normális, hogy MP. kifütyülik a Vörösmarty téren külsejüket (sorry) kulturáltságuk (még egy sorry) okán oda nem illőnek látszó személyek, akik mellesleg a nemzeti zászlóval grasszálnak fel és alá? Más szóval, hazánk jelenlegi állapota és a veszélyek ezt indokolttá teszik?
2. Helyénvaló, hogy a könyvhéten egyesek minősíthetetlen hangon kérjenek számon egyes személyektől pl Kéri, olyan dolgokat, amik jó részét nem ő, hanem mondta, hanem (mondjuk ki)jobboldali szennysajtó terjeszti róla?
3. Erre az egészre Kende Péter léte (akitől szinte semmit nem olvastam) a magyarázat?
4. Ezt a jelenséget örömmel kell fogadnia minden jobboldalinak?